Canım yaşadıklarının az daha fazlasını yaşadım hiç unutamıyorum nefret ediyorum ailesinden geçmiyo aksine büyüyor içimde :-(
Gorumceyle kiyas degil de henuz ustunden cok gecmemesine ragmen bana yapilmayan, edilmeyenler var ya onlar aklima geldi. Kaynanam telde ogluna anlatiyor, esim de demiyor ki oglan tarafina masraf yaptirmayin, onemli olan ikisinin mutlu olmasi vs. Hayatimin merkezi bu konu degil tabi ama psikoljik anlamda en cok yiprandigim zaman dilimidir 1 yillik nisan donemim.
Hatta dugune bir hafta kala kalbim sikisti, annem babam kalp hastanesine goturdu beni, ritim bozuklugu olmus, ben acilde yattim orada, ben yatarken esim hala mesaj bombardimanina tutuyordu beni, babama kufurler ediyordu, yalvariyordum ne olur sus diye, su an hastanedeyim diye, hala sayiyordu, durmadan mesaj atiyordu, o babani karsina al sunu sunu soyle diyordu bana. Tamam diyordum, soyledin mi, nasil soyledin, oyle olmaz daha ciddi soyleyeceksin, yoksa ben arar soylerim diyordu. O halde ertesi gun bir de sinava girdim, basarisiz oldum, aksaminda ankaraya gittim, esimin ayagina, nisani atmaya, salak gibi ayrilmadan dondum, ayrilmaktan konusamadik bile, ama guya esim de ikna olmustu, dugune kadar pislik yapmayacakti, nerdeee. Dugunde bagirmalar, kinada beni odaya cekip, babama, anama laflar saydirmalar... Derler ya gelinlik mi giydim kefen mi, oyle bir durum benimki. (Size dahasini da anlatarak iyice acilmak istedim)
Yani senin önceliğin bir ilişkide nedir bu önemli.
Bana kalsa sil baştan başla derim.cocuk da yok.
Değersizlik hissi zordur. Eşinin geçmişi tolere etme
İsteğini filan geçtim, farkli düşünce yapiniz var.
Bu bile bi devam etmeme sebebi bana göre. Yani üzüldüm cidden Allah yardimcinz olsun.
Dua edin bence bol bol. Allah size yol göstersin inş
Ukdelerle yaşamak da zordur.
Ukdelerle yasamak zor, bir de hala insanin icinde ukde birakan biriyle yasamak da zor. Sorsaniz en iyi koca kendisidir, surekli her firsatta soyler bunu. Son derece ilgilidir, surekli benim nazimi, kahrimi cekiyordur (ben biraz aglayan, nazli bir tipim, surekli beni teselli edermis, beni dinlermis, karisinin aglamasini hicbir erkek cekmezmis) Ben seni balayina, tatile goturmedim ama taa ABD ye getirdim der (yasadigimiz yere koy bile denilemez, tamamen kus ucmaz, kervan gecmez bir yerdeyiz) Neyimi eksik etmis benim, neyim eksikmis onu soyler, ki evli iki insan olarak mutfak alisverisinden baska masrafimiz yok, onu da mi almayalim ki? Beni okutuyormus, sirf benim egitimim icin insanlardan borc istemis, hangi koca karisini okuturmus ki, hic var miymis boyle bir koca? Yani cok inatci, asla dusunce ve fikir yapisini degistirmez, asla bana uyum saglamaya, beni anlamaya calismaz, hep her tartisma sonunda ben susarim, ben dusunce, fikir yapimi degistirmeye calisirim.
Sunu da ayrintili bir sekilde paylasacagim sizinle, cevap verirseniz memnun olurum, 3 gun once kv aradi, goruntulu konusuyoruz, gorumceye yapilacak kinadan, dugunden bahsetti, bende yapilmayan bircok sey yapiliyor, sadece kina icin bile benimkinden cok cok iyi salon tutulmus, tabi kina kiz tarafinda olacak ya kaynana en iyi salona goturmus, oglan tarafi da kem kum etmeden tutmus. sonra dugun de yemekli bir sekilde baska bir salonda yapiliyormus, orayi bilmiyorum, oglan tarafinda olacak(oglan tarafi ankarada, kiz tarafi ilcede) Kv akrabalarini dugune goturmeleri icin araba da tutulmasini soylemis, ki benim icin asla boyle birsey yapilmadi, annemler soyleyecekti bizim akrabalara araba tutulmasini, soylettirmedim, susturdum annemleri, dedim ki araba falan tutulmasin, herkes kendi imkanlariyla alsin biletini gelsin dedim annemlere, birsey demedi onlar da, akrabalarim gelebildigi kadar geldi, gelemeyen akrabalarim gelmedi dugunume (koyde olduklari icin imkanlari yok herkesin)
Neyse devam edeyim, ben bunlari duyunca sadece kina icin bile en iyisi salonu tutturdugunu duyunca kv ye oo iyi yeri tutmussunuz, neden benim salonu tutmadiniz dedim, senin salon tutulmus dedi, o zaman en basta tuttuklari uyduruk salonu soyledim, bana orayi tutuyordunuz, neden orayi tutmadiniz dedim, oraya hic goturmedim dedi, hem sana tuttum mu ki orayi, sana da tutmadim ki dedi. Esim yanimda bu arada. Esim sonra hayirli ugurlu olsun dedi, ben de sessizce, seninkinden guzel dugun yapiyorlar, tabi hayirli ugurlu olur dedim, esim bana dondu anlamadim dedi, bir daha soyle, sesli soyle dedi, kaynanamlar da karsimizda ekranda, hayirli ugurlu olsun diyorum dedim, esim inatla bir daha soyle bir daha soyle gercekten anlamadim soyle soyle dedi, 10-15 kere tekrar etmistir, hayirli ugurlu olsun diyorum dedim, hayir oyle demedin, ne dedin soyle duysun herkes dedi. Neyse sonra konusmayi kapatti, dondu bana bagirdi cagirdi, sen insan degilsin dedi, sana da herseyin en iyisini yaptim dedi, boylesini yapmadiniz ama dedim, oglan tarafi yapiyor, annemler mi yapiyor dedi, bana yapilmadi ama boylesi dedim, annen baban isteseymis ne istediler de hayir dedik dedi (annem, babam, ben istemedik onlardan hicbirsey, annem babam bilmiyor ama esim arkadan bana demedigini koymuyordu, sadece on bilezik icin bile demedik laf koymadi) dedim ki agzimizi actirmadin, sadece bilezik icin demedigini koymadin dedim, bundan sonra gozumde hicbir degerin yok senin dedi, senin hayatinda ben yokum dedi (kendisini benim hayatimda cok onemli bir yerde saniyor, o olmasa ben hicbirsey yapamam saniyor da kendisi) benim hayatimda da sen yoksun dedim, 3 gun oldu, uc gundur konusmuyoruz, ayri odalarda kaliyoruz, yemegimi ben ayri yiyorum, o ayri yiyor, ama barismak da istemiyorum artik, yanina gitmiyorum, sirnasmiyorum, o da benim yanima gelmiyor, ne zamana kadar giderse gitsin boyle, konusmaya ben baslamayacagim bu sefer. Keske bir deli cesaretim olsa da bosansam istiyorum ama o deli cesaretim gelmiyor. Zaten bosanmaya deger bir gecimsizlik de yok gibi gorunuyor. Ne yapsam bilmiyorum.
3 gündür eşinle konuşmuyorsunda,niye 2 gün önce anlatmadın da bugün anlatıyorsun,her gün konundasın:44:
3 gündür eşinle konuşmuyorsunda,niye 2 gün önce anlatmadın da bugün anlatıyorsun,her gün konundasın:44:
Kayda değer şeyler değil mi bu anlatılanlar.
NATO kafa nato mermer bi eş,Çaçaron, acayip kurnaz ve de şefkatsiz kakic kakiyor devamli.
Valla sizde de sorun görüyorum. Bunlar bile bile devam ediyorsunuz. Laf sokmamalisiniz eğer evliliğe devam etmek istiyorsaniZ.ama böyle laf soka soka hayatta olmaz gitmez bu iş. Geçmiş geçmemiş maalesef sizde.
Deli cesareti beklemeyin derim.oturup bu evliliği devam ettiren şey ne.? Değer görüyor muyum mutlu muyum vs.diye düşününce anlayacaksinz. Şunu unutmayin. Eşiniz ve geçmişte yasadiginiz asla asla değişmeyecek. Kabullenebilecekseniz şikayeti birakacaksiniz
Rosalone, ne desem faydasiz kalacak maalesef.
Bari cabuk affetme.su an aranz nasil?
Ya ne bileyim insan biraz naif olur, ince ruhlu olur.
Seçenek de sunamiyorum maalesef çünkü ne dersem diyeyim.
Sen bu adamla bir ömür çürütmeyi göze almissin.
Bi rest ceksen, azicik ayri kalsaniz, TR te gelsen bir süreliğine.?
Rica ederim canim.Tr den geleli henuz 1 ay oldu, zaten dedim ya sinavim var burada. Mart ayi gibi yine tr ye gelmeyi dusunuyorum zaten. Bir omur curutmeyi goze almak degil de su an itibariyle bosanmaya kalkacak cesaretim yok. Cok sagol derdimi dinledigin icin. Su anda tek derdim sinava odaklanmak, 3 gundur bir kelime calisamadim.
Benim icin onemliydi ama esim tam laf ebesi, ufak bir istegimde benim icin degil de dugun icin, gelinlik icin evleniyorsun diyerek, daha da abartili kizarak, parasinin olmadigini, daha en basta ne kadar anlayissiz bir kadin oldugumu vs soylerek susturuyordu. Onemli olan bizim birlikteligimiz degil mi, onemli olan ben degil miyim, benim icin onemli olan sensin, seninle evleneyim baska hicbirsey istemem vs diyordu, ustelik surekli soyluyordu, ben de en bastan uyumsuz olmamak icin bir yerden sonra susuyordum, hem adam olana bir kere soylenir, gorgusuz gibi isteyip duramam ki almiyorsa. Ama ne kadrim bilindi ki? Bakiyorum da simdi kaynana kizini prensesler gibi evlendiriyor, cevremdeki herkes prenses gibi evleniyor, ben sanki kulkedisiyim.
Merhaba ben 26 yasinda, 1,5 yillik evli, universite mezunu, ogretmen, hatta yuksek lisans kazanan biriyim, esim ve ailesiyle ilgili paylasamadiklarimi buraya yazacagim, icimde buyuk bir kin kutlesi var, erimiyor bir turlu.
Esim ben universite 3 te iken bana acildi, reddettim. Uni. bitince tekrar acildi, evlenmek istedigini vs soyledi. Ben daha once hic sevgilisi olmamis biriyim, kac yildir pesimde diye o saflikla kabul ettim. O zamanlar esimin univ. daha bitmemisti, birkac ay sonra bitip, nisan yapariz dedi, tamam dedim. Ama nerde... 2 yil sonra zor bitirdi uniyi, ancak atandi, bu arada kendisi muhendis. Bu arada benim bircok iyi talibim oldu ama kabul etmedim, esime de hic yansitmadim. Benim ailem istanbulda, esim ve ailesi ankarada. Bizimki ataninca tanismaya geleceklerdi, geldiler ellerinde ne cicek ne baska birsey, sadece bir kutu cikolata. Guya tanisma idi, paldir kuldur istediler orada. Sonra bir daha tatli yemeye geldiler, kucuk bir pasta ile, kendilerine ancak yetti, bana bir dilim kalmadi bile.
Once aileler kendi aramizda soz olsun dediler, sonra benim babam sazli, yemekli nisan yapti, hicbir masraf yapmadilar, nisan icin de gayet basit ucuz bir alisveris yaptik. Benim ailem de ben de hicbirsey istemedik onlardan. Dugun icin hic acele etmediler, bir yil boyunca bunlarin keyfini bekledik, ben hep o zamanlar nisanlima dugunu yapalim diyordum ama beyefendi ailesi ne derse o, hic sozlerinin disina cikmiyordu. Nisanlilik boyunca da ne bana, ne ailme hicbir hediye, hicbirsey gelmedi onlardan. Esim surekli bana baski yapiyordu, ailemden hicbirsey isteme, ne istersen benden iste, sakin ha ailemden birsey isteme, ben bugune kadar ailemden hicbirsey istemedim, sen de isteme beni rezil etme vs diye. Ben de aileme baski yapiyordum, sakin onlardan birsey istemeyin, sakin ha istemeyin, sakin istemeyin diye, ailem de ben de onlardan birsey istemedik ama onlar da hic mi hic birsey almadilar. Bize gelirken 1 tl lik pismaniye kutusu getiriyorlardi, inanir misiniz? Ben esimden birsey istedigimde ki cok nadirdir, ne yapacaksin onu, bosver, ben sana evlenince alirim, simdi durumum dar vs diyordu, hatta begendigim gelinligi bile soyledigimde kocaman bir OFFFFF cekti bana, cok uzulmustum, oysa hic pahali degildi ve kiralikti, satin bile almadi. Dis mekan fotosu istedim, bana bagirdi cagirdi, studyoda uyduruk fotolar cekildik. Icimde kaldi dis mekan fotosu ve gelinligimAilem istanbulda kina ve dugun yaptilar, esim ve ailesi yine hicbirseyi karsilamadi, odemedi, sormadilar bile, ama ben ailemi susturdum, gerekirse ben odeyeyim onlardan istemeyin dedim, istemediler onlar da, babam odedi herseyi. Cunku esim bir gelinlikte bile demedigini koymuyordu. Sadece ailem on tane bilezik istedi benim icin, aylarca annesi, esim, sulalesi arkamizdan demedikleri lafi koymadilar, esim cok laf ebesidir, ben asla onunla basa cikamam, benim ve ailem icin demedigi lafi koymuyordu. Hatta benim canimdan cok sevdigim anneannem vefat etti, esim hala o gunlerde bile on tane bilezik lafi yapiyordu bana. Biz dugunde anons istemedik, kaynanam arkamizdan on tane bilezik takiyorsam anons da ettiririm demis, dugun salonunun ortasinda, hic haberim de yok, zorla akrabasini cikardi, anons ettirdi, rezil oldum oracikta, esim de annesini hic kirmaz, arkamdan ettir tabi demis, on tane bilezik takiyorsan anons da ettir demis. Cok rezil oldum ese dosta karsi, arkadaslarim alay etti benimle, bu ne boyle diye, hatta esimin arkadaslari da alay etti. Gelin arabam bile esimin kiraladigi uyduruk bir reno idi, ona da en ucuz suslemeyi yaptirmis ben kuaforde iken. Ankarada da bir dugun yaptilar ama inanin ilcenin en kotu dugun salonunu tuttular, ben dedim ki esime telefonda orasi mi olacak, en kotu salon, o kadar mi uyduruk olur, esim de annesine demis, sonra o salondan biraz daha iyisi ama yine uyduruk bir baska salonu tuttular. Bu arada biz dugunden sonra yurtdisina geldik, ev esyasi hic alinmadi bize, ama tam da esim ve ailesinin istedigi oldu, bedavaya getirdiler esya isini, zaten esya alinsaydi da herseyi benim saf babam alacakti bu gidisle, o da ne yapsin hep benim mutlulugum icin sustu, ben susturdum daha dogrusu. Evlendik, ilk gece tabi anlarsiniz balayi yok tatil yok, esimin bekar evine gittik, ilk sabah esimin telefonu caliyor, arayan babasi, dugun salonunun parasini ode dedi, bizimki de tamam dedi, birkac gun sonra dugunde takilan takilarla ankaradaki dugun salonu parasini odedik. Esim bana soz vermisti, seni tatile goturemedim ama soz bir dahaki sene gotururum diye. Bir dahaki sene tr ye gittik tabi esim anasinin dizinin dibinden ayrilir mi? Bir ay tatildi benim annemgilde 5 gun mu ne kaldik, geriye kalan da ankaradaydik. Ustelik tatil de yalan oldu, biriktirdigimiz paralari da ailesine verdi, ihtiyaclari vardi, ben de verme demedim, karismadim ona, hala safim goruyorsunuz. Yakin zamanda ben tr ye gittim, gorumcemin nisani oldu, esim gelemedi, annesigil benimle hic ilgilenmedi, hep kendi ailem ilgilendi, ben hala saf gibi onlarda kaldim, gorumcemin nisani ile ilgilendim. Simdi gorumceye oglan tarafi kina-dugun yapacakmis ama benim kaynanalar en guzel salonu kina icin tutturmuslar, hem dugun de yemekli olacakmis, hem herturlu masraf da oglan tarafinin, anli sanli dugun yaptiracaklar yani.
Butun bunlar benim hep icimde kaldi, esime de cok kiziyorum, ailesine de. Icimde kocaman bir kin kutlesi var, sinir oluyorum esime de ailesine de, hep intikam almak istiyorum. Sihz olsaniz boyle bir adamla hem de benim pozisyonumda biri olarak ne yaparsiniz?
Merhaba ben 26 yasinda, 1,5 yillik evli, universite mezunu, ogretmen, hatta yuksek lisans kazanan biriyim, esim ve ailesiyle ilgili paylasamadiklarimi buraya yazacagim, icimde buyuk bir kin kutlesi var, erimiyor bir turlu.
Esim ben universite 3 te iken bana acildi, reddettim. Uni. bitince tekrar acildi, evlenmek istedigini vs soyledi. Ben daha once hic sevgilisi olmamis biriyim, kac yildir pesimde diye o saflikla kabul ettim. O zamanlar esimin univ. daha bitmemisti, birkac ay sonra bitip, nisan yapariz dedi, tamam dedim. Ama nerde... 2 yil sonra zor bitirdi uniyi, ancak atandi, bu arada kendisi muhendis. Bu arada benim bircok iyi talibim oldu ama kabul etmedim, esime de hic yansitmadim. Benim ailem istanbulda, esim ve ailesi ankarada. Bizimki ataninca tanismaya geleceklerdi, geldiler ellerinde ne cicek ne baska birsey, sadece bir kutu cikolata. Guya tanisma idi, paldir kuldur istediler orada. Sonra bir daha tatli yemeye geldiler, kucuk bir pasta ile, kendilerine ancak yetti, bana bir dilim kalmadi bile.
Once aileler kendi aramizda soz olsun dediler, sonra benim babam sazli, yemekli nisan yapti, hicbir masraf yapmadilar, nisan icin de gayet basit ucuz bir alisveris yaptik. Benim ailem de ben de hicbirsey istemedik onlardan. Dugun icin hic acele etmediler, bir yil boyunca bunlarin keyfini bekledik, ben hep o zamanlar nisanlima dugunu yapalim diyordum ama beyefendi ailesi ne derse o, hic sozlerinin disina cikmiyordu. Nisanlilik boyunca da ne bana, ne ailme hicbir hediye, hicbirsey gelmedi onlardan. Esim surekli bana baski yapiyordu, ailemden hicbirsey isteme, ne istersen benden iste, sakin ha ailemden birsey isteme, ben bugune kadar ailemden hicbirsey istemedim, sen de isteme beni rezil etme vs diye. Ben de aileme baski yapiyordum, sakin onlardan birsey istemeyin, sakin ha istemeyin, sakin istemeyin diye, ailem de ben de onlardan birsey istemedik ama onlar da hic mi hic birsey almadilar. Bize gelirken 1 tl lik pismaniye kutusu getiriyorlardi, inanir misiniz? Ben esimden birsey istedigimde ki cok nadirdir, ne yapacaksin onu, bosver, ben sana evlenince alirim, simdi durumum dar vs diyordu, hatta begendigim gelinligi bile soyledigimde kocaman bir OFFFFF cekti bana, cok uzulmustum, oysa hic pahali degildi ve kiralikti, satin bile almadi. Dis mekan fotosu istedim, bana bagirdi cagirdi, studyoda uyduruk fotolar cekildik. Icimde kaldi dis mekan fotosu ve gelinligimAilem istanbulda kina ve dugun yaptilar, esim ve ailesi yine hicbirseyi karsilamadi, odemedi, sormadilar bile, ama ben ailemi susturdum, gerekirse ben odeyeyim onlardan istemeyin dedim, istemediler onlar da, babam odedi herseyi. Cunku esim bir gelinlikte bile demedigini koymuyordu. Sadece ailem on tane bilezik istedi benim icin, aylarca annesi, esim, sulalesi arkamizdan demedikleri lafi koymadilar, esim cok laf ebesidir, ben asla onunla basa cikamam, benim ve ailem icin demedigi lafi koymuyordu. Hatta benim canimdan cok sevdigim anneannem vefat etti, esim hala o gunlerde bile on tane bilezik lafi yapiyordu bana. Biz dugunde anons istemedik, kaynanam arkamizdan on tane bilezik takiyorsam anons da ettiririm demis, dugun salonunun ortasinda, hic haberim de yok, zorla akrabasini cikardi, anons ettirdi, rezil oldum oracikta, esim de annesini hic kirmaz, arkamdan ettir tabi demis, on tane bilezik takiyorsan anons da ettir demis. Cok rezil oldum ese dosta karsi, arkadaslarim alay etti benimle, bu ne boyle diye, hatta esimin arkadaslari da alay etti. Gelin arabam bile esimin kiraladigi uyduruk bir reno idi, ona da en ucuz suslemeyi yaptirmis ben kuaforde iken. Ankarada da bir dugun yaptilar ama inanin ilcenin en kotu dugun salonunu tuttular, ben dedim ki esime telefonda orasi mi olacak, en kotu salon, o kadar mi uyduruk olur, esim de annesine demis, sonra o salondan biraz daha iyisi ama yine uyduruk bir baska salonu tuttular. Bu arada biz dugunden sonra yurtdisina geldik, ev esyasi hic alinmadi bize, ama tam da esim ve ailesinin istedigi oldu, bedavaya getirdiler esya isini, zaten esya alinsaydi da herseyi benim saf babam alacakti bu gidisle, o da ne yapsin hep benim mutlulugum icin sustu, ben susturdum daha dogrusu. Evlendik, ilk gece tabi anlarsiniz balayi yok tatil yok, esimin bekar evine gittik, ilk sabah esimin telefonu caliyor, arayan babasi, dugun salonunun parasini ode dedi, bizimki de tamam dedi, birkac gun sonra dugunde takilan takilarla ankaradaki dugun salonu parasini odedik. Esim bana soz vermisti, seni tatile goturemedim ama soz bir dahaki sene gotururum diye. Bir dahaki sene tr ye gittik tabi esim anasinin dizinin dibinden ayrilir mi? Bir ay tatildi benim annemgilde 5 gun mu ne kaldik, geriye kalan da ankaradaydik. Ustelik tatil de yalan oldu, biriktirdigimiz paralari da ailesine verdi, ihtiyaclari vardi, ben de verme demedim, karismadim ona, hala safim goruyorsunuz. Yakin zamanda ben tr ye gittim, gorumcemin nisani oldu, esim gelemedi, annesigil benimle hic ilgilenmedi, hep kendi ailem ilgilendi, ben hala saf gibi onlarda kaldim, gorumcemin nisani ile ilgilendim. Simdi gorumceye oglan tarafi kina-dugun yapacakmis ama benim kaynanalar en guzel salonu kina icin tutturmuslar, hem dugun de yemekli olacakmis, hem herturlu masraf da oglan tarafinin, anli sanli dugun yaptiracaklar yani.
Butun bunlar benim hep icimde kaldi, esime de cok kiziyorum, ailesine de. Icimde kocaman bir kin kutlesi var, sinir oluyorum esime de ailesine de, hep intikam almak istiyorum. Siz olsaniz boyle bir adamla hem de benim pozisyonumda biri olarak ne yaparsiniz?