- 27 Şubat 2012
- 14.002
- 23.352
-
- Konu Sahibi banabenigeriver
Herhalde değinmek istediğim nokta çok açık: iftar davetine güzel bir tatlı alıp gitmek var bir de soğuk çay alıp yemeklere burun kıvırmak var
Sahurda dünden kalan etli bamya var onu yiyeceğim vallaMisafir umduğunu değil bulduğunu yer bu bir.
İkincisi sana gitme dedik böyle olacağı belliydi
Doymayacağından da emindin, keşke ekmek arası dürüm falan götürseydin bari
Ben bir senedir gitmiyordum ama demek ki layığım o sofra anlamış oldumİnsan annesinin evine giderken misafir olmaz ne olursa olsun kvye giderken de öyledir yani. Özel muamele beklemek ne bileyim bana tuhaf geliyor. Tüh kuzu cevireymis keşke de neyse artık. Eşimle bazen arkadaşlara gideriz yemeğe neyse. Arkadaş dediğim eşimin arkadaşı. Beğenmediği bir iki şey oluyor bazen çıkınca yorum yapıyor yaptırtmiyorum neyse o. "Komşunun verdiği bir kemik bile olsa küçümsemeyiniz." Bir tabak çorba bile koymuş olsa yorum yapmamalısınız. Size gelince ne isterse yapar. Bunun da lafını etmemeli. Gönlünden kopmayacaksa " işte ben böyle ağırlarim" diye kibirlenecekse insan hiç sofrasını açmasın daha iyi maazallah yiyenin boğazında kalır.
Yani baklava alıp gitsek bu menüye olmazdı biliyor işte:)
fazla bile :)Ben bir senedir gitmiyordum ama demek ki layığım o sofra anlamış oldum
Ben bir senedir gitmiyordum ama demek ki layığım o sofra anlamış oldum
Ay ne uğraşma ne uğraşma o menüyü yarım saatte yaparım benin yaptığım böreğin toplam süresi üç saat.
Oldu teşekkürler.Hanımlar sakin lütfen, sahur öncesi banlanmayın rica ediyorum.
Konu için değil ama genel bir yorum olsun, oruç nefs terbiyesidir, nefs mide değildir, iftardan aç kalkılır, dil, ruh oruç tutar, susar, susar ki nefs terbiye olsun, bakmaz, görmez, ayıplamaz, hoşgörülü olur, oruç nefs işidir, kuru kuru aç kalmak değildir.
Ben bir senedir gitmiyordum ama demek ki layığım o sofra anlamış oldum
Ben onun menü anlayışını biliyorum elinden geldiği için değil biziz diye yapmadı sadece bana değil eşimede yapmaz ayırsın bakalım....Kendi kayinvalideme bayıldığım söylenemez ama şu var ki beni iftara çağırmış çorba dolma yeşil fasulye yapmış amann bana kuzu çevirmemis terbiyesiz demem asla!!!
Aman alınmayın kuzu işin cilvesi
Kadının menü anlayışı o'dur yabancı değiller beraber olanı yeriz diye düşünmüştür pide almaya gidememiş ya da bulamamış ekmek alivermistir...vs
Ne yediğin mi önemli yoksa tuttuğun orucu burada kaynani çekiştirerek mundar ettiğin mi?
Ben olsam kendi getirdiği soğuk çayı önüne şişeynen koyarım diksin kafayaDolma bıle ugrastırıyo ben olsam kabuska yapardım sana ne ugrascam