İftarda aç kaldık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten anladığım kadarıyla elinden gelen tek şey kendin için bile değil başkalarının gözünü boyamak hiçbir faydası olmayan işlerle uğraşman. Topluma faydan yok resmen :KK70:
Kimin gözünü boyamak için pardon?Ben her misafirime gösteririm bu özeni hatta mantı partisi çok yaparım

Aman sanki bana en pahalı şarabı alıp gittin de bi de yemek beğenmiyosun :KK70: 2,5 litrelik kolayı bimden kaptığın gibi gitmişsindir
İftar sonrasında şarap mı içiyorsunuz?Allah içki almayı nasip etmesin yok bakkaldan soğuk çay aldık onlarda onu alır çünkü eşim bunu layık gördü demek ki.

Ben anlamadım sorun ne çeşidi mi az buldunuz ?
Doymadıysanız isteseydiniz biraz daha kadın uğraşmış hazırlamış
Ay ne uğraşma ne uğraşma o menüyü yarım saatte yaparım benin yaptığım böreğin toplam süresi üç saat.

Misafir değilsin sonuçta sende o evin kizisin kadın onları yapmış eline sağlık annecim diyemedin mi ? Üstelik bugün davet etti diyosun .bazen Eşim iftara mesaiye kalacağını söylüyor yalnız iftar yapılmaz diye gidiyorum kaynanama ne bulduysam onu yiyorum. Zaten ramazan ayı kadın oruç ağız bana yemek Şöleni yapacak hali yok ya. Bence sen kv fazla taktigin için bu kadar sorun yapıyorsun . . Ha bu arada Allah başka dert vermesin.

Ramazan ayında iftara davetli olduğu eve şarap alsa sıkıntı olurdu zaten.
Herhalde değinmek istediğim nokta çok açık: iftar davetine güzel bir tatlı alıp gitmek var bir de soğuk çay alıp yemeklere burun kıvırmak var

Terbiyesiz kayınvalide! Utanmaza bak hele kornişon turşu koymuş tabağa, pide ve hurma koymamış

Ramazan aynının anlamını biliyorsun değil mi? Buradan bilmiyormuş gibi görünüyorsun “O da olsun, bu da olsun” ayı değil.

Ramazan dışında da “misafir umduğunu değil, bulduğunu yer” demiş atalarımız. Bildin mi?

Uzun uzun anlatırdım da işte, yine senin konudan banlanmak istemiyorum. Artık bilerek yaptığını düşünüyorum.
İnsan annesinin evine giderken misafir olmaz ne olursa olsun kvye giderken de öyledir yani. Özel muamele beklemek ne bileyim bana tuhaf geliyor. Tüh kuzu cevireymis keşke de neyse artık. Eşimle bazen arkadaşlara gideriz yemeğe neyse. Arkadaş dediğim eşimin arkadaşı. Beğenmediği bir iki şey oluyor bazen çıkınca yorum yapıyor yaptırtmiyorum neyse o. "Komşunun verdiği bir kemik bile olsa küçümsemeyiniz." Bir tabak çorba bile koymuş olsa yorum yapmamalısınız. Size gelince ne isterse yapar. Bunun da lafını etmemeli. Gönlünden kopmayacaksa " işte ben böyle ağırlarim" diye kibirlenecekse insan hiç sofrasını açmasın daha iyi maazallah yiyenin boğazında kalır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X