- 21 Şubat 2012
- 2.670
- 1.269
- 333
Enteresan sogan suyunu nasil kullaniyorsun.bazilarida kuyama garci katiyorBenim yaptığım tarif sizden farklı ama bildiklerimi sıralayayım.
Hamur cıvık olurda çatlar.
Keza eşit oranda açılmazsa da çatlar çünkü bazı yeri ince kalırsa yağda hemen gider.
İç malzemesini tepeleme koyduysanız genişleyecek yeri kalmayınca yine dağılır.
Ayrıca ben bol yağda ve tencerede kızartırım.
Fritöz usulü yani.
Köftenin her yeri yağı alır ve çevirme işlemi olmadan 3 dk için rengi döner ve geri alırım.
Benim tarifim yumurtalı ve unlu değildir, dışında soğan suyu ve salça bağlayıcı olarak kullanılıyor.
Ve şekil verip köfteyi yaptıktan sonra elimi suya batırır, köftenin her yerini nemli elimle düzlerim, pürüzleri alırım.
Bunlara dikkat ederek 50 tane yaptığımda 5 tane fire falan veriyorum, o da çatlar ama dağılmaz.
İsterseniz tarifimi yazabilirim, içerik olarak.
Çünkü ben de netten buldum, ve tam sevdğim gibi ilk denememde başarmıştım.
Soğanı en ince rende ile rendeliyorum, elimle sıkıp iyice suyunu alıyorum.Enteresan sogan suyunu nasil kullaniyorsun.bazilarida kuyama garci katiyor
Köfteyi iyi yoğurun . Köfteye bir tane haşlanmış patates veya biraz haşlanmış pirinç koyabilirsiniz. Tadı değişmez merak etmeyin. Yağı bol ve kızgın olsun. Yağa çok köfte atmayın arada mesafe olsun. Tencere büyüklüğüne göre 4 tane falan atın ve kızarsın bi süre karıştırmayın. Muhtemelen çok koyduğunuz için dağılmıştır. Görünüş güzel çünkü. Bildiğim püf noktaları bunlar. Ben de Gaziantepliyim bu arada.İçli köfte yapabilen becerikli hatunlar öncelikle önünüzde saygıyla eğiliyorum..
Anacığım ne zor işmiş.
Bunda ne var bende yaparım derdim her defasında.Dün kocama istediğin birşey varsa yarın akşam yemeğine yapayım dedim.Yok özel birşey dedi.İçli köfte yapayım mı istermisin dedim.Bak o fena olmaz dedi.Hayatım boyunca birkez bile içli köfte yapmamış ben nasıl bir cesaretse içli köfte demiştim bir kere.Aslında hep denemek istediğim lezzetlerden biriydi de..
Başladım tarif araştırmaya.İstediğim dışarda yediğimiz bol cevizli,kızartılmış antep usülü içli köfteydi.Araştırmalarım sonucu aldığım notlarla başladım yapmaya..Önce bulgur ve irmiği sıcak su ile ıslatıp bir kenara aldım..Başlangıçta herşey yolunda gitti.İç hazırlamak kolaydı zaten ..Soğanı küçük küçük doğradım .Hafif kavrulunca kıymayı ekledim.Az biraz biber salçası,baharatlar,ceviz ve çok az maydanoz ile oldukça lezzetli bir harç oldu..
Sonra kenarda bekleyen ve beklemekten şişen bulgur,irmik karışımına un,yumurta,salça,baharatlar ekleyip yaklaşık 20 dakika arada elimi ıslatarak yoğurdum..
Sıra geldi en korktuğum hamuru açma bölümüne .Burda epeyce zorlandım çünkü açmaya çalışırken hamur parçalanıyordu.Yinede elimi ıslatarak zor bela o aşamayıda tamamladım.Ama o sırada bu işin düşündüğümden zor olduğuna karar verdim.
Sonra derin tencereye bolca yağ koyup iyice kızdırdım.Ne olur ne olmaz diyerekten önce bir taneyi attım baktım kızarıyor bütün köfteleri koydum tencereye.Görünüşte herşey yolunda gibiydi.Ama bir iki çevirdikten sonra köftelerim çatlamaya,patlamaya başladı.O sırada ki üzüntümü anlatamam..
Kurtarabildiğim yarı çatlamış olanlar bizi doyurdu çok şükür .Lezzeti ile ilgili bir sıkıntıda yoktu .Hatta eşim denemiş olman,uğraşman bile karnımızı doyurmaya yeter dedi ama azmettim patlamayan içli köfteler yapmaya...Şimdi size soruyorum..Benim köfteler neden patladı ?
Bunlar kurtarabildiğim patlamamış ama çatlamış olan köftelerim
Şimdi gördüm çiğ köfte yaptığımız bulgur olacak. Biz simit derizKöfteyi iyi yoğurun . Köfteye bir tane haşlanmış patates veya biraz haşlanmış pirinç koyabilirsiniz. Tadı değişmez merak etmeyin. Yağı bol ve kızgın olsun. Yağa çok köfte atmayın arada mesafe olsun. Tencere büyüklüğüne göre 4 tane falan atın ve kızarsın bi süre karıştırmayın. Muhtemelen çok koyduğunuz için dağılmıştır. Görünüş güzel çünkü. Bildiğim püf noktaları bunlar. Ben de Gaziantepliyim bu arada.
Bu siteninki yuzde yuz tutuyor:) kullandigim tarif:)Bende en güvendiğim site
nefis yemekler
hep denediklerim iyi oldu
Ama içli köfte denemedim henüz
Boncuum o gun 1 tepsi yaptim.. bitti ayni gun.. oglum borek cok sever normalde su boregini dizerken 'yiycen mi borek ?' Dedim.. dedigi sey: anne makarna yapmissin:)) ve agzina 1 tane bile almadi: ( millet ayila bayila yedi. Kafama eserse bi daha yaparim ilerleyen gunlerdeBizim kültürümüzde kızartma olmayınca haliyle annende haşla gitsin demiştir
Aynen kolay yolu bulmuşlar birlikte toplaşıyorlar.Yapıyorlar,buzluklara atıyorlar.
Aynen canım deneyerek öğreniliyor...
Bizim yemek yarışması bölümündede bu sıra su böreği muhabbeti var.Hatta tontriko dün yapmıştı.Sıra bizde Sen de yaparsan bekliyoruz.Bölüme resim eklersin Su böreği içinde şöyle bir şey söyleyeyim.Haşlama suyuna yağ koyarsan yapışmayı engelliyor.
Rabbim huzur ve mutluluğunuzu daim etsin
Abi bence bi dahakine sen yogur ablayla birlikte sekil verin.. bana yogurma islemi hep erkek isi gibi geliyor.özet geçeyim bu akşam aç kaldık :)))
Şaka bir tarafa benim için kriter tadı, tadı çok iyiydi 2-3 tanesi de sadece çatlamış yani bence sıkıntı yok.
Teşekkür ediyorum canım benim, Allah razı olsun. Bende çok memnunum sizleri tanıdığım içinCanımmmm doğuma giderken sana özel dua edeceğim inşallahçok tatlısın iyi ki tanıdık seni :)
Benim yaptığım tarif sizden farklı ama bildiklerimi sıralayayım.
Hamur cıvık olurda çatlar.
Keza eşit oranda açılmazsa da çatlar çünkü bazı yeri ince kalırsa yağda hemen gider.
İç malzemesini tepeleme koyduysanız genişleyecek yeri kalmayınca yine dağılır.
Ayrıca ben bol yağda ve tencerede kızartırım.
Fritöz usulü yani.
Köftenin her yeri yağı alır ve çevirme işlemi olmadan 3 dk için rengi döner ve geri alırım.
Benim tarifim yumurtalı ve unlu değildir, dışında soğan suyu ve salça bağlayıcı olarak kullanılıyor.
Ve şekil verip köfteyi yaptıktan sonra elimi suya batırır, köftenin her yerini nemli elimle düzlerim, pürüzleri alırım.
Bunlara dikkat ederek 50 tane yaptığımda 5 tane fire falan veriyorum, o da çatlar ama dağılmaz.
İsterseniz tarifimi yazabilirim, içerik olarak.
Çünkü ben de netten buldum, ve tam sevdğim gibi ilk denememde başarmıştım.
Bu siteninki yuzde yuz tutuyor:) kullandigim tarif:)
Ayyyy, açım ben açç!
: )Ayyyy, açım ben açç!Hain tontri
Hamuru nasıl yaptın, sorun çıktı mı?
Bunlara cevap bekliyorum
Once kucuk bi tepside dondur oyle posetle yoksa dagilip birbirine yapisirBenimde bir sorum olacak hanımlar.
Bende yarın içli köfte yapıp buzluğa atayım diyorum, fakat daha evvel hep taze taze yapıp pişirdim.
Önce tepsi ile ön dondurma işlemi mi yapayım, direk buzdolabı poşetine koyup mu kaldırayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?