• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftarda önümüze konan artık yemek

Bence eşiniz siz yemek yemediniz diye bozuldu. Muhtemel suratınız da asıldı. Yemeklere gelince fazla gelmiş bir gün sonra yenmek üzere sofraya gelmiş olabilir abarttığınızı düşünüyorum. Düşünce tarzınız yanlış. Herşey sizin değerinizle ilgili değil. Ayrıca oğullarına değer vermemeleri mümkün mü?
Eşim öyle olsa neden çıkınca dışarda yemeyi teklif etsin ? Ayrıca çok açık sözlüdür direkt der yani. Oğullarına bunu layık görecek kadar mümkünmüş demekki.

Bu kadının boyle huyu varsa ramazan oncesınde de gıttınız de artık yemek yemenız lazım yanı huyunu bılıyorsunuz. Ben arardım anne sen bır corba yap ben sulu yemek ve pılav yaparm bu yastan sonra zahmet etme derdım. Evlenelı ılk defa gıtmıyorsun degıl mı? Hem hazır sofraya otur hem bahane et eltın gelınce yapıyormus o kadın artık yedırıyorsa pısdırde ısterse kebab yapsın kımseye ozenmem. Sayet kadının gunahını alıyorsan boyle bırsey hıc gerceklesmedı sadece kadın ısıtıp getırdıyse yatacak yerın yok. Esınde bence yemedın mırın kırın ettın dıye sana bozuldu. Yoksa artık fılan bu adam bu yasına kdar anasının yemeklerı ıle buyudu bugun bu yaptıgına bozulacak halı yok bozulsa zaten erkek cocukları sımarıktır anne bana bunu mu yaptın derdı. Eskı konularında cok sacmaydı. Hayal dünyana hayranım. Konuların senarıstın elıne gecer ınsallah😁

Bencede elinde yemekle gitmesi daha mantıklıymış.

Valla ben bir gun kaynanamla gorumcemi cagirdim. O gün corbam ve pilavim coktu ertesi gun sulu yemek yapip annemleri cagirdim. Ama boyle artık degil yani tencerede artan yemek. Ben olsam bende yemezdim. Kim koyarsa koysun önüme

kalan yemekleri size verip bitirtmeyi dusunmus
boyle cok insan var dokecegime bir misadir daha cagirayim mantigi

Evet arkadaşlar rica ederim beni eski konularımdan vurmayın. İnanın buraya konu açmaya korkuyorum artık. Ama içimi ancak buraya dökebiliyorum.

Dün öğlen 12 de eşimin babası aradı. Uyuyorduk. Bu saatte uyunurmu geç mi yattınız dedi bi kahkaha patlattı. Halbuki biz sahur bekledik ve geç uyumuştuk. Her neyse aksama iftara bize gelin dedi olur dedik. Normalde orda pek bir şey yiyip içemem ( kayınvalidem hijyene önem veren birisi değil ayrıca ilk evlendiğimizde bana “ ben huyluyum mutfağımda bulaşık vs elletmem mutfaktan uzak dursan iyi olur “ dedi. Başta alınmıştım ama meğer herkese karşı böyleymiş. iyi dedim.

Evet iftara gittik. Ama ben şok oldum. Bir gün öncesi görümcemler varmış ve resmen önümüze artık yemek koydu. Yani bir gün öncesinden kalmış yemek değil, bildiğiniz tabaklardan dökülmüş didiklenmiş tavuk vs artık yemek. Doğal olarak yemedim çok gücendim. Hep yakın olmaya çalıştım mesela dün anneler günü diye hediyemle gittim. Yok değer görmüyorum hiçbir şekilde. İnanın yemek içmek mesele değil ama eltim gittiğinde köfteler pilavlar sevdiği tatlısına varıncaya kadar alınır. Yemeklere özenilir. Eltim mi onlara hiç değer vermez bayramda bile 3.gün gelir. Annesigille aynı apartmanda oturan ve hayatını ailesine adamış kayın aileyi hesaba almayan birisi.

Velhasıl eşimde sanırım gücendi bir şey demedi. Biraz canım sıkkın arkadaşımla buluşacağım seni de ablana bırakayım dedi. Çıktık. Tüm gece suratı asıktı ısrar ettim söylemedi. Oda farkında bence değer görmediğinin. Sizce de çok ayıp değil mi :KK43:
Sizi şuan eleştirenleri hiç anlamıyorum gerçekten son derece haklısınız hiç hoş olmamış ayıp denen bi şey var sanki yemek ziyan olmasın die çağırmış

Bu kadının boyle huyu varsa ramazan oncesınde de gıttınız de artık yemek yemenız lazım yanı huyunu bılıyorsunuz. Ben arardım anne sen bır corba yap ben sulu yemek ve pılav yaparm bu yastan sonra zahmet etme derdım. Evlenelı ılk defa gıtmıyorsun degıl mı? Hem hazır sofraya otur hem bahane et eltın gelınce yapıyormus o kadın artık yedırıyorsa pısdırde ısterse kebab yapsın kımseye ozenmem. Sayet kadının gunahını alıyorsan boyle bırsey hıc gerceklesmedı sadece kadın ısıtıp getırdıyse yatacak yerın yok. Esınde bence yemedın mırın kırın ettın dıye sana bozuldu. Yoksa artık fılan bu adam bu yasına kdar anasının yemeklerı ıle buyudu bugun bu yaptıgına bozulacak halı yok bozulsa zaten erkek cocukları sımarıktır anne bana bunu mu yaptın derdı. Eskı konularında cok sacmaydı. Hayal dünyana hayranım. Konuların senarıstın elıne gecer ınsallah😁
Hahaha. Böyle değişik aksi yorum yapınca popüler olacagınızı mı sanıyosunuz tebrik ederim duyar kastınız. Yorum yapma o zaman senden yorum isteyen var mı. Sende insallah böyle bi muameleye maruz kalırsın da görürsün

Sizi şuan eleştirenleri hiç anlamıyorum gerçekten son derece haklısınız hiç hoş olmamış ayıp denen bi şey var sanki yemek ziyan olmasın die çağırmış
Yatacak yerimin olmadığını dahi yazmışlar. Kendileri milletin artıgını yiyor sanırım.

Ben 1 yıllık evliyim, 4 aydır da farklı şehirdeyim. Menüyü mü beğenmedim, hemen dolaptan önceki akşamın yemeklerini çıkarırım. Karnım erken mi acıktı, anne dolabına dalıyorum ben der gülerim ve alır bir şeyler yerim. Ya bu çok zor bir şey değil. O kadın seni doğurmadı ama eşini doğurdu. Yabancı değil yani.

Benim tavırlarımı ilk başta eşim yadırgadı, şimdi alıştı. Çünkü kendisi de aynısını yapıyor. Bende onun yaptığını yapıyorum yani. O evin kızı gibi.annem çok mutlu oluyor. Babam ise bak bakalım dolapta dişine göre bir şey var mı kızım deyip gülüyor.

Sevgiliyken de gider gelirdim evlerine. İstanbul’da tek yaşıyordum çünkü. Ailem farklı şehirdeydi. O zaman da yapardım ama biraz çekinirdim. İzin isterdim. Fakat amaç karın doyurmak. Basit bir şey.

5 yıllık başka gelinleri var (eltim) hiç böyle davrandığını görmedim. O her şey önüne gelsin diye bekler. İstedikleri olmayınca da bozulur surat asar tüm gün.

Böyle olmayın!!! Kendi ailenizin evinde nasılsanız ona benzer davranın kayınvalide evindeyken de. Eşlerinizi kendinizden soğutmayın.

Ben 1 yıllık evliyim, 4 aydır da farklı şehirdeyim. Menüyü mü beğenmedim, hemen dolaptan önceki akşamın yemeklerini çıkarırım. Karnım erken mi acıktı, anne dolabına dalıyorum ben der gülerim ve alır bir şeyler yerim. Ya bu çok zor bir şey değil. O kadın seni doğurmadı ama eşini doğurdu. Yabancı değil yani.

Benim tavırlarımı ilk başta eşim yadırgadı, şimdi alıştı. Çünkü kendisi de aynısını yapıyor. Bende onun yaptığını yapıyorum yani. O evin kızı gibi.annem çok mutlu oluyor. Babam ise bak bakalım dolapta dişine göre bir şey var mı kızım deyip gülüyor.

Sevgiliyken de gider gelirdim evlerine. İstanbul’da tek yaşıyordum çünkü. Ailem farklı şehirdeydi. O zaman da yapardım ama biraz çekinirdim. İzin isterdim. Fakat amaç karın doyurmak. Basit bir şey.

5 yıllık başka gelinleri var (eltim) hiç böyle davrandığını görmedim. O her şey önüne gelsin diye bekler. İstedikleri olmayınca da bozulur surat asar tüm gün.

Böyle olmayın!!! Kendi ailenizin evinde nasılsanız ona benzer davranın kayınvalide evindeyken de. Eşlerinizi kendinizden soğutmayın.
Su anlattiginiz seyle kadinin soyledigi seyin ne alakasi var?Kadin menüye kusur bulmamis ki.Belli ki baskasinin catalini,kasigini soktugu,icinde salata taneleri olan pilavdan bahsediyor.Artik yemegi yemedi diye de esi soguyacaksa sogusun.Bu kadar es odakli yaşamaya gerek yok.

Back