- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.104
Bebeginiz UYKU REGRESYONU surecinde. Buyume ataginda. Yasadiginiz surec NORMAL.Arkadaşlar hepiniz haklısınız çok iyi anlıyorum. Kayınvalidem zaten bir hafta sonra gidiyor, faydası olacak biliyorum ama benim en büyük sıkıntım bebek ağlamasın diye öyle bi ruhuma işlemişler ki dünyanın sonu gibi geliyor. Bebeğim aç değil kilo alımı çok iyi, hatta mama vermek istediğimde zar zor biraz içiyor. Asıl sıkıntım meme dışında asla uyutamıyorum, sabah beşte uyandı. On dakika önce uyudu. Gözleri kıpkırmızıydı artık uyuduğunda. 4 aylık bi bebek nasıl beş saat uyanık kalabilir. Hangi anne bebeğinin beş saat ağlamasına dayanabilir. Ama canım yanıyor. O gün eşim doktora gösterme deyince neden göstermedim kendime çok çok çok kızıyorum, nasıl yaptım böyle bişey aklım almıyor ama artık her hafta doktordayım geç kalındığı İçin iyileşmiyor. Hatta kortizonlu kremler nedeniyle mastite çevirdi. Bebeğim Kolik olduğu İçin mamalar bağırsaklarını mahvediyor kıyamıyorum da anne sütü alsın diye uğraşıyorum. Bari uyku eğitimi vereyim dedim ama öyle olumsuz konuşuyorlar ki uyku eğitimi için haftalarca bebeğimi nasıl ağlatıcam. Böyle devam etsin desem can acısına ne kadar dayanıcam. Parmağımla sakinleştirmeyi de denedim direk diliyle itiyor. Ne yapacağımı bilememekten kendimi toparlayamıyorum.
Eger cocuk israrla bir memeyi istiyorsa boynunda vs. Bi tutukluk yasyordur, onu en yakin zamanda bir manuel terapiste goturun.. boynun gevsetilmesi lazim.. genelde dogum zamani olusuyor bu ya da anne karninda ve zamaninda mudahale edilmezse kuyruk sokumuna kadar ilerliyor tedavi daha uzun suruyor.Sürekli doktordayız fiziksel bi sıkıntısı yok. Kucakta tüm gün gezince ve uykusu gelince memeye gelince çok mutlu. Hadi tüm gün gezdirdim o tamam ama memem açıyor özellikle de egzaması geçmeyen memeyi seviyor onu istiyor
Çok geçmiş olsun. Ben 30 ay emzirdim, abartmıyorum tam 18 ay meme ucu yarası ve mastitle geçti. Bir gün mastit olmuyorsam ertesi gün göğsüm tıkanıp şişerdi. Şehir dışında bile doktor buldum gittim, hiçbir şey çare olmadı. Oğlum da memeye çok düşkündü kıyamadım, öyle öyle emzirdim. 18 aylık oldu ve kesildi sorunlar. Çok korkunç geliyor kulağa biliyorum ama içine girince alışıyorsunZaten benim derdim canım yanıyor. Başlarda sevinmiştim çocuğu uyutmak İçin yol buldum diye o kadar uyumayan bi bebekti ki kolikten ama şimdi canım yanıyor, doktorlar asla memede uyuma diyor, egzamaya enfeksiyon da eklendi. Çocuğu başka türlü uyutamıyorum. 5-6 saat uyumuyor memeye gelene kadar. Çok çaresiz hissediyorum
Teşekkür ediyorum o kadar araştırdım ki bı konuyu. Üç hafta önce memem ağzında uyuyordu. İki haftadır mememi bırakıp beşiğinde uyumasını zor bela sağlar hale geldim ama artık memem aracılığıyla uyutacak lüksüm kalmadı, egzama ve mastite mücadele ediyorum, doktor emzirme elinle sağ diyor ben o memede bebek uyutuyorum ve evet bebeğim çok küçük ve uyku gerilemesi yaşıyor. Üstelik uzmanlar bu uyku gerilemesi kalıcı diyor. Çocuğum sosyalleşmeye başlıyor ama ben can açısından onunla ilgilenemiyorum. Uyku eğitiminden de çok çok çok korkuyorum.Bebeginiz UYKU REGRESYONU surecinde. Buyume ataginda. Yasadiginiz surec NORMAL.
Video size yardimci olacaktir.
Yok ikisini de güzelce emiyor ama o memenin ucu daha büyük sanırım ondan o memeyi daha çok seviyor o memede uyumak istiyorEger cocuk israrla bir memeyi istiyorsa boynunda vs. Bi tutukluk yasyordur, onu en yakin zamanda bir manuel terapiste goturun.. boynun gevsetilmesi lazim.. genelde dogum zamani olusuyor bu ya da anne karninda ve zamaninda mudahale edilmezse kuyruk sokumuna kadar ilerliyor tedavi daha uzun suruyor.
Öncelikle imkanın vear ise eşin ve kayın va lidenden uzaklaş annenlere gitme imkanın varsa onlara git yada onlardan biri gelsin bir çocuk ağlamadan büyümez senin sağlığın iyi olmadıkça çocukda iyi olmaz bunu unutma sen stresli isen bebek seni emdiği için daha çok stresli olucaktır oyuzden sen önce kendini toparla kendi ailenden destek alÇocuğum doğduktan sonra hayatım karardı. Çok kötü şeyler yaşıyorum. Doğuma kadar çok mutlu bi insandım. Doğumda yanıma kayınvalidem geldi. Eşim ve kv için tek önemli şey bebek ağlamasın. Bebeğim kolikmiş, ağlayan huzursuz sadece memede susan bi bebekti. WCye bile gidemedim, hep memedeydi, mememde bebekle tek kolla karnımı doyururdum. 5-6 emzirme danışmanı ile görüştüm o dönem normal dediler. Ama ben cahillikten anlamamışım bebek beni emzik yapmış. Gün içinde 4-5 kolik krizi yaşardı, hiç uyku düzenimiz yoktu, ben yorgun perişan uykusuzdum, kv evine gitmedi. Zaten kendi çocuğu sanıyor o kadar düşkün. Memelerimde sıkıntı vardı ne olduğunu anlamadım başta o kadar bitkindim. O günlerde çocuğu aşı İçin götürünce aile hekimine de randevu aldım ama eşimle gitmiştik doktor erkek diye göstertmedi. Önemsiz bişey sanmıştım, o halde iki hafta daha emzirdim meğer egzama imiş. Bi memem aşırı kötü durumda iyileşmiyor. Eşimi affedemiyorum, beni sakat bıraktı. İki aydır canım yanıyor sütten kesmek istiyorum diye ağlıyorum zorla memede çocuk uyutturuyorlar. Kv hep diyor ki mama verelim memende uyut.Doktorlar çocuğu emzir ama kesinlikle memede uyutma diyor. Çocuk da o kadar inatçı ki memeye gelene kadar yıkılıyor ev. Uyumuyor uyumuyor uyumuyor. Üç aydır sürekli deniyorum emzik de almıyor. Memede bile çok çok zor uyuyor. Canım çok yanıyor mememi saatlerce geveliyor. İki aydır kronik acıdan aklımı kaybetmek üzereyim. İki aydır bana yardım edin diye eşime KVme sürekli yalvarıyorum. Öylece suratıma bakıyorlar. Artık eşim bıktım senden sürekli huzursuzluk çıkarıyorsun demeye başladı. Beşiklerde sallayarak uyutmayı deniyorum, kv geliyor git sen yorgunsun yat ben sallarım diyor. Bi bakıyorum iki dakika sonra çocuğu almış, evin içinde gezdiriyor, ağlatmamak İçin beni uzaklaştırıyormuş meğer, sonra getiriyor yanıma al memede uyut diye. Bebeğim 4.5 aylık, artık çaresizlikten uyku eğitimi aldım. Başlayacağımız gün atağa girdi erteledik, bayramda veririz diye anlaştık çocuk öksürmeye başladı. Zaten kayınvalidem sürekli eğitim sırasında çocuk kalp krizi geçirirse ne olacak, şu olursa ne olacak bu olursa ne olacak deyip duruyor. Bebeğime de kıyamıyorum can acısına da dayanamıyorum artık. Dün akşam yine iki saat mememi geveledi ama uyumadı, çıktım odadan baktım ana oğul pasta yiyip çay içiyor. Ben 4.5 aydır bi odaya kapalı yaşıyorum, hayatımda tv bile yok. Zevk alacağım hiç bişey yok. Gece sabaha kadar sürekli uyanıyor, uykusuzluktan yıkılmak üzereyim. Ben delirmek üzereyim keyif yapıyorlar. Bi anda geldi bana intihar edicem artık rezil olacaksınız elaleme diye bağırdım. Kıyamet koptu eşim beni evden kovdu kaynanam üstüme yürüdü. Akşamdan beri itip kakıyorlar. Şuan gidecek hiç bi yerim yok. İçimden çocuğu bırakıp kaçmak geliyor, can acısı tüm hayatımı ele geçirdi. Çocuğu gözüm bile görmüyor. Eşim bana sen nasıl annesin diyor. Ama kronik başım ağrıyor, canım yanıyor, çocuk uyumuyor, koliği çok azaldı ama çok huysuz hiç durmuyor. Ya meme emecek ya kucakta gezecek. 3 beşik, 2 ana kucağı,2 oyun halısı aldım hiçbirinde durmuyor. Aşırı mutsuzum, çaresizim. İçinden çıkamıyorum. Çok üzülüyorum bebek bu kadar memeye alıştı diye, ama o dönem düşünemedim, çaresizlikten cahillikten memede susturduk. Şimdi çocuğu nasıl memeden uzaklaştırıcam nasıl uyutucam ben(( evde çocuk ağlatmak tabu. İki dakika bile ağlatmıyoruz, napıcam ben
İyi bir dermatolog bulun. Meme ucunu gümüş solüsyonla yakıyorlar. Yakmak deyince aklınıza alevli bir şey gelmesin, bir solüsyon sürüyorlar sadece, bir saat emzirmiyorsun, sonra aynen devam. Bana bir hayli fayda etmişti bu. Gümüş kapak da deneyebilirsiniz ben doğurduğumda yoktu maalesef ama kullanan herkes çok memnun.Teşekkür ediyorum o kadar araştırdım ki bı konuyu. Üç hafta önce memem ağzında uyuyordu. İki haftadır mememi bırakıp beşiğinde uyumasını zor bela sağlar hale geldim ama artık memem aracılığıyla uyutacak lüksüm kalmadı, egzama ve mastite mücadele ediyorum, doktor emzirme elinle sağ diyor ben o memede bebek uyutuyorum ve evet bebeğim çok küçük ve uyku gerilemesi yaşıyor. Üstelik uzmanlar bu uyku gerilemesi kalıcı diyor. Çocuğum sosyalleşmeye başlıyor ama ben can açısından onunla ilgilenemiyorum. Uyku eğitiminden de çok çok çok korkuyorum.
Kucakta gezmeyi seviyorsa ona değişik şeyler gösterin süs eşyaları, tablolar, çiçekler, ses çıkaran oyuncaklar, canlı renkli şeylerSürekli doktordayız fiziksel bi sıkıntısı yok. Kucakta tüm gün gezince ve uykusu gelince memeye gelince çok mutlu. Hadi tüm gün gezdirdim o tamam ama memem açıyor özellikle de egzaması geçmeyen memeyi seviyor onu istiyor
Evet gerçekten yıllarca bu şekilde emzirmek çok korkunç geliyorÇok geçmiş olsun. Ben 30 ay emzirdim, abartmıyorum tam 18 ay meme ucu yarası ve mastitle geçti. Bir gün mastit olmuyorsam ertesi gün göğsüm tıkanıp şişerdi. Şehir dışında bile doktor buldum gittim, hiçbir şey çare olmadı. Oğlum da memeye çok düşkündü kıyamadım, öyle öyle emzirdim. 18 aylık oldu ve kesildi sorunlar. Çok korkunç geliyor kulağa biliyorum ama içine girince alışıyorsunDemem o ki bu sorunlar oluyor, herkes benzer şeyler yaşıyor. Siz eşinizle kayınvalidenizi devre dışı bırakacaksınız. Sonra karar vereceksiniz, ya sütten kesin ya da doğru düzgün tedavi yöntemleri arayıp geçeceği günü bekleyin. Allah yardımcınız olsun.
Maalesef gidebileceğim bi yer ya da yardıma gelebilecek kimse yok. Evet kendime bi düzen kurabilirim ama çok kısa bi sürede yapamamÖncelikle imkanın vear ise eşin ve kayın va lidenden uzaklaş annenlere gitme imkanın varsa onlara git yada onlardan biri gelsin bir çocuk ağlamadan büyümez senin sağlığın iyi olmadıkça çocukda iyi olmaz bunu unutma sen stresli isen bebek seni emdiği için daha çok stresli olucaktır oyuzden sen önce kendini toparla kendi ailenden destek al
Çok teşekkür ederim saydıklarınızı ve fazlasını yapıyorum gün içinde sadece onunla ilgilenebiliyorum. Dakika başı meme istemiyor artık ama uykusu gelince memeyle uyumak istiyor ve kolay uyuyan bi bebek değil. Uykuya aşırı direniyor doğduğundan beri. İki hafta öncesine kadar gece uyanır emer uyurdu ama uyku gerilemesi mi nedir gece uyanıp oyun istiyor saatlerce uyumuyor.Kucakta gezmeyi seviyorsa ona değişik şeyler gösterin süs eşyaları, tablolar, çiçekler, ses çıkaran oyuncaklar, canlı renkli şeyler
Bu tip şeyler zihnini yorar bol bol konuşmak kuklalarla oyun yapmak gibi
İlgisini başka şeylere çekmeye çalışın
Güneşe çıkarın 10 dk
güneş gören bebeler genelde uyuklar
Bebe sporu deneyin
Kucakta gezmeyi seviyorsa onu yapın etrafını keşfetsin balkona çıkarın sürekli ninni söyleyin konuşun
Memeyi unutmasını sağlayın kısaca
Bebekler 7/24 ilgi isterler uykusunu zamanında uyuyup karnı tok olursa kolikte değilse gece uyanmaması lazım
Benim ilk çocuğum tam bir felaketti ama günlük keyifli rutinlerden hiç vazgeçmedim
Ev işide yapamadım yemekte yapamadım doğal olarak ama hepsi geçici şeyler
Oyle bir uyku egitimide var.. ama onu secmekUyku eğitimi bebeği AGLATMAK değildir. Neden bebeği günlerce saatlerce aglatiyorsunuz egitim diye. Bende 4 aylıkken başladım. AGLATMADIM. AGLAMADI. AGLATMA YOOOOKKKK.
Beş saat niye uyanık kalmasın ki, benimkinin 12 saat bile uyumadığı çok olurdu. Bebekler sizin hayalinizdeki gibi emzir, uyusun, uyanınca yine emsin, biraz ortalığa gülücük saçsın, sonra uykusu geldiği için huzursuzlanıp kendi kendine tekrar uyusun gibi bir döngüde büyümüyor. Öncelikle bunu çıkarın aklınızdan. Uyanık olduğu o beş saatte sürekli ağlıyorsa bebeğin bir sıkıntısı var demek ki, doktora götürün. Ayrıntılı bakılsın. Muhtemelen sizin huzursuzluğunuz ona da geçiyor. İnşallah kayınvalide gidince biraz düzelirsiniz.Arkadaşlar hepiniz haklısınız çok iyi anlıyorum. Kayınvalidem zaten bir hafta sonra gidiyor, faydası olacak biliyorum ama benim en büyük sıkıntım bebek ağlamasın diye öyle bi ruhuma işlemişler ki dünyanın sonu gibi geliyor. Bebeğim aç değil kilo alımı çok iyi, hatta mama vermek istediğimde zar zor biraz içiyor. Asıl sıkıntım meme dışında asla uyutamıyorum, sabah beşte uyandı. On dakika önce uyudu. Gözleri kıpkırmızıydı artık uyuduğunda. 4 aylık bi bebek nasıl beş saat uyanık kalabilir. Hangi anne bebeğinin beş saat ağlamasına dayanabilir. Ama canım yanıyor. O gün eşim doktora gösterme deyince neden göstermedim kendime çok çok çok kızıyorum, nasıl yaptım böyle bişey aklım almıyor ama artık her hafta doktordayım geç kalındığı İçin iyileşmiyor. Hatta kortizonlu kremler nedeniyle mastite çevirdi. Bebeğim Kolik olduğu İçin mamalar bağırsaklarını mahvediyor kıyamıyorum da anne sütü alsın diye uğraşıyorum. Bari uyku eğitimi vereyim dedim ama öyle olumsuz konuşuyorlar ki uyku eğitimi için haftalarca bebeğimi nasıl ağlatıcam. Böyle devam etsin desem can acısına ne kadar dayanıcam. Parmağımla sakinleştirmeyi de denedim direk diliyle itiyor. Ne yapacağımı bilememekten kendimi toparlayamıyorum.
Yaaa siz bana yardımcı olabilirsiniz. Çok araştırarak ilgili olacağını düşündüğüm biriyle anlaştım ( o bile çok içime sinmedi o ayrı) kadın kademeli sandalye yöntemini uyguluyor. Dün bi arkadaşımla konuştum, eğitim verirken bi ay kusana kadar öğüre öğüre ağlamış bebeği. Elim ayağım boşaldı. Uyku eğitmeni ilk günler kusabilir dedi. Siz hangi yöntemle verdiniz, ağlamadı mı? Biraz Bilgi verebilir misiniz? Kayınvalidem öyle psikolojimi bozdu ki eğitimde çocuğa zarar gelecek diye. Çok korkuyorum. Ön hazırlıklardayım üç haftadır rutin oturma, uyanıklık süresi ayarlama gibi ama metod bölümü beni çok korkutuyor. Metod kısmı çok zor mu geçti Bilgi verebilir misinizUyku eğitimi bebeği AGLATMAK değildir. Neden bebeği günlerce saatlerce aglatiyorsunuz egitim diye. Bende 4 aylıkken başladım. AGLATMADIM. AGLAMADI. AGLATMA YOOOOKKKK.
Doktora çok sık gidiyoruz, fiziki bi rahatsızlığı yok gaz dışında, huzursuzluğum geçiyordur o kesin. Uykusu gelene kadar iyi ama uykusu gelince normal olarak huzursuzlanmaya başlıyor ama uykuya dalamıyor, emiyor emiyor dalamıyor, emiyor uyumuyor ağlıyor. Artık yorgunluktan bayılıyor. Bi de kolik olduğu İçin arabayla meme ağzında uyumaya alıştı. Günde dört beş kere arabayla çıkarıp uyutuyoruz eşim evdeyken. O evde değilse yorgunluktan çıldırana kadar uyumuyorBeş saat niye uyanık kalmasın ki, benimkinin 12 saat bile uyumadığı çok olurdu. Bebekler sizin hayalinizdeki gibi emzir, uyusun, uyanınca yine emsin, biraz ortalığa gülücük saçsın, sonra uykusu geldiği için huzursuzlanıp kendi kendine tekrar uyusun gibi bir döngüde büyümüyor. Öncelikle bunu çıkarın aklınızdan. Uyanık olduğu o beş saatte sürekli ağlıyorsa bebeğin bir sıkıntısı var demek ki, doktora götürün. Ayrıntılı bakılsın. Muhtemelen sizin huzursuzluğunuz ona da geçiyor. İnşallah kayınvalide gidince biraz düzelirsiniz.
Tıkanıklık yok. Bebeğin tükürüğünden enfeksiyon kapıyor meme sürekli kortizonlu krem sürdüğüm İçin. Eğitim için bence de erken ama napacağımı bilmiyorumUyku eğitimi için erken diye hatırlıyorum. Yani tv falan izlemek de şu aralar hayal. Bu süreci hepimiz geçirdik ben yalnızdım ve vc ye bile pusetle gidiyodum. Öncelikle bunu kabul edin bence. Daha gazını bile kendi çıkaramayan Bi canlı getirdiniz dünyaya. Bunu kabul edip biraz keyfini çıkarın. Emzirmek için göğüs uçları oluyor iyileşene kadar onları kullanın. En kötü olan şey egzama olmuş. O iyileşince daha güzel olacak. Boşver in doktorları da kv yi de nasıl mutlu oluyorsanız öyle yapın. Korkmayın alışır falan diye nereye kadar alışacacak. Önünde sonunda memeyi de bırakacak uyumayı da öğrenecek. Hiç bişey için acele etmeyin. Şuan sadece iyileşmeye odaklanın. Tıkanıklık olduğuna göre memeyi tam boşaltamıyordur. Emxirdikten sonra elinizle sağın duştayken sağın rahatlatın.