- 22 Temmuz 2017
- 44.476
- 131.967
- 598
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle yaparsın ve şahane olurBu motive ile yaparım ben bence
Sence
Kesinlikle yaparsın ve şahane olur
Bizde kızartması yapılmaz, eşimin tarafında da haşlama yapılmaz.Tabi hemşerim sayılırsın ondan haşlamayı biliyorsun:)
İyi fikir
Bizde en çok haşlama yapılıyor.Ama misafire yapacaksam mutlaka kızartma olmalı:)Bizde kızartması yapılmaz, eşimin tarafında da haşlama yapılmaz.
Artık orta alanda buluşuyoruz
Zaten öylelikle kızartma olanı öğrenmiştim, cevizli sevmem misâl, fakat misafire cevizli yapıyorum mecbur:)Bizde en çok haşlama yapılıyor.Ama misafire yapacaksam mutlaka kızartma olmalı:)
Farketmez ya ben hepsini severim:)Zaten öylelikle kızartma olanı öğrenmiştim, cevizli sevmem misâl, fakat misafire cevizli yapıyorum mecbur:)
Benim irmiğim daha fazlaymış aslında... Fikir olsun diye paylaşayım o halde, umarım işinize yarar :) elde açarken en ince olan, o yama yapılan yerler bile çatlamıyor pişirirken bu yaptığım tarifte. Bu ölçüm her seferinde tuttu. Kalabalıksak iki ölçü yapıyorum. Tek eşimle bensek bu ölçü tam yetiyor. Eşim başka bir şey yemiyor yanında çünkü :))2 bardak bulgur,1 çay bardağı irmik,4 kaşık un kullandım.Su ise göz kararı...
Çok sevinirim tarifi paylaşırsanız
Bizim kültürümüzde kızartma olmayınca haliyle annende haşla gitsin demiştir
Aynen kolay yolu bulmuşlar birlikte toplaşıyorlar.Yapıyorlar,buzluklara atıyorlar.
Aynen canım deneyerek öğreniliyor...
Bizim yemek yarışması bölümündede bu sıra su böreği muhabbeti var.Hatta @tontriko dün yapmıştı.Sıra bizdeSen de yaparsan bekliyoruz.Bölüme resim eklersinSu böreği içinde şöyle bir şey söyleyeyim.Haşlama suyuna yağ koyarsan yapışmayı engelliyor.
Rabbim huzur ve mutluluğunuzu daim etsin
Biz Kadınlar Kulübü hanımları olarak arkandayız.Yemin ediyorum yaparken bir ara gelip bir el atsan diyecektim.Baktım çok meşgul söylemedim.Ama madem iyi içli köfte yemek istiyor,hamurunda emeği olmalı...O zaman en önemli püf noktası eşe yoğrultulmuş macun kıvamında bir hamur ..
Bu arada arkadan söyleniyor ''Bu işin ucu yine niye bana dokundu anlamadım diyor ''
Bazen ellerinin lezzetini katacaklar tabi ki, misâl artık çiğköfteyi eşime yaptırıyorum. İçli köftede de yardım aldığım oluyor.Yemin ediyorum yaparken bir ara gelip bir el atsan diyecektim.Baktım çok meşgul söylemedim.Ama madem iyi içli köfte yemek istiyor,hamurunda emeği olmalı...O zaman en önemli püf noktası eşe yoğrultulmuş macun kıvamında bir hamur ..
Bu arada arkadan söyleniyor ''Bu işin ucu yine niye bana dokundu anlamadım diyor ''
Benim irmiğim daha fazlaymış aslında... Fikir olsun diye paylaşayım o halde, umarım işinize yarar :) elde açarken en ince olan, o yama yapılan yerler bile çatlamıyor pişirirken bu yaptığım tarifte. Bu ölçüm her seferinde tuttu. Kalabalıksak iki ölçü yapıyorum. Tek eşimle bensek bu ölçü tam yetiyor. Eşim başka bir şey yemiyor yanında çünkü :))
Malzemeler:
Dışı için;
1sb ince bulgur (köftelik)
1çb irmik
1tk toz kırmızı biber (pul biber de olur)
1tk biber salçası
1sb un (dolu dolu değil de biraz az koyuyorum ben)
Bulguru ıslatmak için 1sb su
Yoğururken yavaş yavaş kontrollü eklenecek 1sb su
İçi için;
2yk tereyağı
400gr kıyma
2 tane soğan
1tk salça
1,5-2 avuç ceviz (eşim cevizini bol seviyor:))
Tuz, pulbiber, karabiber
Yapılışı:
1. Soğan robotta çekilir. Ceviz ve baharatlar hariç tüm iç malzemeler derin bir tencereye konur. Kapağı kapatılıp orta ateşte pişmeye bırakılır. Ara ara karıştırılır, baharatlar eklenip biraz daha pişirilir ve altı kapatıldıktan sonra ceviz eklenir. (Soğanı ayrıca kavurmuyorum. Normalde mideme soğan çok dokunur ama böyle pişirince soğan iç harçta eriyip gidiyor, gözle görünmüyor ve mideye rahatsızlık da vermiyor)
2. İnce bulgur 1sb soğuk suyla ıslatılır. 20dk şişmeye bırakılır. Şişen bulgur mutfak robotuna konur, üzerine irmik, salça, baharatlar eklenir. Azar azar su ekleyerek robotta çekilir. (Toplamda 1sb su dedim ama hamur kıvamına göre su azaltılabilir) karışım bir kaba alınır, azar azar un ekleyerek yoğurulur (el ıslakken ele yapışmayacak bir hamur oluyor) Eller yıkanır ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde açılır. Köfteler hazırlandıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirilir. Kızgın yağda 6dk kızartılır.
Afiyet olsun :)
Bazen ellerinin lezzetini katacaklar tabi ki, misâl artık çiğköfteyi eşime yaptırıyorum. İçli köftede de yardım aldığım oluyor.
Birlikte yapılan yemekler daha lezzetli ve yemesi daha zevkli oluyor. Emek olmadan yemek olmaz
Bu işler Dünya Kupasına gitmeye benzemez
Rica ederim ne demek Belki ben robotta yaptığım için hamur macunlaşıyor, o yüzden de çok yoğurulmuş gibi oluyordur. Esas püf noktası çok yoğurmakmış, ben bilmiyordum... Fakat robotta yapmak hem yapımı hızlandırıyor, hem daha az yoruyor. Tavsiye ederimÇok teşekkür ederim.Benim tarife çok benziyor aslında .Bazı ölçüler farklı .Birde ben soğanı doğramayı tercih ediyorum.Bunu da deneyeceğim.Bulguru soğuk su ile ıslatmanız ilginç geldi.Biz genelde sıcak su ile ıslatırız..Soğuk su ilede yeterince şişiyorsa biz neden yıllardır kısırda falan sıcak su kullandık acaba ki =?