İçinden Çıkamıyorum

Herkes anne olmayı yüceltmeli mi? Işi gücü olmayan kadın bebekle nereye gidecek ne yapacak Allah aşkına. Oturduğun yerden boşan deyince sanki becerebilecek.
Hanımefendi üremek istemiyorsanız üremeyin. Alakasız yorumlarınızı kendinize saklayın. Bu alıntıladığım mesajda da ne anlatıyosunuz anlamadım.

Herkes anne olmayı yüceltmeli mi? Işi gücü olmayan kadın bebekle nereye gidecek ne yapacak Allah aşkına. Oturduğun yerden boşan deyince sanki becerebilecek.

Hanımefendi üremek istemiyorsanız üremeyin. Alakasız yorumlarınızı kendinize saklayın. Bu alıntıladığım mesajda da ne anlatıyosunuz anlamadım.

Çocuğum doğduktan sonra hayatım karardı. Çok kötü şeyler yaşıyorum. Doğuma kadar çok mutlu bi insandım. Doğumda yanıma kayınvalidem geldi. Eşim ve kv için tek önemli şey bebek ağlamasın. Bebeğim kolikmiş, ağlayan huzursuz sadece memede susan bi bebekti. WCye bile gidemedim, hep memedeydi, mememde bebekle tek kolla karnımı doyururdum. 5-6 emzirme danışmanı ile görüştüm o dönem normal dediler. Ama ben cahillikten anlamamışım bebek beni emzik yapmış. Gün içinde 4-5 kolik krizi yaşardı, hiç uyku düzenimiz yoktu, ben yorgun perişan uykusuzdum, kv evine gitmedi. Zaten kendi çocuğu sanıyor o kadar düşkün. Memelerimde sıkıntı vardı ne olduğunu anlamadım başta o kadar bitkindim. O günlerde çocuğu aşı İçin götürünce aile hekimine de randevu aldım ama eşimle gitmiştik doktor erkek diye göstertmedi. Önemsiz bişey sanmıştım, o halde iki hafta daha emzirdim meğer egzama imiş. Bi memem aşırı kötü durumda iyileşmiyor. Eşimi affedemiyorum, beni sakat bıraktı. İki aydır canım yanıyor sütten kesmek istiyorum diye ağlıyorum zorla memede çocuk uyutturuyorlar. Kv hep diyor ki mama verelim memende uyut.Doktorlar çocuğu emzir ama kesinlikle memede uyutma diyor. Çocuk da o kadar inatçı ki memeye gelene kadar yıkılıyor ev. Uyumuyor uyumuyor uyumuyor. Üç aydır sürekli deniyorum emzik de almıyor. Memede bile çok çok zor uyuyor. Canım çok yanıyor mememi saatlerce geveliyor. İki aydır kronik acıdan aklımı kaybetmek üzereyim. İki aydır bana yardım edin diye eşime KVme sürekli yalvarıyorum. Öylece suratıma bakıyorlar. Artık eşim bıktım senden sürekli huzursuzluk çıkarıyorsun demeye başladı. Beşiklerde sallayarak uyutmayı deniyorum, kv geliyor git sen yorgunsun yat ben sallarım diyor. Bi bakıyorum iki dakika sonra çocuğu almış, evin içinde gezdiriyor, ağlatmamak İçin beni uzaklaştırıyormuş meğer, sonra getiriyor yanıma al memede uyut diye. Bebeğim 4.5 aylık, artık çaresizlikten uyku eğitimi aldım. Başlayacağımız gün atağa girdi erteledik, bayramda veririz diye anlaştık çocuk öksürmeye başladı. Zaten kayınvalidem sürekli eğitim sırasında çocuk kalp krizi geçirirse ne olacak, şu olursa ne olacak bu olursa ne olacak deyip duruyor. Bebeğime de kıyamıyorum can acısına da dayanamıyorum artık. Dün akşam yine iki saat mememi geveledi ama uyumadı, çıktım odadan baktım ana oğul pasta yiyip çay içiyor. Ben 4.5 aydır bi odaya kapalı yaşıyorum, hayatımda tv bile yok. Zevk alacağım hiç bişey yok. Gece sabaha kadar sürekli uyanıyor, uykusuzluktan yıkılmak üzereyim. Ben delirmek üzereyim keyif yapıyorlar. Bi anda geldi bana intihar edicem artık rezil olacaksınız elaleme diye bağırdım. Kıyamet koptu eşim beni evden kovdu kaynanam üstüme yürüdü. Akşamdan beri itip kakıyorlar. Şuan gidecek hiç bi yerim yok. İçimden çocuğu bırakıp kaçmak geliyor, can acısı tüm hayatımı ele geçirdi. Çocuğu gözüm bile görmüyor. Eşim bana sen nasıl annesin diyor. Ama kronik başım ağrıyor, canım yanıyor, çocuk uyumuyor, koliği çok azaldı ama çok huysuz hiç durmuyor. Ya meme emecek ya kucakta gezecek. 3 beşik, 2 ana kucağı,2 oyun halısı aldım hiçbirinde durmuyor. Aşırı mutsuzum, çaresizim. İçinden çıkamıyorum. Çok üzülüyorum bebek bu kadar memeye alıştı diye, ama o dönem düşünemedim, çaresizlikten cahillikten memede susturduk. Şimdi çocuğu nasıl memeden uzaklaştırıcam nasıl uyutucam ben :KK43:(( evde çocuk ağlatmak tabu. İki dakika bile ağlatmıyoruz, napıcam ben
Öncelikle kaynananla arana mesafe koy niye gitmiyor bu kadın evine gitsin karıştırma hiç birşeye haa kocanda kovdumu seni hiç mi bir kimsen yok ver çocuğu onlara git bir akrabana boşan demiyorum sana sadece görsünler bakalım çocuk bakmak kolay mı zormu zaten kendileri seni mumla ararlar sonra çocuğu da kes sütten yapıcak birşey yok iki ağlar fln alışır canım ama kesinlikle bak kayınvalideni uzaklaştır büyük ihtimalle kocan annesinden arkalanıp sana öyle davranıyor

Çok teşekkür ederim saydıklarınızı ve fazlasını yapıyorum gün içinde sadece onunla ilgilenebiliyorum. Dakika başı meme istemiyor artık ama uykusu gelince memeyle uyumak istiyor ve kolay uyuyan bi bebek değil. Uykuya aşırı direniyor doğduğundan beri. İki hafta öncesine kadar gece uyanır emer uyurdu ama uyku gerilemesi mi nedir gece uyanıp oyun istiyor saatlerce uyumuyor.
Yeni konudada vardı buzuki orhan denedinizmi elektrik süpürgesi saç kurutma makinesi sesi vs

Psikoloğa gittim kaç defa kadın kes memeden bebeği kurtul diyor sadece. Çocukla sürekli oyuncaklar zeka kartları masal okumalar ninniler şarkılar ilgilenip duruyorum ama aklım sürekli acıyan canımda ah uykusu gelince yine canım yanacak da. Başka şeye odaklanamıyoeum ki. Aynına göre gündüz iki uzun bi kısa toplam üç uyku yaptırmaya çalışıyorum ama bazen 1.5 saat atalıkla uyuyor bazen 4 saat. 4 dört saatte uykuya gelene kadar evi başımıza yıkıyor işte. Bi de uyku gerilemesi başladı rutin mutin yok. Evet bunlsr her bebekte olabilir ams doktor memede uyutamazsın diyor nasıl uykuya geçiricem çocuğu, memeyle bile zor uyutuyorum. Öbür yöntemlere şiddetli direnç gösteriyor
Yani bu durumda kes bencede inan sen huzurlu olursan bebeğinde rahatlayacak
Ben mesela emziremedim 2 ay emebildi ikiside
Doktorlar kesinlikle emzirmeye devam et dediler asla mama yok dediler ama
Ev işleri aç kalmam wc bile gidememe stresi sütüm artsın diye sürekli uğraşmam vs bana bir getiri sağlamamıştı zırıl zırıl ağlayan aç bir bebek sütü artsın diye kendini paralayan bir anne
Olmadı yani mamaya başladım rahat ettim ağlaması zırlamasıda kalmadı
Doktorlar doğruyu söylüyorlar fakat yardım eden kimse olmazsa tüm dedikleri hikaye oluyor canım
Şuan seni yıpratan bebek değil başındaki iki densiz

Şu an sizi yanıma alıp sarıp sarmalamak,kucağımda üzülme geçecek diye avutmak istedim.

Bebekle baş başa olursanız sanki her şey çözülecek gibi.
Önce o kv kişisine yol göstermeniz lazım. Eşinizi de etkilediğini düşünüyorum çünkü.

Acilen doktor ve psikolog desteği almanız lazım.Bu konuda eşinizi ikna etmenize gerek yok. Sizi götürmüyorsa kendiniz gideceksiniz. Evet bebekle çok zor olur belki ama şu an yaşadığınız durumdan daha zor olduğunu düşünmüyorum.

Dilerim sizin için çok iyi olur her şey.

Ben de böyleydim ilk asama yataginizda yanınızda yatirin uyuyunca usulca memeyi cekin sonra fon sesi dinlerin. 8 aya kadar fonle uyudu. Sonra artık hava güzel arabasına koyun bir de arabada uyumaya alissin

Laf söyledi balkabağı...
images (25).jpeg

Benim de uykusu gelince ağlıyodu ben sarılıp poposuna pişpiş yapıyorum susup uyuyor. Ağladığı an çıkarmam lazımdı babasına kalsa. Ki ben ağlatmıyorum. Sonra mızırdanma gibi oldu ağlamalar yine pispişledim bi süre öyle gitti. Artık dışardaysa etrafı izlerken bi bakıyorum kafa sallanıyo ben göğsüme bastırıyorum uyuyo. Aşırı kucakçı sabaha kadar meme ağzında beraber yatıyoruzm yeni yeni kendi birakıp sırtüstü yatıp uyumalara basladı bi iki saatlik. Meme çıksa ağızdan aranıyodu.
Çok güZelmiş maşallah. Benimki yüzü bana dönük kanguruya binmiyor, yüzü dışarı bakacak çevreyi izleyecek. Öyle olunca da uyuyamıyor. Benimki de gece aynı anlattığın gibi. Gündüz peki nasıl hala meme ağzında mı uyuyor? Cildim böyle tepki vermese daha kolay yürütürdüm bu süreci. Bu arada benimki pışpışla asla sakinleşmiyor. Kolik olduğu İçin mi böyle huysuz oldu bilmiyorum ama hayatımda gördüğüm en mızmız bebek

Çocuğum doğduktan sonra hayatım karardı. Çok kötü şeyler yaşıyorum. Doğuma kadar çok mutlu bi insandım. Doğumda yanıma kayınvalidem geldi. Eşim ve kv için tek önemli şey bebek ağlamasın. Bebeğim kolikmiş, ağlayan huzursuz sadece memede susan bi bebekti. WCye bile gidemedim, hep memedeydi, mememde bebekle tek kolla karnımı doyururdum. 5-6 emzirme danışmanı ile görüştüm o dönem normal dediler. Ama ben cahillikten anlamamışım bebek beni emzik yapmış. Gün içinde 4-5 kolik krizi yaşardı, hiç uyku düzenimiz yoktu, ben yorgun perişan uykusuzdum, kv evine gitmedi. Zaten kendi çocuğu sanıyor o kadar düşkün. Memelerimde sıkıntı vardı ne olduğunu anlamadım başta o kadar bitkindim. O günlerde çocuğu aşı İçin götürünce aile hekimine de randevu aldım ama eşimle gitmiştik doktor erkek diye göstertmedi. Önemsiz bişey sanmıştım, o halde iki hafta daha emzirdim meğer egzama imiş. Bi memem aşırı kötü durumda iyileşmiyor. Eşimi affedemiyorum, beni sakat bıraktı. İki aydır canım yanıyor sütten kesmek istiyorum diye ağlıyorum zorla memede çocuk uyutturuyorlar. Kv hep diyor ki mama verelim memende uyut.Doktorlar çocuğu emzir ama kesinlikle memede uyutma diyor. Çocuk da o kadar inatçı ki memeye gelene kadar yıkılıyor ev. Uyumuyor uyumuyor uyumuyor. Üç aydır sürekli deniyorum emzik de almıyor. Memede bile çok çok zor uyuyor. Canım çok yanıyor mememi saatlerce geveliyor. İki aydır kronik acıdan aklımı kaybetmek üzereyim. İki aydır bana yardım edin diye eşime KVme sürekli yalvarıyorum. Öylece suratıma bakıyorlar. Artık eşim bıktım senden sürekli huzursuzluk çıkarıyorsun demeye başladı. Beşiklerde sallayarak uyutmayı deniyorum, kv geliyor git sen yorgunsun yat ben sallarım diyor. Bi bakıyorum iki dakika sonra çocuğu almış, evin içinde gezdiriyor, ağlatmamak İçin beni uzaklaştırıyormuş meğer, sonra getiriyor yanıma al memede uyut diye. Bebeğim 4.5 aylık, artık çaresizlikten uyku eğitimi aldım. Başlayacağımız gün atağa girdi erteledik, bayramda veririz diye anlaştık çocuk öksürmeye başladı. Zaten kayınvalidem sürekli eğitim sırasında çocuk kalp krizi geçirirse ne olacak, şu olursa ne olacak bu olursa ne olacak deyip duruyor. Bebeğime de kıyamıyorum can acısına da dayanamıyorum artık. Dün akşam yine iki saat mememi geveledi ama uyumadı, çıktım odadan baktım ana oğul pasta yiyip çay içiyor. Ben 4.5 aydır bi odaya kapalı yaşıyorum, hayatımda tv bile yok. Zevk alacağım hiç bişey yok. Gece sabaha kadar sürekli uyanıyor, uykusuzluktan yıkılmak üzereyim. Ben delirmek üzereyim keyif yapıyorlar. Bi anda geldi bana intihar edicem artık rezil olacaksınız elaleme diye bağırdım. Kıyamet koptu eşim beni evden kovdu kaynanam üstüme yürüdü. Akşamdan beri itip kakıyorlar. Şuan gidecek hiç bi yerim yok. İçimden çocuğu bırakıp kaçmak geliyor, can acısı tüm hayatımı ele geçirdi. Çocuğu gözüm bile görmüyor. Eşim bana sen nasıl annesin diyor. Ama kronik başım ağrıyor, canım yanıyor, çocuk uyumuyor, koliği çok azaldı ama çok huysuz hiç durmuyor. Ya meme emecek ya kucakta gezecek. 3 beşik, 2 ana kucağı,2 oyun halısı aldım hiçbirinde durmuyor. Aşırı mutsuzum, çaresizim. İçinden çıkamıyorum. Çok üzülüyorum bebek bu kadar memeye alıştı diye, ama o dönem düşünemedim, çaresizlikten cahillikten memede susturduk. Şimdi çocuğu nasıl memeden uzaklaştırıcam nasıl uyutucam ben :KK43:(( evde çocuk ağlatmak tabu. İki dakika bile ağlatmıyoruz, napıcam ben
Bakıcı tutun maddi olarak kötü değilsiniz anladigim kadarıyla, birini tutun. Sizde kendinizle ilgilenin evde kayınvalide de bir gitsin artık üstüne yürümek nedir. Ilk olay kv göndermek olsun.
Sonra bebeğe memesiz uyumayı alıştırın ağlayabilir sızlayabilir ama yapılmayacak bir şey değil. Yapan çok insan var, sizde yaparsınız anne olmuşsunuz bunuda halledersiniz. Tek yapın kimseye emin olun çok ihtiyacınız yok.
Son olarak bunları halledip hayat arkadaşı gibi görünen kisiye bir hadbildirin. Evden kovacakmış annesini ardina almis anne kuzusu sizde ona laf soyleyin cekinmeyin. Lohusa birine bunu yapana hersey haktir.

Memede uyusun yavrucak ne var bunda. Ben iki çocuğumu da öyle büyüttüm. Herşey kitaplara uymuyor maalesef. Memesiz uyutmaya da alıştırdım arada henüz küçük. Kv gitmeli bence evden. Sizde biraz sakin olmayı deneyin. Herşey yoluna girer merak etmeyin.

Çok güZelmiş maşallah. Benimki yüzü bana dönük kanguruya binmiyor, yüzü dışarı bakacak çevreyi izleyecek. Öyle olunca da uyuyamıyor. Benimki de gece aynı anlattığın gibi. Gündüz peki nasıl hala meme ağzında mı uyuyor? Cildim böyle tepki vermese daha kolay yürütürdüm bu süreci. Bu arada benimki pışpışla asla sakinleşmiyor. Kolik olduğu İçin mi böyle huysuz oldu bilmiyorum ama hayatımda gördüğüm en mızmız bebek
Gündüz memede uyutup ayağıma koyuyorum. Minik salıntılar yapıyorum tam dalmadıysa çok kısa bi süre. Ayağımda bi saate kadar uyuyabiliyo. Bırakırsam uyanıyo. 😬 Ben de bırakıp gitmeye alıştırmaya çalışıyom.

Memede uyusun yavrucak ne var bunda. Ben iki çocuğumu da öyle büyüttüm. Herşey kitaplara uymuyor maalesef. Memesiz uyutmaya da alıştırdım arada henüz küçük. Kv gitmeli bence evden. Sizde biraz sakin olmayı deneyin. Herşey yoluna girer merak etmeyin.
Mememde iyileşmeyen egzama ve kremler nedeniyle enfeksiyon kapma durumu var. Doktor emzirme bikaç gün dedi. Ben o memede çocuk uyutuyorum. Canım çok fazla yanıyor. İki aydır açıdan aklımı kaybedecek hale geldim, siz böyle acıyla ne kadar memede uyutmaya devam edebilirsiniz gerçekten çok merak ediyorum

Mememde iyileşmeyen egzama ve kremler nedeniyle enfeksiyon kapma durumu var. Doktor emzirme bikaç gün dedi. Ben o memede çocuk uyutuyorum. Canım çok fazla yanıyor. İki aydır açıdan aklımı kaybedecek hale geldim, siz böyle acıyla ne kadar memede uyutmaya devam edebilirsiniz gerçekten çok merak ediyorum
Benimde canım çok yanmıştı ama dr Kanasa bile emzir demişti. Tabi ki size kalmış sizin bebeğiniz. İstemiyorsanız mama verin. Kendinizi harab ediyorsunuz. Onları dinlemek zorunda değilsiniz ki..

Gündüz memede uyutup ayağıma koyuyorum. Minik salıntılar yapıyorum tam dalmadıysa çok kısa bi süre. Ayağımda bi saate kadar uyuyabiliyo. Bırakırsam uyanıyo. 😬 Ben de bırakıp gitmeye alıştırmaya çalışıyom.
Ben de yatakta emzirerek uyutuyorum, dalıp memeyi bırakırsa da on dakika sonra filan uyanıp memeyi yeniden ağzına istiyor.Sürekli memeyi sok çıkar sok çıkar durumundayız. Yanında yatıyorum mecburen. Yatak odasından yeni yeni biraz çıkmaya başladım, üç ayım odaya kapalı geçti. Eğer çok yorar uyutursam tam dalıyor, ama çok ağlıyor o zaman uyuyana kadar ona da üzülüyorum. Daldığı zaman hamak beşiğe koyup sallarsam uyuyor. Hamak beşiğe koyarken uyanırsa bittim o uyku bitmiş oluyor bi daha da uyumuyor. Hayatım ya hamak beşik sallayarak, ya yatakta canım yana yana çocuk uyutarak, ya da kucakta bebekle evi dolaşarak geçiyor. Normal mi bu, ben böyle görmedim hiç arkadaşlarımda çevremde ailemde. Bana çok tuhaf geliyor

X