Çocuk maalesef kısa bile uyumuyor, yani uyurken memeyi ağzında istiyor. Nadiren bırakırsa memeyi hamak beşiği aralıksız sallamak zorunda kalıyorum. Hamak beşik salonda ama orda nadiren uyuyor. Tamamen çocuğun esiri olmuş durumdayım yani, 50 liralık emziğin yapacağı şeyi yapıyorumDurum varsa salona bir yatak daha almak mantikli.. en azindan cocuk kisa kisa uyurken bile yemegini koyup bi supurge tutuyorsun.. ya da yatak odasinda kamera sistemleri oluyor onla olabilir.. yani bana gore tum gun yatak odasi bunaltici tek oyalandigin sey telefon. Salonda olsan 2 mutfaga gidersin bi salona zaman daha kolay gecer. Cocuk yine ayni olsa bile en azindan annenin ruh sagligi acisindan daha iyi olur.
İnşallahDaha gerçekten çok küçükler. Insallah bi duzeni oturursa bebenin kendine bak mis gibi
Bizim de akşam değildi.. tüm gün ağlardı.. gece daha bir coşardı.. resmen ömrümden 10 sene gitti o 3 ayda..Ah ah kolik akşam gece olur ya. Bizimki öğlen 12-17-19-21de olurdu. Ah kolik anaları beni anlar. Ne beslenme düzeni kurabildik ne de uyku
Sütünüzü sağıp biberonla verin a zaten acıkınca biberonu mutlaka tutar ama sonra sizi emmez bı hafta biberon Kullanin gogusleriniz düzelsin sonrasında tekrar memeye başlayın tutarsa emer biraz zor olur ama alışır mutlaka kendiniz heba etmeyin KV evinizden gidebilir eşinize hiç umut baglamayin hatta konuşmayın bile bebeğinizle konuşun gezin havalar düzeldi dışarda uyur ya da. Eve gelince disardayek' biberon verin mesela açikiyor bebek sürekli doymadigi için memede kalmak istiyor bazı çocukta beş dakika emip sonra tekrar memede kalıyor çocuğun yapısı gaz damlaları var kolik için temin edin kucağınıza alıp dans edin gazinada iyi gelir annelik zor WC banyo lüks oluyor bu dönemde hayatınızda sonrası selâmet merak etmeyin evinize negatif enerji bırakan insanlardan uzak durun yeterli gerisi annelik gücüMememde iyileşmeyen egzama ve kremler nedeniyle enfeksiyon kapma durumu var. Doktor emzirme bikaç gün dedi. Ben o memede çocuk uyutuyorum. Canım çok fazla yanıyor. İki aydır açıdan aklımı kaybedecek hale geldim, siz böyle acıyla ne kadar memede uyutmaya devam edebilirsiniz gerçekten çok merak ediyorum
Yemin ediyorum saçlarım beyazladı, alnım ve göz çevrem kırıştı, lohusalar süt veriyorum diye yer kilo alır çok zayıfladım. Özetle çöktüm resmen. Bi de işin kötü yanı kolik geçiyor, kucakta gezdirmek, memede uyutmak, uyku düzeni kuramamak gibi alışkanlıkları olmuş bi bebek kakıyor geriyeBizim de akşam değildi.. tüm gün ağlardı.. gece daha bir coşardı.. resmen ömrümden 10 sene gitti o 3 ayda..
Ilk oğlum prematureydi, inanın böyle zorlanmadıydım. Kolik başka birsey.. çok yoruyor anneyi..
Evet çok haklısınız. Peki iki ay boyunca ben çocuğu meme dışında uyutmaya çalışırken ağlayınca evde ağlatıyorsun diye kıyametler koparken, uyku danışmanları az daha bekle, 5 aylık olsun bi desteği bırakıp başka desteğe alıştırma, zamanı gelince desteksiz uykuyu öğretelim derken siz gönül rahatlığı ile bol bol ağlatabilecek miydiniz 2 aylık bebeğinizi. Ev halkı ile anlaşamayınca günde dört kere ben arka koltukta otururken meme bebeğin ağzında eşim araba kullanırken uyuturken eşinizi evden kovabilecek miydiniz, çocuk 24 saat aralıksız çığlıklar atarken yorgunluktan bayılacak haldeyken kaynananızı kolaylıkla gönderebilecek miydiniz? Ya da evet maddi durumunuz iyi istediiğiniz otelde kalırsınız istediğiniz kadar ama memeleriniz süt doluyken bırakıp gidebilir miydiniz ya da sürekli çığlıklar atan bi bebeği alıp otele gider miydiniZ? Kaynanamı bayramda evine götürüyoruz, iki gün önce 5. Cildiye doktoruna gittim, üç kere sütten kes kurtul diyen bi psikoloğa gittim, bebeğime ve ilişkimize ne zarar vereceğini bilmediğim uyku danışmanlığı satın aldım. Nasıl bi savaş verdiğimi bilemezsiniz tabi ama yazdıklarımın İçinde elimi kolumu bağlayan tek şeyin BEBEĞİMİ AĞLATMAKTAN korkmak olduğunu kıyamadığımı onu ağlatmamak pahasına tüm bunları çektiğimi ve çare aradığımı göremiyor musunuz?yine yanlış eş seçimi. yine bir kadının kendini ezdirme hikayesi.
yahu arkadaş biraz dişli olun her dediklerini yapmayın cahillik falan değil bu eziklik psikolojisi ya.
eşinizin tavırlarını zaten söylemeye gerek yok çok yanlış bir eş seçimi yapmışsınız aşırı üzüldüm buna. çocuğunuz böyle bir babayla, böyle bir aileyle (baba tarafı) büyüyecek, inanılmaz.
psikolojiniz etkilenmiş, bence önce fiziksel bir tedavi görün sonra psikolojik tedavi alın.
bu süreçte de kendinizi ezdirmeyin başınız dik durun o saçma insanların arasında. her dediklerini yapmayın. ne olursa olsun kendinize sahip çıkın nedir bu kendini ezdirme merakı ya.
kaçmayı falan düşüneceğinize biraz mantıklı düşünün, rasyonel yaklaşın. uzman desteği almanız gerek hem fiziksel hem mental olarak. doktor memede uyutmayın demişse memenizde uyutmayın bu kadar basit arkadaş ya. bırak sana ne kaynanan ne diyorsa desin neye söyleniyorsa söylensin. doktoru mu dinleyeceksin cahil cühela kaynananı mı? tövbe estağfurullah ya.
Teşekkür ederim ama maalesef mememi makineye koyamıyorum çok daha kötü oluyor hem alışkın olmayan memeden sağımla süt çıkmaz, elle sağımla da süt çıkmıyor zaten. Kayınvalidem haftaya gidiyor. Maalesef bebeğimi bir aydır hergün kanguru ile parka götürüyorum ama uyumuyor, bebek arabasından nefret ediyor, 4 farklı gaz damlası kullanıyoruz, gazı azaldı artık ama geriye memede uyuma alışkanlığı kaldı. Mesele doymaması değil doyduğunda itiyor memeyi ama uykusu gelince yine hooppp meme, doyarken değil uyuyana kadar haşat ediyor memeyi. Benim derdim meme uyku ilişkisini kesebilmek şuan ve bunu ağlatmadan çoçuğa ve ilişkimize zarar vermeden yapabilmekSütünüzü sağıp biberonla verin a zaten acıkınca biberonu mutlaka tutar ama sonra sizi emmez bı hafta biberon Kullanin gogusleriniz düzelsin sonrasında tekrar memeye başlayın tutarsa emer biraz zor olur ama alışır mutlaka kendiniz heba etmeyin KV evinizden gidebilir eşinize hiç umut baglamayin hatta konuşmayın bile bebeğinizle konuşun gezin havalar düzeldi dışarda uyur ya da. Eve gelince disardayek' biberon verin mesela açikiyor bebek sürekli doymadigi için memede kalmak istiyor bazı çocukta beş dakika emip sonra tekrar memede kalıyor çocuğun yapısı gaz damlaları var kolik için temin edin kucağınıza alıp dans edin gazinada iyi gelir annelik zor WC banyo lüks oluyor bu dönemde hayatınızda sonrası selâmet merak etmeyin evinize negatif enerji bırakan insanlardan uzak durun yeterli gerisi annelik gücü
Aglatmadan yapamazsınız malesef dunyanin hiç bı yerinde hiç bı dontor uzman ağlatmayın bebeği demez bebek bu aglicak derler makina için numaralar var en genisi tercih ederseniz rahatlarsiniz sütünüz varsa her halükarda makinaya gelir hastane tipi pompa işinizi görür bide hiç bisey ise yaramazsa sabır bu işi çözüyor emin olun yipranckziniz krizlere gireceksiniz saçlarınız dökülce yorulcak banyosuz kalacaksınız ama zamanla bebek duzelcek sizde rahatlicaksinizTeşekkür ederim ama maalesef mememi makineye koyamıyorum çok daha kötü oluyor hem alışkın olmayan memeden sağımla süt çıkmaz, elle sağımla da süt çıkmıyor zaten. Kayınvalidem haftaya gidiyor. Maalesef bebeğimi bir aydır hergün kanguru ile parka götürüyorum ama uyumuyor, bebek arabasından nefret ediyor, 4 farklı gaz damlası kullanıyoruz, gazı azaldı artık ama geriye memede uyuma alışkanlığı kaldı. Mesele doymaması değil doyduğunda itiyor memeyi ama uykusu gelince yine hooppp meme, doyarken değil uyuyana kadar haşat ediyor memeyi. Benim derdim meme uyku ilişkisini kesebilmek şuan ve bunu ağlatmadan çoçuğa ve ilişkimize zarar vermeden yapabilmek
Yemin ederim hangi doktora gittiysek dert yandım hepsi de bebek bu ağlayacak dedi. Eşim hepsinden ben bu doktoru sevmedim diyerek çıktı hatta kavga etti bazılarıyla. 4.5 aylık çocuğa on tane doktor değiştirdik. Süt sağma makinemin içinden 5 farklı boy çıktı zaten en uygunu standart boy oldu mememe ama benim ucun çevresinde yara var makine çok daha kötü yapıyor çocuk emse bıraksa iyileşecek. O kriz ve saç dökülmelerini bol bol yaşıyorum. Hatta kv müsveddesi geçen gün çok gürdü saçların iyi oldu çok azaldı dedi, ruh hastası!Aglatmadan yapamazsınız malesef dunyanin hiç bı yerinde hiç bı dontor uzman ağlatmayın bebeği demez bebek bu aglicak derler makina için numaralar var en genisi tercih ederseniz rahatlarsiniz sütünüz varsa her halükarda makinaya gelir hastane tipi pompa işinizi görür bide hiç bisey ise yaramazsa sabır bu işi çözüyor emin olun yipranckziniz krizlere gireceksiniz saçlarınız dökülce yorulcak banyosuz kalacaksınız ama zamanla bebek duzelcek sizde rahatlicaksiniz
Of off acil desteğe ihtiyacınız var kv yi hemen yollayın bir kere varlığı külliyen zararÇocuğum doğduktan sonra hayatım karardı. Çok kötü şeyler yaşıyorum. Doğuma kadar çok mutlu bi insandım. Doğumda yanıma kayınvalidem geldi. Eşim ve kv için tek önemli şey bebek ağlamasın. Bebeğim kolikmiş, ağlayan huzursuz sadece memede susan bi bebekti. WCye bile gidemedim, hep memedeydi, mememde bebekle tek kolla karnımı doyururdum. 5-6 emzirme danışmanı ile görüştüm o dönem normal dediler. Ama ben cahillikten anlamamışım bebek beni emzik yapmış. Gün içinde 4-5 kolik krizi yaşardı, hiç uyku düzenimiz yoktu, ben yorgun perişan uykusuzdum, kv evine gitmedi. Zaten kendi çocuğu sanıyor o kadar düşkün. Memelerimde sıkıntı vardı ne olduğunu anlamadım başta o kadar bitkindim. O günlerde çocuğu aşı İçin götürünce aile hekimine de randevu aldım ama eşimle gitmiştik doktor erkek diye göstertmedi. Önemsiz bişey sanmıştım, o halde iki hafta daha emzirdim meğer egzama imiş. Bi memem aşırı kötü durumda iyileşmiyor. Eşimi affedemiyorum, beni sakat bıraktı. İki aydır canım yanıyor sütten kesmek istiyorum diye ağlıyorum zorla memede çocuk uyutturuyorlar. Kv hep diyor ki mama verelim memende uyut.Doktorlar çocuğu emzir ama kesinlikle memede uyutma diyor. Çocuk da o kadar inatçı ki memeye gelene kadar yıkılıyor ev. Uyumuyor uyumuyor uyumuyor. Üç aydır sürekli deniyorum emzik de almıyor. Memede bile çok çok zor uyuyor. Canım çok yanıyor mememi saatlerce geveliyor. İki aydır kronik acıdan aklımı kaybetmek üzereyim. İki aydır bana yardım edin diye eşime KVme sürekli yalvarıyorum. Öylece suratıma bakıyorlar. Artık eşim bıktım senden sürekli huzursuzluk çıkarıyorsun demeye başladı. Beşiklerde sallayarak uyutmayı deniyorum, kv geliyor git sen yorgunsun yat ben sallarım diyor. Bi bakıyorum iki dakika sonra çocuğu almış, evin içinde gezdiriyor, ağlatmamak İçin beni uzaklaştırıyormuş meğer, sonra getiriyor yanıma al memede uyut diye. Bebeğim 4.5 aylık, artık çaresizlikten uyku eğitimi aldım. Başlayacağımız gün atağa girdi erteledik, bayramda veririz diye anlaştık çocuk öksürmeye başladı. Zaten kayınvalidem sürekli eğitim sırasında çocuk kalp krizi geçirirse ne olacak, şu olursa ne olacak bu olursa ne olacak deyip duruyor. Bebeğime de kıyamıyorum can acısına da dayanamıyorum artık. Dün akşam yine iki saat mememi geveledi ama uyumadı, çıktım odadan baktım ana oğul pasta yiyip çay içiyor. Ben 4.5 aydır bi odaya kapalı yaşıyorum, hayatımda tv bile yok. Zevk alacağım hiç bişey yok. Gece sabaha kadar sürekli uyanıyor, uykusuzluktan yıkılmak üzereyim. Ben delirmek üzereyim keyif yapıyorlar. Bi anda geldi bana intihar edicem artık rezil olacaksınız elaleme diye bağırdım. Kıyamet koptu eşim beni evden kovdu kaynanam üstüme yürüdü. Akşamdan beri itip kakıyorlar. Şuan gidecek hiç bi yerim yok. İçimden çocuğu bırakıp kaçmak geliyor, can acısı tüm hayatımı ele geçirdi. Çocuğu gözüm bile görmüyor. Eşim bana sen nasıl annesin diyor. Ama kronik başım ağrıyor, canım yanıyor, çocuk uyumuyor, koliği çok azaldı ama çok huysuz hiç durmuyor. Ya meme emecek ya kucakta gezecek. 3 beşik, 2 ana kucağı,2 oyun halısı aldım hiçbirinde durmuyor. Aşırı mutsuzum, çaresizim. İçinden çıkamıyorum. Çok üzülüyorum bebek bu kadar memeye alıştı diye, ama o dönem düşünemedim, çaresizlikten cahillikten memede susturduk. Şimdi çocuğu nasıl memeden uzaklaştırıcam nasıl uyutucam ben(( evde çocuk ağlatmak tabu. İki dakika bile ağlatmıyoruz, napıcam ben
Ilk 3 ay herşey mübah, sonrası alışkanlik diye okumuştum bir yerde..Yemin ediyorum saçlarım beyazladı, alnım ve göz çevrem kırıştı, lohusalar süt veriyorum diye yer kilo alır çok zayıfladım. Özetle çöktüm resmen. Bi de işin kötü yanı kolik geçiyor, kucakta gezdirmek, memede uyutmak, uyku düzeni kuramamak gibi alışkanlıkları olmuş bi bebek kakıyor geriye
Teşekkür ediyorum haklısınız. Psikoloğum var hatta eşimle beraber katılıyoruz, eşim normalde kötü biri değil annesi sebep oluyor bunlara, o da farketti kvmi bayramda evine götürüyor.Bebeğin ağlaması niye bu kadar tabu? Ben bunu anlamakta zorlanıyorum.
Ağlamak tersine bebekleri, çocukları hatta yetişkinleri rahatlatır, stresi azaltır, regüle eder.
Burada kastım keyfi ağlatma değil elbette.
Ağlamadan büyüyen bebek eşyanın tabiatına aykırı.
Çözüm önerilerim:
1.Lütfen acilen profesyonel yardım alın.
2.Kvnizi evden gönderin.
3.Çok bilmiş, boş boş konuşan kocanızı susturun.
4. Eve günlük işler için yardımcı alın.
Not: Erken çocukluk uzmanıyım hariçten gazel okumuyorum.
bence egitimi falan bosverin, cocuk ve siz nasil rahat oluyorsaniz oyle yapin. cocuk su an kac aylik? 4-5 aylik olmasi gerek. anne sutu almasi gereken en onemli zamanlarda almis. mutlaka mama deneyin bence, azcik gogusleriniz rahatlasin. yavas yavas cocuga ek gida gibi seyler baslayabilirsiniz. illa yemek vermenize gerek yok ama mesela emecegi bir meyve, onune koyacaginiz bir yogurt olabilir. cocugu oyaliyor boyle seyler. illa ki gececek bu zamanlar, Allah yardimciniz olsun.Teşekkür ediyorum haklısınız. Psikoloğum var hatta eşimle beraber katılıyoruz, eşim normalde kötü biri değil annesi sebep oluyor bunlara, o da farketti kvmi bayramda evine götürüyor.
Çocukluk uzmanı olduğunuz İçin fikrinizi almak istiyorum ben çıkış yolu olarak uyku eğitimini görüyorum bayramda eşimle birlikte vericez sizce yanlış mı yapıyorum. Artık memede uyutma lüksüm kalmadı ya başka yönteme beşikte sallama gibi alıştıracam ya da uyku eğitimi vericem. Sizce hangisi mantıklı
Ben kişisel olarak uyku eğitimini destekleyen biri değilim.Teşekkür ediyorum haklısınız. Psikoloğum var hatta eşimle beraber katılıyoruz, eşim normalde kötü biri değil annesi sebep oluyor bunlara, o da farketti kvmi bayramda evine götürüyor.
Çocukluk uzmanı olduğunuz İçin fikrinizi almak istiyorum ben çıkış yolu olarak uyku eğitimini görüyorum bayramda eşimle birlikte vericez sizce yanlış mı yapıyorum. Artık memede uyutma lüksüm kalmadı ya başka yönteme beşikte sallama gibi alıştıracam ya da uyku eğitimi vericem. Sizce hangisi mantıklı
söylediklerinizin hiçbiri hiçbir şeye bahane değil hanımefendi, bebek bu ağlayacak tabii. sonsuza kadar ağlayacak hali yok bebeğinizin. etrafınızdaki baskı gözünüzü korkutmuş ve meme bıraktıramamışsınız. kendinize ve çocuğunuza yapabileceğiniz bir kötülüğü yapmışsınız zaten. ağlaması bir sebep veya bahane değil allah aşkına bebekten bahsediyoruz yahu bebek. bebek ağlayacak tabiiki de şaka mı bu?Teşekkür ederim ama maalesef mememi makineye koyamıyorum çok daha kötü oluyor hem alışkın olmayan memeden sağımla süt çıkmaz, elle sağımla da süt çıkmıyor zaten. Kayınvalidem haftaya gidiyor. Maalesef bebeğimi bir aydır hergün kanguru ile parka götürüyorum ama uyumuyor, bebek arabasından nefret ediyor, 4 farklı gaz damlası kullanıyoruz, gazı azaldı artık ama geriye memede uyuma alışkanlığı kaldı. Mesele doymaması değil doyduğunda itiyor memeyi ama uykusu gelince yine hooppp meme, doyarken değil uyuyana kadar haşat ediyor memeyi. Benim derdim meme uyku ilişkisini kesebilmek şuan ve bunu ağlatmadan çoçuğa ve ilişkimize zarar vermeden yapabilmek