İçinden Çıkamıyorum

Normal. Benimki sallanarak uyumuyor mesela bilmiyor sallanmayı kesinlikle memede dalacak bi de dedigim gibi üc beş kanguruda uyudu. Yara işi kötü olmuş. Yoksa emebildiği kadar emsin yani bu günler geri gelmiyor ben gerekirse dışarda oturur kaldırıma örtümle de emziririm yeter ki gönlü olsun.
2 aya kadar sağ sol sağ sol kucağımdaydı hep nereye bırakırsam bırakayım uyandı sadece memede durdu. Zamanla azaldı tabi. Uykular da yeni yeni geliyo gündüzleri. 3.5 aylıkken filan aikeler geldi herkes dedi bu kadar uyumayan bi çocuk görmedik. Ama huzursuz değildi benimki. Uyumuyodu yani. Saat başı meme kucakta dolanacak geri kalan zaman öyleydi yani.

Öncelikle yalnız değilsin memede uyuyan bebek anneleri toplansak sayımız çok inan...ama yalnız oldugun konu şu çok pasifsin...kv niye sizde....herşeye nasıl burnunu sokuyor ..önce göğsün için düzgün bir dr bul tedavini ol arkadaşım önce senin sagligin. Gerekirse emmesin napalim dünyanın sonu değil ..benim sipada hep memede uyuyacak gece yüz kere kalkar babası sallayayim der sallatmak ille meme...ama benim canım acımıyor tabi senin canın açıldığı için çok gerginsin...yoksa misal bende bebekle cebellesiyorum geliyorum eşim tv izliyor çiğdem citliyor ..insan uzuluyo ama napicaksin anne biziz.. esimde emziremeyecegine gore....sen sadece fazla gerginsin karşı tarafta fazla anlayışsız. Azıcık sesini çıkar sağlığına odaklan zaten ek gıda zamanı geliyor daha kolaylarsin herseyi..bu arada oyun halısı ve salıncak bendede işe yaramadı inan yalnız degilsin

Gece aynıyız. Gündüz salonda memede dalınca hemen ayağımda iki sallıyorum öyle yere yatak yaptım üstüne bırakıyorum. Tabi en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor tekrar salliyorum...sen neden sürekli yatak odasindasin anlamadım .

Çok üzüldüm.Belli ki aileniz destek değil.
Çıkıp gidemezsiniz bebekle napıcaksınız.
Öyle evden şutla kaynananı kocanı mümkün mü ya öyle bişey daha bu olaylarda bile ses çıkaramıyoken.
Esnek yapıda olsalar çıkarırdınız sanırım ama her kocaya da aynı hareketler yapılmaz ki.
Ailenizle irtibata geçmeye onlardan destek almaya çalışın mümkünse.
Bi anda bebek memeyi bıraksın inşallah bi mucize olsun inşallah

Sizi anlıyorum..
Kücük oğlum kolikti. 3 ay sürdü ve ben delirmek üzereydim.
Bir gün delirmeme ramak kala, kaynanamın kucağına attığım gibi, arabama binip kaçtım.. gittim bir yere parkettim, içim boşalana kadar ağladım ağladım ağladım.. iyi gelmişti.. kafamı toparlayıp eve öyle dönmüştüm..
Bu günler geçecek tabi ki..
Gerekirse biraz uzaklaşmalısınız, annenin akıl sağlığı herşeyden önemlidir.

Kelimesi kelimesine aynı şeyler, benimkinde fark kolikti araya çok şiddetli ağlama krizleri giriyordu. Bi de memelerim yara oldu işte. Ah o yaralar olmasaydı keşke.

Boynumda fıtık var, belim rahatsız. Üç ay memeden hiç ayrılmadı, hep yatarak emzirdim. Şimdi işte üç ay atağından sonra hep memede değil ama emmek ve uyumak İçin yine sürekli yatak odasındayım

Maalesef şuan yardım alabileceğim kimsem yok Allah’tan başka

Ah ah kolik akşam gece olur ya. Bizimki öğlen 12-17-19-21de olurdu. Ah kolik anaları beni anlar. Ne beslenme düzeni kurabildik ne de uyku

Benimde fıtık var boynumda cnm...işimiz zaten zor ama sanki sen daha zorlastiriyorsun gibime geldi...salona git orda emzir yere battaniye ser öyle yatır .benim salonda beşik vardı oraya yatirirken uyaniyordu bende pes ettim memede uyur uyanırsa sallayıp olduğu yere bıraktım...gündüz yatak odasında geçirsem bunalıma girerim...bu arada bende 4 ay atagindan sonra gece yanıma aldım şimdi nasıl beşiğinde yatacak hiç bilmiyorum

Evet gerçekten yıllarca bu şekilde emzirmek çok korkunç geliyor (((

Maalesef gidebileceğim bi yer ya da yardıma gelebilecek kimse yok. Evet kendime bi düzen kurabilirim ama çok kısa bi sürede yapamam
Hiç bir işlem kısa sürede olmaz cnm Bira zaman gerekli sabırla halletmen lazım gerekirse eşine ve kayın validende sert çıkıcaksın

Salonda iki cam balkon var, denedim ama çok esti hem çocuk hasta olur hem de benim böbreklere vurur diye mecbur yatak odasına geçtim. İlk ay salında dizi izliyordum rahattım o zaman. Büyüyünce bebek koltuğa sığmadık. Yatak odasında üç ay geçirdikten sonra artık delirmeme ramak kalmış oldu. Benimki de kolik olunca baştan beri yanımda ben de napıcam bilmiyorum

Balkonun birini kapat açma gerekirse ..zaten artık havalar scak...koltuğu boşver otur yere dediğim gibi yap ..bir şekilde çözüm bulmak zorundayız canim..misal bugün yatağına yatırmayı denemek istiyorum..çok sık uyanıyor nasıl olcak bilmiyorum ama ilerde çok daha zor olur yataktan ayrılması onu biliyorum

İyi akşamlar okuduklarimdan sonra sizin için çok üzüldüm yemek yapamadığım yiyemedigim klozete kızımla oturmak zorunda kaldığım günler bir anda canlandı gözümde hala uyumaz ama ben alistim sanırım , önce geçecek diye beklemeyin duruma alışın en büyük sorun bu ne zaman bitecek bu diye beklemek bunu yerine ne yapabilirimlere odaklanın, bebek ile bag kurmanız kötü bir durum değil emzirmek bebekle bağınizi arttırır ama üç saat dört saat bana tek birşey düşündürüyor bebeğiniz aç olabilir mi yada sizin sütünüz az olabilir mi , karbonatlı suyu yazanlar olmuş her emzirmeden önce sürün açık bırakın (usutmeyin ama ) göğsünüze iyi gelecektir bir paket mama alın ve deneyin bakalım karnı doyunca uyuyor mu, siz yemeklerinize bol bol kimyon ekleyin ise yarıyor bebekte, kayın valideniz yanınızda anlıyorum çok zorlanıyorsanız ama kimse sizin yerinize bebeğinizi emzirmez yada uyutmak sizin için bu kadar zor ise başkası için çekilmez bir hal alacaktır, şu gerildikce bebek daha çok geriliyordur emzirirken uflayip puflamayin hatta şöyle yapın öncesinde çok sevdiğiniz bı meyve yiyecek sizi rahatlatan birşey yiyin sonra emzirin ,bu anın ne kadar mucizevi olduğunu düşünün onu nasıl bir heyecanla beklediğimiz, odaya kilitlenmiş gibi yazmışsınız odanizdan çıkın hava alın bebek uyuyunca beş dakika balkona çıkın yada havalar güzel bebeği alıp dışarda biraz yürüyün önce kendinizi toplayın bence

Durum varsa salona bir yatak daha almak mantikli.. en azindan cocuk kisa kisa uyurken bile yemegini koyup bi supurge tutuyorsun.. ya da yatak odasinda kamera sistemleri oluyor onla olabilir.. yani bana gore tum gun yatak odasi bunaltici tek oyalandigin sey telefon. Salonda olsan 2 mutfaga gidersin bi salona zaman daha kolay gecer. Cocuk yine ayni olsa bile en azindan annenin ruh sagligi acisindan daha iyi olur.

Inşallah hallolur. Allah şifa versin. Her şey yoluna girsin ve o evdeki mahlukları da postala inşallah.
İnşallah çok teşekkür ediyorum. Ben normalde hiç böyle biri değilim, benim elimi kolumu çocuk bağlıyor. Bi iyileşsem keşke bunları asla unutmayacağım.

İnşallah çok teşekkür ediyorum. Ben normalde hiç böyle biri değilim, benim elimi kolumu çocuk bağlıyor. Bi iyileşsem keşke bunları asla unutmayacağım.
Daha gerçekten çok küçükler. Insallah bi duzeni oturursa bebenin kendine bak mis gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…