icime attiklarimi paylasacagim

burdaki arkadaşlara söylüyorum, bu arkadaşı şu an sonuna kadar haklsıın saana neler yapmışlar
vah vah diye iyice gazlamanın bi anlamı yok.
artık boşverin bunları
çünkü evlenmişsiniz ve olanlar olmuş bitmiş çoktan
zamanında bunlar olurken madem size uymuyordu evlenmeseydiniz
şu an kin beslemenin kimseye faydası yok
bundan sonra yapacağınız en iyi şey
kendinizi çekmek ve hiçbiriyle görüşmemek
eşinize de paranızı yedirmemek olacaktır.

Siz bu adami seviyor musunuz?

Benim sevdigim birisi var, onunla evlenecek olsam mutluluktan gozum dunyayi gormez, altin, aile vs hiiiiiicbir sey umursamam, ayaklarim yere basmaz. Su an gel dese giderim, dugun, gelinlik vs hicbir beklentim olmadan nikah dairesine kosa kosa giderim.

Bence siz sevmediginizi veya bu iliskinin sizi tatmin etmedigini fark ettiniz, o yuzden sinirlenecek bahane ariyorsunuz. Gercekten iliskisinden mutlu olan bir insan altini, anayi babayi dusunmez diye dusunuyorum.Ayni yastayiz bu arada.

Bir de konuyu o kadar duz anlatmissiniz ki, sanki evlilik degil is anlasmasi yapmissiniz. Yani yazdiklarinizda en ufak bir duygu, sevgi kirintisi goremedim acikcasi, hissiz ve cok mekanik yazilmis bir yazi okudum. Insanin sevdigini dusunurken bile ici titriyor.

Peki ailesine ve kendisine sinirlisiniz, ne yapmak istiyorsunuz? Yuzune vurup kavga etmek mi, cekip gitmek mi, ne bileyim, beklentiniz nedir bu adamdan?

Bir de ben esinizin davranis, kisilik ve tavirlarini hic begenmedim. Ailesini de ayrica gorgusuz ve kaba buldum. Lakin artik yurtdisindasiniz ve aileden uzaktasiniz, gecin ailesini. Esiniz hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Esimin su asamadan sonra bana yaptiklarini kabul etmesini isterdim. Sen haklisin, gercekten de ben o zamanlar sen haketmedigin halde sana neler yaptim demesini isterdim, pisman olmasini isterdim. Ailesi ile arasina mesafe koyup beni 1. plana almasini isterdim, ailesinin yanindayken beni on plana cikarmasini, esim oyle istiyorsa oyle olsun demesini isterdim. 1,5 yildir sakin kafayla, ya da kavgayla bana yaptiklarini anlatiyorum, asla kabul etmeyip inatla beni bastiriyor. Ailesinin bana yaptiklarini anlatiyorum, onlari da oyle kabul et, onlar benim annem babam diyor, seninkilerin de hatasi var, ben onlari hosgoruyorum diyor, hatalari ne desem 1 milyon tane sayar, sonunda ben annemden babamdan sogurum o derece fena bir kisilik. Bu en sakin yorumu tabi. Annesinin bana soyledigi laflari sayiyorum, haketmissin diyor, ne yaptim da hakettim diyorum, annemle yuz goz olursan, yuzune gulersen lafi da yersin, mesafeni koy diyor, yuzune gulmek de mi suc diyorum, yuzune guluyorsan lafina da alinmayacaksin diyor, neler neler ya...

Esimin su asamadan sonra bana yaptiklarini kabul etmesini isterdim. Sen haklisin, gercekten de ben o zamanlar sen haketmedigin halde sana neler yaptim demesini isterdim, pisman olmasini isterdim. Ailesi ile arasina mesafe koyup beni 1. plana almasini isterdim, ailesinin yanindayken beni on plana cikarmasini, esim oyle istiyorsa oyle olsun demesini isterdim. 1,5 yildir sakin kafayla, ya da kavgayla bana yaptiklarini anlatiyorum, asla kabul etmeyip inatla beni bastiriyor. Ailesinin bana yaptiklarini anlatiyorum, onlari da oyle kabul et, onlar benim annem babam diyor, seninkilerin de hatasi var, ben onlari hosgoruyorum diyor, hatalari ne desem 1 milyon tane sayar, sonunda ben annemden babamdan sogurum o derece fena bir kisilik. Bu en sakin yorumu tabi. Annesinin bana soyledigi laflari sayiyorum, haketmissin diyor, ne yaptim da hakettim diyorum, annemle yuz goz olursan, yuzune gulersen lafi da yersin, mesafeni koy diyor, yuzune gulmek de mi suc diyorum, yuzune guluyorsan lafina da alinmayacaksin diyor, neler neler ya...

Esiniz gercekten beter, tam bir cacaron.

Degil mi ya? Iste bu cok zoruma gidiyor, esim beni el ustunde tutmayi degil, ailesini ezdirmemeyi secti. Uc-bes kurus borca girip karisini mutlu etmeyi degil de borca derde girmeden dugunden, dernekten kurtulmayi secti. Borc al, dugunden sonra oderiz dedigimde sen ne bicim essin, hic beni dusunmuyor musun, sirf sen istiyorsun diye ona buna boyun mu bukeyim, para mi istiyeyim dedi. Ailen borc bulsun, oderiz dedim, ailem de ona buna boyun mu buksun dedi. Ben ailemden bu yasima kadar birsey istemedim dedi. Ben borc vereyim dedim, ilerde laf edersin dedi, onu da kabul etmedi.

eşiniz doğrusunu yapmıs..
olmayan paralarla borca giren insanların sonradan ne sıkıntılar çektiğini
ne yuvalar yıkıldığını burda görüyoruz..
size açık açık param yok bişey isteme demiş..
sizden para kaçırıp başka şeylere yatırmamış..
siz de bunu bilerek evlenmişsiniz onla.
eğer gerçekten eşinizi sevseydiniz bence bunlar gözünüze batmazdı.
ya da kusura bakmayın da
eşinize ve ailesine karşı susup bişey diyemeyip
içten içe kin beslemek de çok etik bi olay diil
eşiniz ve ailesindeki hesapçı kafa sizde de var

Kesinlikle esime kizginim. Ailesi bir iki kelam birsey der susar, ama esim ailesini susturmadi, ailesi bir iki kelam sikayet ettiyse o onlari hakli tututarak abarta abarta bana geldi, beni suclu konuma dusurdu, beni asagiladi. Benimle de kalsa, aileme, anneme babama demedigini koymadi bana karsi. Oyle de laf ebesi bilmis biri ki ben onun karsisinda hic hakli cikamam, koseden bucaktan, kiyidan kenardan toplar biriktirir dag gibi hata sayar insana, susar kalirim aglaya aglaya karsisinda, yetmezse tehdit eder, babami annemi arayip agzina geleni soyleyecegini vs soyler, sirf annem babam karismasin, uzulmesin diye susarim, simdi de boyle, nisanlilikta da boyleydi, hersey de ona gore sorun, kendisinin ve ailesinin istegi ve kontrolu disinda olan herseye bir sorun bulur. Dedim ya, benim babamin yaptigi, 5 kurus odetmedigi seylere bile soylenir, agzina geleni sayar, bir kusur bir hata bulup abarta abarta dillendirirdi.

hala aynımı durum yani bunlar düğüne kadar olan evrelerdemi böylelerdi.şimdi nasıl.yanlış anlama ama bişey dicem.zaten nişanlılıkta belli etmiş ler.ben mesela düğüne kadar ne güzel laflar duydum sunu söyle yapcaz bu böyle olcak maddi manevi.evlerini sıfırdan tadilat ettirip üstüne kira verdik.kira verceğimizi yeni evliyken öğrendik.sırf esim yakınında olsun diye yapmış.bütün herşeyimizi kendimiz yaptık kazık yesekte..nişanlıykenbelli etselerdi ben evlenmezdim belki.ama sen nişanlıyken sesini cıkarmıssın kabul etmişsin ki evlenmişssin.kendi adıma söyliyim su an maddi olarak yediğim kazıklar yemin ederim cok canımı yakmıyo.keşke sussalar ve uzakta olsalar da yakamızı bıraksalar.bizde rahat etsek diye dusunuyorum..bence bunlar gelir gecer.

cok içten söylüyorum benim kocam dicek bana anneme mesafeni koy diye zil takarım göbek atarım :21: evliliğim kurtulur yemin ediyorum...
bende kurtulurum tabi.ama rüyamda görmem bile herhalde...çok ciddi değil sorunların cözümü kolay..bi çok kadın var o mesafe koy demeyen kocalardan ceken.

cok içten söylüyorum benim kocam dicek bana anneme mesafeni koy diye zil takarım göbek atarım :21: evliliğim kurtulur yemin ediyorum...
bende kurtulurum tabi.ama rüyamda görmem bile herhalde...çok ciddi değil sorunların cözümü kolay..bi çok kadın var o mesafe koy demeyen kocalardan ceken.

Yalniz onun mesafe koy demesi, yuzune gulme, yaninda cok konusma, fazla muhatap olma, muhabbet etme, sana laf gelirse kisaca cevap ver, cok acilma, sert olma ama ciddi dur anlaminda. Yani ailesinin yine yaninda olacagiz, yine saygili olacagiz, yine her bayram onlara gidecegiz ama ben mesafeli davranacagim onu istiyor.

Arkadaşım senin bence şu an ki asıl derdin eşinin davranışları olmalıydı. Ya da düğünde çok basit bir sebepten size bağırıp ağlatmış olmasıydı.
Ama siz takmışsınız onu yapmadılar bunu yapmadılar, pişmaniye getirdiler, küçük pasta aldılar vs. ye.
Açıkçası yazınızı okurken sıkıldım sürekli maddiyattan bahsetmişsiniz bir de üstüne eğitiminizden bahsediyorsunuz. Maddiyata bu kadar takılmayı ilkokul mezunları bile yapmıyor artık. Özellikle de hali hazırda işleri varsa.
Önemli olan para değil davranışlar, tavırlar, aradaki gönül bağlarıdır benim fikrim bu.

eşiniz doğrusunu yapmıs..
olmayan paralarla borca giren insanların sonradan ne sıkıntılar çektiğini
ne yuvalar yıkıldığını burda görüyoruz..
size açık açık param yok bişey isteme demiş..
sizden para kaçırıp başka şeylere yatırmamış..
siz de bunu bilerek evlenmişsiniz onla.
eğer gerçekten eşinizi sevseydiniz bence bunlar gözünüze batmazdı.
ya da kusura bakmayın da
eşinize ve ailesine karşı susup bişey diyemeyip
içten içe kin beslemek de çok etik bi olay diil
eşiniz ve ailesindeki hesapçı kafa sizde de var

Bu kafa bende evlendikten sonra oldu iste, madem esim boyle, ben neden idareliyim, ben neden alttan alanim ki. Is isten gecti gerci. Birsey istesem de kendi maasim var ki, esimden ne isteyim artik. Uc- bes kurus borc alacakti esim, sadece dugun takisiyla bile oderdik, en temel ihtiyaclari karsilayacakti, en azindan gelinligimi alabilirdi, ama onu bile yapmadi, neredeyse sifir masraf, bedava gelin aldi.

geçmiş gitmiş şeyler.
daha yeni evlisiniz tabi her şey taze olabilir zihninizde, haklısınız da ama unutmaktan başka çare yok.
biraz da fazla maddiyatçısınız.
ucuz araba, ucuz tatlı, ucuz kuaför vs..
boşverin gitsin.

Arkadaşım senin bence şu an ki asıl derdin eşinin davranışları olmalıydı. Ya da düğünde çok basit bir sebepten size bağırıp ağlatmış olmasıydı.
Ama siz takmışsınız onu yapmadılar bunu yapmadılar, pişmaniye getirdiler, küçük pasta aldılar vs. ye.
Açıkçası yazınızı okurken sıkıldım sürekli maddiyattan bahsetmişsiniz bir de üstüne eğitiminizden bahsediyorsunuz. Maddiyata bu kadar takılmayı ilkokul mezunları bile yapmıyor artık. Özellikle de hali hazırda işleri varsa.
Önemli olan para değil davranışlar, tavırlar, aradaki gönül bağlarıdır benim fikrim bu.

Yazimda maddiyat on planda gorunuyor olabilir, nasil bir duygu yogunluguyla yazdiysam o anda ama sonraki yorumlarda da farkettiyseniz asil degindigim nokta esimin bana maddiyati one surerek yaptiklari. O dugunde bagirdigi an var ya 26 yillik hayatimin en aci anidir. Hicbir sn sini unutmuyorum. Ustelik de benim o anim 1 yilin patlamasiydi diyor. 1 yil boyunca o kadar bunalmis ki o anda patlamis, hem de herkese karsi cok bunalmis ama bana patlamis, haketmisim. Yani sacma sapan bir sebepten patladi ama asil bahanesi bir yilin patlamasi olmasi imis, bak bak bahaneye bak. dugunde 2 dk gecti arkadaslarini gordu, yuzu guldu, gelmis yuzsuz yuzsuz ozur diliyor bir de, ozur dilemesi bile bagira bagira idi. Dugun gunu surat yapiyormusum, en guzel ani mahvediyormusum, olmus iste bir kere, ozur diliyormus iste, ne yapsinmis, bagiriyor hala herkesin yaninda.

Yalniz onun mesafe koy demesi, yuzune gulme, yaninda cok konusma, fazla muhatap olma, muhabbet etme, sana laf gelirse kisaca cevap ver, cok acilma, sert olma ama ciddi dur anlaminda. Yani ailesinin yine yaninda olacagiz, yine saygili olacagiz, yine her bayram onlara gidecegiz ama ben mesafeli davranacagim onu istiyor.

valla cok mantıklı kocanın dediği..zaten mesafe konulamadığı için çıkıyor birçok sorun.eğer ufak tefek takıntıların kırıldığın seyler bile varsa en güzeli mesafeli olmaktır..bayramda seyranda da gitmek gelmek arada bir görmek sorun olmamalı bence..sonuçta cok daha kötü şeyleri yapanlar var ve biz sırf anne diye alttan alıp kapımızı açıyoruz gidiyoruz.

yorumların yarısını okudum yarısını okumadım, ama konunuzu tammen okudum. bütün şikayetleriniz de haklısınız, size saygısızlık yapmışlar doğru. tabiri caizse ucuza getirmeye çalışmışlar herşeyi ve başarmışlarda, eşiniz de çanak tutmuş. eğer nişanlı olsanız burdaki herkes ayrıl derdi, ömrünü böle bir adama, böyle bir aileye heba etme die. ama siz bunları görmezden gelip evlenmişsiniz. belki de evlenmenizin sebebi eşinizin sürekli, " şimdi alamıyorum ama evlendikten sonra alırım " demiş olması olabilir. ama sanırım siz de pek fazla bir şeyin değişmedigini görüyorsunuz.

yorumların tamamını okumadıgım için belki de şu anki durumunuzla ilgili de bişeyler yazmışsınızıdr ama ben görmemişimdir bilemedim. eğer ikili ilişkinizde bir sıkıntı yoksa, geçmişi tamamen geride bırakmanız gerekiyor mutlu olmak için. yoksa eşiniz şuan size çiçek bahçesi olsa, zamanında getirmedikleri çiçek aklınıza gelir, huzursuz olur huzursuz edersiniz. o yuzden geçmişi geride bırakın vu bundan sonrasının tadını çıkarın.

ama yok hala aynı şekilde devam ediyorsa, eşinizle şu anki evliliginizde aynı sorunlarla devam ediyorsa, mutlu deilseniz ve mutlu edemiyorsanız, zararın neresinden dönülürse kardır diye düşünüyorum. yaşınız çok büyük değil sanırım, bundan sonraki hayatınızı zehir etmeyin kendinize.

yan, özet olarak benim fikrim, ya geçmişi unutup bundan sonrsı güzel yaşayacaksınız, ya da unutamıyorum mutlu deilim mutsuz ediyorum deyip ayrılıp sıfırdan başlayacaksınız. Allah yardımcınız olsun vedoğru kararı vermenizi nasip etsin inşallah.

Merhaba ben 26 yasinda, 1,5 yillik evli, universite mezunu, ogretmen, hatta yuksek lisans kazanan biriyim, esim ve ailesiyle ilgili paylasamadiklarimi buraya yazacagim, icimde buyuk bir kin kutlesi var, erimiyor bir turlu.

Esim ben universite 3 te iken bana acildi, reddettim. Uni. bitince tekrar acildi, evlenmek istedigini vs soyledi. Ben daha once hic sevgilisi olmamis biriyim, kac yildir pesimde diye o saflikla kabul ettim. O zamanlar esimin univ. daha bitmemisti, birkac ay sonra bitip, nisan yapariz dedi, tamam dedim. Ama nerde... 2 yil sonra zor bitirdi uniyi, ancak atandi, bu arada kendisi muhendis. Bu arada benim bircok iyi talibim oldu ama kabul etmedim, esime de hic yansitmadim. Benim ailem istanbulda, esim ve ailesi ankarada. Bizimki ataninca tanismaya geleceklerdi, geldiler ellerinde ne cicek ne baska birsey, sadece bir kutu cikolata. Guya tanisma idi, paldir kuldur istediler orada. Sonra bir daha tatli yemeye geldiler, kucuk bir pasta ile, kendilerine ancak yetti, bana bir dilim kalmadi bile.

Once aileler kendi aramizda soz olsun dediler, sonra benim babam sazli, yemekli nisan yapti, hicbir masraf yapmadilar, nisan icin de gayet basit ucuz bir alisveris yaptik. Benim ailem de ben de hicbirsey istemedik onlardan. Dugun icin hic acele etmediler, bir yil boyunca bunlarin keyfini bekledik, ben hep o zamanlar nisanlima dugunu yapalim diyordum ama beyefendi ailesi ne derse o, hic sozlerinin disina cikmiyordu. Nisanlilik boyunca da ne bana, ne ailme hicbir hediye, hicbirsey gelmedi onlardan. Esim surekli bana baski yapiyordu, ailemden hicbirsey isteme, ne istersen benden iste, sakin ha ailemden birsey isteme, ben bugune kadar ailemden hicbirsey istemedim, sen de isteme beni rezil etme vs diye. Ben de aileme baski yapiyordum, sakin onlardan birsey istemeyin, sakin ha istemeyin, sakin istemeyin diye, ailem de ben de onlardan birsey istemedik ama onlar da hic mi hic birsey almadilar. Bize gelirken 1 tl lik pismaniye kutusu getiriyorlardi, inanir misiniz? Ben esimden birsey istedigimde ki cok nadirdir, ne yapacaksin onu, bosver, ben sana evlenince alirim, simdi durumum dar vs diyordu, hatta begendigim gelinligi bile soyledigimde kocaman bir OFFFFF cekti bana, cok uzulmustum, oysa hic pahali degildi ve kiralikti, satin bile almadi. Dis mekan fotosu istedim, bana bagirdi cagirdi, studyoda uyduruk fotolar cekildik. Icimde kaldi dis mekan fotosu ve gelinligim:KK43: Ailem istanbulda kina ve dugun yaptilar, esim ve ailesi yine hicbirseyi karsilamadi, odemedi, sormadilar bile, ama ben ailemi susturdum, gerekirse ben odeyeyim onlardan istemeyin dedim, istemediler onlar da, babam odedi herseyi. Cunku esim bir gelinlikte bile demedigini koymuyordu. Sadece ailem on tane bilezik istedi benim icin, aylarca annesi, esim, sulalesi arkamizdan demedikleri lafi koymadilar, esim cok laf ebesidir, ben asla onunla basa cikamam, benim ve ailem icin demedigi lafi koymuyordu. Hatta benim canimdan cok sevdigim anneannem vefat etti, esim hala o gunlerde bile on tane bilezik lafi yapiyordu bana. Biz dugunde anons istemedik, kaynanam arkamizdan on tane bilezik takiyorsam anons da ettiririm demis, dugun salonunun ortasinda, hic haberim de yok, zorla akrabasini cikardi, anons ettirdi, rezil oldum oracikta, esim de annesini hic kirmaz, arkamdan ettir tabi demis, on tane bilezik takiyorsan anons da ettir demis. Cok rezil oldum ese dosta karsi, arkadaslarim alay etti benimle, bu ne boyle diye, hatta esimin arkadaslari da alay etti. Gelin arabam bile esimin kiraladigi uyduruk bir reno idi, ona da en ucuz suslemeyi yaptirmis ben kuaforde iken. Ankarada da bir dugun yaptilar ama inanin ilcenin en kotu dugun salonunu tuttular, ben dedim ki esime telefonda orasi mi olacak, en kotu salon, o kadar mi uyduruk olur, esim de annesine demis, sonra o salondan biraz daha iyisi ama yine uyduruk bir baska salonu tuttular. Bu arada biz dugunden sonra yurtdisina geldik, ev esyasi hic alinmadi bize, ama tam da esim ve ailesinin istedigi oldu, bedavaya getirdiler esya isini, zaten esya alinsaydi da herseyi benim saf babam alacakti bu gidisle, o da ne yapsin hep benim mutlulugum icin sustu, ben susturdum daha dogrusu. Evlendik, ilk gece tabi anlarsiniz balayi yok tatil yok, esimin bekar evine gittik, ilk sabah esimin telefonu caliyor, arayan babasi, dugun salonunun parasini ode dedi, bizimki de tamam dedi, birkac gun sonra dugunde takilan takilarla ankaradaki dugun salonu parasini odedik. Esim bana soz vermisti, seni tatile goturemedim ama soz bir dahaki sene gotururum diye. Bir dahaki sene tr ye gittik tabi esim anasinin dizinin dibinden ayrilir mi? Bir ay tatildi benim annemgilde 5 gun mu ne kaldik, geriye kalan da ankaradaydik. Ustelik tatil de yalan oldu, biriktirdigimiz paralari da ailesine verdi, ihtiyaclari vardi, ben de verme demedim, karismadim ona, hala safim goruyorsunuz. Yakin zamanda ben tr ye gittim, gorumcemin nisani oldu, esim gelemedi, annesigil benimle hic ilgilenmedi, hep kendi ailem ilgilendi, ben hala saf gibi onlarda kaldim, gorumcemin nisani ile ilgilendim. Simdi gorumceye oglan tarafi kina-dugun yapacakmis ama benim kaynanalar en guzel salonu kina icin tutturmuslar, hem dugun de yemekli olacakmis, hem herturlu masraf da oglan tarafinin, anli sanli dugun yaptiracaklar yani.

Butun bunlar benim hep icimde kaldi, esime de cok kiziyorum, ailesine de. Icimde kocaman bir kin kutlesi var, sinir oluyorum esime de ailesine de, hep intikam almak istiyorum. Siz olsaniz boyle bir adamla hem de benim pozisyonumda biri olarak ne yaparsiniz?

sorunlar sonradan peydah olmamış ki.. daha tanışmanızdan beri hiçbirşey size göre yolunda değilmiş, keşke o zaman yolun başındayken dönseydiniz de şimdi bunları kendinize bu kadar dert edinmeseydiniz..

yazdıklarınıza bakılırsa eşinizin hiç iyi bir yönü yok ve sevmiyorsunuz
peki neden hala onla birliktesiniz zaten kör kütük aşık olup severek evlendiğinizde söylenemez
neyin intikamını kimden alacaksınız çok merak ettim
eşiniz sizin saflığınızı kullanıp herşeyi kendine göre yaptırmış görümcene herşey yapılıyor diye neden içindekiler ortaya fırlayıverdi
tamam anlıyorum sizi de içinizde herşey ukte kaldı öfkelisiniz eşinize ve ailesine karşı
hayatınızda her düğünde her güzel şeyde bunları hatırlayıp kendinize zarar vermekten başka birşey yapmayacaksınız
kendinizi bunlarla yemenize kızıyorum arkadaşım
bende gelinliğimi alamadım içimde kalmıştır çokta güzel diktirtmiştim
ama ben geçmişte ki olumsuz şeyleri hatırlayıpta eşime içten içe kızmıyorum geçti gitti niye kendimi hırpalıyayım
siz mutsuzsunuz ve o yüzden bu olanları içinizden atamıyorsunuz
hiç diş göstermemişsiniz hep ezilmişsiniz
yazdıklarınız ben bunları çıkardım hatam varsa kusuruma bakmayın kızıyorum size başkaları mutlu olurken siz kendinizi mutsuzluğa sürüklüyorsunuz....

Yazimda maddiyat on planda gorunuyor olabilir, nasil bir duygu yogunluguyla yazdiysam o anda ama sonraki yorumlarda da farkettiyseniz asil degindigim nokta esimin bana maddiyati one surerek yaptiklari. O dugunde bagirdigi an var ya 26 yillik hayatimin en aci anidir. Hicbir sn sini unutmuyorum. Ustelik de benim o anim 1 yilin patlamasiydi diyor. 1 yil boyunca o kadar bunalmis ki o anda patlamis, hem de herkese karsi cok bunalmis ama bana patlamis, haketmisim. Yani sacma sapan bir sebepten patladi ama asil bahanesi bir yilin patlamasi olmasi imis, bak bak bahaneye bak. dugunde 2 dk gecti arkadaslarini gordu, yuzu guldu, gelmis yuzsuz yuzsuz ozur diliyor bir de, ozur dilemesi bile bagira bagira idi. Dugun gunu surat yapiyormusum, en guzel ani mahvediyormusum, olmus iste bir kere, ozur diliyormus iste, ne yapsinmis, bagiriyor hala herkesin yaninda.

Diğer konuda haklısın arkadaşım. Kimsenin kimseye hele ki eşlerin birbirine höt zöt etmeye hakkı yok. Hele ki o kadar özel bir günde hiç yok. Bence en önemlisi bu konularda üstüne gidip uyarman. Bırak kayınvalide, kayınpeder vs. ne yapmış ne yapmamışı daha fazla uzatma bence üstünden bu kadar geçmiş olayları. Ama hiçbir şekilde de eşinin sana o şekilde davranmasına da izin verme.

arkadas cok dogru solemıs.. evlenmeden once eşinin huylarını bılıyordun sana yapılan seyleri bılıyordun.. neden evlendın ozaman.. evlenmeden once karar verıcektın..

Kusura bakmada bu adam ve ailesi senden saklamamis,sana oynamamislar.Herşey açıktaymiş.Şimdi neden kendini yıpratıyorsun ki.Evlenirken bunlari neden dusunemedin?Evliliğini zamanında kabulettiklerin için yıpratma.
Ben busebeplerden düğüne iki ay kala ayrıldım.

Olan olmus biten bitmis sen simdi kendi mutlulugimuna bak esinle hayatin tadini cikar takma boyle seylere. Ha haksizmiyim diyeceksin simda hayir asla bastan sona kadar haklisin. Sen ve basta ailen olmak uzere cok erdemli ve yapici davranmissiniz hele baban ben oyle babanin ellerinden operim. Kizinin mutlulugu icin ellinden geleni yapmis adamcagiz. Ama ne yapabilirsin canim kardesim olmus bitmis icinde kin ve nefret buyutme basta senin tatli canina zarar verir. Hayatini yasa ve unut mutlu ol bebislerin olsun insallah yani kisacasi hayata tan gas devam

Olan olmus biten bitmis sen simdi kendi mutlulugimuna bak esinle hayatin tadini cikar takma boyle seylere. Ha haksizmiyim diyeceksin simda hayir asla bastan sona kadar haklisin. Sen ve basta ailen olmak uzere cok erdemli ve yapici davranmissiniz hele baban ben oyle babanin ellerinden operim. Kizinin mutlulugu icin ellinden geleni yapmis adamcagiz. Ama ne yapabilirsin canim kardesim olmus bitmis icinde kin ve nefret buyutme basta senin tatli canina zarar verir. Hayatini yasa ve unut mutlu ol bebislerin olsun insallah yani kisacasi hayata tan gas devam

Evet oyle aslinda, hep bu olanlari unutmak istiyorum ama az degil tam 1 yilk nisanlilikta esimden yemedigim laf, azar kalmadi, dugunun ortasinda bagirmasi da cabasi, hala kendisini savunur. Bunlarin aklima gelme sebebi de gorumcenin dugununun nasil da anli sanli yaptiriliyor olmasi, nasil da adet gelenk biliniyor olmasi, nasil da kiz tarafinin her istedigini yaptirabilmesi, simdi gorduk. Esim delikanli gibi cikip da demedi ki sen ne istersen yaparim, yapmaya calisirim. Hep vaat, hep simdi dardayim, dugunden sonra alirimlar bilmem neler... Dis mekan fotomuz bile yok soyle guzel diyorum, cektirelim diyor simdi. Nasil cektirelim gelinlik bile yok ki. Sagolsun babam hep yapti ama kadri bilinmedi esim tarafindan, agzina geleni saydi babama arkasindan on bilezik istemis diye, isi yokusa surmus, damat tarafini zorlamis, ellerinde yokmus, olsaymis on degil 20 tane takarmis vs diye. Simdi anladi ama biraz degerini, baban bonkor, baban dusunceli demeye basladi yaptiklari hala devam edince.

Bu site cok iyiymis, okuyan, yazan, derdimi paylasan herkese cok tesekkur ederim. Bunaliyordum gurbet elde otur otur, bunlari dusun dusun, icine at at. Anlatacak kimsem de yok zaten kimseye anlatip da kocami yermek de istemiyorum, Arkasindan konusunca ne de olsa esim deyip vicdan yapiyordum. Burada da arkasindan konusuyorum ama hic olmazsa esimin yuzune bakan insanlar degilsiniz ya, icimi dokuyorum hoyratca.

X