Bizim kültürümüzde kızartma olmayınca haliyle annende haşla gitsin demiştir1 bardak dediğim 2 su bardağı bulgura 1 çay bardağıydı.Evet annemde aynı şeyi söyledi.Ne güzel haşlayıp yiyin dedi.Israrla ben ona bizim usül değil antep usülü kızartma istiyorum desemde oda aynı ısrarla haşla haşla daha güzel olur diyor..
Evet onlarıda gördüm bunda da kolay yolu bulunmuş işin.Biraz ustalaşayım bir makinede ben alırım.Yada bakarsın doğum günümde eşim almış gelmiş.Biliyorsun ihtiyaca yönelik hediyeler vermeyi pek sever ..
Yapa yapa öğreneceğim inanıyorum..Sırada su böreği var..
Adam içli köfteye doyacak bence de ..Ama canım o benim ya..O patlak,çatlakları yerken bile harika olmuş harika olmuş diyip durdu..
Canım hamur dağılmasın diye çok az konuyor.Yani avuç içi kadar bile olsa yeter:)Koymuyor arkadaşım heralde
Hiç duymadım çünkü
İçi olsa daha iyi
Çok severim
Bi deneyeyim
Püf noktaları aldım
Ustasından❤
Canım hamur dağılmasın diye çok az konuyor.Yani avuç içi kadar bile olsa yeter:)
Çok iyi yoğurman gerekiyor.En önemli püf noktası bu bence:)
2-3 tane çatlamış olması, ilk defa denenen bir yiyecek için, çok çok iyi sonuç.özet geçeyim bu akşam aç kaldık :)))
Şaka bir tarafa benim için kriter tadı, tadı çok iyiydi 2-3 tanesi de sadece çatlamış yani bence sıkıntı yok.
Bizim kültürümüzde kızartma olmayınca haliyle annende haşla gitsin demiştir
Aynen kolay yolu bulmuşlar birlikte toplaşıyorlar.Yapıyorlar,buzluklara atıyorlar.
Aynen canım deneyerek öğreniliyor...
Bizim yemek yarışması bölümündede bu sıra su böreği muhabbeti var.Hatta tontriko dün yapmıştı.Sıra bizde Sen de yaparsan bekliyoruz.Bölüme resim eklersin Su böreği içinde şöyle bir şey söyleyeyim.Haşlama suyuna yağ koyarsan yapışmayı engelliyor.
Rabbim huzur ve mutluluğunuzu daim etsin
Yok canım daha fazla yoğurman lazım:)Yani hamur bir poğaça hamuru gibi olmalı:)Hamur macun kıvamına gelmeli:)30 dk kadar:)Poğaça hamuru gibi yoğurmam kafi midir
Değildir canım, bildiğin bulgur kendinden geçmeliPoğaça hamuru gibi yoğurmam kafi midir
Şekli bile gayet düzgün olmuş:)2-3 tane çatlamış olması, ilk defa denenen bir yiyecek için, çok çok iyi sonuç.
Yok canım daha fazla yoğurman lazım:)Yani hamur bir poğaça hamuru gibi olmalı:)Hamur macun kıvamına gelmeli:)30 dk kadar:)
Değildir canım, bildiğin bulgur kendinden geçmeli
Evet, görüntü çok cezbedici:)Şekli bile gayet düzgün olmuş:)
Yok canım şart değil:)Zaten irmik,un,yumurta tutsun dağılmasın diye konuyor:)Hmm anladım tamam yoğururum inşallah olur
Şimdi izledim dış hamuruna kıyma koymuyor
Ben bu şekilde biliyorum
AynenKas yapana kadar anladım
Dağılmayacak
Evet, görüntü çok cezbedici:)
Benim deAyneniçli köfte yapasım geldi sayenizde
Benim eşimde içli köfte istiyordu.Ama haşlama ve ıspanaklı,kıymalıEvet, görüntü çok cezbedici:)
Yok canım şart değil:)Zaten irmik,un,yumurta tutsun dağılmasın diye konuyor:)
Eses yarın yaparsan resim paylaş bekliyoruzBenim de
Şuan yapıp yiyesim var
Eses yarın yaparsan resim paylaş bekliyoruz
Biz bekliyoruzBakalım ne zaman yaparım
Malzemeler de var
Yaparsam yüklerim cnm
Olsa da yesekkk
:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?