icime attiklarimi paylasacagim

Oldukça pasif bir tavır sergiliyorsunuz. Bağırıyor bastırıyor diyorsunuz buna izin vermeyin. O dönemde saftım diyorsunuz saf degildiniz gayet iyi biliyordunuz ama duruma müdahale edecek dirayetiniz yoktu sadece bu da gençlikten toyluktan kaynaklanıyor. Ben de yıllar geçtikçe öğrendim insanlara nasıl davranılacağını nasıl kendi hakkını savunacağını ha hala çok daha öğreneceklerim var ama her olay bir tecrübe oluyor. Bir kere bu pasif tavırdan vazgeçin. Pasif olma sebebiniz kafanızda ne istediginizi şu an bilemiyorsunuz. Kırgınlık var içinizde geçmişte size yapılan bu davranışlar ben bu kadar değersiz miydim düşüncesine sebep olmuş. Degilsiniz elbetteki ama bu içinizdeki kırgınlığın geçmesini istiyorsunuz ama nasıl olacağını kafanızda netleştirememişsiniz. İstiyorsunuz ki eşim ailesi işte sana bu vakti zamanında yapmadık göstermedik affet demesini vs aslında bu da degil egonu öz benliğinizin aldığı yaranın tamir olması lazım. Bak bunu kimseden bekleme derim kimse aa sana yapmadık affet bizi vs demez hatta emin ol kendilerini suçlu bile görmüyorlar. E peki sen ne olacaksın bi kere şöyle düşün şu an eşimle aram nasıl bana değer veriyor mu yoksa beni yok mu sayıyor ihtiyaçlarımı karşılıyor mu yok bu konuda eksikler yoksa çokta umursama tamam öyle oldu ama Allah sonunu hayır etsin dersin. Ha gördüğün üzere hala sana değer vermiyor dikkate almıyorsa o zaman tavrını gayet ciddi bir şekilde ortaya koyacaksın. Ben bu şekilde bana davranmanı istemiorum u eşin görecek. Öyle bağırarak vs ile susturulacak birşey olmamalı tepkin gayet ciddi ne istedigini bilen tarz olmalı. Ben de önceden sinerdim bağıran oldu mu filan ohoo hayat bana çok staj yaptırdı hiç bağırmam ama tavır gösterirken öyle bir buz kesiliyorum ki o sözlerimin soğukluğu direkliği karşı tarafı susturuyor. Babam çok bağırarak susturmaya çalışırdı annem susmazdı ikisi öyle işte. Babam bana bağırdığında öyle keskin bir cümle ediyorum ki birden susuyor. Sonra ben böyle demek istedim filan der. Tabi sonuçta babam düşmanım degil ama kimse kimseye bağırma hakkına sahip degil.

Bu sekilde dusunmeyin, sizi de anliyorum, yazi diline bakinca bu ayrintilar soylediginiz sekilde gorulebilir ancak yuzyuze tanismadan nasil birisi oldugumu anlayamazsiniz. Kendimi tanitma amacli yazdim ve orda deginmek istedigim esimin egitimine ragmen hala ne kadar ailesinin sozunu dinledigi, onlarin istedikleri sekilde hareket etmesi. Ailesini gectim, egitimli birinin uc-bes kurus masraf icin ortaligi ayaga kaldirmasi da ilginc degil mi? Kendi konumumdan bahsetme sebebim de ben de esimden altta kalir bir durumda degilim, beni ezmeye, asagilamaya calismasi, ailesini bu gibi konularda benden yukarda tutmasi hic olmasi gereken bir durum degil.

İçinizde kalan gelinlik ve düğün salonumu..?
Eşinizi seviyorsanız eğer sizce bunların bir önemi varmı?
Bir bakıma haklısınız aslında.. Eşinizden birşey istediğiniz zaman
size çıkışması oofff çok pahalıymış, nere gerek var evlenince ben sana alırım
gibi laf söylemesi kırıcı evet, ama benim gelinliğimde kiralıktı ve iyiki kiralamışım 1 kere giyeceğim
sonuçta saklamanında bir anlamı yok dış çekim fotosuna gelince
eveeetttt haklısınız bu konuda resim hatıradır çünkü bu önemlidir..
Fakat siz en başta yapmıssınız hatayı.. Niye susturuyosunuz ailenizi,
yada niye sustunuz..? Sesinizi çıkarmadığınız için iyi niyetinizi kullanmışlar resmen..
Çok kızıyorum böyle iyi niyetin hep suistimal edilmesine, kullanılmasına..

Haksızlığa gelemiyorum ben yaa..
Evlenmişsiniz 1,5 yıl olmuş yapacak birşey yok eşinizi seviyorsanız zaten
mutluluğunuz daha önemli boşverin olmuş bitmiş birşey nede olsa,
Görümcenizin düğünü iyi olabilir damat tarafınında durumu iyiyse istediği
gibi yaparlar bu sizi ilgilendirmez size düşen mutlu olmasını dilemektir..
Kin tutmakta iyi değildir ayrıca kalbi köreltir yapmayın..
Bırakın eden kendi ayıplığıyla kalsın

Kusura bakmayın,ama yazdıklarınızı okudukça benim bile burdan'''işine gelmiyorsa evlenmeyeydin kardeşim'' diyesim geldi.

Bu şekilde geçmişi kafaya takarak veya ısıtıp ısıtıp eşinizin önüne sunarak hem kendinize hemde eşinize eziyet edersiniz.

Unutun düğünü,battaniyeyi,pişmaniyeyi,yeni bir sayfa açın kendinize.

Hedefler belirleyin,dırdır etmeden o hedeflerinize ulaşın.

Gelinlik aldıramadım diye üzüleceğinize eşinize araba aldırın misal.

Ama lütfen unutun şu içinize attıklarınızı...

Ben severim yüksek lisans yapan, doktora yapan insanları.
Ne güzel şartlar el vermiş, çalışmış ve yapmışsınız.
Tebrik ederim bununn için.
Sadece bahsetmenizi yadırgadım ama kötü niyetli değilse sorun yok demektir.
Dediğim gibi maalesef eşiniz de o adap yok demek ki.
3-5 kuruşun hesabını yapan insanları sevmiyorum. Onlar da genellikle hep böyle okumuşlardan çıkıyor ama biliyor musunuz ?
Sizi bu genellemenin dışında tutarım tabi. Hepsi bir olmasa da geneli okumuş ya da zengin insan olur :)
Dediğim gibi bence siz eşinizin ailesinden yukarıda bir standart ile büyümüşsünüz. Dolayısı ile uyumsuzluk oluyor .
Umarım düzelir ...

valla ben saydıklarınızın görgüsüzce vs olduğunu sanmıyorum çok normal ve insani istekleriniz olmuş. on bilezik hariç diycem de bu kadar cimri insanlara 10 bilezik az bile 20 isteseymişiniz.

bir aile evladı evlenirken imkanları doğrultusunda elinden geleni yapmalı bence, ha hayatını onlara sırtını yaslayarak geçirmeyi düşünmek ayrı ona kesinlikle karşıyım lakin aileler nişanlık mı gelinlik mi bilezik mi artık imkanı neye elveriyorsa bir şeylerin ucundan tutmalılar. bu maddi yardımdan ziyade iyi niyet göstergesi diye düşünüyorum.

sizin hatanızsa tüm bunlara susmak olmuş göz göre göre kendinizi ateşe atmışsınız. bu saatten sonra denecek tek bir söz var ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. deveyi gütme taraftarı iseniz de bundan sonra akıllı olun geçmişe takılıp kalmayın ama kendinizi de daha fazla kullandırtmayın.

Ben de katılıyorum ayrıca okulum bitiyor demiş 2 yılda bitmemiş üstüne. Ortada bir sorumsuzluk ya da yalan var zaten. Her türlü kötü..

hep maddiyata takılmışınız almadılar, yapmadılar gibi..
evet size hak veriyorum insan bir kere evlenir herşeyin güzel olmasını ister ama iş adamının oğluyla da evlenseniz dört dörtlük bir düğününüz olmazdı emin olun.
size kötü davranmadılarsa size hakaret etmedilerse tamamdır, yani takılmayın gelinliğinize vs ye.
evet bugün düğününüz güzel olmamış ama ilerde en güzel eve siz sahip olacaksınız belki. geçmişi boşverin yapacak bir şey yok kendinizi yıpratmaya değmez.

Aynen ya Parkonum boş yere kendini doldurup duruyor...

Ne olmasını bekliyorsun konu sahibi...

Geçmiş tekrar gelmeyeceğine göre önüne bakacaksın o zaman.

Yurt dışında eğitim gibi bir imkana sahipsiniz. İleride en iyilerini alırsınız...

Tüm yorumlari okumadim ama sunu fark ettim ki siz görümceyi kiskaniyorsunuz... Bi gelin kendisini görümceyle kiyaslamamasi gerekir bence, yani söyleki adi üstünde siz gelin o kizlari... Kötü anlamda demiyorum, bakin ben hem gelinim, hemde görümce ve benimde görümcem var...ben esime zamaninda dedimki,bikac ufak isteklerim yapilmamisti önem gösterilmemisti, bak gör bana yapilmayan seyler gereksiz gibi gösteriliyor simdi ama yarin öbürgün kizkardesin evlenirken annen nasilda ayni bunlara önem verecek, ve aynisida oldu, eeee kendi kizi olunca deger veriliyor...sizinde keske aileniz susmasaydi kimi seylerde diretseydiler ozaman...simdi bunlari takmak size daha cok zarar verir, bide hersey maddiyat degil, bakalim o herseyi dörtdörtlük yapilan kisiler evlerinde huzurlu mutlu olucakmi...siz hep ayni seyleri takip kafanizda büyütürseniz yürütemezsiniz, bosverin elinizden geldigince kendiniz yapin kimseninde size söz etme hakki olmasin...

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama , üniversite okumuş, yüksek lisans yapmak üzere biri ile mühendis doktora yapmak üzere olan iki kişinin evliliğe bakışı ,düşünce yapısı bu olmamalı.. Açıkcası yazınızın hepsini okuyamadım bile. İşin içine yok onu yapmadılar bunu yapmadılar bilmemm ne girince bıraktım zaten .Eğitimli işini mesleğini sahiplenmiş insanların halen evlenirken birilerinden medet ummaya çalışmaları ailelerden birşeyler istemeleri komik geliyor...Bide bunlar yüzünden 1,5 yıl geçmiş halen aynı yerde sayıyor olmanız ayrı muamma...Bence senin evliliğinde başka sorunların var ve bunları bahane ediyorsun gibi geliyor..(ara sayfalarda başka yorumların olduysa bilemiyorum ilk yazdıklarına göre yorum yaptım)

bencede cok cok sorun yapılcak sey değil.emin ol nelerle uğraşıyoruz.hatta bu süre zarfında uzakta olman o kadar büyük avantaj ki kıymetini bil.hem maddi hem manevi zarara uğramıs biri olarak söylüyorum..burda anlatsam bitiremem..seni yermek için demiyorum sakın yanlış anlama zaten konu başlığında da yazmıssın içimdekileri paylaşmak istiyorum diye...küçük ya da büyük iyi geliyor insana paylaşmak..güzel günleriiniz olsun inşallah cok takılma.

Arkadaşım, Türk Dil Kurumu değil burası, KADINLAR KULÜBÜ..Ayrıca ÇEKİDÜZEN birleşik yazılır ayrı değil..Konuşmak için konuşmayalım.

Size nazaran benim düğün hikayem çok daha iyiydi ama, benimde önümde bir eltim vardı mesela benden 4-5 yıl önce evlenmiş. Kayınvalidem gitti onun altınlarının tamamnı tarttırdı x gram tutuyor sanada okadar yapıcam dedi, sonra bana ondan nerden baksan 40-50 gram daha az yaptı. Ki 40-50 gram 4-5 bin tl yapar.

Ona nişanlıykende evliykende, her gidişinde kıyafetler vs alırmış. Bana almadı.
Onu bayramda, yakınların düğünlerinde tepeden tırnağa giydirmiş bizde yeni evliyken kuzeni evlendi eşimin bana bi ince çorap bile almadı.

Düğün sıraları bende çok takılmıştım bunlara çok tatsızlıklar yaşadık ama şimdi umursamamaya çalışıyorum.Sürekli geçmişteki kızgınlıklarla anca kendimizi yer bitiririz. Unutmaya bak.Durup durup kendini hırslandırma.

Hakikaten sorun yapilacak seyler degil, hele de evlenmisiz, gecmis gitmis ama 1 yil nisanli durduk, ufak tefek her istegim, her lafim agzima tikildi esim ve ailesi tarafindan. Hele esim anneme, babama demedigini koymadi, bir yil boyunca, guya hicbir halttan anlamiyorlarmis, herseyi istiyorlarmis, on tane bilezik istemisler, oglan tarafi ne yaparsa oymus, isi yokusa suruyorlarmis,isi kolaylastirmak gerekirken zorlastiriyorlarmis bilmem ne, hem de hicbirsey istemediler, sadece bazi tarihlerde babam o gun olmaz uygun degil su gun olsun gibi ufak tefek seyler soyledi. Ben gelinligin en pahalisini istiyormusum, ucuz olsa ne olurmus, en cirkini olsa ne olurmus, 100 tl lik gelinlik olsa ne olurmus ki, onemli olan evlenmemiz, kavusmamiz degil miymis, tam bir yil boyunca beni aglata aglata dir dir dir konustu. Hatta babam istanbulda dugun yapiyor diye dir dir etti, hem nisan, hem kina, hem dugun yapiyormus babam, oglan evlendirenden daha hevesliymis, ne diye iki dugun oluyormus ki, tam bir gorgusuz esim. Simdi ben butun bunlarin ustune sunger cekip nasil susayim? hem neden gorumceye hicbir dir dir yok? neden o prensesler gibi evlendiriliyor? onemli olan iki kisinin kavusmasi degil mi, neden en iyisi, en guzeli ona yaptiriliyor? erkek tarafina yazik degil mi, neden herseyi yapiyorlar da bizimkiler ses cikarmiyor?

sen eşine mi daha çok kızgınsın ailesine mi, aile seni bi yere kadar yıpratabilir nedir maddi açıdan yapması gerekenleri (ki bence mecbur değiller ama sen gönül koydun diye yazıyorum) yapmazlar incinmen maddi olur ama eşin seni manen yıpratıyo

Siz bu gidişle görümcenize baka baka boşanırsınız.ne de olsa o,prensesler gb evleniyor.bence siz eşinizi sevmeyi bırakın,nefret ediyorsunuz.şu saydıklarınız gözünüzde büyümesinin tek sebebi eşinizi sevmemeniz.ben kendi adıma konuşuyorum.6 yıllık evliyim.evlendiğimde beyaz eşya yoktu.4 ay çamaşırları yıkadım.1 yıl buzdolabım bildiğin ısıtıyordu.küçük tüp kullandım.ve inan ki beni gören ne kadar güzelsin demeden geçmez abartısız söylüyorum.ama ben eşimi seviyordum hiç dert etmedim.eşimin ailesi misafirden farksızdı nişan,düğün devrelerinde.bir de burdan bakın derim.

Siz bu adami seviyor musunuz?

Benim sevdigim birisi var, onunla evlenecek olsam mutluluktan gozum dunyayi gormez, altin, aile vs hiiiiiicbir sey umursamam, ayaklarim yere basmaz. Su an gel dese giderim, dugun, gelinlik vs hicbir beklentim olmadan nikah dairesine kosa kosa giderim.

Bence siz sevmediginizi veya bu iliskinin sizi tatmin etmedigini fark ettiniz, o yuzden sinirlenecek bahane ariyorsunuz. Gercekten iliskisinden mutlu olan bir insan altini, anayi babayi dusunmez diye dusunuyorum.Ayni yastayiz bu arada.

Bir de konuyu o kadar duz anlatmissiniz ki, sanki evlilik degil is anlasmasi yapmissiniz. Yani yazdiklarinizda en ufak bir duygu, sevgi kirintisi goremedim acikcasi, hissiz ve cok mekanik yazilmis bir yazi okudum. Insanin sevdigini dusunurken bile ici titriyor.

Peki ailesine ve kendisine sinirlisiniz, ne yapmak istiyorsunuz? Yuzune vurup kavga etmek mi, cekip gitmek mi, ne bileyim, beklentiniz nedir bu adamdan?

Bir de ben esinizin davranis, kisilik ve tavirlarini hic begenmedim. Ailesini de ayrica gorgusuz ve kaba buldum. Lakin artik yurtdisindasiniz ve aileden uzaktasiniz, gecin ailesini. Esiniz hakkinda ne dusunuyorsunuz? Bu adam dirdirci ve omur torpusu bence, evlat olsa cekilmez.

Son düzenleme:

Kesinlikle esime kizginim. Ailesi bir iki kelam birsey der susar, ama esim ailesini susturmadi, ailesi bir iki kelam sikayet ettiyse o onlari hakli tututarak abarta abarta bana geldi, beni suclu konuma dusurdu, beni asagiladi. Benimle de kalsa, aileme, anneme babama demedigini koymadi bana karsi. Oyle de laf ebesi bilmis biri ki ben onun karsisinda hic hakli cikamam, koseden bucaktan, kiyidan kenardan toplar biriktirir dag gibi hata sayar insana, susar kalirim aglaya aglaya karsisinda, yetmezse tehdit eder, babami annemi arayip agzina geleni soyleyecegini vs soyler, sirf annem babam karismasin, uzulmesin diye susarim, simdi de boyle, nisanlilikta da boyleydi, hersey de ona gore sorun, kendisinin ve ailesinin istegi ve kontrolu disinda olan herseye bir sorun bulur. Dedim ya, benim babamin yaptigi, 5 kurus odetmedigi seylere bile soylenir, agzina geleni sayar, bir kusur bir hata bulup abarta abarta dillendirirdi.

ben artık sadece pesss diyebilirim Allah kolaylık versin ne diyim yazık geçen giden ömre yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…