• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftarda önümüze konan artık yemek

Ramazan adabı ve Ramazan sofrası diye bir mevzu vardır.kadın pilavımda salata parçası var diyorsa vardır ve o yemek artıktır.ve bahsedilen kişi eşin annesi.1. derece.azcık empati yahu.herkes sütten çıkmış ak kaşık misali neden neden diye sormuşta sormuş.vallahi yuhhh.

Size değil esinize değer verilmiyor demek ki ailesi tarafından yazık.hiç sevilmeyen gelin bile olsa insan evladı için uğraşır sevdiği bişeyler yapar.siz üzerinize alınmayın,eşinize de açmayın bu konuyi adam daha da kötü hissetmesin kendisini

Buna bile takılmayan large kk kadınları da varmış ilahi. Kendi önlerine konsa afiyetle yerlerdi kesin! :KK48:

Evde kedilerine bile vermeyip, sokak hayvanlarına ayırdıkları 'artık' yiyecekleri, konu sahibi ayıp kabul ettiği için eleştiriliyor :KK48:

Bilmeyenler vardır eski insanlardan süregelen bir adettir 'herkes yediğinden ikram eder' :KK66:

İftar davetlerinde özellikle özenmemek, israftan kaçınmak da esastır, ama başkasının tabağındakini çöpe dökülmesin diye yemek şart değildir. Onu dışarıdaki başka canlılarla paylaşmak daha iyidir.

Ben bir gün öncesinin tavuk yemeğini ısıtınca kokuyor diye yiyemezken, bir de iftara davet ettiğim insana sunacağım he?

Ben olsam laf sokana laf sokardım. Erkenden kalkar gider mis gibi dışarıda yerdim..

Peynir zeytin cikartsaydimiz kendinize keşke birinin parmakladigi tavuğu bende yemek istemezdim bugün canım tavuk istemiyor deyip peynir zeytin yada ekmek salata ye

Ben böyle yapıyorum benim kayınvalide kasıtlı yapmaz ama önceden konan yemeğin tabaktan geri dökülmüş olduğu az çok belli olur öyleyse yemem gerçekten

Yapmaya devam eder bence ama en azından için alır yediğini ://

Iyi de zaten oraya gittiğimde bir şey yiyemem demissiniz hijyenden dolayı ee oruçlu olduğunuz da malum yani.
Artık yemek olmasa da zaten yiemezdiniz gibi geldi bana.
Yapsaydınız evde birkaç çeşit bir şey goturseydiniz yerdiniz orada.
Anneler günü hediyesi almak yerine böyle bir şey yapardım ben.
Hayır ısrarla ben sıcak davrandım ben iyiyim vs.yahu geçin bunları.
Olmuyor demek ki akışına bırakın yani zorlamanın manası yok.
Bu kendini eltiyle kıyaslama devri bitse artık ya valla ben kendini biriyle kıyaslayıp da mutlu olan tek bir insan bile görmedim.

Evet arkadaşlar rica ederim beni eski konularımdan vurmayın. İnanın buraya konu açmaya korkuyorum artık. Ama içimi ancak buraya dökebiliyorum.

Dün öğlen 12 de eşimin babası aradı. Uyuyorduk. Bu saatte uyunurmu geç mi yattınız dedi bi kahkaha patlattı. Halbuki biz sahur bekledik ve geç uyumuştuk. Her neyse aksama iftara bize gelin dedi olur dedik. Normalde orda pek bir şey yiyip içemem ( kayınvalidem hijyene önem veren birisi değil ayrıca ilk evlendiğimizde bana “ ben huyluyum mutfağımda bulaşık vs elletmem mutfaktan uzak dursan iyi olur “ dedi. Başta alınmıştım ama meğer herkese karşı böyleymiş. iyi dedim.

Evet iftara gittik. Ama ben şok oldum. Bir gün öncesi görümcemler varmış ve resmen önümüze artık yemek koydu. Yani bir gün öncesinden kalmış yemek değil, bildiğiniz tabaklardan dökülmüş didiklenmiş tavuk vs artık yemek. Doğal olarak yemedim çok gücendim. Hep yakın olmaya çalıştım mesela dün anneler günü diye hediyemle gittim. Yok değer görmüyorum hiçbir şekilde. İnanın yemek içmek mesele değil ama eltim gittiğinde köfteler pilavlar sevdiği tatlısına varıncaya kadar alınır. Yemeklere özenilir. Eltim mi onlara hiç değer vermez bayramda bile 3.gün gelir. Annesigille aynı apartmanda oturan ve hayatını ailesine adamış kayın aileyi hesaba almayan birisi.

Velhasıl eşimde sanırım gücendi bir şey demedi. Biraz canım sıkkın arkadaşımla buluşacağım seni de ablana bırakayım dedi. Çıktık. Tüm gece suratı asıktı ısrar ettim söylemedi. Oda farkında bence değer görmediğinin. Sizce de çok ayıp değil mi :KK43:
Ayıp dedik şimdi ne olacak peki? :işsiz:

Demekse ki pinti. :KK70: :KK70: ay pintiler programında bankada calisan kadın çöpten yemek topladı israf edilmismis son kullanma tarihine bakiyo vs hdjdj hayir gelen misafirlere soyledi enazindan takdir ettim ki durust :KK70:
:KK70:ay çinli kadın dimi bir de diyorki misafirlerime çok özeniyorum şahane bi sofra kurucam, gidiyor restoranın çöpünden alıyor. lüks restoranın çöpünden alıyorum, onlara ne kadar değer verdiğimi anlasınlar diyor, o gelen misafirler de bunu bile bile tadına bakıyor :kusmuk:

Ramazan adabı ve Ramazan sofrası diye bir mevzu vardır.kadın pilavımda salata parçası var diyorsa vardır ve o yemek artıktır.ve bahsedilen kişi eşin annesi.1. derece.azcık empati yahu.herkes sütten çıkmış ak kaşık misali neden neden diye sormuşta sormuş.vallahi yuhhh.

Ben çok yakın çevremde olmasa da böyle insanlar olduğunu biliyorum mesela.
Birinin tabağında bardağında yarım bıraktığını geri koyan (artık cimri mi desem, midesiz mi desem bilemedim) insanlar var yani.

Neden yapsın, yapmamıştır, siz uyduruyorsunuz..lafları çok tuhaf..

Bir gün öncesinin yemeğini ısıtıp koymak ayrı, salata bulaşmış pilavı, çatalla didiklenmiş tavuğu koymak ayrı şey. O mekruha girer.

Hamur işi ikramlarında dokunulmamış, bir şey bulaşmamış böreği tatlıyı aynen geri koyarım, ama tencere yemeği farklıdır sonuçta..

Madem artık yemek neden söylemediniz, eşiniz nasıl yedi artık yemeği? Onlar sizin önünüze artık yemek koymaktan rahatsız olmuyorsa sizde o yemeyi yiyemeyeceginizi söylemeliydiniz.

Kayınvalidem onlardayken, kahvaltıda akşamdan kalan çayı ısıtmıstı, ben bir yudum alınca içemedim,. sordum akşam ki çay mı diye, kalktım yeniden çay demledim.

Size bu kadar eminseniz dolaptan peynir zeytin bile çıkabilirdiniz, onlarda kendi ayıplarını anlardı belki.

ya eski konularını bilmiyorum ama geçen yorum yaptım yine eski konumdan vurma dedin. Gördüğüm kadarı ile memnuniyetsizsin. Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş. Bunu kalkıp herkese anlatmak çok ayıptır bana göre.

gerçekten önünüze artık yemek konulsa içiniz alır mı? bu anlatılan konunun memnuniyetsizlikle alakası nedir? ben birinin su içtiği bardaktan bile içemiyorum konu sahibinin önüne artık yemek koymuşlar.
kendinizi artık yemeklere layık görüyorsanız bilemem tabi ama bana aynısı yapılsa bende çok bozulurdum

Yani şu iğrenç edepsizliği bile "misafir umduğunu değil,bulduğunu yer" duyarlılığı ile karşılamak da inanılmaz samimiyetsiz.
Lüks sofra düşkünü dinci güruhla,kendi halinde orucunu tutan gariban insanı birbirine karıştırmayın.
Bu mevzu başlı başına rezillik. Misafire birbirine bulaşmış artık yemek verilmez, nokta.

Evet arkadaşlar rica ederim beni eski konularımdan vurmayın. İnanın buraya konu açmaya korkuyorum artık. Ama içimi ancak buraya dökebiliyorum.

Dün öğlen 12 de eşimin babası aradı. Uyuyorduk. Bu saatte uyunurmu geç mi yattınız dedi bi kahkaha patlattı. Halbuki biz sahur bekledik ve geç uyumuştuk. Her neyse aksama iftara bize gelin dedi olur dedik. Normalde orda pek bir şey yiyip içemem ( kayınvalidem hijyene önem veren birisi değil ayrıca ilk evlendiğimizde bana “ ben huyluyum mutfağımda bulaşık vs elletmem mutfaktan uzak dursan iyi olur “ dedi. Başta alınmıştım ama meğer herkese karşı böyleymiş. iyi dedim.

Evet iftara gittik. Ama ben şok oldum. Bir gün öncesi görümcemler varmış ve resmen önümüze artık yemek koydu. Yani bir gün öncesinden kalmış yemek değil, bildiğiniz tabaklardan dökülmüş didiklenmiş tavuk vs artık yemek. Doğal olarak yemedim çok gücendim. Hep yakın olmaya çalıştım mesela dün anneler günü diye hediyemle gittim. Yok değer görmüyorum hiçbir şekilde. İnanın yemek içmek mesele değil ama eltim gittiğinde köfteler pilavlar sevdiği tatlısına varıncaya kadar alınır. Yemeklere özenilir. Eltim mi onlara hiç değer vermez bayramda bile 3.gün gelir. Annesigille aynı apartmanda oturan ve hayatını ailesine adamış kayın aileyi hesaba almayan birisi.

Velhasıl eşimde sanırım gücendi bir şey demedi. Biraz canım sıkkın arkadaşımla buluşacağım seni de ablana bırakayım dedi. Çıktık. Tüm gece suratı asıktı ısrar ettim söylemedi. Oda farkında bence değer görmediğinin. Sizce de çok ayıp değil mi :(
Valla eski konular vs demeseydiniz aklıma gelmezdi. Siz zaten yemiyordunuz yaptıklarını . Arayıp cagirdiklarinda da ben de şunu yapıp getiriyorum hep beraber yiyelim diyebilirdiniz.
Dünden kalan yemek olabilir tekrar isiyilinca parçalanmıştır .kafanizda kuruyorsunuz ama hiç olumlu şeyler kurmuyorsunuz. Daha önce de söylemiştim madem temizliğinden vs yiyemiyorsunuz siz giderken yiyecek birşeyler alın kendiniz yapın götürün .
Ayrıca geç mi yaptınız lafı niye zorunuza gitti evet sahuru bekledik öyle uyuduk diyiverin.
Şu mübarek günlerde bari laf edecekseniz gitmeyin. İstiyorsanız siz davet edin

Tabaklardan kalan yemekler olduğuna eminsen terbiyesizlik yapmışlar . Bir önceki gunden kalan yemekler konur masaya ceşitlilik oluyor güzel olur ben seviyorum . Ama iftara davet ediyorsan da misafirlere özel bir şeyler yapilır veya alınır . Özel bisey derken basit olsun ama gelen kisilere özel olsun .

Ben anlamıyorum ya kendi kendinize sinirlenmenin ne manası var. Direk sofrada diyecektiniz anne bu pilavda salata bulaşığı var. Bu et didiklenmiş görümcelerin etiydi galiba bu. Ben almayım size afiyet olsun. Bu kadar net yani. Eşime de söylerdim mahçup olursa da olsun. Kimse bir başkasının hele de oruçlunun önüne artık yemek koyamaz dalga geçer gibi. Sonra eltim niye kıymetli. İşte böyle kıymetli.

İftar ya da normal yemek daveti farketmez,her ikisinde de baskasinin çatalini kasigini degdirdigi yemegi yiyemem,yenmez.Eger böyle birşey yaptilarsa gercekten cok ayip.Gosterisli, bin cesit olan sofralara bende cok karsiyim ama bi ana yemek,pilav,salata koymak da zor olmamali.Her yemegi yerim,ayrim yapmam ama, tavuğu 2.gun isitinca bile yiyemiyorum ben.Degisik bir kokusu oluyor cunku kaldi ki baskasinin didik didik ettigi tavugu yiyebileyim:KK12:

Velhasıl eşimde sanırım gücendi bir şey demedi. Biraz canım sıkkın arkadaşımla buluşacağım seni de ablana bırakayım dedi. Çıktık. Tüm gece suratı asıktı ısrar ettim söylemedi. Oda farkında bence değer görmediğinin. Sizce de çok ayıp değil mi :KK43:
Yemekler çöpe gitmesin diye iftara davet bahanesiyle size yedirtmişler.

Back