- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
-
- Konu Sahibi banabenigeriver
Kimin gözünü boyamak için pardon?Ben her misafirime gösteririm bu özeni hatta mantı partisi çok yaparımZaten anladığım kadarıyla elinden gelen tek şey kendin için bile değil başkalarının gözünü boyamak hiçbir faydası olmayan işlerle uğraşman. Topluma faydan yok resmen
Aman sanki bana en pahalı şarabı alıp gittin de bi de yemek beğenmiyosun2,5 litrelik kolayı bimden kaptığın gibi gitmişsindir
İftar sonrasında şarap mı içiyorsunuz?Allah içki almayı nasip etmesin yok bakkaldan soğuk çay aldık onlarda onu alır çünkü eşim bunu layık gördü demek ki.Aman sanki bana en pahalı şarabı alıp gittin de bi de yemek beğenmiyosun2,5 litrelik kolayı bimden kaptığın gibi gitmişsindir
Ay ne uğraşma ne uğraşma o menüyü yarım saatte yaparım benin yaptığım böreğin toplam süresi üç saat.Ben anlamadım sorun ne çeşidi mi az buldunuz ?
Doymadıysanız isteseydiniz biraz daha kadın uğraşmış hazırlamış
İftar sonrasında şarap mı içiyorsunuz?Allah içki almayı nasip etmesin yok bakkaldan soğuk çay aldık onlarda onu alır çünkü eşim bunu layık gördü demek ki.
Herhalde değinmek istediğim nokta çok açık: iftar davetine güzel bir tatlı alıp gitmek var bir de soğuk çay alıp yemeklere burun kıvırmak varRamazan ayında iftara davetli olduğu eve şarap alsa sıkıntı olurdu zaten.
Tamam sensin tereliye sen iyi yaparsın ama kv yapamamış işte nolur affet onuAy ne uğraşma ne uğraşma o menüyü yarım saatte yaparım benin yaptığım böreğin toplam süresi üç saat.
Hayır biberDolma derken yaprak sarmasını mı kastettiniz merak ettim ?
Ay ne uğraşma ne uğraşma o menüyü yarım saatte yaparım benin yaptığım böreğin toplam süresi üç saat.
Hayır biber
Yani baklava alıp gitsek bu menüye olmazdı biliyor işte:)Soguk cayı layık gördü ne demek
İnsan annesinin evine giderken misafir olmaz ne olursa olsun kvye giderken de öyledir yani. Özel muamele beklemek ne bileyim bana tuhaf geliyor. Tüh kuzu cevireymis keşke de neyse artık. Eşimle bazen arkadaşlara gideriz yemeğe neyse. Arkadaş dediğim eşimin arkadaşı. Beğenmediği bir iki şey oluyor bazen çıkınca yorum yapıyor yaptırtmiyorum neyse o. "Komşunun verdiği bir kemik bile olsa küçümsemeyiniz." Bir tabak çorba bile koymuş olsa yorum yapmamalısınız. Size gelince ne isterse yapar. Bunun da lafını etmemeli. Gönlünden kopmayacaksa " işte ben böyle ağırlarim" diye kibirlenecekse insan hiç sofrasını açmasın daha iyi maazallah yiyenin boğazında kalır.Terbiyesiz kayınvalide! Utanmaza bak hele kornişon turşu koymuş tabağa, pide ve hurma koymamış
Ramazan aynının anlamını biliyorsun değil mi? Buradan bilmiyormuş gibi görünüyorsun “O da olsun, bu da olsun” ayı değil.
Ramazan dışında da “misafir umduğunu değil, bulduğunu yer” demiş atalarımız. Bildin mi?
Uzun uzun anlatırdım da işte, yine senin konudan banlanmak istemiyorum. Artık bilerek yaptığını düşünüyorum.