icime attiklarimi paylasacagim

ana konusu ile, çok benzer bir hikaye,
bundan sonrası için aklınıza başına toplayınız
zira ben öyle yapıyorum
neresinden yakalarsak....

kv tarafım bana yapmadıklarını
kızlarını verdikleri aileye zorlada olsa yaptırdılar
yapılmayanlar içinde benim yanımda laf saydırdılar
o zaman anladım, bunların kumaşını
şimdi ona göre davranıyorum, anladıkları dilden.

Son düzenleme:

Ona gore davranmak derken? Nasil davranayim ki, hep haksiz olan ben cikiyorum her konusmamda.

Simdi siz sorsaniz size de yapilmistir, en iyisi, en pahalisi alinmistir size hem de, boyle mi?

aynen öyle kayınvalidem düğün yaptığımız salon çok güzeldi dört dörtlüktü her şey mükemmeldi herkes çok beğendi diye ballandıra ballandıra anlatır durur yıllarcada anlatacağından eminim övünmeyi çok sever halbuki takıda biriken paralarla salonu gelinliği ödediler artanlada yine diğer borçlarını ödediler. bu durumda ben hiç mi fedakarlık yapmadımda bu kadar övünüyorsun şu an hala sıkıntıya düştüğümüz zamanlar oluyor umrunda bile değil. eşimin yanında bana der ki mesela; senin hiç kilimin yok kendime almıştım sana vereyim mi kullanırsan noluyo yaa olmadığını farkettiysen oğlunun evine getirip koyacaksın. nişanlıyken nasıl sa evlenince de o biz hiç kimseyi değiştiremeyiz kendi ailemizin bile eksikleri oluyorken bu insanları hiç değiştiremeyizzz.

Unutamiyorum yapilanlari, hem de gorumceye hersey en iyisinden yaptirilinca aklima geliyor, iyice kinim, ofkem kabariyor.

İşte görümceye yapılanları görünce insan hazmedemiyor ya yaşadıklarını,
ama kendini üzmekten başka bir işe yaramaz bu huzursuzluk öfke
eşinle aranı iyi tut geçmişi salla gitsin yapacak bir şey yok.
Eşin yapmadıklarını telafi etsin az da olsa, gönlünü alsın
hepimizi bir ananın evladıyız sadece onların bacıları değil.

Ona gore davranmak derken? Nasil davranayim ki, hep haksiz olan ben cikiyorum her konusmamda.

sende kayın ailenin özel günlerini kutlama onlara giderken hediye v.s. alma mesela,,
çok detaylı muhabbete girme resmi ve saygılı bir ilişki kur, seni kızları gibi görmeyene sende kızları gibi olma en basitinden.

benim kayın ailem el kızı olduğumu gözüme soka soka belli ettiler, bende kızları gibi değil el kızı gibi davranıyorum
Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Eğitim kariyer hepsi hikayeymiş arkadaşım, kapıdan içeri girince sadece eş oluyosun, bütün vasıflarını dışarıda bırakarak.
Okunan okullarda, Merhamet, vicdan, adalet dersi yok, bunlar kişinin içinde olması gereken şeyler aileden katılanlarla büyümesi gereken.

Velhasıl, insan olmak herkesin harcı değilmiş, görgülü çocuk yetiştirmekte... hee bende mükemmel bir insan değilim, ama en azından görgünün heryerde aynı olması gerektiğini değişmeyen kuralları içerdiğini biliyorum.

Son düzenleme:

Cok guzel soylemissiniz, bana da el kizi oldugum yuzume karsi soylendi hep kaynanam ve ailesi tarafindan. Hem de diyor ki, sen de kendi annenin yaninda kardesinin esinden daha degerli olursun, herkesin kendi kizi el kizindan daha degerlidir, daha once gelir diyor.

Gorgu cok onemliymis, iyi ki de bizde ve ailemizde varmis. Bazen aynaya bakiyorum, gencligime, guzelligime, kendime yazik ettim diyorum. Hem de kendim ettim, kendim buldum. Kurkutuk asikti esim bana askini itiraf ederken, ayaklarima kapanacakti evlen benimle diye, ben diz cokturmedim, hey gidi heyyy.

1,5 yıl olmuş evleneli, belki konuşulması doğru değil şu an ama içinde kalmış olması gayet normal. Her kız, kendi düğününde prenses olmak ister, kendi masalını yaşamak ister. Küçük hesaplar yapmaları çor çirkin ama artık olan olmuş.Bu saatten sonra bu tür şeyler için ağzının tadını bozduğuna değmez.Mesafeli dur,Türkiye'ye geldiğinde çok fazla gitme kayınvalidene.Bak demişsin ki 5 gün anemde kaldım,geri kalanında kayınvalidemdeydim.Neden orda kaldın, bütün bu olanlar nedeniyle zaten kırgınsın onlara.Bırak kocan kalsın orda, sen annende kalsaydın bir kaç gün daha.İyilikten maraz doğar diye bir laf vardır.Sen sustukça, iyi niyet gösterip masrfa yaptırmadıkça tepene çıkmışlar besbelli...Görümcene her şeyi yapıyorlar, ama sana yapmıyorlar...Kırgınsın, haklısın da ama olan olmuş.En azından bu saatten sonra tavrını koy, soğuk ol.Daha az görüş, daha az konuş.Netice de sende annenin babanın bitanecik kıymetli evladısın...

Arkadaşın yorumuna cevap vermek istedim. Çünkü konu sahibinin maddiyata çok taktığı yönünde eleştiriyi bende yapmıştım. Sizde yorumunuzda bu yorumu yapanlar için demek ki her istediğiniz yapıldı vs. demişsin.. Alakası yok arkadaşım benim nişanımda takılan takı daha sonra başka bir şey ödenirken benden geri istendi. Kaldı ki öyle 10 tane filan değil 3 tane anca bilezik takıldı. Balayı filan olmadı. Sonrasında tatil filan hak getire vs. vs. daha fazla konu sahibi gibi sıralamak istemiyorum.
Ayrıca eğitim olarakta konu sahibinden çok büyük bir farkım yok. Madem bu da belirtiliyor.
Ama bütün bunlara rağmen ben hepsini unuttum evlendikten sonra maddi hiçbir şeyi sorun etmedim. Bu yüzden de sadece maddi olarak yapılan ele alınan dertleri çok abes buldum. Ve yorumumu da ona göre yaptım.

Burda yorum yapan kimsenin hayatına ortak değilsiniz. Haklarında hiçbir şey bilmiyorsunuz. Bilip bilmeden yorum yapmayın isterseniz!

Şunu göremiyorsunuz ne yazık ki..
Maddi olarak takıntı haline getirdiği her şeyin altında değer görememiş olması,
eşinin ona her şeyi çok görmesi, ailesini her konuda haklı haksız savunması gibi
büyük sorunlar var.
Bunlar para sıkıntısı değil işte. Bunlarla bağlantılı olduğu için herkes maddiyatçılığa takılmış.
Her genç kız istediği gibi bir gelinlik giymek ister.
Ben de her şeyden kıstım ama bundan kısmadım mesela.
Ama karşında parası olmayan, durumu olmayan insanlar yok gönlü cimri insanlar var.
Hepsi görmezden gelinilebilir.
Ama eş böyle olunca görmezden gelemezsin.

Düğün günü herkesin içinde sana bağırdı mı eşin ağlattı mı seni?
Eğer ağlatmış olsaydı o 3 bilezik için o zaman benim için bu bile yapılmadı üstüne
eşim beni en özel günümde ağlattı diye dert yanardın.

Maddiyatçı mı oluyorsun sen bu durumda?

Hayır hiç bir anlamda değer göremedim maddi,manevi diye yıkılıyorsun arkadaşın sorunu bu işte!

Yorum yaparken genel düşüncemi belirttim bunun için izninizi almam gerekmiyor!

Herkes en iyi şekilde düğün yapmak ister tabiki, üzüntünüzü de anlıyorum ama benim erkek arkadaşım ve ailesi sizin eşiniz ve ailesi mantığında olsa benim babam susmazdı, herşey kızımın mutluluğu demez, kızımın mutsuzluğuna mı zemin hazırlayacağım derdi. Peki durumları müsait miydi istediklerinize? Bazı erkek aileleri herşeyi üstleniyorlar maddi durumu çok iyi olduğundan, olmayanda da heves oluyor bazen borcu göze alıyor herkes bir değil ne yazık ki, ve şunu unutmayın kız verince hemen hemen bütün aileler öyledir, kendilerinin yapmadığı bir çok şeyi karşı taraftan kızları için isterler, çünkü onlara dokunan birşey yoktur..

Yorum yaparken diğer yorum yapanlar hakkında bir kanıya varıyorsanız (ki ben o kanıya vardıklarınızdan biriyim). Onların da kendilerini savunmaya hakkı vardır! Sonuçta kimse hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yapıyorsunuz.

Ayrıca diğer yorumumda zaten konu sahibine maddiyata çok dikkat çekmişsiniz ama asıl probleminiz bunlar olmalıydı, sizi düğün günü ağlatıp höt zöt yapmaya kimsenin hakkı yok diye yazmıştım zaten o da bana hak vermişti. Ve kendisi de söylüyor zaten konuda çok maddi olarak anlatmış farkında olmadan ama sonraki cevaplarında her şeyi daha düzgün ifade etmiş zaten.

Benim derdim başkasının yorumunun üstüne yorum yapmanız kendi yorumunuzu yapıp geçin neden başkalarının fikirlerini sorguluyorsunuz ki?

bir cok konuda eksiklerim oldu düğünde eşimle ailesiyle cogu şey hevesimde kaldı içime attım ve jala atıyorumda içimde tutyorum kocam üzülmesin diye sırf beni sadece su konuda ilgilendiriyor kocanla gerçekten mutlumusun onu gerçekten seviyormusun o seviyormu veliliğinde aranızda bir sorun var mı ne bilim işte karı kocalığınızı evlilliğinizi mutlu mesut yürütebiliyorsan inan bunlar faso fiso bir süreden sonra gelir tatlım
haksızsın demiyorum tabiki haklısın ama hayat her zaman bizim istedimizi vermiyor maalesef

Acisiyla tatlisiyla yuvarlanip gidiyoruz demissiniz.
Yani pek bi sevdiğinizi hissetmiyorum kendiniZ de yuvarlak cevaplar vermissiniz zaten seviyor musunuz soruma.eşinizin hic mi olumlu yani yok..???
Evliliği bitirmeyi neden düşünmüyorsunuz peki?

Son düzenleme:
Aslında aile kendisini göstermiş ,kutu pişmaniyeyle yani insana verdikleri değer , hani der gibi biz pintiyiz senin değerinde bu ki durumlarıda iyimiş maksat parayı kaçırmamak mış ,sanırım ailede sonradan görme durumlarıda var
şans bazısınada böyle sonradan görme çıkar ,kız ailesi herşeyin farkında ama işte ses çıkartamaz ,kızım üzülmesin diye yani kızlar haklarına sahip çıkacak yada susturulacaklar, ama kızın da hangi konuda ısrarla ben bunu istiyorumu istemesi gerek ama yapmadıysada üstüne su içip sonra ,sonra üzülmemesi gerek diye düşünüyorum

Yani esim benim hayatimda tanidigim ilk erkek, sadece sevgili olarak degil, arkadas olarak, oturup konustugum ilk erkek, o yuzden bir baskasi nasildir hic bilmiyorum, tanidigim tek erkekle gecinip gidiyorum, evliligi bitirecek kadar buyuk gecimsizligimiz yok ondan bitirmiyorum. Sevgiden ote aliskanlik var, ayni evin icinde iki kisi yasayip gidiyoruz, bazen bana nisan ve dugun zamani yaptiklarindan dolayi nefret ederken, bazen iyi iste ya dovmuyor, vurmuyor, aldatmiyor, icki icmiyor, isinde gucunde kendi halinde bir adam diyorum, baskasi olsa ne olabilirdi ki diye dusunuyorum. Olumlu yanlari bunlar. Kendi ihtiyaclarini kendisi goren, kendi ayaklari ustunde duran biriyim zaten, esime bir isim, bir istegim dusmuyor ki sunu da yapmiyor, bunu da yapmiyor diyeyim. Sadece gezmek isterim bazen, o da gezmeyi sevmiyor, evde oturmak istiyor, zaten gezse de mutsuz oluyor, istemiyor, cok da ustune gitmiyorum, zaten yasadigimiz yerde gezecek yerler de yok, ne diyeyim. Yuvarlanip gitmek boyle birsey.

Canım benim ve sevgili meslektaşım hiç üzme canını böyle şeylere. 8 aylık evliligimde öğrendiğim şeylerden bazıları: gelin gökten inmiştir,o insan evladı değildir,kırılmaz,gucenmez,her talimata uymak zorundadır. Nişanlılıkta tok gözlü olmak çoğu geline bişey kazandırmaz aksine kaybettirir değerinden... sana değer vermeyene sen hiç verme anacim,maazallah sağlığından olursun bünyede yaratacağı stresten ötürü. Ama saygılı olmak genelde kazandırır. Eşine gerektiğinde tavır koymazsan çoook kaybedersin. Kimse "aman da benim karım ne kadar anlayışlı " demiyor.Aşk sevgi diye bişey yok , olan da evlenince biter. Sen esinle çözmeye çalış,olmuyorsa da yapacak bişey yok,anandan babandan başkasını da kendinin önüne asla koyma.

Vay kızım vay...eşinin huyunu suyunu da anlamışsın yol yakın iken dönseydin diyeceğim ama iş işten geçmiş.
Neden bu kadar şeye rağmen devam ettin? Aşk diyeceksin belki ama tek yönlü geldi.Eşin okumuş ama cahil kalmış sen de çok saf kalmışsın.
Hemen çocuk yapma bari tavsiyem budur.

Siz ne yaparsınız demişsiniz. Bazı şeyleri abartmışsınız ama bazılarında haklısınız. Eğer eşimin ailesinin maddi durumu iyi değilse yapamadıklarını anlayışla karşılardım. Maddi durumları kötü mü? Pastayı çikolatayı araba süsünü ise maddi durumları ne olursa olsun önemsemezdim.
Ama ben istemediğim halde anons yaptırılmasına sinirlenirdim mesela. Ya da eşimin tatil paramızı ailesine vermesine de izin vermezdim. Bu kadar şeyden sonra görümcemin düğününe yalnız gitmezdim. Eşim gidemiyorsa ben de gitmem.
Ama siz bunlara hiç sesinizi çıkarmamışsınız ki? Her şey olup biterken herşeyi kabul etmişsiniz. Neden? Eşinizi seviyor musunuz? Eğer eşinizi çok sevdiğiniz için bunlara ses çıkarmadıysanız onu da anlarım. Ama o zaman da sevdiğiniz adamla evlendiğiniz için yine anlattıklarınız bunun yanında önemsiz kalıyor bence. Sevgi bunların hepsinden daha önemli.
Eşinizi de sevmiyorsanız tüm bunlara karşın neden evlendiniz?

canim ayni banada yapildi ama bende senin gibi kendim istemedim esime hic birsey istemiyorum dedim siz ne yaparsaniz ne alirsiniz diye kuyumcuya gittik bana dort bilezik alindi ben salak onlarida kv verdim duyunden sonra bana iki bilezik verdi ben saklasin diye vermistim o yemis haram olsun asla hakkimi helal etmiyorum ama ne yapacaksin iste kocamdan cocuklarimdan kiymetli deyil benim daha okadar cok sey varki anlatacak inan ancA bukadar yazabildim allah;a havale er yapacak birsey yok ;ha bundan sonrada ona gore davranirsin kendini yipratma sevgiyle kal

Ailesinin durumu yok, zaten ailesinden birsey istedigim de yok ama bir cicek bile alinmaz mi kiz isterken? Ayrica esim calisiyorsa, uc-bes kurus da borca girip benim icin birseyler yapabilirdi. Beni en ufak istegimde bile esim ben sana evlendikten sonra alirim, onemli olan bizim kavusmamiz degil mi, onemli olan evlenmemiz degil mi, 100 tl lik gelinlik giysen ne olur, hic bilezik takmasan ne olur, sirf sen gelinlik giy diye, bilezik tak diye ben insanlara boyun mu bukeyim, ne kadar anlayissizsin, ne kadar dusuncesizsin derdi, ben de almayana surekli yalvaracak kadar gorgusuz degilim, bir kere soylerdim, almazsa susardim. Sevgi diye diye ben herseye susarim da sevdigi kizla evlenenin de birseylere katlanmasi gerekmez mi, fedakarlik ve de acik gonulluluk yapmaz mi?

Anonsu bana inat esim yaptirmis annesine, on tane bilezik istemis ya benim babam, esim de inadina on tane takiyorsam anons da ettiririm diyen annesine, ettir tabi demis.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…