İftarda aç kaldık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herhalde değinmek istediğim nokta çok açık: iftar davetine güzel bir tatlı alıp gitmek var bir de soğuk çay alıp yemeklere burun kıvırmak var

Eşi onu layık gormus tatlı onların neyıne kım onlar da tatlı yesın soguk cay var ıste kana kana içsinler

Hanımlar sakin lütfen, sahur öncesi banlanmayın rica ediyorum.

Konu için değil ama genel bir yorum olsun, oruç nefs terbiyesidir, nefs mide değildir, iftardan aç kalkılır, dil, ruh oruç tutar, susar, susar ki nefs terbiye olsun, bakmaz, görmez, ayıplamaz, hoşgörülü olur, oruç nefs işidir, kuru kuru aç kalmak değildir.

Yineliyorum; ben eşinin ailesinin yerinde olsam seninle duman yoluyla iletişime geçerdim,insanlar yine iyi, seni evlerine davet ediyorlar ve sen kusur buluyorsun.

Bir de umarım bir hurmaya, bir parça ekmeğe, o beğenmediğin dolmaya muhtaç olduğun günler gelmez. “Dindarım” diye geçinip de, Ramazan ayının anlamını bilmemen ayrı ironi.

Soğuk çaya mı layıklar bu ne biçim üslup ya gerçekten size üzülüyorum hatta acıyorum şu mübarek günde bile bu kadar kötü düşünen bu kadar merhametsiz bir insan nasıl olabilir aklım almıyor. Allah kayınvalidenize hatta çevrenizde ki herkese sabır versin çekilecek gibi değilsiniz.

Ben bir senedir gitmiyordum ama demek ki layığım o sofra anlamış oldum

Kendi kayinvalideme bayıldığım söylenemez ama şu var ki beni iftara çağırmış çorba dolma yeşil fasulye yapmış amann bana kuzu çevirmemis terbiyesiz demem asla!!!
Aman alınmayın kuzu işin cilvesi

Kadının menü anlayışı o'dur yabancı değiller beraber olanı yeriz diye düşünmüştür pide almaya gidememiş ya da bulamamış ekmek alivermistir...vs

Ne yediğin mi önemli yoksa tuttuğun orucu burada kaynani çekiştirerek mundar ettiğin mi?

Ay ne uğraşma ne uğraşma o menüyü yarım saatte yaparım benin yaptığım böreğin toplam süresi üç saat.

"Iftarda ac kaldik"basliginiz dahi ramazanla bagdasmiyor.
Iftarda sofrada bir corba icip kalkmis olsaniz dahi o sofranin bir guzelligi, anlami var. Butun gun nefsinizi tutup kendinizi arindiriyorsunuz ama siz kendinizi pek arindiramamissiniz.
Lutfen once kayinvalidenizle olan catismanizi bir kenara birakin da kendi icinize donun.

Oldu teşekkürler.

Ben onun menü anlayışını biliyorum elinden geldiği için değil biziz diye yapmadı sadece bana değil eşimede yapmaz ayırsın bakalım....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…