Normal. Benimki sallanarak uyumuyor mesela bilmiyor sallanmayı kesinlikle memede dalacak bi de dedigim gibi üc beş kanguruda uyudu. Yara işi kötü olmuş. Yoksa emebildiği kadar emsin yani bu günler geri gelmiyor ben gerekirse dışarda oturur kaldırıma örtümle de emziririm yeter ki gönlü olsun.Ben de yatakta emzirerek uyutuyorum, dalıp memeyi bırakırsa da on dakika sonra filan uyanıp memeyi yeniden ağzına istiyor.Sürekli memeyi sok çıkar sok çıkar durumundayız. Yanında yatıyorum mecburen. Yatak odasından yeni yeni biraz çıkmaya başladım, üç ayım odaya kapalı geçti. Eğer çok yorar uyutursam tam dalıyor, ama çok ağlıyor o zaman uyuyana kadar ona da üzülüyorum. Daldığı zaman hamak beşiğe koyup sallarsam uyuyor. Hamak beşiğe koyarken uyanırsa bittim o uyku bitmiş oluyor bi daha da uyumuyor. Hayatım ya hamak beşik sallayarak, ya yatakta canım yana yana çocuk uyutarak, ya da kucakta bebekle evi dolaşarak geçiyor. Normal mi bu, ben böyle görmedim hiç arkadaşlarımda çevremde ailemde. Bana çok tuhaf geliyor
Gece aynıyız. Gündüz salonda memede dalınca hemen ayağımda iki sallıyorum öyle yere yatak yaptım üstüne bırakıyorum. Tabi en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor tekrar salliyorum...sen neden sürekli yatak odasindasin anlamadım .Ben de yatakta emzirerek uyutuyorum, dalıp memeyi bırakırsa da on dakika sonra filan uyanıp memeyi yeniden ağzına istiyor.Sürekli memeyi sok çıkar sok çıkar durumundayız. Yanında yatıyorum mecburen. Yatak odasından yeni yeni biraz çıkmaya başladım, üç ayım odaya kapalı geçti. Eğer çok yorar uyutursam tam dalıyor, ama çok ağlıyor o zaman uyuyana kadar ona da üzülüyorum. Daldığı zaman hamak beşiğe koyup sallarsam uyuyor. Hamak beşiğe koyarken uyanırsa bittim o uyku bitmiş oluyor bi daha da uyumuyor. Hayatım ya hamak beşik sallayarak, ya yatakta canım yana yana çocuk uyutarak, ya da kucakta bebekle evi dolaşarak geçiyor. Normal mi bu, ben böyle görmedim hiç arkadaşlarımda çevremde ailemde. Bana çok tuhaf geliyor
Çok üzüldüm.Belli ki aileniz destek değil.Çocuğum doğduktan sonra hayatım karardı. Çok kötü şeyler yaşıyorum. Doğuma kadar çok mutlu bi insandım. Doğumda yanıma kayınvalidem geldi. Eşim ve kv için tek önemli şey bebek ağlamasın. Bebeğim kolikmiş, ağlayan huzursuz sadece memede susan bi bebekti. WCye bile gidemedim, hep memedeydi, mememde bebekle tek kolla karnımı doyururdum. 5-6 emzirme danışmanı ile görüştüm o dönem normal dediler. Ama ben cahillikten anlamamışım bebek beni emzik yapmış. Gün içinde 4-5 kolik krizi yaşardı, hiç uyku düzenimiz yoktu, ben yorgun perişan uykusuzdum, kv evine gitmedi. Zaten kendi çocuğu sanıyor o kadar düşkün. Memelerimde sıkıntı vardı ne olduğunu anlamadım başta o kadar bitkindim. O günlerde çocuğu aşı İçin götürünce aile hekimine de randevu aldım ama eşimle gitmiştik doktor erkek diye göstertmedi. Önemsiz bişey sanmıştım, o halde iki hafta daha emzirdim meğer egzama imiş. Bi memem aşırı kötü durumda iyileşmiyor. Eşimi affedemiyorum, beni sakat bıraktı. İki aydır canım yanıyor sütten kesmek istiyorum diye ağlıyorum zorla memede çocuk uyutturuyorlar. Kv hep diyor ki mama verelim memende uyut.Doktorlar çocuğu emzir ama kesinlikle memede uyutma diyor. Çocuk da o kadar inatçı ki memeye gelene kadar yıkılıyor ev. Uyumuyor uyumuyor uyumuyor. Üç aydır sürekli deniyorum emzik de almıyor. Memede bile çok çok zor uyuyor. Canım çok yanıyor mememi saatlerce geveliyor. İki aydır kronik acıdan aklımı kaybetmek üzereyim. İki aydır bana yardım edin diye eşime KVme sürekli yalvarıyorum. Öylece suratıma bakıyorlar. Artık eşim bıktım senden sürekli huzursuzluk çıkarıyorsun demeye başladı. Beşiklerde sallayarak uyutmayı deniyorum, kv geliyor git sen yorgunsun yat ben sallarım diyor. Bi bakıyorum iki dakika sonra çocuğu almış, evin içinde gezdiriyor, ağlatmamak İçin beni uzaklaştırıyormuş meğer, sonra getiriyor yanıma al memede uyut diye. Bebeğim 4.5 aylık, artık çaresizlikten uyku eğitimi aldım. Başlayacağımız gün atağa girdi erteledik, bayramda veririz diye anlaştık çocuk öksürmeye başladı. Zaten kayınvalidem sürekli eğitim sırasında çocuk kalp krizi geçirirse ne olacak, şu olursa ne olacak bu olursa ne olacak deyip duruyor. Bebeğime de kıyamıyorum can acısına da dayanamıyorum artık. Dün akşam yine iki saat mememi geveledi ama uyumadı, çıktım odadan baktım ana oğul pasta yiyip çay içiyor. Ben 4.5 aydır bi odaya kapalı yaşıyorum, hayatımda tv bile yok. Zevk alacağım hiç bişey yok. Gece sabaha kadar sürekli uyanıyor, uykusuzluktan yıkılmak üzereyim. Ben delirmek üzereyim keyif yapıyorlar. Bi anda geldi bana intihar edicem artık rezil olacaksınız elaleme diye bağırdım. Kıyamet koptu eşim beni evden kovdu kaynanam üstüme yürüdü. Akşamdan beri itip kakıyorlar. Şuan gidecek hiç bi yerim yok. İçimden çocuğu bırakıp kaçmak geliyor, can acısı tüm hayatımı ele geçirdi. Çocuğu gözüm bile görmüyor. Eşim bana sen nasıl annesin diyor. Ama kronik başım ağrıyor, canım yanıyor, çocuk uyumuyor, koliği çok azaldı ama çok huysuz hiç durmuyor. Ya meme emecek ya kucakta gezecek. 3 beşik, 2 ana kucağı,2 oyun halısı aldım hiçbirinde durmuyor. Aşırı mutsuzum, çaresizim. İçinden çıkamıyorum. Çok üzülüyorum bebek bu kadar memeye alıştı diye, ama o dönem düşünemedim, çaresizlikten cahillikten memede susturduk. Şimdi çocuğu nasıl memeden uzaklaştırıcam nasıl uyutucam ben(( evde çocuk ağlatmak tabu. İki dakika bile ağlatmıyoruz, napıcam ben
Antibiyotik verdi mi?Mememde iyileşmeyen egzama ve kremler nedeniyle enfeksiyon kapma durumu var. Doktor emzirme bikaç gün dedi.
Kelimesi kelimesine aynı şeyler, benimkinde fark kolikti araya çok şiddetli ağlama krizleri giriyordu. Bi de memelerim yara oldu işte. Ah o yaralar olmasaydı keşke.Normal. Benimki sallanarak uyumuyor mesela bilmiyor sallanmayı kesinlikle memede dalacak bi de dedigim gibi üc beş kanguruda uyudu. Yara işi kötü olmuş. Yoksa emebildiği kadar emsin yani bu günler geri gelmiyor ben gerekirse dışarda oturur kaldırıma örtümle de emziririm yeter ki gönlü olsun.
2 aya kadar sağ sol sağ sol kucağımdaydı hep nereye bırakırsam bırakayım uyandı sadece memede durdu. Zamanla azaldı tabi. Uykular da yeni yeni geliyo gündüzleri. 3.5 aylıkken filan aikeler geldi herkes dedi bu kadar uyumayan bi çocuk görmedik. Ama huzursuz değildi benimki. Uyumuyodu yani. Saat başı meme kucakta dolanacak geri kalan zaman öyleydi yani.
Boynumda fıtık var, belim rahatsız. Üç ay memeden hiç ayrılmadı, hep yatarak emzirdim. Şimdi işte üç ay atağından sonra hep memede değil ama emmek ve uyumak İçin yine sürekli yatak odasındayımGece aynıyız. Gündüz salonda memede dalınca hemen ayağımda iki sallıyorum öyle yere yatak yaptım üstüne bırakıyorum. Tabi en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor tekrar salliyorum...sen neden sürekli yatak odasindasin anlamadım .
Maalesef şuan yardım alabileceğim kimsem yok Allah’tan başkaÇok üzüldüm.Belli ki aileniz destek değil.
Çıkıp gidemezsiniz bebekle napıcaksınız.
Öyle evden şutla kaynananı kocanı mümkün mü ya öyle bişey daha bu olaylarda bile ses çıkaramıyoken.
Esnek yapıda olsalar çıkarırdınız sanırım ama her kocaya da aynı hareketler yapılmaz ki.
Ailenizle irtibata geçmeye onlardan destek almaya çalışın mümkünse.
Bi anda bebek memeyi bıraksın inşallah bi mucize olsun inşallah
Antibiyotikler, antibiyotikli kremler, kortizonlu kremler, çinkolu kremler. Kullanmadığım kalmadı, memelerin biri iyileşmiyor. Doktor deri kendini onaramadan tekrar tekrar tahriş oluyor diyor.Antibiyotik verdi mi?
Ah ah kolik akşam gece olur ya. Bizimki öğlen 12-17-19-21de olurdu. Ah kolik anaları beni anlar. Ne beslenme düzeni kurabildik ne de uykuSizi anlıyorum..
Kücük oğlum kolikti. 3 ay sürdü ve ben delirmek üzereydim.
Bir gün delirmeme ramak kala, kaynanamın kucağına attığım gibi, arabama binip kaçtım.. gittim bir yere parkettim, içim boşalana kadar ağladım ağladım ağladım.. iyi gelmişti.. kafamı toparlayıp eve öyle dönmüştüm..
Bu günler geçecek tabi ki..
Gerekirse biraz uzaklaşmalısınız, annenin akıl sağlığı herşeyden önemlidir.
Benimde fıtık var boynumda cnm...işimiz zaten zor ama sanki sen daha zorlastiriyorsun gibime geldi...salona git orda emzir yere battaniye ser öyle yatır .benim salonda beşik vardı oraya yatirirken uyaniyordu bende pes ettim memede uyur uyanırsa sallayıp olduğu yere bıraktım...gündüz yatak odasında geçirsem bunalıma girerim...bu arada bende 4 ay atagindan sonra gece yanıma aldım şimdi nasıl beşiğinde yatacak hiç bilmiyorumBoynumda fıtık var, belim rahatsız. Üç ay memeden hiç ayrılmadı, hep yatarak emzirdim. Şimdi işte üç ay atağından sonra hep memede değil ama emmek ve uyumak İçin yine sürekli yatak odasındayım
Hiç bir işlem kısa sürede olmaz cnm Bira zaman gerekli sabırla halletmen lazım gerekirse eşine ve kayın validende sert çıkıcaksınEvet gerçekten yıllarca bu şekilde emzirmek çok korkunç geliyor(((
Maalesef gidebileceğim bi yer ya da yardıma gelebilecek kimse yok. Evet kendime bi düzen kurabilirim ama çok kısa bi sürede yapamam
Salonda iki cam balkon var, denedim ama çok esti hem çocuk hasta olur hem de benim böbreklere vurur diye mecbur yatak odasına geçtim. İlk ay salında dizi izliyordum rahattım o zaman. Büyüyünce bebek koltuğa sığmadık. Yatak odasında üç ay geçirdikten sonra artık delirmeme ramak kalmış oldu. Benimki de kolik olunca baştan beri yanımda ben de napıcam bilmiyorumBenimde fıtık var boynumda cnm...işimiz zaten zor ama sanki sen daha zorlastiriyorsun gibime geldi...salona git orda emzir yere battaniye ser öyle yatır .benim salonda beşik vardı oraya yatirirken uyaniyordu bende pes ettim memede uyur uyanırsa sallayıp olduğu yere bıraktım...gündüz yatak odasında geçirsem bunalıma girerim...bu arada bende 4 ay atagindan sonra gece yanıma aldım şimdi nasıl beşiğinde yatacak hiç bilmiyorum
Balkonun birini kapat açma gerekirse ..zaten artık havalar scak...koltuğu boşver otur yere dediğim gibi yap ..bir şekilde çözüm bulmak zorundayız canim..misal bugün yatağına yatırmayı denemek istiyorum..çok sık uyanıyor nasıl olcak bilmiyorum ama ilerde çok daha zor olur yataktan ayrılması onu biliyorumSalonda iki cam balkon var, denedim ama çok esti hem çocuk hasta olur hem de benim böbreklere vurur diye mecbur yatak odasına geçtim. İlk ay salında dizi izliyordum rahattım o zaman. Büyüyünce bebek koltuğa sığmadık. Yatak odasında üç ay geçirdikten sonra artık delirmeme ramak kalmış oldu. Benimki de kolik olunca baştan beri yanımda ben de napıcam bilmiyorum
Inşallah hallolur. Allah şifa versin. Her şey yoluna girsin ve o evdeki mahlukları da postala inşallah.Kelimesi kelimesine aynı şeyler, benimkinde fark kolikti araya çok şiddetli ağlama krizleri giriyordu. Bi de memelerim yara oldu işte. Ah o yaralar olmasaydı keşke.
Durum varsa salona bir yatak daha almak mantikli.. en azindan cocuk kisa kisa uyurken bile yemegini koyup bi supurge tutuyorsun.. ya da yatak odasinda kamera sistemleri oluyor onla olabilir.. yani bana gore tum gun yatak odasi bunaltici tek oyalandigin sey telefon. Salonda olsan 2 mutfaga gidersin bi salona zaman daha kolay gecer. Cocuk yine ayni olsa bile en azindan annenin ruh sagligi acisindan daha iyi olur.Benimde fıtık var boynumda cnm...işimiz zaten zor ama sanki sen daha zorlastiriyorsun gibime geldi...salona git orda emzir yere battaniye ser öyle yatır .benim salonda beşik vardı oraya yatirirken uyaniyordu bende pes ettim memede uyur uyanırsa sallayıp olduğu yere bıraktım...gündüz yatak odasında geçirsem bunalıma girerim...bu arada bende 4 ay atagindan sonra gece yanıma aldım şimdi nasıl beşiğinde yatacak hiç bilmiyorum
İnşallah çok teşekkür ediyorum. Ben normalde hiç böyle biri değilim, benim elimi kolumu çocuk bağlıyor. Bi iyileşsem keşke bunları asla unutmayacağım.Inşallah hallolur. Allah şifa versin. Her şey yoluna girsin ve o evdeki mahlukları da postala inşallah.
Daha gerçekten çok küçükler. Insallah bi duzeni oturursa bebenin kendine bak mis gibiİnşallah çok teşekkür ediyorum. Ben normalde hiç böyle biri değilim, benim elimi kolumu çocuk bağlıyor. Bi iyileşsem keşke bunları asla unutmayacağım.