Köfteler İçli Köftelerim Neden Patladı ?

Çipetpetim, sen söyledikten sonra robotta yapılanın videosunu izledim. Çok güzel olmuştu hamuru, yoğurunca o kıvam için 35-40 dakika gerekiyor.
Gayet pratik yöntemmiş

Çipetpetim, sen söyledikten sonra robotta yapılanın videosunu izledim. Çok güzel olmuştu hamuru, yoğurunca o kıvam için 35-40 dakika gerekiyor.
Gayet pratik yöntemmiş
Oo 35-40dk mı Normal yoğurmayı hiç denemedim de canım, ben o yüzden bilmiyorum. İyi ki denememişim, yoksa 10-15.dakikadan sonra pes eder, kalkar bi bulgur pilavı yapardım

Kızzzz gece gece ne diye etiketledin beni bu konuya

Borcun olsun o zaman ben hiç yapmadım çünkü
Kendi canımın çekmesine üşenir yapmam ama senin canın çekti diye hemen yaparım çünkü

Annemde ince bulgur varsa yarın gelince yaparım inşallah

Şimdi Kazen’i mutlu edecek tarife sıra geldi isabelisabel hesabı doğrulanmış üye. . Etiketlemedim ki, okuyup, izleyip sevinmesin
Bunu bende deneyeceğim

Bu iyiymiş gerçekten.Bende deneyeceğim.Çok teşekkür ederim..
Kazen işin ucunun kendine dokunduğunu görünce kapadı zaten bilgisayarı.İçli köfte falan istemiyorum diyor..

Ben araştırırken salatalıkla şekil verildiğinide gördüm.Benim hamur kıvamında olsaydı daha çok işe yarardı ama hamurun o haline rağmen yine de oldukça beğendim salatalıkla şekil vermeyi.Bak sende deneyebilirsin..Hamuru robot ,şekli salatalık derken epeyce yol katettik aslında.

Kendi canımın çekmesine üşenir yapmam ama senin canın çekti diye hemen yaparım çünkü

Şimdiden ellerine sağlık o zaman canım :)
Akşama ziyafet varrrr

Elle rahat şekil veriyorum aslında, fakat salatalıkla da deneyeceğim.
Ben teşekkür ederim, sayenizde bu saatte canım içli köfte istedi

Ahhh kardeşlik, benim niye kızkardeşim yok.
Yine içerledim, ahh anacığım babacığım ahh

Burada olsan ben sana da yapardım canım benim, ne de güzel olurdu
KK kardeşliği bizimki de
Allah razı olsun kuzum, ben gebelere iş yaptırmam. Yakınlarımda olsanız, ben size yapardım.

Benim yaptığım tarif sizden farklı ama bildiklerimi sıralayayım.
Hamur cıvık olurda çatlar.
Keza eşit oranda açılmazsa da çatlar çünkü bazı yeri ince kalırsa yağda hemen gider.
İç malzemesini tepeleme koyduysanız genişleyecek yeri kalmayınca yine dağılır.
Ayrıca ben bol yağda ve tencerede kızartırım.
Fritöz usulü yani.
Köftenin her yeri yağı alır ve çevirme işlemi olmadan 3 dk için rengi döner ve geri alırım.

Benim tarifim yumurtalı ve unlu değildir, dışında soğan suyu ve salça bağlayıcı olarak kullanılıyor.
Ve şekil verip köfteyi yaptıktan sonra elimi suya batırır, köftenin her yerini nemli elimle düzlerim, pürüzleri alırım.
Bunlara dikkat ederek 50 tane yaptığımda 5 tane fire falan veriyorum, o da çatlar ama dağılmaz.
İsterseniz tarifimi yazabilirim, içerik olarak.
Çünkü ben de netten buldum, ve tam sevdğim gibi ilk denememde başarmıştım.

Son düzenleme:
Mutfak robotuyla yoguruyorum
1 sb kisirlik bulgur yetiriyor islatip bekletiyorum.
Yarin patatesi hasliyorum
1 yumurtayida katip robotta iyice yuvarlanana kadar cekiyorum
Kuru olursa suyla az acabilirsin.

Burada yumarken elini suya batirarak kapaticaksin
Kuru patlar.
Cokda islak oluyucak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…