• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftarda önümüze konan artık yemek

Eski konularınızı biliyorum. Vurmak değil ama huyunu bile bile neden gittiniz ki ?
Yerinizde olsam çaya giderdim sadece. Çok ayıp etmiş kayınvalideniz. Ama siz de bunu üstelemeyin ve eşinizle yok yere tartışmayın.
Böyle yapacaklarını bilmiyordum. İftara çağırınca davete icabet ettik mecburen. Eşime bu konuyla ilgili bir şey demedim. Ama buz gibi soğudum onlardan.

Siz emin misiniz böyle olduğuna? Başkasının didiklediği tavuğu bir başkasının önüne çıkarmak için akli melekeleri yitirmiş olmak lazım çünkü.

Bence ya kadın yemeği beceremedi ve yemeğin tipi garip olduğu için size öyle geldi ya da gerçekten dünkü yemekleri çıkardı ama siz olayı abartmak ve tepki almamak için "başkasının artığı, tavuğu didiklemişler" falan diyorsunuz.
Abartıyorsunuz bence.

Süpersiniz... beni anladığınız için teşekkür ederim. Hiç anlayacaklarını sanmıyorum. Hatta ben yemeyince laf sokmaktanda geri kalmadılar.
Herkesin ayıbı kendine
Bu yokluktan ikram etme değil de size hiç değer ve önem vermediklerini inatla gösterme çabası belli ki..
Aynı şeyi yapsanız eşiniz ne der

Kimse kimseye kendini kanıtlamak zorunda değil
Hiç gerek yok bana kalirsa
Bana kalsa hoşt len derim tabi ki gerek yok da malum eş de öbemli ya ne yazık ki.. Hem eşine vay benim hanım ne iyi dedirtecek hem de iyi bi ders verecek de işte anlaması laxım karşı tarafın bilemiyorum

Bak güzel ablam ben 'memnuniyetsiz' olarak adlandırılan bir insan olarak söylüyorum. memnuniyetsizim evet çünkü özenirim karşıdakini adam yerine koyarım adam yerine de konmayı beklerim. değer görmek benim için önemlidir kimse bana kimsenin artık yemeğini koyamaz. yerinde olsam bende gücenirdim. ama tepkimi de belli ederdim. sinirlenip içime atmazdım. dünün yemekleri miydi salata falan bulaşmış derdim orda ben yiyemiyorum annecim kusura bakmayın lütfen başkasının kaşığı değen yemeği yiyemem siz hiç zahmet etmeyin peynir zeytin alayım ben dolaptan derdim. bi kere kötü olursunuz net olun mızmız olmayın neyi neden beğenmediğinizi söyleyin.

Artık yemek olduğuna eminseniz neden tepki vermediniz? Tepki vermek yemeği yememek değildir. "anne bu yemekler artık mı?" sorusu ile ilk tepki verilebilirdi mesela. Akabinde "niyetliyim aç kalmak istemiyorum artık yemeyeceğime göre gidip dışarıda yiyeyim" deyip kalkmalıydınız sofradan.

Bir gün önceden kalan yemeği yerim problem etmem. Ancak insanların attığını yemem ve bunu bana yapılan saygısızlık olarak görürüm. Bu durumda ay beni sevmiyor değer vermiyorlar diye de üzülmem. Çat diye suratlarına söyler o sofradan kalkar giderim.

Siz emin misiniz böyle olduğuna? Başkasının didiklediği tavuğu bir başkasının önüne çıkarmak için akli melekeleri yitirmiş olmak lazım çünkü.

Bence ya kadın yemeği beceremedi ve yemeğin tipi garip olduğu için size öyle geldi ya da gerçekten dünkü yemekleri çıkardı ama siz olayı abartmak ve tepki almamak için "başkasının artığı, tavuğu didiklemişler" falan diyorsunuz.
Abartıyorsunuz bence.
Bende başkasının tabağından artık yemeğin önüme konulduğunu bilirim :D

Artık yemek ise kesinlikle anlıyorsunuz.

Bende başkasının tabağından artık yemeğin önüme konulduğunu bilirim :KK70:

Artık yemek ise kesinlikle anlıyorsunuz.

:oha:

Ya gerçekten mantığımın almadığı bir şey. Aç-susuz bırakırım yine de yapamam böyle bir şeyi. O yüzden hayal bile edemedim.
Ne garip insanlar var :olamaz:

Eltine yapıyorlarsa yapıyorlar. Demek ki aralarında başka bir olay ya da bağ vardir. Kıyas yapma derim, kıyas mutsuzluktur. Ve evet hoş olmayan bir olay yasamissiniz ama ikram edilmiş bir yemekten burada şikayetçi olmak bana hoş gelmedi🤷🤷🤷 buna nasıl bir çare bulabileceğimizi düşündün mesela 😁 kaynananı arayıp "kıza artık yemek vermişsin çok ayıp" mı diyelim, ne diyelim,😁 yapısını bizden daha iyi bilirsin ve en iyi önlemi sen kendin alabilirsin.

Artık yemek olduğuna eminseniz neden tepki vermediniz? Tepki vermek yemeği yememek değildir. "anne bu yemekler artık mı?" sorusu ile ilk tepki verilebilirdi mesela. Akabinde "niyetliyim aç kalmak istemiyorum artık yemeyeceğime göre gidip dışarıda yiyeyim" deyip kalkmalıydınız sofradan.

Bir gün önceden kalan yemeği yerim problem etmem. Ancak insanların attığını yemem ve bunu bana yapılan saygısızlık olarak görürüm. Bu durumda ay beni sevmiyor değer vermiyorlar diye de üzülmem. Çat diye suratlarına söyler o sofradan kalkar giderim.
Öyle bir sey yasasam ki huylarını bilerek gitsem yanımda bisküvit falan götürürüm gözünün içine baka baka yerim e ne yapayım aç mi kalayım derim

Eski konularımı vurmayın demissin ama güzelim değer görmediğin yere neden gidiyorsun ? Senin yerinde olsam 5 dakika durur kalkardım iftar yemek vs böyle şeylere hiç girme kafana da takma arana mesafe koy
Zaten sonrasında eşim beni ablama bıraktı sanırım oda gücendi

Herkesin ayıbı kendine
Bu yokluktan ikram etme değil de size hiç değer ve önem vermediklerini inatla gösterme çabası belli ki..
Aynı şeyi yapsanız eşiniz ne der
Ne o kendine yakıştırır ne de ben. Benim ailem çağırmıştı birkaç gün önce,resmen düğün yemeği gibi hazırlanmışlar. Sanırım eşim mahcup oldu

Bak güzel ablam ben 'memnuniyetsiz' olarak adlandırılan bir insan olarak söylüyorum. memnuniyetsizim evet çünkü özenirim karşıdakini adam yerine koyarım adam yerine de konmayı beklerim. değer görmek benim için önemlidir kimse bana kimsenin artık yemeğini koyamaz. yerinde olsam bende gücenirdim. ama tepkimi de belli ederdim. sinirlenip içime atmazdım. dünün yemekleri miydi salata falan bulaşmış derdim orda ben yiyemiyorum annecim kusura bakmayın lütfen başkasının kaşığı değen yemeği yiyemem siz hiç zahmet etmeyin peynir zeytin alayım ben dolaptan derdim. bi kere kötü olursunuz net olun mızmız olmayın neyi neden beğenmediğinizi söyleyin.
Of lnet olsun ki böyle şeyleri sakince yapamıyorum ya susup oturcm yada tepki gösterip o ortamı terk edicem. Amaç işte eşimin hatırı var

Back