• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftarda önümüze konan artık yemek

Madem biliyorsun normal medeniyet seviyesinde olmadıklarını, o zaman minimum iletişim kuracaksın. Şimdi burada sana tavsiye versek kaç yazar, muhatabın tavsiyelik değil çünkü. Ne yapsan ne desen boş böyle insanlara
Ben zaten minimum iletişim kuruyorum. Saygımı bozmadan mesafeli. Yo tavsiye verenlerle paylaştım en azından. Zira yakınımda kimseye anltaamam bu ayıp durumu

Sen çok zorlanırsın. Zaten ilk açtığın başlık değil bu. Emin ol son açtığın başlıkta olmayacak. Kimse benim gibi olmak zorunda değil. Ancak hayatını değiştirmek senin ellerinde.
Herkes sizin gibi girişken olmak zorunda değil. Herkesin ailesi sizin kayın aileniz gibi de değil. İster ilk olur ister son. Burası bir derdim var sayfası her derdimi istediğim gibi açabilirim

Adam oruç açtı yemeye çalıştı ama Oda çok yiyemedi
Neden diyorum biliyor musun,bu davranışı bu gün yapan önceden de yapmıştır...yani esin zaten bu şekilde birbirine boca edilen yemeklerle büyümüştür.Sen kesinlikle kişisel algılama yapılanı ....adamlarin kendilerine saygıları yok sana mı olacak? İnşallah esin de biraz kendine gelir

Ne güzel işte açın yoksulun halinden anlarsınız. Zaten ben ramazanda 15-20 saat aç kaldıktan sonra ziyafet çekmeyi anlamıyorum anlamayacağım da. Halinden anlamamız gereken aç insanlar günlerce yemek bulamıyor. Helal olsun kayınvalidenize
He bizde ziyafet sofrası bekledik. Sizde aynı zihniyettesiniz evinize gelen misafirlerinize artık yemek yedirmeye devam o zaman

Neden diyorum biliyor musun,bu davranışı bu gün yapan önceden de yapmıştır...yani esin zaten bu şekilde birbirine boca edilen yemeklerle büyümüştür.Sen kesinlikle kişisel algılama yapılanı ....adamlarin kendilerine saygıları yok sana mı olacak? İnşallah esin de biraz kendine gelir
Daha önce yemeğe gittiğimizde böyle değildi. Ama sanırım görümcemler kaynımlar var diye özenilmişti o zaman bilmiyorum. Aslında eşimde şaşırdı ve alındı bence. Mecburi az bişey yedi çıkınca da bir şeyler yemeye gidelim dedi

Oturup önüme beklemedim zaten mutfakta yedik tencereye bakınca bir gün öncesinden kalmış olduğu belliydi ama ona alınmadım. Ta ki tabağa koyup salata parçaları bulaşmış yemeğin suyundan değmiş pilavı görünceye kadar !

belkide kadin ayni kepceyi kullandi. benim babamda yapardi.
yani sulu yemek, pilav ve salata icin ayni kepceyi kullanirdi. hem pisirirken hemde servis ederken.
babamin yaptigi pilavda genelde salata/sulu yemek izleri olurdu- ayni sekilde sulu yemegin icinde pilav olurdu.
bazilari ayni kepceyi kullaniyor- mesela salatayi kepceyle harmanliyor- sonrada pilavi karistiriyor. kepceye yapisan salatalar hooooop pilavin icine. sonra yemegi iki karistiriyor ve salcali kepceyle pilavi servis tabagina dolduruyor.
ne bilim- resmen isirilmis tavugu ertesi güne sakladigini düsünmüyorum.

belkide KV kendi tiksinmiyordur- dedigim gibi babamda mesela kendi ailesinle (köyde) ayni tencereden yerdi. ortaya konurdu ve herkes kendi önünden dalardi kasikla. belki kv bu sekilde büyüdü

Herkes sizin gibi girişken olmak zorunda değil. Herkesin ailesi sizin kayın aileniz gibi de değil. İster ilk olur ister son. Burası bir derdim var sayfası her derdimi istediğim gibi açabilirim
İşte açabilirsin de söylediklerimiz senin hayatını değiştirmez. Sen çözüm de beklemiyorsun derdimi anlatıp rahatlayım istiyorsun. Anlattın biz de dinledik. Minimum görüş bunlarla gerçekten normal değiller

:KK70:ay çinli kadın dimi bir de diyorki misafirlerime çok özeniyorum şahane bi sofra kurucam, gidiyor restoranın çöpünden alıyor. lüks restoranın çöpünden alıyorum, onlara ne kadar değer verdiğimi anlasınlar diyor, o gelen misafirler de bunu bile bile tadına bakıyor :kusmuk:

Ya yabancilarda acayip bir anlayis var hayranim ya ama bu kadar fazla tabi hahaha bizimkiler olay cikarir ve bi sene bunun hakkinda konusur halk arasinda dolasır ve kimse bidaha sana gelmez :KK11:
Aynen o çinli pis kadin ya ölcek cimrilikten :D

belkide kadin ayni kepceyi kullandi. benim babamda yapardi.
yani sulu yemek, pilav ve salata icin ayni kepceyi kullanirdi. hem pisirirken hemde servis ederken.
babamin yaptigi pilavda genelde salata/sulu yemek izleri olurdu- ayni sekilde sulu yemegin icinde pilav olurdu.
bazilari ayni kepceyi kullaniyor- mesela salatayi kepceyle harmanliyor- sonrada pilavi karistiriyor. kepceye yapisan salatalar hooooop pilavin icine. sonra yemegi iki karistiriyor ve salcali kepceyle pilavi servis tabagina dolduruyor.
ne bilim- resmen isirilmis tavugu ertesi güne sakladigini düsünmüyorum.

belkide KV kendi tiksinmiyordur- dedigim gibi babamda mesela kendi ailesinle (köyde) ayni tencereden yerdi. ortaya konurdu ve herkes kendi önünden dalardi kasikla. belki kv bu sekilde büyüdü
Bir önceki gün görümcem varmış. Görümcem aynı kepçeyi asla koydurmaz. Bide şöyle aklıma geldi ben huyluyum Mutfaga asla sokmam derken demekki böyle işleri var ki kimseye elletmiyor

Eski konuları kapatın ayarlardan kimse görmez o zaman korkmayın konu açmaktan

Ya yabancilarda acayip bir anlayis var hayranim ya ama bu kadar fazla tabi hahaha bizimkiler olay cikarir ve bi sene bunun hakkinda konusur halk arasinda dolasır ve kimse bidaha sana gelmez :KK11:
Aynen o çinli pis kadin ya ölcek cimrilikten :KK70:

Ama kadinin aldiklari hep paketliydi- ve cöp posetinde sadece paketli gida vardi.
pis degildi :) Ben yerdim..
evdede son kullanma tarihi gecmis ürünleri yiyorum :) Normal kokuyorsa yiyorum (yogurt, peynir vs.)

eski konularınızı bilmiyorum ama belli ki kv sorunu var.amaannn boşverin değer gösterse ne göstermese ne.önemli olan eşinle mutlu olup olmadığın.gerisini salla gitsin.

Daha önce yemeğe gittiğimizde böyle değildi. Ama sanırım görümcemler kaynımlar var diye özenilmişti o zaman bilmiyorum. Aslında eşimde şaşırdı ve alındı bence. Mecburi az bişey yedi çıkınca da bir şeyler yemeye gidelim dedi
Evli kızı varsa onun eşi gidip gelmek istemez diye cekinmistir ...yoksa bunu şimdi yapan dün de yapmıştır.

Bir önceki gün görümcem varmış. Görümcem aynı kepçeyi asla koydurmaz. Bide şöyle aklıma geldi ben huyluyum Mutfaga asla sokmam derken demekki böyle işleri var ki kimseye elletmiyor

belki sizin geldiginiz gün yemekleri isitirken kepceyi kullandi. zaten salatayi taze yapmistir- belli olurdu porsuk porsuk. yani artik (isirilmis, tabakta kalan artik) yemek degildir- belkide ben cok iyi niyetliyim.
kadin fazla özenli degilse olabilir yani. dedigim gibi- babam cok temiz ama özentisizdi.
öyle, corba kasesi- pilav tabagi, servis tabagi vs. kullanmazdi. hepsini ayni tabaktan yerdi. bazi insanlar gercekden sunuma vs. önem vermiyor.

belki sizin geldiginiz gün yemekleri isitirken kepceyi kullandi. zaten salatayi taze yapmistir- belli olurdu porsuk porsuk. yani artik (isirilmis, tabakta kalan artik) yemek degildir- belkide ben cok iyi niyetliyim.
kadin fazla özenli degilse olabilir yani. dedigim gibi- babam cok temiz ama özentisizdi.
öyle, corba kasesi- pilav tabagi, servis tabagi vs. kullanmazdi. hepsini ayni tabaktan yerdi. bazi insanlar gercekden sunuma vs. önem vermiyor.
İnanın bende sunum beklentisi içinde değilim ama eminim artık yemek olduğuna. Siz çok iyi niyetlisiniz :)

Çok yanlış anlıyorsun. Ben dertlerinin bitmeyeceğinden bahsediyorum. Çözüm odaklı yaklaş diyorum. Denemekten vazgeçme. Sen denersin çabalarsın, bir gün eşin çıkar der. Yeter artık uğraşmaya değmez diye.

Back