• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftarda önümüze konan artık yemek

Bu arada sana mükemmel bir Önerim var konu Sahibi. Yeni geldi aklıma

Bir daha çağırırlarsa gidin yemeğe.
Ben böyle şeyler yaşamadım hiç ama şöyle bir tarzım var benim.

Yemeğe çağırdıklarında ne yapacağını sorarım. Hem de her zaman sorarım. Ya ek olarak salata, zeytinyağlı gibi şeyler yapar giderim. Ya da ana yemek olmasa da pilav, farklı bir ek yemek gibi şeyler yaparım. Çeşidi arttırmak adına. Bazen son dakika çağırırlar. Bende akşam için yemek yaptıysam bende de bu bu şu var diye söyler, tencerelerle alır giderim.

Sende böyle yap. Hem utanır belki yaptığından ötürü. Hem de her türlü karnın doyar. Hem eşin onure olur. Hemde onlara bu işin nasıl yapılacağını göstermiş olursun.
Ben her yemeğe davet edildiğimde mutlu olup özendiğim için elimde birkaç bir şeyle gitmeyi severim.

Ne dersin? Denemeye değmez mi?
Hiç aklıma gelmemişti kesinlikle çok güzel bir yöntem. Aslında çok sık gitmiyoruz bir dahaki sefere bende böyle yapacağım. Ama bunlar öyle insanlar ki yapıp gitsem “ bizim evde yokmu yapıp gelmişsin “ derler. Değişikler yani

Usulca işlemeyi bilmez misin arkadaşım. Örnekler ver başkalarından, diziden, komşudan. Kitaptan . Birebir aynı örnek olmasın ama. Direkt anne babasını konuşma. Laf çarpma. Sohbet et eşinle. Allah evinizden hoş sohbeti eksik etmesin asla. Ben herşeyin sohbetle konuşmayla çözüleceğine inanıyorum.
Allah razı olsun duam hep bu yönde. Büyük kavgalarımzda oldu evliliğimiz biraz biraz oturuyor sanırım eskisi gibi kavga etmeyiz hoş sohbet ve varsa bi durum konuşarak halletmeye çalışırız. Zaten direkt söylesem ters teper sanırım

Hiç aklıma gelmemişti kesinlikle çok güzel bir yöntem. Aslında çok sık gitmiyoruz bir dahaki sefere bende böyle yapacağım. Ama bunlar öyle insanlar ki yapıp gitsem “ bizim evde yokmu yapıp gelmişsin “ derler. Değişikler yani
Allah razı olsun duam hep bu yönde. Büyük kavgalarımzda oldu evliliğimiz biraz biraz oturuyor sanırım eskisi gibi kavga etmeyiz hoş sohbet ve varsa bi durum konuşarak halletmeye çalışırız. Zaten direkt söylesem ters teper sanırım
Direkt söylersen herkeste ters teper. Usulca işleyeceksin.
Bizim evde yok muydu demelerine fırsat verme. Eşine de, ayyyyy ben bu yemeği güzel yapıyorum. Annemlere de yapayım, onlar da tadına bakmış olsun böylece ❤️❤️❤️ Çok basit cümleler aslında.

Her konu açtığınızda “eski konumla vurmayın” diye yazıyorsunuz. İnsanın ister istemez bakası geliyor, hele de benim gibi aşırı meraklı biriyse.
Bende merak ediyorum ama eski konulara nerden bakıyorsunuz bi türlü bulamıyorum😁
Siteyi hala çözemedim. Mesela konular falan nerden siliniyor

Bende merak ediyorum ama eski konulara nerden bakıyorsunuz bi türlü bulamıyorum😁
Siteyi hala çözemedim. Mesela konular falan nerden siliniyor
Eski konuları silmek yasak. Diğerini de söyleyemem ban yedim bundan dolayı 😄😄😄

Bu arada sana mükemmel bir Önerim var konu Sahibi. Yeni geldi aklıma

Bir daha çağırırlarsa gidin yemeğe.
Ben böyle şeyler yaşamadım hiç ama şöyle bir tarzım var benim.

Yemeğe çağırdıklarında ne yapacağını sorarım. Hem de her zaman sorarım. Ya ek olarak salata, zeytinyağlı gibi şeyler yapar giderim. Ya da ana yemek olmasa da pilav, farklı bir ek yemek gibi şeyler yaparım. Çeşidi arttırmak adına. Bazen son dakika çağırırlar. Bende akşam için yemek yaptıysam bende de bu bu şu var diye söyler, tencerelerle alır giderim.

Sende böyle yap. Hem utanır belki yaptığından ötürü. Hem de her türlü karnın doyar. Hem eşin onure olur. Hemde onlara bu işin nasıl yapılacağını göstermiş olursun.
Ben her yemeğe davet edildiğimde mutlu olup özendiğim için elimde birkaç bir şeyle gitmeyi severim.

Ne dersin? Denemeye değmez mi?
Cidden sadece merakimdan soruyorum. 😊 Yemege cagirildiginiz yere neden yemek goturuyorsunuz? Yani kendimi dusundum de yemege alacagim insan bana telefonda ne yaptin diye sorsa ve elinde pilavi salatasiyla falan gelse 2. Ye cagirmazdim heralde. Kendimi bi tuhaf hissederdim acikcasi 😂 Yani ben zaten hazirligimi yapiyorum ya da yapabilecegime inaniyorum ki misafir aliyorum. Misafir neden yemek getirsin ki? Ben yemege cagirilirsam tatli alir giderim. Ya da ne bileyim icecek falan alirim. En fazla arayip bisey lazim mi diye sorarim. Tuhaf geldi yani sadece bu yuzden merak ettim 😁

Dünden kalmiş olmasi farkli artik olmasi farkli didiklenmiş diyorsunuz muhtemelen bolunmustur filan, sanmiyorum birinin isirdigi yedigi parca olsun. Siz size özel hazirlansin istemiş olabilirsiniz elbette.

Ama "buuu dünnndegggn" tepkisi verenler beni sasirtiyor. Noluyor bu yemek dunden kalinca anlamiyorum evinizde yemek kalsa yarin yememek icin çöpe mi atiyorsunuz? Hayir yabanci olsa anlarim ama anne baba evi sonucta. Evde yemek kaldiysa ve ordaysak benim annemde sofraya koyar yeriz hiç "ama bu dündegggnn" demedim.

Nereden biliyorsunuz artık yemek olduğunu? Bir insan artık yemegi ya kedilere verir ya köpeklere ya da yenmicek durumdaysa atar yani. Bence kimsenin günahını almayin. Tavuk zaten didiklenen birsey kim yemek artigini tekrardan dolaba koyar ki?

Bence eşiniz siz yemek yemediniz diye bozuldu. Muhtemel suratınız da asıldı. Yemeklere gelince fazla gelmiş bir gün sonra yenmek üzere sofraya gelmiş olabilir abarttığınızı düşünüyorum. Düşünce tarzınız yanlış. Herşey sizin değerinizle ilgili değil. Ayrıca oğullarına değer vermemeleri mümkün mü?

Bu kadının boyle huyu varsa ramazan oncesınde de gıttınız de artık yemek yemenız lazım yanı huyunu bılıyorsunuz. Ben arardım anne sen bır corba yap ben sulu yemek ve pılav yaparm bu yastan sonra zahmet etme derdım. Evlenelı ılk defa gıtmıyorsun degıl mı? Hem hazır sofraya otur hem bahane et eltın gelınce yapıyormus o kadın artık yedırıyorsa pısdırde ısterse kebab yapsın kımseye ozenmem. Sayet kadının gunahını alıyorsan boyle bırsey hıc gerceklesmedı sadece kadın ısıtıp getırdıyse yatacak yerın yok. Esınde bence yemedın mırın kırın ettın dıye sana bozuldu. Yoksa artık fılan bu adam bu yasına kdar anasının yemeklerı ıle buyudu bugun bu yaptıgına bozulacak halı yok bozulsa zaten erkek cocukları sımarıktır anne bana bunu mu yaptın derdı. Eskı konularında cok sacmaydı. Hayal dünyana hayranım. Konuların senarıstın elıne gecer ınsallah😁

Evet arkadaşlar rica ederim beni eski konularımdan vurmayın. İnanın buraya konu açmaya korkuyorum artık. Ama içimi ancak buraya dökebiliyorum.

Dün öğlen 12 de eşimin babası aradı. Uyuyorduk. Bu saatte uyunurmu geç mi yattınız dedi bi kahkaha patlattı. Halbuki biz sahur bekledik ve geç uyumuştuk. Her neyse aksama iftara bize gelin dedi olur dedik. Normalde orda pek bir şey yiyip içemem ( kayınvalidem hijyene önem veren birisi değil ayrıca ilk evlendiğimizde bana “ ben huyluyum mutfağımda bulaşık vs elletmem mutfaktan uzak dursan iyi olur “ dedi. Başta alınmıştım ama meğer herkese karşı böyleymiş. iyi dedim.

Evet iftara gittik. Ama ben şok oldum. Bir gün öncesi görümcemler varmış ve resmen önümüze artık yemek koydu. Yani bir gün öncesinden kalmış yemek değil, bildiğiniz tabaklardan dökülmüş didiklenmiş tavuk vs artık yemek. Doğal olarak yemedim çok gücendim. Hep yakın olmaya çalıştım mesela dün anneler günü diye hediyemle gittim. Yok değer görmüyorum hiçbir şekilde. İnanın yemek içmek mesele değil ama eltim gittiğinde köfteler pilavlar sevdiği tatlısına varıncaya kadar alınır. Yemeklere özenilir. Eltim mi onlara hiç değer vermez bayramda bile 3.gün gelir. Annesigille aynı apartmanda oturan ve hayatını ailesine adamış kayın aileyi hesaba almayan birisi.

Velhasıl eşimde sanırım gücendi bir şey demedi. Biraz canım sıkkın arkadaşımla buluşacağım seni de ablana bırakayım dedi. Çıktık. Tüm gece suratı asıktı ısrar ettim söylemedi. Oda farkında bence değer görmediğinin. Sizce de çok ayıp değil mi :KK43:
Bunu yapmış olduklarına inanasım gelmiyor
Yani başkasının bir kısmını yiyip gerisini tabağında bıraktığı yemeği gerçekten sizin önünüze mi koydular? Asla yalan söylüyorsunuz demiyorum sadece yanlış anlamış olabilir misiniz diyorum
Ama doğru anladığınızdan eminseniz elinizi bile sürmeyip bunu söylemeniz gerekirdi ben olsam öyle yapardım ve ayrılırdım ordan çok ayıp çünkü

Benim anlamadığım senin tabağında artık yemek varsa eşinin ,kayinvaliden ve kayınpederinin tabağında ne var?? Onların tabaklarinda ki yemekte artık değil mi bu durumda? Eminim esin yemiştir ,o nasıl yiyebildi?Herşeyden öte adamlar kendileri biliyor bunun böyle olduğunu onlar nasıl dün damadının yediği tabaktan kalanları bu gün tekrar yiyebildi😯

Memnuniyetsiz değilim ama ben sıcak olmaya çalıştıkça değer görmüyorum herkese anlatmadım zaten. Yani evlat arasında yapılan ayrımcılığa üzüldüm

Anlamadım neden sıcak olmaya çalışıyorsunuz?

Bu değer görme sevdanız neden?

Az çok tanıyorsunuz eşinizin ailesini artık. Onlardan değer görseniz ne görmeseniz ne?

Neden bu kadar kafanıza takıyorsunuz bu olayı?

Ortada açık ve net bir durum var: Anne babası eşinize değer vermiyor. İyi de bu saatten sonra ne yapabilirsiniz? Eşinizin değer görmesini sağlayabilir misiniz? HAYIR. Neden bu ısrarınız peki?

Siz kabullenmedikçe böyle kafaya takıp mutsuz olacaksınız.

Başkasından değer görmeyi bekleyin ama bu kişilerden beklemeyin.

Bir dahaki gidişinize de 2 lahmacun yaptırıp öyle gidin.

Bunları orada söylemediyseniz gelip konu açmanızın bir faydası yok, ancak buradaki yorumlardan destek alıp kendinizi doldurursunuz, ki sanırım asıl amacınız da bu.
Ayrıca bir evde verilen yemeği gidip başkasına anlatmak da -çöp bile olsa- benim kültürümde ayıptır.

Gercekten tabaklardan artan yemekler olduguna eminseniz siz degilse bile esiniz neden sormadi bu ne boyle diye?

Anlattığınız gibiyse evet felaket ayıp etmişler. O yemekler nasıl yenir diyenlere de, ben de bazen kvlerde "bu bana çok gelir azcık tabağımı geri boşaltayım" derim (daha dokunmadan), kvdem "yiyemediğin kalsın, biz sonra yeriz, iğrenmeyiz" der. Bazı insanlar için gerçekten sorun olmuyor böyle şeyler. Kendi adına değil de eşinin adına üzül. Bir daha davet ederlerse de bahane bul gitme.

Back