İçinden Çıkamıyorum

Ben kişisel olarak uyku eğitimini destekleyen biri değilim.
Bebeklerin doğal seyri içinde büyümesinden yanayım.
Bununla birlikte sizde her şey birbirine girmiş.

Önceliği uyku eğitimine değil kendi fiziksel ve psikolojik sağlığınıza vermenizi tavsiye ederim.
Uçak türbülansa girdiğinde ebeveynlere önce kendi oksijen maskenizi takın sonra çocuğunuzunkini der hostesler tıpkı onun gibi.
Siz sağlıklı olmazsanız bebeğinizi sağlıklı büyütemezsiniz.

Yerinizde olsam önce göğüslerimin iyileşmesi için ne gerekiyorsa onu yapardım buna bebeğimi emzirmeyi bırakmak da dahil.
Bebeğim gerekirse mamayla büyüsün nolur ki?

Sonra psikolojik destek ve ev işleri için yardımcı desteği alırdım.

Bebeğinize bedenen dinlenmiş, fiziken ve ruhsal olarak dinlenmiş bir anne olarak yaklaştığınızda her şey yavaş yavaş yoluna girecek inanın.

Bunlardan sonra uyku eğitimine başlamak isterseniz o da sizin kararınız.
Bu konuda gerçekten eğitimli ve uzman biriyle deneyebilirsiniz.
Ben kişisel olarak uyku eğitimini destekleyen biri değilim.
Bebeklerin doğal seyri içinde büyümesinden yanayım.
Bununla birlikte sizde her şey birbirine girmiş.

Önceliği uyku eğitimine değil kendi fiziksel ve psikolojik sağlığınıza vermenizi tavsiye ederim.
Uçak türbülansa girdiğinde ebeveynlere önce kendi oksijen maskenizi takın sonra çocuğunuzunkini der hostesler tıpkı onun gibi.
Siz sağlıklı olmazsanız bebeğinizi sağlıklı büyütemezsiniz.

Yerinizde olsam önce göğüslerimin iyileşmesi için ne gerekiyorsa onu yapardım buna bebeğimi emzirmeyi bırakmak da dahil.
Bebeğim gerekirse mamayla büyüsün nolur ki?

Sonra psikolojik destek ve ev işleri için yardımcı desteği alırdım.

Bebeğinize bedenen dinlenmiş, fiziken ve ruhsal olarak dinlenmiş bir anne olarak yaklaştığınızda her şey yavaş yavaş yoluna girecek inanın.

Bunlardan sonra uyku eğitimine başlamak isterseniz o da sizin kararınız.
Bu konuda gerçekten eğitimli ve uzman biriyle deneyebilirsiniz.
Dediklerinizde çok haklısınız. Memeyi gerçekten bıraktırmak istiyorum ama o da kolay değil. 5-6 saat emzirmezsem taş gibi oluyor memeler. Çocuk boşaltınca bi nefes alıyorum. Kesilmesi için hap varmış ama hem işe yaramıyormuş hem zararlıymış.
Memede uyumazsa iyileşecek ama başka uyuma yolu bilmediği için aşırı sert tepki veriyor başka uyutma denemelerime
Ağlaya ağlaya mesela sallamaya alıştırmanın uyku eğitiminden farkı ne?

Dünyanın en sakin , en mutlu bebegini de dogursaniz, memeleriniz acımasa , bebeğiniz kolayca uyusa bile bu canavar ve annesiyle lohusa depresyonuna girip intihar etmek isterdiniz. Suç sizde ,bebeğinizde degil, sana bunları yapan O iki insan musvettesinde. Okurken daraldim ya, yukarıda arkadaş ne güzel demiş, sizin ağrılarınız geçer, bebeğiniz düzelir ama bu gunleri yaşatan insanlari unutamazsıniz diye. ..

bence egitimi falan bosverin, cocuk ve siz nasil rahat oluyorsaniz oyle yapin. cocuk su an kac aylik? 4-5 aylik olmasi gerek. anne sutu almasi gereken en onemli zamanlarda almis. mutlaka mama deneyin bence, azcik gogusleriniz rahatlasin. yavas yavas cocuga ek gida gibi seyler baslayabilirsiniz. illa yemek vermenize gerek yok ama mesela emecegi bir meyve, onune koyacaginiz bir yogurt olabilir. cocugu oyaliyor boyle seyler. illa ki gececek bu zamanlar, Allah yardimciniz olsun.
Derdim çocuğu beslemek değil ki. Mama içer olur biter ama çocuğu uyutamıyorum. Çocuğu nasıl meme dışında uyumaya alıştıracağım keşke bu konuda akıl verseniz?

Derdim çocuğu beslemek değil ki. Mama içer olur biter ama çocuğu uyutamıyorum. Çocuğu nasıl meme dışında uyumaya alıştıracağım keşke bu konuda akıl verseniz?
bakin su an zor bir durumda oldugunuz icin kafaniz karismis, o yuzden de yapacaginiz seyleri siraya koyamiyorsunuz. goguslerim aciyor, surekli kronik agrim var diyorsunuz, dunyanin en melek kocasi ve KV olsa o aci ve lohusa psikolojisi ile onlari kaldiramazsiniz zaten. o yuzden once goguslerinizdeki yarayi iyilestirmeniz gerekiyor. bebek uyurken emecek diye aklim cikiyor diyorsunuz, bu psikolojiyle daha siz kendinize bakamazken bebekle nasil ilgileneceksiniz. once yapmaniz gereken seyleri siraya sokun, uyku bence ust siralarda degil. benim size tavsiyem

1) size sorun cikarmayacak birileri ise kendi ailenizden birini bir hafta bile olsa getirin, anneniz olur kizkardesiniz olur, teyzeniz olur vs. imkaniniz varsa bakici da olur, cocugun bezini degistirip size yemek yapsa bile yeter

2) bu imkaniniz yoksa, bence mamaya baslayin, goguslerinizden birisini dinlendirin. bir an once bir doktora gidin, esiniz erkek istemiyorsa kadin bulun, gerekirse doktor tavsiyesi ile agri kesici alin, kendinizi bir rahatlatin.

3) gogusleriniz aciyorsa, o aman banyo yapabilirsiniz, zaten banyoda sutler bir miktar akiyor, bazilari lahana kapatiyor biraz sutu azaltmasi icin

4) bebek eger 5-6 aylik olmussa onu oyalayacak bir seyler bulun, mesela mama sandalyesinde oturabilir, onune konan yumusak seyleri yiyebilir, onune yogurt koyunca kasikla agzina goturebilir biraz. cocuk yesin diye degil ama oyalansin diye

bence bunlari yaptiktan sonra uyku egitimi vs dusunun sizin icin su an uyku duzeni ust siralarda degil bence

bakin su an zor bir durumda oldugunuz icin kafaniz karismis, o yuzden de yapacaginiz seyleri siraya koyamiyorsunuz. goguslerim aciyor, surekli kronik agrim var diyorsunuz, dunyanin en melek kocasi ve KV olsa o aci ve lohusa psikolojisi ile onlari kaldiramazsiniz zaten. o yuzden once goguslerinizdeki yarayi iyilestirmeniz gerekiyor. bebek uyurken emecek diye aklim cikiyor diyorsunuz, bu psikolojiyle daha siz kendinize bakamazken bebekle nasil ilgileneceksiniz. once yapmaniz gereken seyleri siraya sokun, uyku bence ust siralarda degil. benim size tavsiyem

1) size sorun cikarmayacak birileri ise kendi ailenizden birini bir hafta bile olsa getirin, anneniz olur kizkardesiniz olur, teyzeniz olur vs. imkaniniz varsa bakici da olur, cocugun bezini degistirip size yemek yapsa bile yeter

2) bu imkaniniz yoksa, bence mamaya baslayin, goguslerinizden birisini dinlendirin. bir an once bir doktora gidin, esiniz erkek istemiyorsa kadin bulun, gerekirse doktor tavsiyesi ile agri kesici alin, kendinizi bir rahatlatin.

3) gogusleriniz aciyorsa, o aman banyo yapabilirsiniz, zaten banyoda sutler bir miktar akiyor, bazilari lahana kapatiyor biraz sutu azaltmasi icin

4) bebek eger 5-6 aylik olmussa onu oyalayacak bir seyler bulun, mesela mama sandalyesinde oturabilir, onune konan yumusak seyleri yiyebilir, onune yogurt koyunca kasikla agzina goturebilir biraz. cocuk yesin diye degil ama oyalansin diye

bence bunlari yaptiktan sonra uyku egitimi vs dusunun sizin icin su an uyku duzeni ust siralarda degil bence
Tavsiyelerinizi çok iyi anlıyorum ama 9 sayfa yazışmayı normal olarak okumamışsınızdır. 2.5 aydır gitmediğim doktor kalmadı, kullanmadığım ilaç krem antibiyotik vs kalmadı ama baştan tedaviye geç kalındığı İçin artık iyileşmiyor. Bugün bile doktordayım. Geç kalınmış kanser teşhisi gibi düşünün.
Çocuk artık 5 aylık olduğu İçin her dakika memede değil geziyoruz oynuyoruz vs vs ama iki saat aralıkla bile olsa doymak ve uyumak İçin memeye geliyor.
Şuan mama çözüm değil çünkü bebeğim ısrarla yaralı mememde uyumak istiyor, öbürüyle uyutmaya çalıştığımda ağlamaktan katılıyor.
Doktor sağ ver bu meme ile emzirme diyor ben o memeyle ekstra olarak bebek uyutuyorum.
Süt emmesi 10 dakika uyumak İçin emmesi bazen 1 saat sürüyor. Ki böyle olunca iyileşemiyorum.
Meme uyku bağlantısını kesmek zorundayım, daha az emzirerek iyileşmeye çalışmak zorundayım gerekirse yavaş yavaş sütten de kesicem.
Yardıma gelebilecek ailem yok, olmak zorunda da değil hergün peynir ekmek yiyebilirim, evi b.k götürebilir umrum bile değil.
Özetle benim öncelikli sorunum çocuğun memede uyuması.
Madde madde saydıklarınız bu sorunuma çözüm getiriyor mu sizce?
Siz olsanız önceliği neye verirdiniz ?
Ve samimiyetle soruyorum anne kokusuna sıcaklığına memeye sarılıp uyumaya alışmış bi bebeği ağlata ağlata hangi yöntemle uyutursunuz ?
Ya da 2 -3 yıl boyunca bebek kendi kendine uyumayı öğrenene kadar enfeksiyon kapmış bi memeyle uyutmaya devam edebilir misiniz ki bu gidişle memenin enfeksiyondan hiç emzirilmeyecek hale gelmesi an meselesi çünkü enfeksiyon bi türlü geçmiyor,
Gerçekten yerimde olsanız napardınız? Annelik olmasa bi insan kendine bu işkenceyi yapar mı

Çocuğum doğduktan sonra hayatım karardı. Çok kötü şeyler yaşıyorum. Doğuma kadar çok mutlu bi insandım. Doğumda yanıma kayınvalidem geldi. Eşim ve kv için tek önemli şey bebek ağlamasın. Bebeğim kolikmiş, ağlayan huzursuz sadece memede susan bi bebekti. WCye bile gidemedim, hep memedeydi, mememde bebekle tek kolla karnımı doyururdum. 5-6 emzirme danışmanı ile görüştüm o dönem normal dediler. Ama ben cahillikten anlamamışım bebek beni emzik yapmış. Gün içinde 4-5 kolik krizi yaşardı, hiç uyku düzenimiz yoktu, ben yorgun perişan uykusuzdum, kv evine gitmedi. Zaten kendi çocuğu sanıyor o kadar düşkün. Memelerimde sıkıntı vardı ne olduğunu anlamadım başta o kadar bitkindim. O günlerde çocuğu aşı İçin götürünce aile hekimine de randevu aldım ama eşimle gitmiştik doktor erkek diye göstertmedi. Önemsiz bişey sanmıştım, o halde iki hafta daha emzirdim meğer egzama imiş. Bi memem aşırı kötü durumda iyileşmiyor. Eşimi affedemiyorum, beni sakat bıraktı. İki aydır canım yanıyor sütten kesmek istiyorum diye ağlıyorum zorla memede çocuk uyutturuyorlar. Kv hep diyor ki mama verelim memende uyut.Doktorlar çocuğu emzir ama kesinlikle memede uyutma diyor. Çocuk da o kadar inatçı ki memeye gelene kadar yıkılıyor ev. Uyumuyor uyumuyor uyumuyor. Üç aydır sürekli deniyorum emzik de almıyor. Memede bile çok çok zor uyuyor. Canım çok yanıyor mememi saatlerce geveliyor. İki aydır kronik acıdan aklımı kaybetmek üzereyim. İki aydır bana yardım edin diye eşime KVme sürekli yalvarıyorum. Öylece suratıma bakıyorlar. Artık eşim bıktım senden sürekli huzursuzluk çıkarıyorsun demeye başladı. Beşiklerde sallayarak uyutmayı deniyorum, kv geliyor git sen yorgunsun yat ben sallarım diyor. Bi bakıyorum iki dakika sonra çocuğu almış, evin içinde gezdiriyor, ağlatmamak İçin beni uzaklaştırıyormuş meğer, sonra getiriyor yanıma al memede uyut diye. Bebeğim 4.5 aylık, artık çaresizlikten uyku eğitimi aldım. Başlayacağımız gün atağa girdi erteledik, bayramda veririz diye anlaştık çocuk öksürmeye başladı. Zaten kayınvalidem sürekli eğitim sırasında çocuk kalp krizi geçirirse ne olacak, şu olursa ne olacak bu olursa ne olacak deyip duruyor. Bebeğime de kıyamıyorum can acısına da dayanamıyorum artık. Dün akşam yine iki saat mememi geveledi ama uyumadı, çıktım odadan baktım ana oğul pasta yiyip çay içiyor. Ben 4.5 aydır bi odaya kapalı yaşıyorum, hayatımda tv bile yok. Zevk alacağım hiç bişey yok. Gece sabaha kadar sürekli uyanıyor, uykusuzluktan yıkılmak üzereyim. Ben delirmek üzereyim keyif yapıyorlar. Bi anda geldi bana intihar edicem artık rezil olacaksınız elaleme diye bağırdım. Kıyamet koptu eşim beni evden kovdu kaynanam üstüme yürüdü. Akşamdan beri itip kakıyorlar. Şuan gidecek hiç bi yerim yok. İçimden çocuğu bırakıp kaçmak geliyor, can acısı tüm hayatımı ele geçirdi. Çocuğu gözüm bile görmüyor. Eşim bana sen nasıl annesin diyor. Ama kronik başım ağrıyor, canım yanıyor, çocuk uyumuyor, koliği çok azaldı ama çok huysuz hiç durmuyor. Ya meme emecek ya kucakta gezecek. 3 beşik, 2 ana kucağı,2 oyun halısı aldım hiçbirinde durmuyor. Aşırı mutsuzum, çaresizim. İçinden çıkamıyorum. Çok üzülüyorum bebek bu kadar memeye alıştı diye, ama o dönem düşünemedim, çaresizlikten cahillikten memede susturduk. Şimdi çocuğu nasıl memeden uzaklaştırıcam nasıl uyutucam ben :KK43:(( evde çocuk ağlatmak tabu. İki dakika bile ağlatmıyoruz, napıcam ben
Tövbe Estağfirullah. Okurken fenalik gecirdim. Ne kadar sıkıntılı bi aile bu boyle. Herkes birbirinden hatali, birbirinden suclu. Ana ogul zaten belli ne bok olduklari. Hadi onlari gectim siz niye hic laf etmediniz bu sure boyunca da bianda geldiniz patladiniz intihar edicem diye. Susup susup sonunda konusmanin hicbir yararinin olmadigini bir kez daha gormus olduk. Maalesef zarariniz kendinize baskasina degil. Kayinvalideniz ve kocaniz eminim sizin bu yasadiginiz zor durumu umursamayacaktir ve buda maalesef cok uzucu. Sonucta bir basiniza kalmis oluyorsunuz ve hic bir anne ve evladi boyle bir durumda kalmayi hak etmiyor. Her ne kadar hepinizin hatalari olsada sonucta hepimiz Allah’in birer kuluyuz. İyi Dileklerimiz ve Dualarimiz sizinle.

Tövbe Estağfirullah. Okurken fenalik gecirdim. Ne kadar sıkıntılı bi aile bu boyle. Herkes birbirinden hatali, birbirinden suclu. Ana ogul zaten belli ne bok olduklari. Hadi onlari gectim siz niye hic laf etmediniz bu sure boyunca da bianda geldiniz patladiniz intihar edicem diye. Susup susup sonunda konusmanin hicbir yararinin olmadigini bir kez daha gormus olduk. Maalesef zarariniz kendinize baskasina degil. Kayinvalideniz ve kocaniz eminim sizin bu yasadiginiz zor durumu umursamayacaktir ve buda maalesef cok uzucu. Sonucta bir basiniza kalmis oluyorsunuz ve hic bir anne ve evladi boyle bir durumda kalmayi hak etmiyor. Her ne kadar hepinizin hatalari olsada sonucta hepimiz Allah’in birer kuluyuz. İyi Dileklerimiz ve Dualarimiz sizinle.
Benim hatalarım öncelikle bebeğine kıyamamak, yorgunluk, uykusuzluk, hastalık, sürekli ağlayan kolik bir bebekle çaresizlik, lohusa depresyonu, daralınca çekip gidecek bir babaevi olmaması, pandemi nedeniyle arkadaşlarımın bile gelmeye çekinmesinden kaynaklı yalnızlık, yine pandemi nedeniyle eve rahatlıkla yardımcı sokamamak, bebe aylarca memeden hiç ayrılmadığı İçin aylarca evden nadiren dışarı çıkabilmek vs vs lohusa halleri... Kolik bebeği olanlar beni anlar ancak.
Dışardan bakması gerçekten kolay oluyor. Yaşamak lazım bazı şeyleri anlamak İçin.
Bu arada o akşamki patlamaları aylardır susmadığım için zaten. Bi paragrafla tüm yaşananlar anlatılamıyor, özetle de herşey anlaşılamıyor normal olarak.
İyi dilekler ve dualar İçin teşekkür ediyorum

Korku filmi gibi ortama bak. Bi cinnet kapı dışarı anası da oğlu da. Bebeği niye bırakıcaksın al çocuğu bi delir , çek git ailene akrabana arkadaşına

Korku filmi gibi ortama bak. Bi cinnet kapı dışarı anası da oğlu da. Bebeği niye bırakıcaksın al çocuğu bi delir , çek git ailene akrabana arkadaşına
O korku filminin başrol kahramanıyım şuan. Artık benim için bebek=acı. Düşünebildiğim tek şey bu acıdan kurtulmak

Benim bebeğim 18 aylık benim boyun fıtığım var.Artık kolum hissizleşti.Gece özellikle benim için işkence.Şuan bile emerek uyuyor.Emzik niyetine.Acıdan her gece Allahtan sabır diliyorum.Bebeğim çok huysuz.Bir buçuk yıldır uyku yüzü görmedim.Ve benim bakmam gereken okula giden 2 çocuğum daha var.Senden beter durumdayım ve çalışıyorum.Akşam geç yatıyorum gece zaten uykular haram ve hiç düzgün uyumadan çocukların okulu için erkenden uyanmak zorundayım.Uykusuzluğa da alıştım ama emzirmekten nefret eder oldum.Bebeğim diş çıkarıyor birde.Her sabah memeden kesecem dedim kaynanam ve görümcem biz yokken kes dediler bizden hayır bekleme dediler.(Bebeğime onlar bakiyor)Geçen dayanamadım meme ucuna salça sürdüm kolum felçli gibi artık fıtıktan dolayı his kaybı oldu.Bebeğime uf oldu dedim.Çocuk emmedi gece oldu memede uyumak istiyor salça nedeniyle memeyi almiyor.kendi elimle travma yarattım çocuk krize girdi gece yarısı ağlama krizi ama öyle böyle değil çok kızdım kendime.Bilinçsiz bir insanda değilim ama emzirmenin verdigı caresizlik insana neler yaptırıyor.Zor bela uyuttuk uykusunda memeyi aldı geri.Bebeğim hazır olunca kesecem memeyi dedim.Emzirme işkencesine devam.Çok zor günler ama geçecek eminim.Sabır sabır sabır

Bu arada bebeğim kolikti gece 3 te uyurdu ama uyuyana kadar görümcemle sallar, gezdirir, pışpışlar ,masaj felan yapardık.kocaayı kocam öküzü sabah işe gidecem diye görümceye güvenip yatardı.Onun yatması bebeğin koliğinden daha çok sinir ederdi.Gece 3 te uyu sabah 7 de uyan bu beni gün içinde daha sinirli hale getirdi.Bazen oturup eski günlerimi istiyorum diye ağlardım.Sosyalleşme zaten hak getire.Tuvalete gitmek bile lüks.Annelik gerçekten kutsal.En zor anlarımda çok şükür sağlıklı der allaha şükreder tek sınavım bu olsun deyip teselli ederdim kendimi.Meme işi çözülmeden senin ruhsal durumun çözülmez benim gibi

Benim hatalarım öncelikle bebeğine kıyamamak, yorgunluk, uykusuzluk, hastalık, sürekli ağlayan kolik bir bebekle çaresizlik, lohusa depresyonu, daralınca çekip gidecek bir babaevi olmaması, pandemi nedeniyle arkadaşlarımın bile gelmeye çekinmesinden kaynaklı yalnızlık, yine pandemi nedeniyle eve rahatlıkla yardımcı sokamamak, bebe aylarca memeden hiç ayrılmadığı İçin aylarca evden nadiren dışarı çıkabilmek vs vs lohusa halleri... Kolik bebeği olanlar beni anlar ancak.
Dışardan bakması gerçekten kolay oluyor. Yaşamak lazım bazı şeyleri anlamak İçin.
Bu arada o akşamki patlamaları aylardır susmadığım için zaten. Bi paragrafla tüm yaşananlar anlatılamıyor, özetle de herşey anlaşılamıyor normal olarak.
İyi dilekler ve dualar İçin teşekkür ediyorum
İnanin disardan bakarken de kolay degil. Ben bile okurken etkilendim ve uzerime yorgunluk dustu. Evet, elbetteki hatalarınız ve bazı yerlerde daha önceden tepki vermediğiniz için yaptığınız yanlışlar olsa da sizlerin ne yasadigini tahmin bile edemeyiz. Ama böyle bir ailede bukadar dayanabilmeniz bile bence ap ayrı bir çaba. Herkesin altından kalkabileceği bir şey değil. Umuyorum ki bir an önce sizler içinde işler yoluna girer ve sorunlarınızın üstesinden rahatça gelebilirsiniz.

Sizi damızlık gibi görüyorlar, bebeğin canı ne isterse o, oğullarının çocuğunu taşıyan damızlıksınız onlar için.

Ben iki çocuğumu da memeden keserken sarımsaklı bal sürmüştüm bebek daha ağzını dayadığı gibi geri çekiyor acı geldiği için gerçi ben bunu çocuklarım 18-20 aylıkken yapmıştım 5 aylık bi bebek o bal sarımsak karışımını sadece dili değecek kadar alacak ama karar sizin.kesinlikle o memeden emmek istemeyecektir.bunu memeden kesmek isteyen hangi anne dendiyse bebek o günü bıraktı emmeyi.siz de yaralı memenizde bunu deneyebilirsiniz bebeğe acı gelince hemen diğer memeyi verin bunu her emzirmenizde yapın ikigün sonra yaralı memenizi unutacaktır.çook zor günler tahmin edebiliyorum ilk çocuğumda ben de cahillikten 7/24 memedeydi üstüne sizin bi de psikolojik baskı ve fiziksel acılarınız da var.dediğim yöntemi bi deneyin bence dediğim gibi sarımsak ve bal zararlı gibi görünse de sadece dili değecek kadar alacak onu.balın içine azcık sarımsak rendeleyip karıştırın ve emzirmeden hemen önce meme ucunuza sürün.sonr diğer memeden miss gibi sütü alınca onu emmek isteyecektir

Benim bebeğim 18 aylık benim boyun fıtığım var.Artık kolum hissizleşti.Gece özellikle benim için işkence.Şuan bile emerek uyuyor.Emzik niyetine.Acıdan her gece Allahtan sabır diliyorum.Bebeğim çok huysuz.Bir buçuk yıldır uyku yüzü görmedim.Ve benim bakmam gereken okula giden 2 çocuğum daha var.Senden beter durumdayım ve çalışıyorum.Akşam geç yatıyorum gece zaten uykular haram ve hiç düzgün uyumadan çocukların okulu için erkenden uyanmak zorundayım.Uykusuzluğa da alıştım ama emzirmekten nefret eder oldum.Bebeğim diş çıkarıyor birde.Her sabah memeden kesecem dedim kaynanam ve görümcem biz yokken kes dediler bizden hayır bekleme dediler.(Bebeğime onlar bakiyor)Geçen dayanamadım meme ucuna salça sürdüm kolum felçli gibi artık fıtıktan dolayı his kaybı oldu.Bebeğime uf oldu dedim.Çocuk emmedi gece oldu memede uyumak istiyor salça nedeniyle memeyi almiyor.kendi elimle travma yarattım çocuk krize girdi gece yarısı ağlama krizi ama öyle böyle değil çok kızdım kendime.Bilinçsiz bir insanda değilim ama emzirmenin verdigı caresizlik insana neler yaptırıyor.Zor bela uyuttuk uykusunda memeyi aldı geri.Bebeğim hazır olunca kesecem memeyi dedim.Emzirme işkencesine devam.Çok zor günler ama geçecek eminim.Sabır sabır sabır
Size de son yazdığımı öneriyorum.salça sürmek kıl ya da bant yapıştırmak bebekte travma yaratabilir çünkü bu saydıklarım görsel olarak çocukların en sevdiği şey olan memeyi kötü gösteriyor halbuki dediğim karışım hem görsel olarak farkedilmiyor hem de bebek otomatik olarak tadı bozuldu sanıyor.2.çocuğum emdiği zamanlar dışında mememi açıp hep üstünde yatardı emmeyi kesince 2 yıl daha ya açıp üstünde yattı ya da elini içeriye sokup temas halindeydi.yani memeden korkmadı tiksinmedi hayal kırıklığı yaşamadı

Size de son yazdığımı öneriyorum.salça sürmek kıl ya da bant yapıştırmak bebekte travma yaratabilir çünkü bu saydıklarım görsel olarak çocukların en sevdiği şey olan memeyi kötü gösteriyor halbuki dediğim karışım hem görsel olarak farkedilmiyor hem de bebek otomatik olarak tadı bozuldu sanıyor.2.çocuğum emdiği zamanlar dışında mememi açıp hep üstünde yatardı emmeyi kesince 2 yıl daha ya açıp üstünde yattı ya da elini içeriye sokup temas halindeydi.yani memeden korkmadı tiksinmedi hayal kırıklığı yaşamadı
ben de bebegimi karsima aldim, dedim ki bak kac aydir emiyorsun, zaten memede sut kalmadi, artik buyudun, o yuzden de memeyi birakmamiz gerekiyor, bugunluk son firtin tamam mi?

booyle bakti suratima :) sonra da biraktim, bi sey olmadi :))

ben de bebegimi karsima aldim, dedim ki bak kac aydir emiyorsun, zaten memede sut kalmadi, artik buyudun, o yuzden de memeyi birakmamiz gerekiyor, bugunluk son firtin tamam mi?

booyle bakti suratima :) sonra da biraktim, bi sey olmadi :))
Sizinki söz dinleyen bi bebekmiş demekki:KK70: benim tavsiyem söz dinlemeyen inatçı bebekler için:KK66:

Bu çocuklar daha 5 aylık. Neden sonuç lişkisi henüz kuramıyorlar memeden tiksindirmek mümkün olmayacaktır.

Ailen yok mu? Çocuk bu yani oyuncak değil.. ağlar uyumaz vs vs.. o yüzden annelik kolay değil diyoruz ya. Kendimi öldürücem nedemek yani? Kendine gel acilen bence. Ailen varsa git yanlarına kocanla anneside kalsınlar başbaşa.. bide mememi geveliyor ne ya çok itici.

X