Yöresel Tarif İçli Köfte -Gaziantep Yöresinden-Duru Bulgur Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
yok ya komple :KK70: ne bu gözümüz bayram ediyor ama mide kramp geçiriyor :KK70: bize işkence ediyorsunuz :KK70:Kemal Sunal gibi ekrana ekmek banacağız neredeyse :kk77:
Ahahahah caterpie :KK70: haklısın valla Bnde sırf bu yüzden bütün hepsine bi anda bakıp yorum atıyorum ara ara bakmıyorum ki canım çekmesin :KK70:

Merhaba hanımlar 🌞

Bugün size Harika bi tarif ve enfes bi tatla geldim 🌝

bu benim uzun zamandır denemek istediğim bi tarifti ve bu sayede bende denemiş oldum 🌞 ilk defa yapacak olanlara cesaret olsun 🌝

gelelim tarifimize 🌞

içi için malzemeler

🌈350 gr kıyma
🌈1 yemek kaşığı tereyağı
🌈2 tane soğan
🌈Tuz
🌈karabiber
🌈pulbiber
🌈1 avuç ceviz
🌈bi tatlı kaşığı domates salçası

Eki Görüntüle 2556891

Şimdi içinin yapım aşamasına geçelim 🌞

🌈ilk olarak tavaya tereyağımızı koyuyoruz ve üstüne de iki tane soğanı küp küp doğrayıp tavamıza koyup kavuruyoruz.

Eki Görüntüle 2556892
🌈 sonrasında soğan suyunu çekince kıymamızı ekliyoruz üstüne de tuzunu ve baharatlarımızı ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2556893
🌈 kıymamızı da kavurduktan sonra salçamızı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra cevizimizi küçük parçalar haline getirip içine atıyoruz.
Eki Görüntüle 2556895
Eki Görüntüle 2556896
🌈iç malzememiz artık hazır 😍

şimdi sıra dış hamurunu yapmakta🌝

dışı için malzemeler
🌈2 su bardağı köftelik bulgur (ben kepekli kullandım)
🌈1 çay bardağı irmik
🌈1 yumurta
🌈1 çay bardağı un
🌈tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
🌈1 tatlı kaşığı biber salçası
🌈1 tatlı kaşığı domates salçası
🌈demlemek için 1 su bardağı kaynar su
🌈1 tane rendelenmiş soğan

Şimdi gelelim dış hamurumuzu yapmaya 🌞

🌈ilk olarak derin bi kaba bulgurumuzu koyup üstüne de kaynar suyumuzu döküp demlenmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 2556901
🌈 10 dk demlenmesini bekledikten sonra üstüne irmik, ve baharatları ekliyoruz.

Eki Görüntüle 2556902
🌈 daha sonra salçamızı ekliyoruz.

Eki Görüntüle 2556905
🌈 salçamızı ekledikten sonra sudan yardım alarak bayağı yoğuruyoruz ve yumurtamızı ekliyoruz. Daha sonra biraz daha yoğurup unumuzu ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2556909
🌈 hamurumuz hazııırrr😍😍

Eki Görüntüle 2556910
🌈 Yanımıza bi kaseye su alıp şimdi yapım aşamasına geçebiliriz 😍

🌈ilk olarak hangi boyutta isterseniz hamurdan o kadar bi parça alın ve su ile top haline getirin.

🌈 daha sonra işaret parmağınızla sudan yardım alarak avuç içinizde açın🌝

Eki Görüntüle 2556949

Arada yırtılmalar olacaktır onları su yardımı ile kapatabilirsiniz 🌞

🌈hamurumuzu avuç içinde bayağı açtıktan sonra içimizi koyuyoruz ve baş parmak ile işaret parmak ile şekil veriyoruz.
Eki Görüntüle 2556914
Eki Görüntüle 2556915
Eki Görüntüle 2556916
🌈 bu şekilde bütün harcımız bitene kadar yapıyoruz 😍🌝
Eki Görüntüle 2556917
🌈benim içli köftelerim hazır ben sunum için iki büyüklükte yaptım sizde istediğiniz gibi yapabilirsiniz 🌞

🌈şimdi sıra kızartmada 😍🌞

🌈bi tencereye yağımızı koyuyoruz ve yağımız kızdıktan sonra içine atıp kızarana kadar pişiriyoruz 😍😍😍 işte bu kadar 🌝🌝🌝

Eki Görüntüle 2556929
🌈şimdi sıraaa sunumda :oops::KK22:

Eki Görüntüle 2556935 Eki Görüntüle 2556936 Eki Görüntüle 2556937 Eki Görüntüle 2556938 Eki Görüntüle 2556940 Eki Görüntüle 2556941 Eki Görüntüle 2556942 Eki Görüntüle 2556944 Eki Görüntüle 2556946

🌈🌈🌈 yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun biz lezzetle yedik sizde afiyetle yersiniz insallah 😍🥰
Muhtesemmmmmm ellerine saglik

Ellerinizi sağlık enfes görünüyor :KK200:
Kesilmiş halinin fotoğrafı var mı ben dış kaplaması kalın olursa diye cesaret edemiyorum :KK14:

Ellerinizi sağlık enfes görünüyor :KK200:
Kesilmiş halinin fotoğrafı var mı ben dış kaplaması kalın olursa diye cesaret edemiyorum :KK14:
Cok teşekkür ederim😍

hayır yok çünkü kalın oldu yalan söyleyemem ilk yapısta çokta ince olmuyo çünkü ilk defa yaptığım için :KK70:

Kutsal Zebram ellerine sağlık kuzum. 50 yıllık Antepliyim ben böyle fıstık gibi içli köfte görmedim niye görmedim bu ilk kez yapan bir hatununkine hiç benzemiyor. Muhteşem olmuş bak gerçekten söylüyorum. Yarışmada bol şans diliyorum canım. :dua::dua::dua: Sunum için Güneydoğu turuna çıkmak aklından geçti mi bak doğru söyle... sınır tanımayan bir ruhun olduğunu biliyorum senin.😍

X