• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftarda önümüze konan artık yemek

Bende ama bu dündeggnn demedim zaten. Artık olduğu bal gibi de belli oluyor başkasının kaşığından bulaşmış salata parçaları vardı.

Yahu ne belli baskasinin kasiginda oldugu? Gozunle mi gordun bir sorsaydin o zaman. Kendileri de o yemeklerden yemediler mi? Kayinvalideniz baskalarinin tabagindakileri artik olarak yiyebilecek kadar pisse gitmeseydiniz baştan, artik gitmezsiniz olur biter.

Ne güzel işte açın yoksulun halinden anlarsınız. Zaten ben ramazanda 15-20 saat aç kaldıktan sonra ziyafet çekmeyi anlamıyorum anlamayacağım da. Halinden anlamamız gereken aç insanlar günlerce yemek bulamıyor. Helal olsun kayınvalidenize
Isırılmış tavukla mı anlayacak konu sahibi bunu ? Artık yemeğiyle kimse yemek isteme, bunu dine bağlamanın da bir anlamı yok. Kaldı ki başkasının ısırdığı tavuğu bir başkasına ikram etmenin dinen de doğru olmadığı aşikar.

Keşke o an sessiz kalmayip şaka yollu da olsa laf soksaydiniz. İçinizde kalması kötü olmuş. Bir dahakine yemeğe gitmeyin. Tamamen ayak kesmek olmaz. Çaya gidersiniz. İlle de yemek yiyelim derlerse de dışarıdan lahmacun pide falan söylersiniz. Eşinize de bunu anlatıp durmayın. Ha ola ki bu olayı unuttu da anamın evinde yiyelim dedi hatirlatirsiniz. O değil de gerçekten ayıp ya.

Didiklenmis ellenmis misafir tabagindan kalmış tavuk diyor kiz ya
Yok anlatilmazmış falan filan...gayet de anlatılır herkes de anlatır
Dalga gecer gibi koyarsan gelenin önüne

Yemin ederim duygularıma tercüman oldunuz. Ayy millet burda bi adap edep timsali. Bu kadın en azından tanımadığımız birilerini yazmış burda. Dışarda kim bilir birbirini tanıyan insanlara birbirlerini kötülüyorsunuzdur. Maksat muhalefet olsun da...

Tavuklar parçalanmış. Pilav da artıkdı demekki çünkü sanırım başkasının kaşığından salata parçaları bulaşmış.
Bu nasil olabilir? Yani insanlar normalde ilk yemeği tencerede yapar ordan servis eder pilav nasil degisik olabilir? Bir gün once pişen pilavı bizde yiyoruz değişik değil bizimki. Ben günahınızı almak istemem ama yemek artan yemekti artik değil siz artan yemek olduğunu anladiniz bozuldunuz. Yoksa kim tabakla kalan yemeği tencereye bosaltsn yani sanmıyorum ben , ben yedim tabagimda yemek kaldi bunu çöpe dökerim ki herkes oyle yapar

Hahaha. Böyle değişik aksi yorum yapınca popüler olacagınızı mı sanıyosunuz tebrik ederim duyar kastınız. Yorum yapma o zaman senden yorum isteyen var mı. Sende insallah böyle bi muameleye maruz kalırsın da görürsün
Duyar mı kasmısım o nasıl bır ıfade. olması gerekenı yazdım canım populer olmak ıcın bu sıte cokta uygun degıl senın konun hıc uygun degıl. Bundan sonra sen belırle ıstersen sonuna kımşer yorum yapsın. Zıra artık elımı yorup yazmam zaten. Sız dogrulara maruz kalamıyorsunuz.

ya eski konularını bilmiyorum ama geçen yorum yaptım yine eski konumdan vurma dedin. Gördüğüm kadarı ile memnuniyetsizsin. Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş. Bunu kalkıp herkese anlatmak çok ayıptır bana göre.
konu sahibinin eski konularını bilmiyorum ben
ama Allah aşkına kadın dıyor ki dünden kalmış yemek problem değil ama milletin önünden artmış yemek diyor yani biri kaşığını çatalını sokmuş ve yemediği yemek
konu sahibi memnuniyetsiz olmak da haksız mı ? dediğim gibi konularını bilmiyorum sadece bu anlattıgıyla yorum yapıyorum ve zaten oyle olması gerekır bence
ikincisi bunu buraya yazmasının nesi ayıp ? kaynanası artık yemek koymuş önüne ve morali bozulmuş e burası da bir derdim var sayfası ya yazmış işte burda ayıp olan ne anlamadım

Bu nasil olabilir? Yani insanlar normalde ilk yemeği tencerede yapar ordan servis eder pilav nasil degisik olabilir? Bir gün once pişen pilavı bizde yiyoruz değişik değil bizimki. Ben günahınızı almak istemem ama yemek artan yemekti artik değil siz artan yemek olduğunu anladiniz bozuldunuz. Yoksa kim tabakla kalan yemeği tencereye bosaltsn yani sanmıyorum ben , ben yedim tabagimda yemek kaldi bunu çöpe dökerim ki herkes oyle yapar
Diyelim ki artikti.Tum tabaklardan kalanı tencereye mi koyup muhafaza etti bu kadın? Sadece konu sahibinin tabağının artık yemekten oluşması mümkün değil sonucta? Hiç mi hizmete kalkıp yemek servisi yapmadı konu sahibi ....öyle oturup yemek servisinin önüne gelmesini mi bekledi ,çünkü mutfağa girse ısıtılan/pişirilen kapta yemeğin hali ortada olur....hadi çıldırmış derecede cimri bir kayınvalide ve kendisi de bu artık yemeği yedi diyelim...oğluna ,kocasına hatta kendisine çöpe atılacak yemeği layık gören kişi bana değer verse ne olur vermese ne olur !!Adam artık yemeği kendisine layık görmüş ötesi var mı ki!

konu sahibinin eski konularını bilmiyorum ben
ama Allah aşkına kadın dıyor ki dünden kalmış yemek problem değil ama milletin önünden artmış yemek diyor yani biri kaşığını çatalını sokmuş ve yemediği yemek
konu sahibi memnuniyetsiz olmak da haksız mı ? dediğim gibi konularını bilmiyorum sadece bu anlattıgıyla yorum yapıyorum ve zaten oyle olması gerekır bence
ikincisi bunu buraya yazmasının nesi ayıp ? kaynanası artık yemek koymuş önüne ve morali bozulmuş e burası da bir derdim var sayfası ya yazmış işte burda ayıp olan ne anlamadım
Ağzınıza sağlık ya güzel ifade ettiniz teşekkür ederim

Diyelim ki artikti.Tum tabaklardan kalanı tencereye mi koyup muhafaza etti bu kadın? Sadece konu sahibinin tabağının artık yemekten oluşması mümkün değil sonucta? Hiç mi hizmete kalkıp yemek servisi yapmadı konu sahibi ....öyle oturup yemek servisinin önüne gelmesini mi bekledi ,çünkü mutfağa girse ısıtılan/pişirilen kapta yemeğin hali ortada olur....hadi çıldırmış derecede cimri bir kayınvalide ve kendisi de bu artık yemeği yedi diyelim...oğluna ,kocasına hatta kendisine çöpe atılacak yemeği layık gören kişi bana değer verse ne olur vermese ne olur !!Adam artık yemeği kendisine layık görmüş ötesi var mı ki!
Oturup önüme beklemedim zaten mutfakta yedik tencereye bakınca bir gün öncesinden kalmış olduğu belliydi ama ona alınmadım. Ta ki tabağa koyup salata parçaları bulaşmış yemeğin suyundan değmiş pilavı görünceye kadar !

U Usaklibirkiz mutfağa girip çıkmadın mı gerçekten? Eğer gerçekten öyle tabaklardan dökülmüş yemeklerse bunlar, sen ne yaparsan yap aklı, bilgisi, görgüsü bu seviyedeki bir insana bir şey anlatamazsın. Ayıp mayıp anlamaz yani

U Usaklibirkiz mutfağa girip çıkmadın mı gerçekten? Eğer gerçekten öyle tabaklardan dökülmüş yemeklerse bunlar, sen ne yaparsan yap aklı, bilgisi, görgüsü bu seviyedeki bir insana bir şey anlatamazsın. Ayıp mayıp anlamaz yani
Zaten akıl görgü bilgi seviyelerini biliyorum ama bu kadarına ihtimal vermemiştim. Zaten mutfakta yedik tabağıma koyunca anladım.

He he emin olun Türkiye’de kaç milyar kişi sizin gibi yapıyordur çünkü herkes sizin gibi

Ben 1 yıllık evliyim, 4 aydır da farklı şehirdeyim. Menüyü mü beğenmedim, hemen dolaptan önceki akşamın yemeklerini çıkarırım. Karnım erken mi acıktı, anne dolabına dalıyorum ben der gülerim ve alır bir şeyler yerim. Ya bu çok zor bir şey değil. O kadın seni doğurmadı ama eşini doğurdu. Yabancı değil yani.

Benim tavırlarımı ilk başta eşim yadırgadı, şimdi alıştı. Çünkü kendisi de aynısını yapıyor. Bende onun yaptığını yapıyorum yani. O evin kızı gibi.annem çok mutlu oluyor. Babam ise bak bakalım dolapta dişine göre bir şey var mı kızım deyip gülüyor.

Sevgiliyken de gider gelirdim evlerine. İstanbul’da tek yaşıyordum çünkü. Ailem farklı şehirdeydi. O zaman da yapardım ama biraz çekinirdim. İzin isterdim. Fakat amaç karın doyurmak. Basit bir şey.

5 yıllık başka gelinleri var (eltim) hiç böyle davrandığını görmedim. O her şey önüne gelsin diye bekler. İstedikleri olmayınca da bozulur surat asar tüm gün.

Böyle olmayın!!! Kendi ailenizin evinde nasılsanız ona benzer davranın kayınvalide evindeyken de. Eşlerinizi kendinizden soğutmayın.
HErkes sizin gibi olmaz olamaz. Olmak zorunda da değil

Oturup önüme beklemedim zaten mutfakta yedik tencereye bakınca bir gün öncesinden kalmış olduğu belliydi ama ona alınmadım. Ta ki tabağa koyup salata parçaları bulaşmış yemeğin suyundan değmiş pilavı görünceye kadar !
Esin o halde yedi mi yemeği çok merak ettim?

Zaten akıl görgü bilgi seviyelerini biliyorum ama bu kadarına ihtimal vermemiştim. Zaten mutfakta yedik tabağıma koyunca anladım.
Madem biliyorsun normal medeniyet seviyesinde olmadıklarını, o zaman minimum iletişim kuracaksın. Şimdi burada sana tavsiye versek kaç yazar, muhatabın tavsiyelik değil çünkü. Ne yapsan ne desen boş böyle insanlara

Back
X