Köfteler İçli Köftelerim Neden Patladı ?

Enteresan sogan suyunu nasil kullaniyorsun.bazilarida kuyama garci katiyor

Enteresan sogan suyunu nasil kullaniyorsun.bazilarida kuyama garci katiyor
Soğanı en ince rende ile rendeliyorum, elimle sıkıp iyice suyunu alıyorum.
Ardından iri taneleri ayıklayıp püre gibi içine katıyorum, oldukça lezzetli ham ham bulgur kokmayam, tek başına bile yenebilecek bir harç oluyor.
Dış harcı irmik, bulgur salça, baharat ve soğan suyuyla oluyor.
Tavsiye ederim.

gazianteplıyım cok yaptıgım bır atıstırmalıktır puf noktası sakız kıvamı olana kadar yogurmak

burda koftelık sımıt derler ıncecık esmer simit ile irmik karıstırılır fellah koftesı hamuru gıbı ıcıne goz kararı un konur size en can alıcı rısksız kısmını soyleyeyım 1 haslanmıs patates koyarsanız hamuruna asla catlamaz o hamur
ıyıce yogurucaksınız sankı cıg kofte yogurur gıbı ...

elınızde daha yapım asamasında zorlanan ben patlamaya hazırım dıyor zaten :) o esnada bıraz daha yumusatıp yogurmanız gerekır

bırde ben daha kucuk bır kapta 2-3 er tane koyup kızartıyorum hepsını bırden atınca tencereye guzel kızarmıyor

ılk deneme ıcın gayet basarılı ellerınıze saglık

Köfteyi iyi yoğurun . Köfteye bir tane haşlanmış patates veya biraz haşlanmış pirinç koyabilirsiniz. Tadı değişmez merak etmeyin. Yağı bol ve kızgın olsun. Yağa çok köfte atmayın arada mesafe olsun. Tencere büyüklüğüne göre 4 tane falan atın ve kızarsın bi süre karıştırmayın. Muhtemelen çok koyduğunuz için dağılmıştır. Görünüş güzel çünkü. Bildiğim püf noktaları bunlar. Ben de Gaziantepliyim bu arada.

Şimdi gördüm çiğ köfte yaptığımız bulgur olacak. Biz simit deriz

isabelisabel hesabı doğrulanmış üye. Kimisi bunu bildigin kiyma makinasindan geciriyor:) kimisi sicak suyla sisiriyo kimisi cig kofte gibi sertken basliyo yogurmaya..ben sabirsiz oldugumdan oyle sertken filan ugrasamsm. Kivam macun gibi olacak bildigin.. tariften tarifede fark ediyo, kimisi dis harcina bile kiyma koyuyor mesela.

Yag sicak olacak kizartmadan guzel isitacaksin ve tek tek atarken yagin sicakligini birden dusurmeyeceksin ( kizartma puf noktasi bu bence, butun kizartmalar icin gecerli) yani isiyi iyi korumak. Kizartmalarin boyunu gececek yag, icinde yuzecek kadar cok olmasi yag miktarinin.

Bence paylastigin fotodaki kofteler gayet guzel duruyor eline saglik:)

Boncuum o gun 1 tepsi yaptim.. bitti ayni gun.. oglum borek cok sever normalde su boregini dizerken 'yiycen mi borek ?' Dedim.. dedigi sey: anne makarna yapmissin:)) ve agzina 1 tane bile almadi: ( millet ayila bayila yedi. Kafama eserse bi daha yaparim ilerleyen gunlerde

özet geçeyim bu akşam aç kaldık :)))

Şaka bir tarafa benim için kriter tadı, tadı çok iyiydi 2-3 tanesi de sadece çatlamış yani bence sıkıntı yok.
Abi bence bi dahakine sen yogur ablayla birlikte sekil verin.. bana yogurma islemi hep erkek isi gibi geliyor.

Cig kofte, manti hamuru vs. Guc istiyi malum

Canımmmm doğuma giderken sana özel dua edeceğim inşallah çok tatlısın iyi ki tanıdık seni :)
Teşekkür ediyorum canım benim, Allah razı olsun. Bende çok memnunum sizleri tanıdığım için

Önerileriniz için teşekkür ederim .Tarifi yazarsanız sevinirim..

Once kucuk bi tepside dondur oyle posetle yoksa dagilip birbirine yapisir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…