icime attiklarimi paylasacagim

Cok haklisin canim insaninin zoruna gider esi anne ve babasinin arkasindan konusunca benim esimde annem hakkinda oyle yapiyo ama annem vermedigi icin kizginligi ve sonunda kacarak evlendik ama esim bana oyle bi dugun yapti ki bizden sonra 4 amca cocugu evlendi ve herkes daha hala bizim dugunumuzu konusuyor yani demek istedigim esim isteyerek ve icin gelerek yapti ki yapmak bile zorunda degildi kactigim icin ama o isteyerek yaptigi icin de guzel oldugu dugunumuz demek ki senin esinin icin gelmemis esin kendi ailesine bazii seyleri direterek yaptirmasi gerekiyodu ne demek ailemden bisey isteme valla benim esiminde durumu yyoktu kayinim ve gorumcem bizim icin kredi cekti ve dugunumuzu yaptilar anne baba yapmasa kim yapicak anlamadim ki

Bende yorumları okunmaya üşendim ama mesajınızı tamamen okuyan birisi olarak söyleyebilirim ki, maddiyatçı değilsiniz. Gelinliğin alınmadığına üzülmek, basit şeyler için eşinizin size bağırmasına üzülmek falan bunlar aslında sizi üzüyor çünkü bunları aklınızda sebep göstererek değer görmediğinizi düşünüyorsunuz. Çünkü belli ki eşinizin size değer verdiğini gerçekten ispatlayacak tavırlarda bulunmamış. Para durumlarını sıkışık olabilir, farketmez. Yine de öyle bir durumda "sevgilim, biz parasal anlamda çok iyi durumda değiliz. bu yüzden gelinliğini kiralayalım. sen zaten ne giyersen giy dünyanın en güzel kadınısın. satın alıp ucuz bir şey almaktansa kiralayıp tam istediğin gelinliği alalım." diyebilirdi. Böyle deseydi sanmıyorum ki "bana bir gelinliği bile esirgedi" tavrına bürünürdünüz. Zaten benim kafamda ipler pişmaniyede falan değil, direk kayınvalidenizin "10 bilezik takıyorum anonsumu da yaptırırım. hıh!" tavrından sonra koptu. Bu görgüsüzlüğün gelebileceği son nokta.

Amacım işleri kötüleştirmek değil gözünüzde ama siz bu adamı gerçekten seviyor musunuz? Sevmiyorsanız, bu kini yenemedikçe evliliğiniz sürekli dibe batacak ve kendinize mutlu olmak için bir fırsat tanımamış olacaksınız. Seviyorsanız da, bu konuları ortaya sürüp ilişkinizi yıpratmayın, şartlarınızı iyileştirmeye çalışın.

insan bazen bazı şeyleri sevgisinden aşkından göremez. ama biz mutlu olalım da ben bir şey istemeyeyim deriz ama görümceye öyle anlı şanlı nişan yapılınca düğün hazırlığında olunca ee o ana baba evladı ben değilmiydim der insan. bence çok haklısınız ama olan olmuş bunları düşünerek yaşadığınız mutluluğu kaybedersiniz.

konuyla ilgili değil ateşli baldız adı ilginçmiş.

Tesekkur ederim anlayisiniz icin. Kesinlikle maddiyatci degilim, kendi ayaklari ustunde duran biriyim, hem ailemin de durumu iyi cok sukur, esimin hele de ailesinin 5 kurusuna bile ihtiyacim yok. Dediginiz gibi esim gelinlik icin offf cekti. Ama dedim bu piyasanin en uygunu bu dedim, arkadasim su kadara almis vs dedim, illaki daha pahalisi vardir, on milyarlik, yuz milyarlik da vardir, ama onemli olan bizim evlenmemiz degil mi, bizim biraraya gelmemiz degil mi, 100 liralik gelinlik olsa ne olur, cirkin olsa, ucuz olsa ne olur dedi. Ben utandim bile o anda.

Anons zaten bomba, hem de esimle anlastik anons yaptirmayacagiz dedik, kaynananin yaninda dedik bunu. dugunde kaynana basima dikildi, akrabasini zorla cikardi, anons ettirdi, bir de oglan anlamiyor, kaynana surekli tekrarliyor da tekrarliyor oglana takilari bastira bastira. ben bu ne simdi dedim, dugunun ortasinda rezalet cikarmadim, esim dugunden sonra diyor ki ben yaptirdim, annem istedi dedi, hem on bilezik takiyorsam anons da yaptiririm dedi. Gorgusuzluk dedim, senin babanin on bilezik istemesi de gorgusuzluk dedi.

Bir de esimin baskilari da eklenince... Onemli olan ben degil miyim? Onemli olan dugun mu, gelinlik mi, nisan mi, altin mi? Ben inan seninle evleneyim baska hicbirsey istemiyorum. Dugun dedigin gelip gecici birsey, gelinlik gelip gecici bir heves, biz biraraya gelelim, biz kavusalim sana yetmez mi? Elimde olsa sana en iyisini alirdim, on tane degil 20 tane bilezik alirdim, evlendikten sonra alirim, su anda dardayim, anlayisli ol, hicbirsey isteme. Borc bul deyince de ne kadar anlayissiz bir kadinsin, beni ona buna boyun bukturuyorsun, ondan bundan borc istetiyorsun bilmem ne bilmem ne, yine vicdanimi sizlatirdi. Aman ne guzel birbirimize kavustuk da korler sagirlar birbirini agirlar eski esyali evin icinde iki ayri ders basinda, iki ayri odada, iki ayri bilgisayarda yasayip gidiyoruz, gerci mecburiyetimiz bu, su an yapacak birsey yok. ancak en guzel yilimi bos beles harcadim nisanlilikta, dugunde, yapmadiklari yanina kar kaldi, bir de deger kiymet bilse bari.

Gorumcenin de bir istegi oldugundan degil, gayet vurdumduymaz, umarsizdir. kaynana yaptiriyor herseyi oglan tarafina, bizde boyle, bizde soyle diyerek. Bende neden yapmadiniz diyorum, sende de yaptik diyor. Ee sunu karsilamadiniz, bunu karsilamadiniz diyorum, baban yapti, baban istemedi, isteseydi yapardik bilmem ne oluyor muhabbet.

Aslında sen şu an en çok kendine kızıyorsun. Niye istemedim, niye babamlara istetmedim, niye onları susturdum diye. Ama yapma evet eşin seni bi nevi kandırmış gerçekten laf cambazlığı yaparak ama sen eşini seviyosan o eski eşyalı ev bile sana güzel gelmeli. Ders çalışmaktan sıkıldığında yanında sevdiğin birini görmek çok güzel olabilir. Bilmiyorum belki de ben çok romantiğim ama en büyük isteğim herşeyi kendim yapmak ne karşımdakinin ailesine ne de kendi aileme beş kuruş para harcatmamak. Eğer onun ailesi harcamıyosa benim ailemde harcayamaz. Ama olan olmuş artık mutlu olmaya bakın. Hem şu anki eğitim durumunuz bitince Türkiye ye dönüp kendi hayatınıza bakarsınız. Ayrıca eşinin ailesinin olduğu yerde de oturmazsan bence mutlu olabilirsin.

Ne olduklari bastan belliymis hic birsey gizlememisler kusura bakma ama bile bile evlenmisin. 😳😳

ben kendinizi basta yeterli ifade etmediginizi ama yorumlarda ettiginizi dusunuyorum.
esiniz gercekten tam bir laf ebesi,hazir cevap en iyi tabirle "cacaron". agzi cok iyi laf yapiyor.
oyle bir konusuyor ki insan kendinden suphe duyuyor, sizin psikolojinizi cok iyi anliyorum,
cunku eski erkek arkadasim tam da boyle biriydi ve ben de vazgecemiyordum. o ayrilalim demesine ragmen ben ayrilamayan taraftim.
size soylediklerini bana soylese inanin tahammul edemezdim. "yapsaydin, isteseydin, daha ne bekliyordun" gibi laflar karsisinda ne denebilir ki. cidden isteseydim keske adam hakli der kendimi yer bitirirdim ..surekli gel-git dusuncelere burunurdum acikcasi.
neyse, bi kac kisi sanirim sordu ama bu kisma tam yanit vermediniz. siz esinizi seviyor musunuz?
normalde araniz nasil su an?

ek olarak sunu da soylemek istiyorum. aslinda her sey bastan belliymis ama siz sanirim boyle bir olumsuzlugu iliskinize yedirememis,konduramamis olup gormezden gelmissiniz. hislerinize guvenip keske basta bitirseydiniz ama olan olmus. onunuze bakin.

Son düzenleme:
Arkadaşın para hesabından başlayıp anlatım bozukluğuna kadar takılanlar;
Sanırım siz evlenirken her şey gönlünüze göre oldu. Eşiniz size değer verdi verdirtti.
İçinizde kalan hiç bir şey yok ne mutlu size.

Dertli bir insanın içini dökerken öğretmenliğini hesaba katmasını beklemek ilginç..

Konu sahibi ben el kızıydım. Hiç bir isteğim önemsenmedi,susturuldum ama kendi kızlarının
kınası için bile en güzel salon tutulmuş benim düğünüm umursanmadı diyor.

Düğünün yemekli olması damat tarafının güzel düşüncesindendir. Kına kız tarafına aittir.
Bu nedenle sevgili kv nin ayrımcılık yaptığı çok açık.

Ayrıca 1 tl lik pişmaniye ile damat evine ziyaret yapsınlar değil mi, önemli olan samimi olması!

10 bileziğe takılmışsınız da ben çöp istemedim yahu madalya takmadı kimse.
Ne tok gözlü kız demediler. Hakkımı bir gün aradım diye terbiyesiz saygısız dediler.
İsteyen taktıran kıymetli asıl, çevrem dolu.
Haa onların 1 tl sini istemem Allah muhtaç etmesin o başka.
Ama kendi kızları için buna razı gelmezler insana bu koyuyor.

Konu sahibi kimseye kızma da eşine kız. İçinde kalanlar onun suçu.
Ailesinin hatasını görüp haklısın deyip seni sakinleştirmeyi bile beceremiyor.

Ben yerinde olsam bu adamla evlenmezdim çok da sebep çıkarmış karşına ama olmuş artık
bunları düşünüp kendini boşa mutsuz etme.
Eşinin mutsuzluğu umrumda bile değil senin için diyorum.
Canına yazık yahu.. Sen de herkese hakettiği kadar değer ver. Ben olsam eşimin ailesi için serçe
parmağımı oynatmazdım bu durumda. Eşim kendini yırtsa bile!

Evet tam laf ebesidir, her istegimde bazen sakin bazen sinirli oyle konusurdu ki, istedigim icin kendimden utanir, kendimi yuzsuz ve anlayissiz gorur, adamin elinde yok ki olsa gonlu sonuna kadar acik, ne istesem yapacak ama yapamiyor derdim. Simdi de istedin de yapmadik mi diyor, neyin eksik diyor, istetmedin, susturdun her defasinda diyorum, isteseydin diyor, sen istemediysen, annen baban isteseymis diyor. On bilezigi kirk kere basima kalktin daha nasil isteyelim diyorum, siz oyle isterseniz ben de kalkarim basa diyor. Kardesine yapiyorsa oglan tarafi yapiyormus, o ne yapsinmis. Ee annen en iyisini yaptiriyor diyorum, bana da yapti elinden gelenin en iyisini diyor, yazarken bile sinirleniyorum sunlari. Esimi sevmek nasil olur bilmiyorum ki, gurbet elde evin icinde iki kisi yasiyoruz iste, anne yok baba yok, es dost akraba yok, bir de o ders calisiyor, ben ders calisiyorum, biraz aci biraz tatli yasiyoruz iste. Zaten birsey istedigim de yok artik, kendi ihtiyacimi kendim aliyorum, soforlugum de var zaten, heryere kendim gidebiliyorum, esime cok ihtiyacim yok yani anlayacaginiz. Bazen gezmek istiyorum, dersim var diyor, hakli, birsey diyemiyorum, zaten oyle bir yerdeyiz ki gezecek yer de yok ki etrafta. Yani cok asik ya da cok nefret edecek hicbirsey yok, oyle suprizler, hediyeler de yok, boyle geciyor bizim evliligimiz.

Tesekkur ederim anlayisiniz icin, aslinda anlatim hatalarim bir ogretmene yakismayan tarzda, bunu kabul ediyorum, ama hosgorunuz icin sagolun.

Ankarada adet boyle nisan, kina, dugun hepsi erkek tarafinin. Bende yapmadilar, yapalim da demediler, annemler de istemedi, zaten annem dedi ki nasil isteyelim, onlarin demesi lazim biz karsilayalim diye, onlar demiyorsa bize gorgusuz gibi istemek yakismaz dedi. biz yapariz, sen de bizim evladimizsin, farketmez dediler, zaten fakirler diye cok aciyorduk biz, biz yapariz dedi annem babam. Ama gorumceye anasi nasil yaptiriyor kinayi, dugunu hem de en pahali mekanlarda, bizim uyduruk salonda yaptirsana kinayi falan ne diye en iyi mekanlara goturuyorsun oglan tarafini, degil mi ya? Esime kiziyorum ben en cok zaten, beni el ustunde tutmayip da, ezdigi, susturdugu icin!!!

içinizde kalmış bazı şeyler haklısınız takılmışsınız bi kere üzülüyorsunuz..
eşinizle mutlu iseniz, ailesi sizi üzmüyorsa bence düşünüp kendinizi yıpratmayın..
eşiniz istediğiniz gelinliği alıp sizi açık havada fotoğraf çektirmeye götürse sıkıntınız geçecek mi? muhtemelen hayır.. ee öyleyse niye üzülmeye devam ediyorsunuz? intikam alınca da geçmeyecek.. ne yapabilirsiniz görümcenizin düğün pastasını mı devireceksiniz.. ne olur takılmayın geçmişe.. siz yıpranırsınız sadece.. kimseye zerre birşey olmaz..
eşiniz ve ailesinin ya durumu yokmuş ya cimrilermiş.. her iki durumda da olan oldu.. kızları belki iliklerini sömürüyordur da eşiniz kıyamamıştır.. sizi sevmediğinden değildir muhtemelen ama ailesi çevresi neyse kişi odur..

kendinizi cok ezdirtmişsiniz.o hep ailesini korumuş savunmuş bedavaya getirmiş yazık babanıza.oysa evlilik iki kişiliktir babanız kadar onlarda yapmalıydı o 10 tane bilezigede gelince.mehir denen bişey var kadının hakkı olan.yüzgörümlüğü nerler genelde bekaret için istenir onun hakkı gibi görülür.tvde dini bi programda dinlemiştim.kendimi düşündüm ben istemem şahsen ama bu kadar herseyı bedavacılığa getirmeye calısan bir aileyede iyi yapmışsınız istemekle diyorum.tabiki bazı seylere özenirsiniz mesela gelinlik eşiniz offff diyemezdi dedirtmişsiniz ama insan hayatında bir kere giyiyor gercı bazen 2-3 te olur ama sonuçta ilk önemli.o an tepki koyup gerekirse bitirmeliydiniz.borc harç ıstedıgınız gelınlıgı size giydirmeliydi.siz evleneyim der gibi olmuşsunuz herşeye katlanmışsınız mecbur gibi.şu dkdan sonra bence yapabilceginiz hiçbirşey yok karışıp bunları eşinizin yüzüne vurursanız yarın bigün boşanalımda diyebilir bir faydası yok yani.geçmiş olsun.bundan sonra ailenizi ezdirmeyın onun önceliği kendi ailesiyse sizinde önceliğiniz kendi aileniz olsun.diiyelımkı borcunuz olur para olmaz esın canım bızımkılerde yok bılıyosun babandan ıstesene dedıgınde bızımkılerdede yok borca gırmısler gbi söyleyn sizde bulsun bı sekılde.size güvenmesin.ancak böyle seyler yapabılırsınız.eskiyi kurcalamak zarar getirir.

Ah baciimm..

herkes bu kadar buyutme demis ama bence büyüt. Olay maddiyat degil. Herkes maddiyat olarak algilamis. Empati yaptim, cidden zor bi durum. Adam tam bir BENCIL. Sen bi bayansin. Ne demek istedigin gelinlik olmayacak ya hu? Bak benim esim zengin bi adam degil. Cok sukur orta halliyiz. Kirada oturuyoruz ama adam 3 ay icinde evlenmek istedi. Biz birikimimiz yok dedik, babama kullandigi cumle suydu " ya hu baba istersen bi igne alma, degerli kizini veriyosun, daha ne olsun"

E ben de hic bir talepte bulunmadim esimden. Sadece gelinligime karisma dedim. Istedigim de oldu.

Demem o ki, adamin ici onemli. Esin bencil. Sen de oni simartmissin iyice. Sevgi onemli ama evlilikten anladigim su ki "saygi" yoksa hic biseyin onemi yok. Saygili insan sadece siddetten, kufurden, argodan uzak duran degildir. Saygili insan hayat arkadasinin isteklerine de, dusuncelerine de saygi duyacak, o kadar! Esin hakkinda olumsuz konusuyorm kusura bakma ama hem bencil hem de saygisiz.

ya o senin gibi birini bulmus, hala neyin derdinde? Insanlarin gunahini almak istemezdim ama ailesinde de cok suc var anlattigin kadariyla. Allah sabir versin sana. Allah yardimcin olsun. Ahirette mukafatini alirsin insallah.

Aslinda gorumce iyi kiz, severim, en iyisi olsun isterim onun icin, oluyor da gerci, anasi sagolsun catir catir herseyini yaptiriyor, kizin birsey istedigi yok, oglan tarafi da soylemeden yapiyor zaten. Benim imtihanim miydi neydi bu adam bilmiyorum, en cok da beni ezmesi, susturmasi, anama babama demedigini koymayip, kendini yuceltmesi, hakli cikmasi, laf cambazligi biktirdi beni. Bir de benim istedigim sadece sensin, hayalim sadece sana kavusmak, geriye kalan hersey angarya gibisinden konusurdu ya, bende vicdan yerle bir olurdu. Cok bilmis, doktorasini laf ebeligi alaninda yapiyor gibi geliyor bana. Haklisiniz ailesi neyse kendisi aynen o. Egitimliymis, okumusmus yalan hep. Bazen inat olsun diye istedigimi yaptiracagim, aldiracagim diyorum da ne aldirayim ki, ne yaptirayim ki, zaten kendim de aliyorum istedigimi, kendim de gidiyorum istedigim yere, dedim ya oyle bir yerdeyiz ki ne alacak birsey var, ne yapacak birsey, ne gidecek bir yer.

biz eşimin ailesinden altın falan istemedik ne taktılarsa o bizim burada kınayıda düğünüde erkek ailesi karşılar ailem kına için salon tutulmasından başka hiçbir şey istemedi ve buna öyle tepki gösterildi ki. hatta ailesi eşimin benden ayrılmasını bile istemiş salonu tutmamak için (bunu evlendikten sonra öğrendim) eğer benim bir salon kadar değerim yoksa şimdi de onların değeri yok benim gözümde. kendi kızları geçen hafta evlendi ve onunda kınasını salonda yaptırdılar. bana bizim adette kına evde olur salonda olmaz hiç görmedikde duymadıkda diyen insanlar bunlar. o yüzden sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben 5 aylık evliyim ve artık bunları yeni yeni hazmedebiliyorum hiçbir genç kız evlenirken yaşadığı üzüntüleri hayal kırıklıklarını unutamaz tabi ama kafanı böyle şeylerle yorma artık ben de burada görüyorum ki çoğumuz aynı sıkıntıları yaşamışız.

Simdi siz sorsaniz size de yapilmistir, en iyisi, en pahalisi alinmistir size hem de, boyle mi?

Sizi cok iyi anliyorum basit seyler gibi anlaşılıyor bazıları için ama cok yıpratıcı seyler bana sizden beş beterini yaptılar hic unutmuyorum ama hep diyorum ki bunlar benimle allah arasinda bu insanlarda kotu insanlardi bunlar vesile oldu daha zor durumda olanlari dusunup kendimi teselli ediyorum bu tur seyler en cok adet donemimde aklima geliyor .

Benim esimde tam bir laf ebesi hayatta bad edemem hakli iken bile haksiz duruma dusurur.ona hic bulaşmıyorum sen elindeki nimetleri görmeye bak daha çok mutlu olursun

Unutamiyorum yapilanlari, hem de gorumceye hersey en iyisinden yaptirilinca aklima geliyor, iyice kinim, ofkem kabariyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…