- 21 Aralık 2012
- 892
- 320
- 37
Merhaba ben 26 yasinda, 1,5 yillik evli, universite mezunu, ogretmen, hatta yuksek lisans kazanan biriyim, esim ve ailesiyle ilgili paylasamadiklarimi buraya yazacagim, icimde buyuk bir kin kutlesi var, erimiyor bir turlu.
Esim ben universite 3 te iken bana acildi, reddettim. Uni. bitince tekrar acildi, evlenmek istedigini vs soyledi. Ben daha once hic sevgilisi olmamis biriyim, kac yildir pesimde diye o saflikla kabul ettim. O zamanlar esimin univ. daha bitmemisti, birkac ay sonra bitip, nisan yapariz dedi, tamam dedim. Ama nerde... 2 yil sonra zor bitirdi uniyi, ancak atandi, bu arada kendisi muhendis. Bu arada benim bircok iyi talibim oldu ama kabul etmedim, esime de hic yansitmadim. Benim ailem istanbulda, esim ve ailesi ankarada. Bizimki ataninca tanismaya geleceklerdi, geldiler ellerinde ne cicek ne baska birsey, sadece bir kutu cikolata. Guya tanisma idi, paldir kuldur istediler orada. Sonra bir daha tatli yemeye geldiler, kucuk bir pasta ile, kendilerine ancak yetti, bana bir dilim kalmadi bile.
Once aileler kendi aramizda soz olsun dediler, sonra benim babam sazli, yemekli nisan yapti, hicbir masraf yapmadilar, nisan icin de gayet basit ucuz bir alisveris yaptik. Benim ailem de ben de hicbirsey istemedik onlardan. Dugun icin hic acele etmediler, bir yil boyunca bunlarin keyfini bekledik, ben hep o zamanlar nisanlima dugunu yapalim diyordum ama beyefendi ailesi ne derse o, hic sozlerinin disina cikmiyordu. Nisanlilik boyunca da ne bana, ne ailme hicbir hediye, hicbirsey gelmedi onlardan. Esim surekli bana baski yapiyordu, ailemden hicbirsey isteme, ne istersen benden iste, sakin ha ailemden birsey isteme, ben bugune kadar ailemden hicbirsey istemedim, sen de isteme beni rezil etme vs diye. Ben de aileme baski yapiyordum, sakin onlardan birsey istemeyin, sakin ha istemeyin, sakin istemeyin diye, ailem de ben de onlardan birsey istemedik ama onlar da hic mi hic birsey almadilar. Bize gelirken 1 tl lik pismaniye kutusu getiriyorlardi, inanir misiniz? Ben esimden birsey istedigimde ki cok nadirdir, ne yapacaksin onu, bosver, ben sana evlenince alirim, simdi durumum dar vs diyordu, hatta begendigim gelinligi bile soyledigimde kocaman bir OFFFFF cekti bana, cok uzulmustum, oysa hic pahali degildi ve kiralikti, satin bile almadi. Dis mekan fotosu istedim, bana bagirdi cagirdi, studyoda uyduruk fotolar cekildik. Icimde kaldi dis mekan fotosu ve gelinligim Ailem istanbulda kina ve dugun yaptilar, esim ve ailesi yine hicbirseyi karsilamadi, odemedi, sormadilar bile, ama ben ailemi susturdum, gerekirse ben odeyeyim onlardan istemeyin dedim, istemediler onlar da, babam odedi herseyi. Cunku esim bir gelinlikte bile demedigini koymuyordu. Sadece ailem on tane bilezik istedi benim icin, aylarca annesi, esim, sulalesi arkamizdan demedikleri lafi koymadilar, esim cok laf ebesidir, ben asla onunla basa cikamam, benim ve ailem icin demedigi lafi koymuyordu. Hatta benim canimdan cok sevdigim anneannem vefat etti, esim hala o gunlerde bile on tane bilezik lafi yapiyordu bana. Biz dugunde anons istemedik, kaynanam arkamizdan on tane bilezik takiyorsam anons da ettiririm demis, dugun salonunun ortasinda, hic haberim de yok, zorla akrabasini cikardi, anons ettirdi, rezil oldum oracikta, esim de annesini hic kirmaz, arkamdan ettir tabi demis, on tane bilezik takiyorsan anons da ettir demis. Cok rezil oldum ese dosta karsi, arkadaslarim alay etti benimle, bu ne boyle diye, hatta esimin arkadaslari da alay etti. Gelin arabam bile esimin kiraladigi uyduruk bir reno idi, ona da en ucuz suslemeyi yaptirmis ben kuaforde iken. Ankarada da bir dugun yaptilar ama inanin ilcenin en kotu dugun salonunu tuttular, ben dedim ki esime telefonda orasi mi olacak, en kotu salon, o kadar mi uyduruk olur, esim de annesine demis, sonra o salondan biraz daha iyisi ama yine uyduruk bir baska salonu tuttular. Bu arada biz dugunden sonra yurtdisina geldik, ev esyasi hic alinmadi bize, ama tam da esim ve ailesinin istedigi oldu, bedavaya getirdiler esya isini, zaten esya alinsaydi da herseyi benim saf babam alacakti bu gidisle, o da ne yapsin hep benim mutlulugum icin sustu, ben susturdum daha dogrusu. Evlendik, ilk gece tabi anlarsiniz balayi yok tatil yok, esimin bekar evine gittik, ilk sabah esimin telefonu caliyor, arayan babasi, dugun salonunun parasini ode dedi, bizimki de tamam dedi, birkac gun sonra dugunde takilan takilarla ankaradaki dugun salonu parasini odedik. Esim bana soz vermisti, seni tatile goturemedim ama soz bir dahaki sene gotururum diye. Bir dahaki sene tr ye gittik tabi esim anasinin dizinin dibinden ayrilir mi? Bir ay tatildi benim annemgilde 5 gun mu ne kaldik, geriye kalan da ankaradaydik. Ustelik tatil de yalan oldu, biriktirdigimiz paralari da ailesine verdi, ihtiyaclari vardi, ben de verme demedim, karismadim ona, hala safim goruyorsunuz. Yakin zamanda ben tr ye gittim, gorumcemin nisani oldu, esim gelemedi, annesigil benimle hic ilgilenmedi, hep kendi ailem ilgilendi, ben hala saf gibi onlarda kaldim, gorumcemin nisani ile ilgilendim. Simdi gorumceye oglan tarafi kina-dugun yapacakmis ama benim kaynanalar en guzel salonu kina icin tutturmuslar, hem dugun de yemekli olacakmis, hem herturlu masraf da oglan tarafinin, anli sanli dugun yaptiracaklar yani.
Butun bunlar benim hep icimde kaldi, esime de cok kiziyorum, ailesine de. Icimde kocaman bir kin kutlesi var, sinir oluyorum esime de ailesine de, hep intikam almak istiyorum. Siz olsaniz boyle bir adamla hem de benim pozisyonumda biri olarak ne yaparsiniz?
Esim ben universite 3 te iken bana acildi, reddettim. Uni. bitince tekrar acildi, evlenmek istedigini vs soyledi. Ben daha once hic sevgilisi olmamis biriyim, kac yildir pesimde diye o saflikla kabul ettim. O zamanlar esimin univ. daha bitmemisti, birkac ay sonra bitip, nisan yapariz dedi, tamam dedim. Ama nerde... 2 yil sonra zor bitirdi uniyi, ancak atandi, bu arada kendisi muhendis. Bu arada benim bircok iyi talibim oldu ama kabul etmedim, esime de hic yansitmadim. Benim ailem istanbulda, esim ve ailesi ankarada. Bizimki ataninca tanismaya geleceklerdi, geldiler ellerinde ne cicek ne baska birsey, sadece bir kutu cikolata. Guya tanisma idi, paldir kuldur istediler orada. Sonra bir daha tatli yemeye geldiler, kucuk bir pasta ile, kendilerine ancak yetti, bana bir dilim kalmadi bile.
Once aileler kendi aramizda soz olsun dediler, sonra benim babam sazli, yemekli nisan yapti, hicbir masraf yapmadilar, nisan icin de gayet basit ucuz bir alisveris yaptik. Benim ailem de ben de hicbirsey istemedik onlardan. Dugun icin hic acele etmediler, bir yil boyunca bunlarin keyfini bekledik, ben hep o zamanlar nisanlima dugunu yapalim diyordum ama beyefendi ailesi ne derse o, hic sozlerinin disina cikmiyordu. Nisanlilik boyunca da ne bana, ne ailme hicbir hediye, hicbirsey gelmedi onlardan. Esim surekli bana baski yapiyordu, ailemden hicbirsey isteme, ne istersen benden iste, sakin ha ailemden birsey isteme, ben bugune kadar ailemden hicbirsey istemedim, sen de isteme beni rezil etme vs diye. Ben de aileme baski yapiyordum, sakin onlardan birsey istemeyin, sakin ha istemeyin, sakin istemeyin diye, ailem de ben de onlardan birsey istemedik ama onlar da hic mi hic birsey almadilar. Bize gelirken 1 tl lik pismaniye kutusu getiriyorlardi, inanir misiniz? Ben esimden birsey istedigimde ki cok nadirdir, ne yapacaksin onu, bosver, ben sana evlenince alirim, simdi durumum dar vs diyordu, hatta begendigim gelinligi bile soyledigimde kocaman bir OFFFFF cekti bana, cok uzulmustum, oysa hic pahali degildi ve kiralikti, satin bile almadi. Dis mekan fotosu istedim, bana bagirdi cagirdi, studyoda uyduruk fotolar cekildik. Icimde kaldi dis mekan fotosu ve gelinligim
Butun bunlar benim hep icimde kaldi, esime de cok kiziyorum, ailesine de. Icimde kocaman bir kin kutlesi var, sinir oluyorum esime de ailesine de, hep intikam almak istiyorum. Siz olsaniz boyle bir adamla hem de benim pozisyonumda biri olarak ne yaparsiniz?