• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftarda önümüze konan artık yemek

Evet arkadaşlar rica ederim beni eski konularımdan vurmayın. İnanın buraya konu açmaya korkuyorum artık. Ama içimi ancak buraya dökebiliyorum.

Dün öğlen 12 de eşimin babası aradı. Uyuyorduk. Bu saatte uyunurmu geç mi yattınız dedi bi kahkaha patlattı. Halbuki biz sahur bekledik ve geç uyumuştuk. Her neyse aksama iftara bize gelin dedi olur dedik. Normalde orda pek bir şey yiyip içemem ( kayınvalidem hijyene önem veren birisi değil ayrıca ilk evlendiğimizde bana “ ben huyluyum mutfağımda bulaşık vs elletmem mutfaktan uzak dursan iyi olur “ dedi. Başta alınmıştım ama meğer herkese karşı böyleymiş. iyi dedim.

Evet iftara gittik. Ama ben şok oldum. Bir gün öncesi görümcemler varmış ve resmen önümüze artık yemek koydu. Yani bir gün öncesinden kalmış yemek değil, bildiğiniz tabaklardan dökülmüş didiklenmiş tavuk vs artık yemek. Doğal olarak yemedim çok gücendim. Hep yakın olmaya çalıştım mesela dün anneler günü diye hediyemle gittim. Yok değer görmüyorum hiçbir şekilde. İnanın yemek içmek mesele değil ama eltim gittiğinde köfteler pilavlar sevdiği tatlısına varıncaya kadar alınır. Yemeklere özenilir. Eltim mi onlara hiç değer vermez bayramda bile 3.gün gelir. Annesigille aynı apartmanda oturan ve hayatını ailesine adamış kayın aileyi hesaba almayan birisi.

Velhasıl eşimde sanırım gücendi bir şey demedi. Biraz canım sıkkın arkadaşımla buluşacağım seni de ablana bırakayım dedi. Çıktık. Tüm gece suratı asıktı ısrar ettim söylemedi. Oda farkında bence değer görmediğinin. Sizce de çok ayıp değil mi :KK43:
Canım boşver takmayın kafanıza sizin taktığınız kadarıyla onlar takmıyorlar. Benimkiler de eltimle beni ayırıyor farkındayım ama birşey demiyorum. Yaptıkları gerçekten ayıp

Bence hiç eşinize bu konuyu açmayın. Yazık zaten çok üzülmüş belli ki. Bir daha davet ederlerse de iki kocaman borcama yemek yapın iki çeşit alın yanınızda götürün. Sofra bitince oturmadan hemen önce çıkarın çantadan koyun masaya hep bereber yiyelim diye yaptım deyin. Yemek başlayınca da kendi getirdiklerinizi yersiniz hem aç kalmazsınız hem eşiniz üzülmez. Çok ayıp etmişler.

Bence hiç eşinize bu konuyu açmayın. Yazık zaten çok üzülmüş belli ki. Bir daha davet ederlerse de iki kocaman borcama yemek yapın iki çeşit alın yanınızda götürün. Sofra bitince oturmadan hemen önce çıkarın çantadan koyun masaya hep bereber yiyelim diye yaptım deyin. Yemek başlayınca da kendi getirdiklerinizi yersiniz hem aç kalmazsınız hem eşiniz üzülmez. Çok ayıp etmişler.
Eşime hiç açmadım çünkü çok mahcup oldu. Ardından beni ablama bıraktı. Almaya gelince de çok sevdiğimi bildiğinden ve iftarda yiyemediğimden kokoreç yemeye gidelim diye ısrar etti. Ne tuhaf insanları var ya ve ben bu insanlarla akraba oldum :(

Canım boşver takmayın kafanıza sizin taktığınız kadarıyla onlar takmıyorlar. Benimkiler de eltimle beni ayırıyor farkındayım ama birşey demiyorum. Yaptıkları gerçekten ayıp
Normalde takmıyorum zaten açık açık belli ediyorlar ayrım yaptıklarını. Ama bu iftar ve hususi davetliydik :KK43:

Çok büyük saygısızlık. Oruçlu insanın önüne artık yemek koyulmaz. İmkanı olmayan insan neyi varsa onu getirir bunu anlayışla karsılamak gerek ama imkanı varken de bunu yapmak hem günah hem saygısızca. Yerinde olsam bir daha gitmem.
Eşimin hatrına işte iletişim kesilmez sanırım :(

Çok kırılmışsınız belli 😕 bidaha çağırdıklarında gitmeyin biz dışarda yicez diyin misafirim falan var diyip geçiştirin
MAalesef eşimi arayıp emrivaki yapıyorlar eşimde anne babası olduğu için bir şey diyemiyor aslında her şeyin farkında ama fazlaca merhametli :(

Bence ayıp olan kısım zaten bütün çocuklarıyla beraber davet etmemeleri yani benim bildiğim görümce kaynın eşinizi birlikte davet etmesi gerekirdi.
Resmen onları davet etmişler sonra aman aradan çıksın yapmış çok ayıp ya gerçekten.

Bence ayıp olan kısım zaten bütün çocuklarıyla beraber davet etmemeleri yani benim bildiğim görümce kaynın eşinizi birlikte davet etmesi gerekirdi.
Resmen onları davet etmişler sonra aman aradan çıksın yapmış çok ayıp ya gerçekten.
Zaten dün görümcemler ordaymış eşim geçerken orda olduklarını görmüş sonrasında bizi davet ettiler. Ayrımcılık işte apaçık belli ediyorlar

Buna yakın bir olay eltimin başına gelmişti.

Benim annem farklı şehirde yaşıyor ve bana misafirliğe geldi. O sıra nişanlıyım. Birkaç gün kayınvalidemde (kv) kalmak istedi davet üzerine. Tamam dedim. Tanışsın dünürler. Bir akşam dana etinden yemek yedik. Eltim yalnızca dana eti yer başka kırmızı et yemez. Ertesi gün elti adayım ve kayınbirader adayım da yemeğe geldi. Son dakika haber verdiler. Biz kuzu eti yiyeceğiz o akşam. Menüde o var. Eltime de zorunluluktan önceki akşamdan kalan yemeği koydular. Bozuldu tabi. “Aaa baba bu dün akşamdan kalmış ama” dedi. Kimse tek kelime etmedi. Ona aldırış eden olmadı. Kocası da dahil. Yemek seçiyordu. Başka seçenek yoktu. Önceki akşamdan kalan yemeği yemek zorundaydı.

Eltim orada lafını söyledi, dikkate alan almıştır. Almadıysa da yapacak bir şey yok.

Diyeceğim o ki; senin kv ve kp bu. Değiştiremezsin. Sadece eşine tanıt kendi ailesini. O dA bilsin görsün. Ve ona göre davransın. Ama bunu yaparken dikkatli ol. Bezdirme eşini sakın.

Eski konudan vurulacak bi durum yok burada kv cok ayip etmis ben olsam bi dahakine yemege falan gitmezdim yemege davet etti mi "anne cok yemek var evde onlar bitsin biz caya gelelim" de.

Eski konudan vurulacak bi durum yok burada kv cok ayip etmis ben olsam bi dahakine yemege falan gitmezdim yemege davet etti mi "anne cok yemek var evde onlar bitsin biz caya gelelim" de.
Beni davet etmiyorlar ki eşimi arayıp gelin diyorlar oda pek memnun değil onlardan ama aşırı merhametli anne baba diye şu tavrı gösteremiyor yaa

Buna yakın bir olay eltimin başına gelmişti.

Benim annem farklı şehirde yaşıyor ve bana misafirliğe geldi. O sıra nişanlıyım. Birkaç gün kayınvalidemde (kv) kalmak istedi davet üzerine. Tamam dedim. Tanışsın dünürler. Bir akşam dana etinden yemek yedik. Eltim yalnızca dana eti yer başka kırmızı et yemez. Ertesi gün elti adayım ve kayınbirader adayım da yemeğe geldi. Son dakika haber verdiler. Biz kuzu eti yiyeceğiz o akşam. Menüde o var. Eltime de zorunluluktan önceki akşamdan kalan yemeği koydular. Bozuldu tabi. “Aaa baba bu dün akşamdan kalmış ama” dedi. Kimse tek kelime etmedi. Ona aldırış eden olmadı. Kocası da dahil. Yemek seçiyordu. Başka seçenek yoktu. Önceki akşamdan kalan yemeği yemek zorundaydı.

Eltim orada lafını söyledi, dikkate alan almıştır. Almadıysa da yapacak bir şey yok.

Diyeceğim o ki; senin kv ve kp bu. Değiştiremezsin. Sadece eşine tanıt kendi ailesini. O dA bilsin görsün. Ve ona göre davransın. Ama bunu yaparken dikkatli ol. Bezdirme eşini sakın.
Eşimin gözü önünde oldu her şey zaten farkındayım eşim onlarla beni minimum muhatap etmeye calısıyo ama nadirde olsa gidiyoruz işte :( nasıl yapayım bezdirmemek için

Beni davet etmiyorlar ki eşimi arayıp gelin diyorlar oda pek memnun değil onlardan ama aşırı merhametli anne baba diye şu tavrı gösteremiyor yaa
Ayyy ayni benimki. Aman onlar kirilmasin ama biz kirilalim biz insan evladi degiliz çünkü. Bir tane duzgun kayinvalide ornegi dinlemedim ilerde biz de kayinvalide olcaz allahm boyle mi oluruz ki allah korusun :110:

Eşimin gözü önünde oldu her şey zaten farkındayım eşim onlarla beni minimum muhatap etmeye calısıyo ama nadirde olsa gidiyoruz işte :KK43: nasıl yapayım bezdirmemek için
Usulca işlemeyi bilmez misin arkadaşım. Örnekler ver başkalarından, diziden, komşudan. Kitaptan . Birebir aynı örnek olmasın ama. Direkt anne babasını konuşma. Laf çarpma. Sohbet et eşinle. Allah evinizden hoş sohbeti eksik etmesin asla. Ben herşeyin sohbetle konuşmayla çözüleceğine inanıyorum.

Ben merak ettim siz yemediyseniz yemekle kadın sormadı mı niye yemiyorsunuz diye ? Yok biz tokuz da diyemezsiniz. Sofrada beklediniz mi sadece? Sizden çok da eşinize üzüldüm. Bence hiç söyleyip de adamı kırmayın. Tekrar çağırırsa annenin yemeklerini sevmiyorum evde yiyelim deyin. O anlar zaten.

Ben de bir akrabamda görmüştüm, kendi yarım çayını geri çaydanlığa dökmüştü. Çayın bile artığı oluyor maalesef :olamaz:

Bu arada sana mükemmel bir Önerim var konu Sahibi. Yeni geldi aklıma

Bir daha çağırırlarsa gidin yemeğe.
Ben böyle şeyler yaşamadım hiç ama şöyle bir tarzım var benim.

Yemeğe çağırdıklarında ne yapacağını sorarım. Hem de her zaman sorarım. Ya ek olarak salata, zeytinyağlı gibi şeyler yapar giderim. Ya da ana yemek olmasa da pilav, farklı bir ek yemek gibi şeyler yaparım. Çeşidi arttırmak adına. Bazen son dakika çağırırlar. Bende akşam için yemek yaptıysam bende de bu bu şu var diye söyler, tencerelerle alır giderim.

Sende böyle yap. Hem utanır belki yaptığından ötürü. Hem de her türlü karnın doyar. Hem eşin onure olur. Hemde onlara bu işin nasıl yapılacağını göstermiş olursun.
Ben her yemeğe davet edildiğimde mutlu olup özendiğim için elimde birkaç bir şeyle gitmeyi severim.

Ne dersin? Denemeye değmez mi?

Ben merak ettim siz yemediyseniz yemekle kadın sormadı mı niye yemiyorsunuz diye ? Yok biz tokuz da diyemezsiniz. Sofrada beklediniz mi sadece? Sizden çok da eşinize üzüldüm. Bence hiç söyleyip de adamı kırmayın. Tekrar çağırırsa annenin yemeklerini sevmiyorum evde yiyelim deyin. O anlar zaten.

Ben de bir akrabamda görmüştüm, kendi yarım çayını geri çaydanlığa dökmüştü. Çayın bile artığı oluyor maalesef :olamaz:
Maalesef tabağımı aldım biraz oyalandım yiyormuş gibi. Sonra Ramazan’da pek yiyemiyorum dedim bu seferde zayıflığımdan beni vurmaya çalıştılar.

Back