Yüksek lisansınızdan niye bahsettiniz anlamadım ?
Eşinizin doktorasından filan.
Öyle bir söylüyorsunuz ki , bunu yapan eşim de "doktora yapıyor üstelik" diye.
Nice ilkokul mezunu insan gördüm , ama adap biliyor.
Yani bu okumuş olmak filan sizin için çok önemli bir kıstas anlaşılan.
Sizin sorununuz ne biliyor musunuz ? Yok almadılar ,etmediler değil.
Aslında itiraf edin kendinize, siz kendinizi çok yukarıda ve çok çok daha iyi şeylere layık görüyorsunuz. Daha iyi eş, daha iyi kayınvalide ...
Ama eşiniz ve ailesi de bunun tam tersi olunca. Burda sorun çıkıyor işte.
Merhaba ben 26 yasinda, 1,5 yillik evli, universite mezunu, ogretmen, hatta yuksek lisans kazanan biriyim, esim ve ailesiyle ilgili paylasamadiklarimi buraya yazacagim, icimde buyuk bir kin kutlesi var, erimiyor bir turlu.
Esim ben universite 3 te iken bana acildi, reddettim. Uni. bitince tekrar acildi, evlenmek istedigini vs soyledi. Ben daha once hic sevgilisi olmamis biriyim, kac yildir pesimde diye o saflikla kabul ettim. O zamanlar esimin univ. daha bitmemisti, birkac ay sonra bitip, nisan yapariz dedi, tamam dedim. Ama nerde... 2 yil sonra zor bitirdi uniyi, ancak atandi, bu arada kendisi muhendis. Bu arada benim bircok iyi talibim oldu ama kabul etmedim, esime de hic yansitmadim. Benim ailem istanbulda, esim ve ailesi ankarada. Bizimki ataninca tanismaya geleceklerdi, geldiler ellerinde ne cicek ne baska birsey, sadece bir kutu cikolata. Guya tanisma idi, paldir kuldur istediler orada. Sonra bir daha tatli yemeye geldiler, kucuk bir pasta ile, kendilerine ancak yetti, bana bir dilim kalmadi bile.
Once aileler kendi aramizda soz olsun dediler, sonra benim babam sazli, yemekli nisan yapti, hicbir masraf yapmadilar, nisan icin de gayet basit ucuz bir alisveris yaptik. Benim ailem de ben de hicbirsey istemedik onlardan. Dugun icin hic acele etmediler, bir yil boyunca bunlarin keyfini bekledik, ben hep o zamanlar nisanlima dugunu yapalim diyordum ama beyefendi ailesi ne derse o, hic sozlerinin disina cikmiyordu. Nisanlilik boyunca da ne bana, ne ailme hicbir hediye, hicbirsey gelmedi onlardan. Esim surekli bana baski yapiyordu, ailemden hicbirsey isteme, ne istersen benden iste, sakin ha ailemden birsey isteme, ben bugune kadar ailemden hicbirsey istemedim, sen de isteme beni rezil etme vs diye. Ben de aileme baski yapiyordum, sakin onlardan birsey istemeyin, sakin ha istemeyin, sakin istemeyin diye, ailem de ben de onlardan birsey istemedik ama onlar da hic mi hic birsey almadilar. Bize gelirken 1 tl lik pismaniye kutusu getiriyorlardi, inanir misiniz? Ben esimden birsey istedigimde ki cok nadirdir, ne yapacaksin onu, bosver, ben sana evlenince alirim, simdi durumum dar vs diyordu, hatta begendigim gelinligi bile soyledigimde kocaman bir OFFFFF cekti bana, cok uzulmustum, oysa hic pahali degildi ve kiralikti, satin bile almadi. Dis mekan fotosu istedim, bana bagirdi cagirdi, studyoda uyduruk fotolar cekildik. Icimde kaldi dis mekan fotosu ve gelinligimAilem istanbulda kina ve dugun yaptilar, esim ve ailesi yine hicbirseyi karsilamadi, odemedi, sormadilar bile, ama ben ailemi susturdum, gerekirse ben odeyeyim onlardan istemeyin dedim, istemediler onlar da, babam odedi herseyi. Cunku esim bir gelinlikte bile demedigini koymuyordu. Sadece ailem on tane bilezik istedi benim icin, aylarca annesi, esim, sulalesi arkamizdan demedikleri lafi koymadilar, esim cok laf ebesidir, ben asla onunla basa cikamam, benim ve ailem icin demedigi lafi koymuyordu. Hatta benim canimdan cok sevdigim anneannem vefat etti, esim hala o gunlerde bile on tane bilezik lafi yapiyordu bana. Biz dugunde anons istemedik, kaynanam arkamizdan on tane bilezik takiyorsam anons da ettiririm demis, dugun salonunun ortasinda, hic haberim de yok, zorla akrabasini cikardi, anons ettirdi, rezil oldum oracikta, esim de annesini hic kirmaz, arkamdan ettir tabi demis, on tane bilezik takiyorsan anons da ettir demis. Cok rezil oldum ese dosta karsi, arkadaslarim alay etti benimle, bu ne boyle diye, hatta esimin arkadaslari da alay etti. Gelin arabam bile esimin kiraladigi uyduruk bir reno idi, ona da en ucuz suslemeyi yaptirmis ben kuaforde iken. Ankarada da bir dugun yaptilar ama inanin ilcenin en kotu dugun salonunu tuttular, ben dedim ki esime telefonda orasi mi olacak, en kotu salon, o kadar mi uyduruk olur, esim de annesine demis, sonra o salondan biraz daha iyisi ama yine uyduruk bir baska salonu tuttular. Bu arada biz dugunden sonra yurtdisina geldik, ev esyasi hic alinmadi bize, ama tam da esim ve ailesinin istedigi oldu, bedavaya getirdiler esya isini, zaten esya alinsaydi da herseyi benim saf babam alacakti bu gidisle, o da ne yapsin hep benim mutlulugum icin sustu, ben susturdum daha dogrusu. Evlendik, ilk gece tabi anlarsiniz balayi yok tatil yok, esimin bekar evine gittik, ilk sabah esimin telefonu caliyor, arayan babasi, dugun salonunun parasini ode dedi, bizimki de tamam dedi, birkac gun sonra dugunde takilan takilarla ankaradaki dugun salonu parasini odedik. Esim bana soz vermisti, seni tatile goturemedim ama soz bir dahaki sene gotururum diye. Bir dahaki sene tr ye gittik tabi esim anasinin dizinin dibinden ayrilir mi? Bir ay tatildi benim annemgilde 5 gun mu ne kaldik, geriye kalan da ankaradaydik. Ustelik tatil de yalan oldu, biriktirdigimiz paralari da ailesine verdi, ihtiyaclari vardi, ben de verme demedim, karismadim ona, hala safim goruyorsunuz. Yakin zamanda ben tr ye gittim, gorumcemin nisani oldu, esim gelemedi, annesigil benimle hic ilgilenmedi, hep kendi ailem ilgilendi, ben hala saf gibi onlarda kaldim, gorumcemin nisani ile ilgilendim. Simdi gorumceye oglan tarafi kina-dugun yapacakmis ama benim kaynanalar en guzel salonu kina icin tutturmuslar, hem dugun de yemekli olacakmis, hem herturlu masraf da oglan tarafinin, anli sanli dugun yaptiracaklar yani.
Butun bunlar benim hep icimde kaldi, esime de cok kiziyorum, ailesine de. Icimde kocaman bir kin kutlesi var, sinir oluyorum esime de ailesine de, hep intikam almak istiyorum. Siz olsaniz boyle bir adamla hem de benim pozisyonumda biri olarak ne yaparsiniz?
Aynen oyle, sadece bir salonututuldu, onun parasini bile dugunun hemen ertesi gunu arayarak istediler de biz odedik ama sorsaniz turkiyenin en anli sanli dugununu yapmislardir. Kaynanam da esim de hala anlata anlata bitiremezler yaptiklarini. Kaynanam nerden baksaniz yirmi yillik bir tane yorgan, bir tane battaniye almis nisanliliktan beri her gittigimde soyler durur, size en iyisinden yorgan aldim, en iyisinden en pahalisindan battaniye aldim diye, o kadar yani. Dayanamadim bir gun dedim gayet eski seyler bunlar, ben o zamandan oyle dusundum, taa yillar oncesinden aldim, ama seninkilerden bile pahali, en iyisi en pahalisi bilmem ne diyor annemlerin yaptiklarini soyleyerek utanmadan. Kaldi ki annemler benim begendigim en iyi ceyizi aldilar bana, evim esyam yok bari birkac parca ceyizim olsun dedim, annem babam orada da kirmadi yine.
Bu sekilde dusunmeyin, sizi de anliyorum, yazi diline bakinca bu ayrintilar soylediginiz sekilde gorulebilir ancak yuzyuze tanismadan nasil birisi oldugumu anlayamazsiniz. Kendimi tanitma amacli yazdim ve orda deginmek istedigim esimin egitimine ragmen hala ne kadar ailesinin sozunu dinledigi, onlarin istedikleri sekilde hareket etmesi. Ailesini gectim, egitimli birinin uc-bes kurus masraf icin ortaligi ayaga kaldirmasi da ilginc degil mi? Kendi konumumdan bahsetme sebebim de ben de esimden altta kalir bir durumda degilim, beni ezmeye, asagilamaya calismasi, ailesini bu gibi konularda benden yukarda tutmasi hic olmasi gereken bir durum degil.
eşiniz ve ailesi sizi en baştan istediklerinizi yapmamışlar neden evlendiniz o zaman ?
diyorsunuz ki 1 tl lik pişmaniye ile geliyorlardı, nişan içiin ucuz alışveriş yaptıklar felan ee o zamandan belliiymiş neden ayrılmadınız neden devam ettiniz ki yola ? bütün bunlara rağmen yola devam etmişiniz yani kendi isteğinizle olmuuş o yüzden ağlamak sızlamak anlamsız.
Kusura bakmayın,ama yazdıklarınızı okudukça benim bile burdan'''işine gelmiyorsa evlenmeyeydin kardeşim'' diyesim geldi.
Bu şekilde geçmişi kafaya takarak veya ısıtıp ısıtıp eşinizin önüne sunarak hem kendinize hemde eşinize eziyet edersiniz.
Unutun düğünü,battaniyeyi,pişmaniyeyi,yeni bir sayfa açın kendinize.
Hedefler belirleyin,dırdır etmeden o hedeflerinize ulaşın.
Gelinlik aldıramadım diye üzüleceğinize eşinize araba aldırın misal.
Ama lütfen unutun şu içinize attıklarınızı...
Bir öğretmenin yazdıklarının bu kadar zor okunması ve anlaşılmaması pes dedirtti bana doğrusu. İnanın üşendim okumaya...
Anladığım kadarıyla siz biraz takılmışsınız bazı şeylere, biraz da sabit fikirlisiniz. Geçmişte yaşamaya devam ederseniz bir kutu çikolatanın derdini bir ömür boyu yaşarsınız..
Ayrıca yaşanan gelişmeler karşısında susarak ve kabullenerek zaten bunları kendinize yakıştırmışsınz. İnsanlar sizi kandırmamış, siz herşeyi göre göre kabul etmişsiniz. Bence eşinizin ailesinden önce çeki düzen vermeniz gereken başka şeyler var.
Sevgiler..
bencede cok cok sorun yapılcak sey değil.emin ol nelerle uğraşıyoruz.hatta bu süre zarfında uzakta olman o kadar büyük avantaj ki kıymetini bil.hem maddi hem manevi zarara uğramıs biri olarak söylüyorum..burda anlatsam bitiremem..seni yermek için demiyorum sakın yanlış anlama zaten konu başlığında da yazmıssın içimdekileri paylaşmak istiyorum diye...küçük ya da büyük iyi geliyor insana paylaşmak..güzel günleriiniz olsun inşallah cok takılma.
Hakikaten sorun yapilacak seyler degil, hele de evlenmisiz, gecmis gitmis ama 1 yil nisanli durduk, ufak tefek her istegim, her lafim agzima tikildi esim ve ailesi tarafindan. Hele esim anneme, babama demedigini koymadi, bir yil boyunca, guya hicbir halttan anlamiyorlarmis, herseyi istiyorlarmis, on tane bilezik istemisler, oglan tarafi ne yaparsa oymus, isi yokusa suruyorlarmis,isi kolaylastirmak gerekirken zorlastiriyorlarmis bilmem ne, hem de hicbirsey istemediler, sadece bazi tarihlerde babam o gun olmaz uygun degil su gun olsun gibi ufak tefek seyler soyledi. Ben gelinligin en pahalisini istiyormusum, ucuz olsa ne olurmus, en cirkini olsa ne olurmus, 100 tl lik gelinlik olsa ne olurmus ki, onemli olan evlenmemiz, kavusmamiz degil miymis, tam bir yil boyunca beni aglata aglata dir dir dir konustu. Hatta babam istanbulda dugun yapiyor diye dir dir etti, hem nisan, hem kina, hem dugun yapiyormus babam, oglan evlendirenden daha hevesliymis, ne diye iki dugun oluyormus ki, tam bir gorgusuz esim. Simdi ben butun bunlarin ustune sunger cekip nasil susayim? hem neden gorumceye hicbir dir dir yok? neden o prensesler gibi evlendiriliyor? onemli olan iki kisinin kavusmasi degil mi, neden en iyisi, en guzeli ona yaptiriliyor? erkek tarafina yazik degil mi, neden herseyi yapiyorlar da bizimkiler ses cikarmiyor?
sen eşine mi daha çok kızgınsın ailesine mi, aile seni bi yere kadar yıpratabilir nedir maddi açıdan yapması gerekenleri (ki bence mecbur değiller ama sen gönül koydun diye yazıyorum) yapmazlar incinmen maddi olur ama eşin seni manen yıpratıyo
Kesinlikle esime kizginim. Ailesi bir iki kelam birsey der susar, ama esim ailesini susturmadi, ailesi bir iki kelam sikayet ettiyse o onlari hakli tututarak abarta abarta bana geldi, beni suclu konuma dusurdu, beni asagiladi. Benimle de kalsa, aileme, anneme babama demedigini koymadi bana karsi. Oyle de laf ebesi bilmis biri ki ben onun karsisinda hic hakli cikamam, koseden bucaktan, kiyidan kenardan toplar biriktirir dag gibi hata sayar insana, susar kalirim aglaya aglaya karsisinda, yetmezse tehdit eder, babami annemi arayip agzina geleni soyleyecegini vs soyler, sirf annem babam karismasin, uzulmesin diye susarim, simdi de boyle, nisanlilikta da boyleydi, hersey de ona gore sorun, kendisinin ve ailesinin istegi ve kontrolu disinda olan herseye bir sorun bulur. Dedim ya, benim babamin yaptigi, 5 kurus odetmedigi seylere bile soylenir, agzina geleni sayar, bir kusur bir hata bulup abarta abarta dillendirirdi.