• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftarda önümüze konan artık yemek

Evet arkadaşlar rica ederim beni eski konularımdan vurmayın. İnanın buraya konu açmaya korkuyorum artık. Ama içimi ancak buraya dökebiliyorum.

Dün öğlen 12 de eşimin babası aradı. Uyuyorduk. Bu saatte uyunurmu geç mi yattınız dedi bi kahkaha patlattı. Halbuki biz sahur bekledik ve geç uyumuştuk. Her neyse aksama iftara bize gelin dedi olur dedik. Normalde orda pek bir şey yiyip içemem ( kayınvalidem hijyene önem veren birisi değil ayrıca ilk evlendiğimizde bana “ ben huyluyum mutfağımda bulaşık vs elletmem mutfaktan uzak dursan iyi olur “ dedi. Başta alınmıştım ama meğer herkese karşı böyleymiş. iyi dedim.

Evet iftara gittik. Ama ben şok oldum. Bir gün öncesi görümcemler varmış ve resmen önümüze artık yemek koydu. Yani bir gün öncesinden kalmış yemek değil, bildiğiniz tabaklardan dökülmüş didiklenmiş tavuk vs artık yemek. Doğal olarak yemedim çok gücendim. Hep yakın olmaya çalıştım mesela dün anneler günü diye hediyemle gittim. Yok değer görmüyorum hiçbir şekilde. İnanın yemek içmek mesele değil ama eltim gittiğinde köfteler pilavlar sevdiği tatlısına varıncaya kadar alınır. Yemeklere özenilir. Eltim mi onlara hiç değer vermez bayramda bile 3.gün gelir. Annesigille aynı apartmanda oturan ve hayatını ailesine adamış kayın aileyi hesaba almayan birisi.

Velhasıl eşimde sanırım gücendi bir şey demedi. Biraz canım sıkkın arkadaşımla buluşacağım seni de ablana bırakayım dedi. Çıktık. Tüm gece suratı asıktı ısrar ettim söylemedi. Oda farkında bence değer görmediğinin. Sizce de çok ayıp değil mi :KK43:

Çünkü değer verirsen değer görmezsin. Ama insanların burnundan getirir, kök söktürürsen önünde esas duruşta durur saygıda kusur etmezler. Malaesef insanın doğası böyle.

Takmayın kafanıza, bence pek sık görüşmeseniz daha iyi.

kusura bakmayın yazdıysanız atlamışımdır, eşinizle konusmadınız mı bu konuyu?
iletişim kopukluğu var gibi geldi bana, evet direk söylenmez ama bir şekilde konuşabilirdiniz.
ben mesela arabadayken gel bi çorba içelim çorbacıda ben doymadım derdim.
eşiniz de bence anladı ve ailesi adına utandı.
bu anneniz, annesi bile olsa 3. kişiler için eşinizle gerilmeyin iletşimi hep kuvvetli tutun derim.

Son düzenleme:
Tavuklar parçalanmış. Pilav da artıkdı demekki çünkü sanırım başkasının kaşığından salata parçaları bulaşmış.
Ay çok ayıp ya.
Evimizde de yeriz iki günlük yemek,tencerede kalani ısıtıp,bunda bir şey yok ama tabaktaki artığı önünüze koymak cidden çok ayıp.
Gayet haklısınız bence.
Çağırmasalarmış yani böyle yapacaklarsa

Burdaki eleştirenler çağrıldığı yerde artık yesin görüyüm onları
Ne kadar ayıp bişey hem davet ediyor hem artık koyuyor görgüsüzce bence söyleseydiniz anne Biz yapardık söyleseydiniz deseydin hiç olmadı deseydin
çok normalmiş abartıyormuş... :KK73: :KK57:

Dünden kalmiş olmasi farkli artik olmasi farkli didiklenmiş diyorsunuz muhtemelen bolunmustur filan, sanmiyorum birinin isirdigi yedigi parca olsun. Siz size özel hazirlansin istemiş olabilirsiniz elbette.

Ama "buuu dünnndegggn" tepkisi verenler beni sasirtiyor. Noluyor bu yemek dunden kalinca anlamiyorum evinizde yemek kalsa yarin yememek icin çöpe mi atiyorsunuz? Hayir yabanci olsa anlarim ama anne baba evi sonucta. Evde yemek kaldiysa ve ordaysak benim annemde sofraya koyar yeriz hiç "ama bu dündegggnn" demedim.
Bende ama bu dündeggnn demedim zaten. Artık olduğu bal gibi de belli oluyor başkasının kaşığından bulaşmış salata parçaları vardı.

Ben olsam bir daha gitmem laf arasında da söylerim mutlaka bir konu açılır . Bazıları sana hak vermiyor ama ben benzer birşey yaşadığım için sana hak veriyorum açıkcası yaşayan biliyor değer vermek görgü meselesi bunlar İnan ki . Geçen sene ramazandı eşim görevdeydi bende kv de kalmaya başlamıştım. Kv bir tencere dolusu sulu köfte pişirmişti eşim de izinden geri dönüyordu o akşam yedik eşim gitti . Aynı yemeği sahurda yedik . Bir sonraki gün dedim ki anne akşama iftara ne yemek yapayım ses yok bir kere daha sordum yine ses yok dünden kalanı mı yiyelim dedim evet dedi sustuk . O gecede hem iftarda hem sahurda yedik. Bir sonraki gün olaylar aynen devam etti tekrar iftarda ve sahurda yedik . Tam 3 gün aynı yemeği yanında başka bir yemek olmadan hem sahurda hem iftarda yedik . Şuan sulu köfteyi asla görmeye bile tahammülüm yok . Bana biraz saygı duysa bu gelin 6 aydır evinden uzak oğlum yok aylardır ailesinin yanında kaldı yeni yanıma geldi zaten yeterince zayıf düzgün birşeyler yapalım derdi ama demedi işte saygı yok çünkü

Nereden biliyorsunuz artık yemek olduğunu? Bir insan artık yemegi ya kedilere verir ya köpeklere ya da yenmicek durumdaysa atar yani. Bence kimsenin günahını almayin. Tavuk zaten didiklenen birsey kim yemek artigini tekrardan dolaba koyar ki?
Siz nerden biliyorsunuz insanları herkesi sizin bildiğiniz gibi mi sanıyosunuz? Öyle didiklenmiş değil bildiğin çatalla oynanmış ısırılmış

MAalesef eşimi arayıp emrivaki yapıyorlar eşimde anne babası olduğu için bir şey diyemiyor aslında her şeyin farkında ama fazlaca merhametli :KK43:
Eşin aralarını bi mesafe koyamaz ama sen bi tepkini koy mesafeni koy ben yaptım daha rahatım eskisi gibi ağzın geleni söyliyemiyor söylediğinde tepkimi koyuyorum susuyor tabi ki kırmadan yapıyorum

Demekki onlarda böyle yapıyor
Ben davet yemeğinin ısıtılıp sunulmasına bile karşıyım taze olacak artmış yemekleri onlar yiyebilir
Hay ağzınıza sağlık ya. İlla duyar kasacaklar ya. Bu kadar duyarlılar madem kv evin adresini vereyim artık yemekler ziyan olmasın 🤣 yatacak yerimin olmadığını bile söyledi bu kk bayanları hahaha

kusura bakmayın yazdıysanız atlamışımdır, eşinizle konusmadınız mı bu konuyu?
iletişim kopukluğu var gibi geldi bana, evet direk söylenmez ama bir şekilde konuşabilirdiniz.
ben mesela arabadayken gel bi çorba içelim çorbacıda ben doymadım derdim.
eşiniz de bence anladı ve ailesi adına utandı.
bu anneniz, annesi bile olsa 3. kişiler için eşinizle gerilmeyin iletşimi hep kuvvetli tutun derim.
Anladı eşim ama konuşmadık zaten canı sıkıldı onunda. Zaten dedi gel bir şeyler yiyelim diye oda çok yiyemedi ama oruc olunca mecbur

Valla eski konular vs demeseydiniz aklıma gelmezdi. Siz zaten yemiyordunuz yaptıklarını . Arayıp cagirdiklarinda da ben de şunu yapıp getiriyorum hep beraber yiyelim diyebilirdiniz.
Dünden kalan yemek olabilir tekrar isiyilinca parçalanmıştır .kafanizda kuruyorsunuz ama hiç olumlu şeyler kurmuyorsunuz. Daha önce de söylemiştim madem temizliğinden vs yiyemiyorsunuz siz giderken yiyecek birşeyler alın kendiniz yapın götürün .
Ayrıca geç mi yaptınız lafı niye zorunuza gitti evet sahuru bekledik öyle uyuduk diyiverin.
Şu mübarek günlerde bari laf edecekseniz gitmeyin. İstiyorsanız siz davet edin
YA biz bilmiyorduk davet etmeyi iyi akıl ettiniz. Adam ukala geç mi yattınız diye art niyetli söylüyo. Zar zor yiyordum eskiden ama bu yemek artık ve bu ramazan insanlar oruç yani

Buna bile takılmayan large kk kadınları da varmış ilahi. Kendi önlerine konsa afiyetle yerlerdi kesin! :KK48:

Evde kedilerine bile vermeyip, sokak hayvanlarına ayırdıkları 'artık' yiyecekleri, konu sahibi ayıp kabul ettiği için eleştiriliyor :KK48:

Bilmeyenler vardır eski insanlardan süregelen bir adettir 'herkes yediğinden ikram eder' :KK66:

İftar davetlerinde özellikle özenmemek, israftan kaçınmak da esastır, ama başkasının tabağındakini çöpe dökülmesin diye yemek şart değildir. Onu dışarıdaki başka canlılarla paylaşmak daha iyidir.

Ben bir gün öncesinin tavuk yemeğini ısıtınca kokuyor diye yiyemezken, bir de iftara davet ettiğim insana sunacağım he?

Ben olsam laf sokana laf sokardım. Erkenden kalkar gider mis gibi dışarıda yerdim..
Hay allah razı olsun ya. Zaten hemen kalktık eşim dışarda yemeyi teklif etti

Cidden sadece merakimdan soruyorum. 😊 Yemege cagirildiginiz yere neden yemek goturuyorsunuz? Yani kendimi dusundum de yemege alacagim insan bana telefonda ne yaptin diye sorsa ve elinde pilavi salatasiyla falan gelse 2. Ye cagirmazdim heralde. Kendimi bi tuhaf hissederdim acikcasi 😂 Yani ben zaten hazirligimi yapiyorum ya da yapabilecegime inaniyorum ki misafir aliyorum. Misafir neden yemek getirsin ki? Ben yemege cagirilirsam tatli alir giderim. Ya da ne bileyim icecek falan alirim. En fazla arayip bisey lazim mi diye sorarim. Tuhaf geldi yani sadece bu yuzden merak ettim 😁
Birincisi kayınvalideye gidilen yemek ana konu. Bende alır yemeğimi giderim hazırsa. Ya da başka şeyler yaparım yanına ek yemek. Sana gelirsem bir gün eli boş geleceğime emin olabilirsin 😄😄😄😉💐
Eşim ben ve eşimin ailesi paketlenmiş içecek içmeyiz. O yüzden almayız. Tatlı da bir seçenek ama ama Nadire’n gittiğim yerlere baklavayla giderim. Evimde sütlü tatlı yapıp gitmeyi tercih ediyorum. Yani onu dA evimde yapıyorum ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Benim olayım “siz yemek yapamıyorsunuz “demek değil. “Hep beraber yapılan ve yenilen yemekler daha güzel “demek oluyor.

Kayınvalidem de yemek yapabiliyor, ağırlayabiliyor misafirini rahat bir şekilde. Ancak ben onu anne biliyorum. Elimde bir şeylerle gitmek keyifli geliyor. Eli boş gittiğimde çok oldu. Bu çok güzel bir şey bana göre. Birilerini düşünmek, özenmek. Hiç yadırgamıyorlar yaptığım şeyi. Hatta bugün nasıl bir zeytinyağlı yaptın diye soruyor ikisi de. O anlarda eşimin gözleri kalp kalp oluyor tabi mutluluktan.

Herkese öneririm. İyi iletişim kurmak önemli.

Gitmeyin birdaha yemekli , çağırsa bile bizim için hiç zahmet etmeyin, çaya geliriz biz deyin. Deyin ki kendilerinde bir hata arasınlar.

Ramazan adabı ve Ramazan sofrası diye bir mevzu vardır.kadın pilavımda salata parçası var diyorsa vardır ve o yemek artıktır.ve bahsedilen kişi eşin annesi.1. derece.azcık empati yahu.herkes sütten çıkmış ak kaşık misali neden neden diye sormuşta sormuş.vallahi yuhhh.
Ağzınıza sağlık. Yatacak yerimin olmadığını bile yazmışlar pes

Back