icime attiklarimi paylasacagim

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
37
Merhaba ben 26 yasinda, 1,5 yillik evli, universite mezunu, ogretmen, hatta yuksek lisans kazanan biriyim, esim ve ailesiyle ilgili paylasamadiklarimi buraya yazacagim, icimde buyuk bir kin kutlesi var, erimiyor bir turlu.

Esim ben universite 3 te iken bana acildi, reddettim. Uni. bitince tekrar acildi, evlenmek istedigini vs soyledi. Ben daha once hic sevgilisi olmamis biriyim, kac yildir pesimde diye o saflikla kabul ettim. O zamanlar esimin univ. daha bitmemisti, birkac ay sonra bitip, nisan yapariz dedi, tamam dedim. Ama nerde... 2 yil sonra zor bitirdi uniyi, ancak atandi, bu arada kendisi muhendis. Bu arada benim bircok iyi talibim oldu ama kabul etmedim, esime de hic yansitmadim. Benim ailem istanbulda, esim ve ailesi ankarada. Bizimki ataninca tanismaya geleceklerdi, geldiler ellerinde ne cicek ne baska birsey, sadece bir kutu cikolata. Guya tanisma idi, paldir kuldur istediler orada. Sonra bir daha tatli yemeye geldiler, kucuk bir pasta ile, kendilerine ancak yetti, bana bir dilim kalmadi bile.

Once aileler kendi aramizda soz olsun dediler, sonra benim babam sazli, yemekli nisan yapti, hicbir masraf yapmadilar, nisan icin de gayet basit ucuz bir alisveris yaptik. Benim ailem de ben de hicbirsey istemedik onlardan. Dugun icin hic acele etmediler, bir yil boyunca bunlarin keyfini bekledik, ben hep o zamanlar nisanlima dugunu yapalim diyordum ama beyefendi ailesi ne derse o, hic sozlerinin disina cikmiyordu. Nisanlilik boyunca da ne bana, ne ailme hicbir hediye, hicbirsey gelmedi onlardan. Esim surekli bana baski yapiyordu, ailemden hicbirsey isteme, ne istersen benden iste, sakin ha ailemden birsey isteme, ben bugune kadar ailemden hicbirsey istemedim, sen de isteme beni rezil etme vs diye. Ben de aileme baski yapiyordum, sakin onlardan birsey istemeyin, sakin ha istemeyin, sakin istemeyin diye, ailem de ben de onlardan birsey istemedik ama onlar da hic mi hic birsey almadilar. Bize gelirken 1 tl lik pismaniye kutusu getiriyorlardi, inanir misiniz? Ben esimden birsey istedigimde ki cok nadirdir, ne yapacaksin onu, bosver, ben sana evlenince alirim, simdi durumum dar vs diyordu, hatta begendigim gelinligi bile soyledigimde kocaman bir OFFFFF cekti bana, cok uzulmustum, oysa hic pahali degildi ve kiralikti, satin bile almadi. Dis mekan fotosu istedim, bana bagirdi cagirdi, studyoda uyduruk fotolar cekildik. Icimde kaldi dis mekan fotosu ve gelinligim Ailem istanbulda kina ve dugun yaptilar, esim ve ailesi yine hicbirseyi karsilamadi, odemedi, sormadilar bile, ama ben ailemi susturdum, gerekirse ben odeyeyim onlardan istemeyin dedim, istemediler onlar da, babam odedi herseyi. Cunku esim bir gelinlikte bile demedigini koymuyordu. Sadece ailem on tane bilezik istedi benim icin, aylarca annesi, esim, sulalesi arkamizdan demedikleri lafi koymadilar, esim cok laf ebesidir, ben asla onunla basa cikamam, benim ve ailem icin demedigi lafi koymuyordu. Hatta benim canimdan cok sevdigim anneannem vefat etti, esim hala o gunlerde bile on tane bilezik lafi yapiyordu bana. Biz dugunde anons istemedik, kaynanam arkamizdan on tane bilezik takiyorsam anons da ettiririm demis, dugun salonunun ortasinda, hic haberim de yok, zorla akrabasini cikardi, anons ettirdi, rezil oldum oracikta, esim de annesini hic kirmaz, arkamdan ettir tabi demis, on tane bilezik takiyorsan anons da ettir demis. Cok rezil oldum ese dosta karsi, arkadaslarim alay etti benimle, bu ne boyle diye, hatta esimin arkadaslari da alay etti. Gelin arabam bile esimin kiraladigi uyduruk bir reno idi, ona da en ucuz suslemeyi yaptirmis ben kuaforde iken. Ankarada da bir dugun yaptilar ama inanin ilcenin en kotu dugun salonunu tuttular, ben dedim ki esime telefonda orasi mi olacak, en kotu salon, o kadar mi uyduruk olur, esim de annesine demis, sonra o salondan biraz daha iyisi ama yine uyduruk bir baska salonu tuttular. Bu arada biz dugunden sonra yurtdisina geldik, ev esyasi hic alinmadi bize, ama tam da esim ve ailesinin istedigi oldu, bedavaya getirdiler esya isini, zaten esya alinsaydi da herseyi benim saf babam alacakti bu gidisle, o da ne yapsin hep benim mutlulugum icin sustu, ben susturdum daha dogrusu. Evlendik, ilk gece tabi anlarsiniz balayi yok tatil yok, esimin bekar evine gittik, ilk sabah esimin telefonu caliyor, arayan babasi, dugun salonunun parasini ode dedi, bizimki de tamam dedi, birkac gun sonra dugunde takilan takilarla ankaradaki dugun salonu parasini odedik. Esim bana soz vermisti, seni tatile goturemedim ama soz bir dahaki sene gotururum diye. Bir dahaki sene tr ye gittik tabi esim anasinin dizinin dibinden ayrilir mi? Bir ay tatildi benim annemgilde 5 gun mu ne kaldik, geriye kalan da ankaradaydik. Ustelik tatil de yalan oldu, biriktirdigimiz paralari da ailesine verdi, ihtiyaclari vardi, ben de verme demedim, karismadim ona, hala safim goruyorsunuz. Yakin zamanda ben tr ye gittim, gorumcemin nisani oldu, esim gelemedi, annesigil benimle hic ilgilenmedi, hep kendi ailem ilgilendi, ben hala saf gibi onlarda kaldim, gorumcemin nisani ile ilgilendim. Simdi gorumceye oglan tarafi kina-dugun yapacakmis ama benim kaynanalar en guzel salonu kina icin tutturmuslar, hem dugun de yemekli olacakmis, hem herturlu masraf da oglan tarafinin, anli sanli dugun yaptiracaklar yani.

Butun bunlar benim hep icimde kaldi, esime de cok kiziyorum, ailesine de. Icimde kocaman bir kin kutlesi var, sinir oluyorum esime de ailesine de, hep intikam almak istiyorum. Siz olsaniz boyle bir adamla hem de benim pozisyonumda biri olarak ne yaparsiniz?

Haklı olduğunuz yanlar var özellikle gelinlik konusunda.ama bunlar çok önemli değil madem salon,hediyeler bu kadar önemliydi eşinizin sizi ve ailenizi susturmasına en başta izin vermeyecektiniz.bu sebeplere takılıp evliliğinizi,kendinizi yıpratmayın.

Bu kadar büyütmeyin kafanızda.
Tamam baz konularda tabii ki haklısınız, ama siz hala sözlükten gelen çikolataya bile takılı kalmışsınız.
O kadar sabit düşünüyorsunuzki herşeyi büyütüyorsunuz kafanızda.mesela istanbul da ailenizin yaptığı düğün ve kınaya neden karışsınlar ki zaten.
Hiçbir şey istemedim diyorsunuz 10 tane bilezik az mı Allah aşkına?
Birde merak ettim ev eşyalarınızı kim aldı?

Benim icin onemliydi ama esim tam laf ebesi, ufak bir istegimde benim icin degil de dugun icin, gelinlik icin evleniyorsun diyerek, daha da abartili kizarak, parasinin olmadigini, daha en basta ne kadar anlayissiz bir kadin oldugumu vs soylerek susturuyordu. Onemli olan bizim birlikteligimiz degil mi, onemli olan ben degil miyim, benim icin onemli olan sensin, seninle evleneyim baska hicbirsey istemem vs diyordu, ustelik surekli soyluyordu, ben de en bastan uyumsuz olmamak icin bir yerden sonra susuyordum, hem adam olana bir kere soylenir, gorgusuz gibi isteyip duramam ki almiyorsa. Ama ne kadrim bilindi ki? Bakiyorum da simdi kaynana kizini prensesler gibi evlendiriyor, cevremdeki herkes prenses gibi evleniyor, ben sanki kulkedisiyim.

Ev esyam yok, direkt yurtdisina geldik esimin egitimi icin, bu anlattigim esim doktora yapan birisi ustelik, onun egitimi icin geldik. Burda eski esyali bir evde yasiyoruz. Ben kafamda buyutuyorum tabi, 1,5 yil oldu, zoruma gidiyor bana bu kadar basit davranilmasi, gorumce anli sanli evlendiriliyor ama, asla kiskanclik degil de, aklima geliyor esimin yaptiklari.

Ama bu kadar dert edecekseniz evlenmeyecektiniz. Bu saatten sonra bunlara takılmanın bir anlamı varmı?
Evlilik arifesinde hepimiz pek çok şey yaşadık,bu yaşananları hayatımın merkezine oturtacak olsa idim evlenmezdim ben.
Görümcenizin anlı şanlı düğününü erkek tarafı istemiş, yapıyor. Bu ona tanınmış bir ayrıcalık değil.

Son düzenleme:
Çoğu şey içinizde kalmış siz haklisiniz fakat bide şöyle düşünün ucuz şeyler alınması size verilen değerin az olduğunu göstermez ..
Belki ozamanlar duurumlari iyi değildi
Önemli olaan bir tl lik piismaaniye değil önemli olan düşünmeleri ..

goorumcenizin düğününe gelince oo kızlarıysa eşiniz de oğulları ... Maadddıı durumları el vermemiştir , aileden bisey isteme konusunaa gelince ben erkek arkadaşımın aailesinden bisey isteyemem istemem de , lüks bi düğünden oodeniceekse sade bi düğün tercih ederim ...

Eğer eşinizi seviyorsanız bunları dert etmeyin beraber çalışıp 10. Yılınıızda tekrar bi düğün yaparsınız

Keşke benim sevdiğim adam yanımda olsada eski eşyalı bi evde ootursakk ...
mutlu olsaydınız eğer oo ev size saray gibi gelirdi ..

Dogru diyorsunuz ama ben zaten hep esim uzulmesin, o oyle istiyor diye sustum, ama kadrim bilinmedi, sorsaniz en iyi dugunu o yapmistir, herseyim alinmistir, cok zorlanmistir, hickimse destek olmamistir, aksine kostek olmustur. Kardesine hersey yapiliyor bak diyorum, senin istedigini yapmadik mi diyor, ee beni hep susturdun, birsey isteyemedim ki diyorum, isteseydin diyor bir de utanmadan. Neyin eksik diyor. Daha bir de kalbimi kiriyor.

Keşke benim sevdiğim adam yanımda olsada eski eşyalı bi evde ootursakk ...
mutlu olsaydınız eğer oo ev size saray gibi gelirdi ..

Zaten on tane bilezik yuzunden nisandan donuyorduk, eger esya alsaydik, kesinlikle nisandan donmustuk bence. Tam istenen oldu esya almamakla, esim ortaligi yikardi ufak bir istegimde, simdi 2. el esyalarin icinde oturuyoruz.

kusura bakmayın ama ben sizin gibi insanlara çok kızıyorum. evlenmeden önce bir dünya olumsuzluk yaşamışsınız ama maalesef ki işaretleri değerlendirmemişsiniz. zamanında olayları iyi analiz edip kararlı ve sağlam duruş sergilemezseniz böyle mutsuz olursunuz bundan sonra daha isabetli kararlar almanız dileğiyle...

Siz olsaniz boyle bir adamla hem de benim pozisyonumda biri olarak ne yaparsiniz?

Pozisyon derken ?

Görüldüğü üzerine alınan pozisyonlar pek işe yaramıyor , ha benim ilk okuldan sonra okumamış , çalışmamış bir tanıdığımın sürekli maddi listeler yapması ve ayyy ama bana şunu yapmadılar demesi ha sizin yazdıklarınız ?

Bazı insanlar evet biraz cimridir , para gözdür , elleri ceplerine kolay kolay gitmez , en ucuzunu almak , en ez masrafa girmek için epey çaba sarf ederler ama bu insanların yaptıklarını böyle bana bir dilim pasta kalmayacak kadar küçük pasta getirdiler diye sıralamakta ayvaz kasap aynı hesap benim için

Uzunca bir yazı yazmışsınız , içinde sadece para ile ilgili şikayet var , ara ara yapılan görgüsüzlükler satır aralarına sıkışsa da ... Kınamayın bence siz de onlar kadar hesap kitap derdindesiniz .

Haklisiniz, bunlari siralamak gercekten gorgusuzluk gibi gorunuyor, zamaninda hic sorun etmedim de, hep sustum, bir istedigim alinmadiysa otesini istemedim bile ama bana karsi yapilanlar da zoruma gidiyor, en ufak seyi bile paylasmam hicbir yerde bana karsi acik gonulluluk yapilmamasi, ve hala yapilmamakta olmasi. Buraya yazma sebebim, bunlarin hep icimde kalmasi, kimseye soyleyememem.

Evlendik yazana kadar bi dolu şey yazmışsın madem öyle niye evlendin madem bi doluda talibin varmış ne diyim ki şimdi ben, hadi birinde gözün açılmadı ikincide gözün açılmadı madde madde bi dolu şey yaa başlarım evliliğine diyip nişanı atamadın mı

Olmuşla geçmişle yaşanmaz geçen geçti bence sen bundan sonra ne ve nasıl istiyorsa onu yaptır kocana yoksa hep bir pişmanlıkla ve kinle yaşayacaksın bugün bu kocan istediklerini yapıyor mu ,yapmıyor mu bunu bir süzgeçten geçir yapmıyorsa ona göre davran
susuyorsunuz ,susuyorsunuz sonra
pişman oluyorsunuz üstelik okumuş insanlarsınız bazende cahil lnsanın cesareti olacak şu okumuş insanlarda bence ,bunu göremiyoruz ,lsteyin ağlayın ama pişman olmayın çünkü erkekle aynı şartlardasınız ,hiç de fedakarlık etmeyin insan 1 defa evleniyor

Eşinizin ve sizin mesleğiniz elinizde , hayatta belli bir pozisyona (!) gelmeyi başarmışsınız , bence bir ailenin bilerek ya da bilmeyerek yaptığı görgü sınırlarını zorlayan hareketleri ve cimriliği böyle sıralamamalısınız , zaten buraya sıralamanızda mesele değil , kafanızda bunları kurup dert etmemelisiniz .

İşinize gücünüze bakın , yüksek lisansını yapın , kazanın daha iyisini alın . Zaten farklı ülkelerde yaşıyormuşsunuz , çok görüşmediğiniz için bu kadar rahatsız olacağınız hareketlerini de görmezsiniz.

eşiniz mühendis, siz öğretmen..bu cimriliği anlayamadım
ama ben yerinizde olsaydım, evleneceğim adamın bana bir gelinliği bile esirgemesinden bitirirdim bu işi..
çok ciddi söylüyorum ben şuan nişanlıyım, Allah'a çok şükür karşımdaki insan elinden geldiğinin en iyisini yapıyor,
ama senin durumunda olsaydım, bu adamla kesinlikle evlenmezdim..
en kötüsü de varlık içinde yokluk çeken insanlar...

Dugune 1 ay kala bizimki fazla masraftan, istekten, herseyi tek basina yuklenmekten, benim hic destek olmamamdan(!) (cok ilginctir ki) bu gibi sebeplerden patladi, telefonda ayrilalim dedi, tamam dedim, anana soyle dedi, anneme, babama soyledim, tamam dediler, ama cocuk oyuncagi gibiydi oyle telde ayrilmak, ben bari ankaraya gideyim, yuzyuze bitireyim bu isi dedim, ankaraya gittim, ayrilmaya, annem babam arkamdan aglayarak kaldilar. Bizimki ankarada bagirdi, cagirdi vs derken ayrilmaktan falan konusamadik, zaten arada birkac yilin bagliligi ayrilamadim bile yine ben. Dugunden sonra da ben sana blof yaptim, gercekten nisan atsaydin, aileleri araya sokacaktim, birakmayacaktim seni diyor. Hatta dugunun ortasinda inanin buraya yazmaya bile degmez bir sebepten bana oyle bir bagirdi ki ben o noktada felc gecirdigimi dusundum, dondum kaldim, konusamadim. Megerse butun aylarin patlamasini yasamis, oyle diyor. Yani evet o noktaya geldim ama nisan atamadim, olmadi.

madem o zaman nişanı atamadın şimdide geçmişe sünger çekeceksin başka çaren yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…