• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köfteler İçli Köftelerim Neden Patladı ?

Ay cok kotu olmus gecmis olsun: ( cok mu sicakti.. keske ocak uzerinde duraydi ya.. suya tutsaydin hemen? Doktora gitmedin dimi?
Kız kaynar, altını kapattığım gibi, balkona götüreyim soğusun diye alırken oldu :olamaz:

Tuttum bacım, ilk acısı gitti şükür :KK53:

İyiyim canım, hemen bulaşıklara girdim, eli soğuk suya sokmak amaçlı. Mutfak dolabının batan yerlerini ve ocağı temizledim :olamaz:
Halıyı kaldırıp, balkona attım ve yerleri sildim. :olamaz:
Elimi bepanthol losyona buladım:olamaz:acım azaldı şükür:KK43:

Neyse, herifimin tatlısını yaptım, gerisi önemli değil:cry:
Çok geçmiş olsun tekrar, Yanık kötü oluyor. Benimde başıma gelmişti ordan biliyorum. :(

Halıyı da eniste bey yıkar artık:KK12:

Önerileriniz için teşekkür ederim .Tarifi yazarsanız sevinirim..:KK36:
Dış hamuru malzemeleri bunlar;
2buçuk su bardağı ince bulgur
1 tane soğan
1 yemek kaşığı biber salçası( acısız)
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı pulbiber

İrmiği ve bulguru 1 er sıcak bardak suyla ıslatıyoruz üzerini örtüp, 40 dk kadar şişmesini bekliyoruz.
Arada karıştırıp, yumuşamadıysa biraz daha su takviyesi yapıyoruz.
Şiştiği zaman, 1 soğanı en ince rende ile bulgurun üzerine rendeleyip, büyük kalan parçaları alıyoruz.
Sonra salça ve baharatlar eklenip yoğuruluyor.
Oldukça yumuşak kıvama gelince irmiği de katıp şekil verilecek kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.

Ben hiçbir zaman çiğ köfte kadar yoğurmam, o kadar macun gibi yapmam.
Biraz taneli bırakırım, dışı daha bir çıtır oluyor.

İç malzemesi zaten zevke göredir, mesela ben ceviz kendim sevmem misafire koyarım.
Kendime bol soğan sarımsaklı ve ince kıyılmış maydonozlu harç yaparım.

İyiyim canım, hemen bulaşıklara girdim, eli soğuk suya sokmak amaçlı. Mutfak dolabının batan yerlerini ve ocağı temizledim :olamaz:
Halıyı kaldırıp, balkona attım ve yerleri sildim. :olamaz:
Elimi bepanthol losyona buladım:olamaz:acım azaldı şükür:KK43:

Neyse, herifimin tatlısını yaptım, gerisi önemli değil:cry:
Geçmiş olsun ama çok yanlış uygulama yapmışsınız.
Mikrop kapması ve iyice tahriş olmasına neden olabilirsiniz.
Evde daima silverdin anestol ve furacin krem bulundurun.
Hafif yanıklara silverdin, biraz ağrılı olanlra 3 ünü karıştırıp yarayı hemen gazlı bezle kapatmak gerek.
İnşallah önemli bir şey yoktur.

Geçmiş olsun ama çok yanlış uygulama yapmışsınız.
Mikrop kapması ve iyice tahriş olmasına neden olabilirsiniz.
Evde daima silverdin anestol ve furacin krem bulundurun.
Hafif yanıklara silverdin, biraz ağrılı olanlra 3 ünü karıştırıp yarayı hemen gazlı bezle kapatmak gerek.
İnşallah önemli bir şey yoktur.
Teşekkür ediyorum, fakat şu anda gayet iyiyim. Kızarıklık, acı, yanma hiçbiri kalmadı.:KK53:

Yaptığım içli köfteler hiç dağılmaz çok düzgün bir şekilde kalır maşallah diyeyim:) ama ben iyi yoğurduğumu düşünüyorum. Çok uzun süre değil 15 dk yoğuruyorum fakat iyi bir şekilde yoğuruyorum. Çiğ köfteyi falan da iyi yoğururum mesela. Önemli olan uzun sure degil de guclu yoğurmak.İyi yoğurulunca dağılma sıkıntısı olmuyor. Öyle taş gibi kalıp gibi pişiyor tadı da gayet güzel oluyor. Bir dahaki sefere bir de eşinize yogurtturun isterseniz öyle deneyin.

Bu da benden, haşlama içli köfte :KK75:

306185F4-781D-4AAA-A598-1281063E4FEC.jpeg

Back