İçinden Çıkamıyorum

Bebeginiz UYKU REGRESYONU surecinde. Buyume ataginda. Yasadiginiz surec NORMAL.

Video size yardimci olacaktir.

Geçecek hepsi biraz sabır. İlk çocukta insan noluyor lan diyor
Neyse ikinci çocuğumda anladım ki geçiyor herşey. Ve babasız olarak büyütüyorum bebeğimi bir de okullu abimiz var. Seneye bebeğin her deliğe girip çakacak bu defa da yorgunluktan pert olacaksın ama çok tatlı bir süreç

Eger cocuk israrla bir memeyi istiyorsa boynunda vs. Bi tutukluk yasyordur, onu en yakin zamanda bir manuel terapiste goturun.. boynun gevsetilmesi lazim.. genelde dogum zamani olusuyor bu ya da anne karninda ve zamaninda mudahale edilmezse kuyruk sokumuna kadar ilerliyor tedavi daha uzun suruyor.

Çok geçmiş olsun. Ben 30 ay emzirdim, abartmıyorum tam 18 ay meme ucu yarası ve mastitle geçti. Bir gün mastit olmuyorsam ertesi gün göğsüm tıkanıp şişerdi. Şehir dışında bile doktor buldum gittim, hiçbir şey çare olmadı. Oğlum da memeye çok düşkündü kıyamadım, öyle öyle emzirdim. 18 aylık oldu ve kesildi sorunlar. Çok korkunç geliyor kulağa biliyorum ama içine girince alışıyorsun Demem o ki bu sorunlar oluyor, herkes benzer şeyler yaşıyor. Siz eşinizle kayınvalidenizi devre dışı bırakacaksınız. Sonra karar vereceksiniz, ya sütten kesin ya da doğru düzgün tedavi yöntemleri arayıp geçeceği günü bekleyin. Allah yardımcınız olsun.

Bebeginiz UYKU REGRESYONU surecinde. Buyume ataginda. Yasadiginiz surec NORMAL.

Video size yardimci olacaktir.

Teşekkür ediyorum o kadar araştırdım ki bı konuyu. Üç hafta önce memem ağzında uyuyordu. İki haftadır mememi bırakıp beşiğinde uyumasını zor bela sağlar hale geldim ama artık memem aracılığıyla uyutacak lüksüm kalmadı, egzama ve mastite mücadele ediyorum, doktor emzirme elinle sağ diyor ben o memede bebek uyutuyorum ve evet bebeğim çok küçük ve uyku gerilemesi yaşıyor. Üstelik uzmanlar bu uyku gerilemesi kalıcı diyor. Çocuğum sosyalleşmeye başlıyor ama ben can açısından onunla ilgilenemiyorum. Uyku eğitiminden de çok çok çok korkuyorum.

Yok ikisini de güzelce emiyor ama o memenin ucu daha büyük sanırım ondan o memeyi daha çok seviyor o memede uyumak istiyor

Öncelikle imkanın vear ise eşin ve kayın va lidenden uzaklaş annenlere gitme imkanın varsa onlara git yada onlardan biri gelsin bir çocuk ağlamadan büyümez senin sağlığın iyi olmadıkça çocukda iyi olmaz bunu unutma sen stresli isen bebek seni emdiği için daha çok stresli olucaktır oyuzden sen önce kendini toparla kendi ailenden destek al

İyi bir dermatolog bulun. Meme ucunu gümüş solüsyonla yakıyorlar. Yakmak deyince aklınıza alevli bir şey gelmesin, bir solüsyon sürüyorlar sadece, bir saat emzirmiyorsun, sonra aynen devam. Bana bir hayli fayda etmişti bu. Gümüş kapak da deneyebilirsiniz ben doğurduğumda yoktu maalesef ama kullanan herkes çok memnun.

Kucakta gezmeyi seviyorsa ona değişik şeyler gösterin süs eşyaları, tablolar, çiçekler, ses çıkaran oyuncaklar, canlı renkli şeyler
Bu tip şeyler zihnini yorar bol bol konuşmak kuklalarla oyun yapmak gibi
İlgisini başka şeylere çekmeye çalışın
Güneşe çıkarın 10 dk
güneş gören bebeler genelde uyuklar
Bebe sporu deneyin
Kucakta gezmeyi seviyorsa onu yapın etrafını keşfetsin balkona çıkarın sürekli ninni söyleyin konuşun
Memeyi unutmasını sağlayın kısaca
Bebekler 7/24 ilgi isterler uykusunu zamanında uyuyup karnı tok olursa kolikte değilse gece uyanmaması lazım
Benim ilk çocuğum tam bir felaketti ama günlük keyifli rutinlerden hiç vazgeçmedim
Ev işide yapamadım yemekte yapamadım doğal olarak ama hepsi geçici şeyler

Uyku eğitimi bebeği AGLATMAK değildir. Neden bebeği günlerce saatlerce aglatiyorsunuz egitim diye. Bende 4 aylıkken başladım. AGLATMADIM. AGLAMADI. AGLATMA YOOOOKKKK.

Evet gerçekten yıllarca bu şekilde emzirmek çok korkunç geliyor (((
Maalesef gidebileceğim bi yer ya da yardıma gelebilecek kimse yok. Evet kendime bi düzen kurabilirim ama çok kısa bi sürede yapamam

Çok teşekkür ederim saydıklarınızı ve fazlasını yapıyorum gün içinde sadece onunla ilgilenebiliyorum. Dakika başı meme istemiyor artık ama uykusu gelince memeyle uyumak istiyor ve kolay uyuyan bi bebek değil. Uykuya aşırı direniyor doğduğundan beri. İki hafta öncesine kadar gece uyanır emer uyurdu ama uyku gerilemesi mi nedir gece uyanıp oyun istiyor saatlerce uyumuyor.

O kayınvalide bi gitsin önce evden. Yoksa uyku eğitimi bile veremezsiniz.
Ne münasebet şu kadar zaman olmuş başınızda bekliyor.
Memede uyutmayız desek bile şartlar neyi gerektiriyorsa o şekilde uyur çok kitabi cümlelere gerek yokmuş 7 aylık annelik tecrübemde gördüğüm.
Siz gündüz çocuğunuzla kendinize göre bir düzen kurarsınız.
Bir de sizin gerginliğiniz, canınızın acısı bebeğe de geçer. Sizi itip kalkan, kovan, sağlık hakkınızı elinizden alan insanı da uzaklaştırmak size, ruh dünyanıza iyi gelecektir.

Beş saat niye uyanık kalmasın ki, benimkinin 12 saat bile uyumadığı çok olurdu. Bebekler sizin hayalinizdeki gibi emzir, uyusun, uyanınca yine emsin, biraz ortalığa gülücük saçsın, sonra uykusu geldiği için huzursuzlanıp kendi kendine tekrar uyusun gibi bir döngüde büyümüyor. Öncelikle bunu çıkarın aklınızdan. Uyanık olduğu o beş saatte sürekli ağlıyorsa bebeğin bir sıkıntısı var demek ki, doktora götürün. Ayrıntılı bakılsın. Muhtemelen sizin huzursuzluğunuz ona da geçiyor. İnşallah kayınvalide gidince biraz düzelirsiniz.

Uyku eğitimi bebeği AGLATMAK değildir. Neden bebeği günlerce saatlerce aglatiyorsunuz egitim diye. Bende 4 aylıkken başladım. AGLATMADIM. AGLAMADI. AGLATMA YOOOOKKKK.
Yaaa siz bana yardımcı olabilirsiniz. Çok araştırarak ilgili olacağını düşündüğüm biriyle anlaştım ( o bile çok içime sinmedi o ayrı) kadın kademeli sandalye yöntemini uyguluyor. Dün bi arkadaşımla konuştum, eğitim verirken bi ay kusana kadar öğüre öğüre ağlamış bebeği. Elim ayağım boşaldı. Uyku eğitmeni ilk günler kusabilir dedi. Siz hangi yöntemle verdiniz, ağlamadı mı? Biraz Bilgi verebilir misiniz? Kayınvalidem öyle psikolojimi bozdu ki eğitimde çocuğa zarar gelecek diye. Çok korkuyorum. Ön hazırlıklardayım üç haftadır rutin oturma, uyanıklık süresi ayarlama gibi ama metod bölümü beni çok korkutuyor. Metod kısmı çok zor mu geçti Bilgi verebilir misiniz

Uyku eğitimi için erken diye hatırlıyorum. Yani tv falan izlemek de şu aralar hayal. Bu süreci hepimiz geçirdik ben yalnızdım ve vc ye bile pusetle gidiyodum. Öncelikle bunu kabul edin bence. Daha gazını bile kendi çıkaramayan Bi canlı getirdiniz dünyaya. Bunu kabul edip biraz keyfini çıkarın. Emzirmek için göğüs uçları oluyor iyileşene kadar onları kullanın. En kötü olan şey egzama olmuş. O iyileşince daha güzel olacak. Boşver in doktorları da kv yi de nasıl mutlu oluyorsanız öyle yapın. Korkmayın alışır falan diye nereye kadar alışacacak. Önünde sonunda memeyi de bırakacak uyumayı da öğrenecek. Hiç bişey için acele etmeyin. Şuan sadece iyileşmeye odaklanın. Tıkanıklık olduğuna göre memeyi tam boşaltamıyordur. Emxirdikten sonra elinizle sağın duştayken sağın rahatlatın.

Doktora çok sık gidiyoruz, fiziki bi rahatsızlığı yok gaz dışında, huzursuzluğum geçiyordur o kesin. Uykusu gelene kadar iyi ama uykusu gelince normal olarak huzursuzlanmaya başlıyor ama uykuya dalamıyor, emiyor emiyor dalamıyor, emiyor uyumuyor ağlıyor. Artık yorgunluktan bayılıyor. Bi de kolik olduğu İçin arabayla meme ağzında uyumaya alıştı. Günde dört beş kere arabayla çıkarıp uyutuyoruz eşim evdeyken. O evde değilse yorgunluktan çıldırana kadar uyumuyor

Tıkanıklık yok. Bebeğin tükürüğünden enfeksiyon kapıyor meme sürekli kortizonlu krem sürdüğüm İçin. Eğitim için bence de erken ama napacağımı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…