Yani esim benim hayatimda tanidigim ilk erkek, sadece sevgili olarak degil, arkadas olarak, oturup konustugum ilk erkek, o yuzden bir baskasi nasildir hic bilmiyorum, tanidigim tek erkekle gecinip gidiyorum, evliligi bitirecek kadar buyuk gecimsizligimiz yok ondan bitirmiyorum. Sevgiden ote aliskanlik var, ayni evin icinde iki kisi yasayip gidiyoruz, bazen bana nisan ve dugun zamani yaptiklarindan dolayi nefret ederken, bazen iyi iste ya dovmuyor, vurmuyor, aldatmiyor, icki icmiyor, isinde gucunde kendi halinde bir adam diyorum, baskasi olsa ne olabilirdi ki diye dusunuyorum. Olumlu yanlari bunlar. Kendi ihtiyaclarini kendisi goren, kendi ayaklari ustunde duran biriyim zaten, esime bir isim, bir istegim dusmuyor ki sunu da yapmiyor, bunu da yapmiyor diyeyim. Sadece gezmek isterim bazen, o da gezmeyi sevmiyor, evde oturmak istiyor, zaten gezse de mutsuz oluyor, istemiyor, cok da ustune gitmiyorum, zaten yasadigimiz yerde gezecek yerler de yok, ne diyeyim. Yuvarlanip gitmek boyle birsey.
Risk almadan yaşamayı seçtim diyorsunuz yani.
anliyorum alışmak sevmekten daha zor, bazen yanlış olduğunu bile bile sırf alışkanlıklarin vereceği boşluktn korktugumuzdan
adım atamiyoruz, sil baştan yapamıyoruz. Ama madem bu deveyi gutmeye diyardan gitmekten daha istekli ve meyilli iseniz,
artik geçmişe kocaman sünger cekmelisiniz.acmayin konuyu artik ne olursa olsun.
ESiniz anlasaydi şimdiye kadar zaten anlardi kaba tabirle görüyorsunuz ki "laf dalasi"nin size bi getirisi olmadı, hatta götürüyor
siz, uzalmiyor kisaliyorsunuz. Geçmişe mazi deyip susup mesela bi araba almayi deneyin.esinize aldirmaya çalışın.
Madem güçlü kadinsiz, gezme işini kendiniz de yaparsiniz, hatta arkadaş edinin bence, yabanci dilinizi geliştirin, sarmayin geçmişe.
Ya inanin hala kendisini savunur, hala herseyin en iyisini o yapmistir, o almistir, ben herseyi istemisimdir, nisanliligi agzindan burnundan getirmisimdir, bana supriz balayi bile yapacakmistir, balayina bile yer ayarlamistir da isten izin alamamistir, benim babam yuzsuzce on tane bilezik istemistir, isi yokusa surmustur, cok zorlanmistir, kimseler destek olmamistir, dugunun ortasinda bana bagirmistir, sonuna kadar haklidir, haketmisimdir, cen cen cen konusup durmusumdur, onu o noktaya getirmisimdir, hala ve hala bunlari soyler durur, oyle kiyidan koseden annemin babamin ufak tefek hatalarini bulur, siralar, anlatir ki her tartisma sonunda sinirle aglayan, yipranan kisi ben olurum. Araba aldik zaten dugun altinlariyla, dedim ya soforlugum de var istedigim yere gidip geliyorum, esimden istedigim birsey yok artik, o yuzden istedim de yapmadi diyebilecegim bir durum da yok.
Vallahi inaniyorum yapmıştır. Bende de böyle bi kişilik olduğu için konunuz cidden ilgimi çekti.
Eşinizin karakteriyle ilgili bütün sitemlerinizde ben sizi anlıyorum.
Cidden insana sürekli kendini sorgulatan bi insanla yaşamak zordur.o cacaronlukla hic kimse baş edemez oyle tiplerle.
ama sizi sindirmesine ve psikolojik açıdan sizi yipratmasina engel olacak olan yine sizsiniz.
O adam değişmeyecek, siz kendinizi tutacaksiniz. Dilinizin ucuna gelince susun, yutun.
başka türlü olmayacak. Belki adamin savunma mekanizmasi direkt devreye giriyor, illa haksiz cikarmadan
susmuyor zaten allem kallem sonunda pes eden siz oluyorsunuz. Üzgünüm tek yolu "geçmişe mazi , yenmişe kuzu" demek
Zoruma gidiyor, arkadas ortaminda lafi acilsin, en iyisini yaptigini, aldigini soyler, benim icin herseyi yaptigini anlatir, zaten onemli olan iki kisinin evlenmesi degil midir, bizim bir araya gelmemiz degil midir, ben ve ailem neden isi yokusa surmusuz ki. dayanamadim kiz istemeye bile cicek almadigini soyledim arkadas ortaminda, herkes yuh artik dedi, guldu esime, sakayla karisik birseyler soylediler. Bilmiyormus, bilse alirmis, cicek almamis ama en pahali cikolatayi almis, o cikolatayla 10 tane cicek alinirmis, bunlari siraladi milltin yaninda. Gecende ogrendim ilk kez yine tartisirken, 80 tl vermis o cikolataya, icinde altin vardi sanki o kutunun diyor bir de. Yani maddi yanlardan bahsetmiyorum, yapmadiklarini nasil da yaptigi iki-uc seyle bastiriyor onu anlatmak istiyorum. Almadiklari icin de isteseydiniz diyor, istediniz de yapmadik mi diyor, annen baban istemedi diyor. Agzimi actirmadi o gunlerde ne benim, ne de ailemin is isten gecti, hangi isteginizi yapmadik diyor.
Sanirim siz susmayip sürekli geçmişi açıp huzursuz olmaya çalışıyorsunuz.
Cidden anlıyorum sizi yani en azindan anlamaya çalışıyorum.
Ama çizmeye çalıştığınız güçlü kadin imajini bi kenara birakirsam, geçmişte yaşayan, sürekli kendini huzursuzluga meylettiren
birisiniz bana göre. "Hatirlamak boynumuzun borcu ama unutmasaydik ölürdüķ".
Ne kendiniz konusunu açın ne eşinize actirin. Sosyal kisisiniz, arkadas ortaminda dahi evlilik arefesi olanlari mi konuşuyorsunuz. ?
öyle ya da böyle bu evliligi devam ettirme niyetiniz varsa diyorum ki artik susturmalisiniz yureginizi, içinizde kalan ukdeleri..
Dogru diyorsunuz, aslinda ben kendimi tutup, konusmayip, icimde kalanlari bastirmak istiyorum. Konusmuyordum da ama gorumcenin dugun olunca yasadiklarim yine aklima geldi. Nasil da biliyorlar en iyisini kizlari icin yaptirmayi ama. Hic onemli olan iki kisinin kavusmasi, onemli olan onlarin mutluluklari laflari dolanmiyor ortalikta. Yasadiklarimi bastirmaya calisirken yine icimda kalanlar cikti aciga. Aslinda arkadas ortaminda bu gibi seylerden hic bahsetmiyorum, bir-iki kere konusu acilinca soylemistim. Hatta bu sitedeki ilk konum bu, cunku bunlar hep icimde kaldi, yazdim buraya icimdekileri elimden geldigince, halimi derdimi anlayanlar da cikti sagolsunlar, sizin gibi.
Dogru diyorsunuz, aslinda ben kendimi tutup, konusmayip, icimde kalanlari bastirmak istiyorum. Konusmuyordum da ama gorumcenin dugun olunca yasadiklarim yine aklima geldi. Nasil da biliyorlar en iyisini kizlari icin yaptirmayi ama. Hic onemli olan iki kisinin kavusmasi, onemli olan onlarin mutluluklari laflari dolanmiyor ortalikta. Yasadiklarimi bastirmaya calisirken yine icimda kalanlar cikti aciga. Aslinda arkadas ortaminda bu gibi seylerden hic bahsetmiyorum, bir-iki kere konusu acilinca soylemistim. Hatta bu sitedeki ilk konum bu, cunku bunlar hep icimde kaldi, yazdim buraya icimdekileri elimden geldigince, halimi derdimi anlayanlar da cikti sagolsunlar, sizin gibi.
Vallahi inaniyorum yapmıştır. Bende de böyle bi kişilik olduğu için konunuz cidden ilgimi çekti.
Eşinizin karakteriyle ilgili bütün sitemlerinizde ben sizi anlıyorum.
Cidden insana sürekli kendini sorgulatan bi insanla yaşamak zordur.o cacaronlukla hic kimse baş edemez oyle tiplerle.
ama sizi sindirmesine ve psikolojik açıdan sizi yipratmasina engel olacak olan yine sizsiniz.
O adam değişmeyecek, siz kendinizi tutacaksiniz. Dilinizin ucuna gelince susun, yutun.
başka türlü olmayacak. Belki adamin savunma mekanizmasi direkt devreye giriyor, illa haksiz cikarmadan
susmuyor zaten allem kallem sonunda pes eden siz oluyorsunuz. Üzgünüm tek yolu "geçmişe mazi , yenmişe kuzu" demek
ayrıca da 10 bilezik az değil kimin ailesi 10 bilezik alıyor ki şu devirde? istediğiniz olmul sonuçta niye sürekli eskileri açıyosunuz ki
Var ya halimi o kadar iyi anlamissiniz, yazdiklarimdan esimin karakterini o kadar iyi cikarmissiniz ki resmen beni, esimi yuzyuze tanisaniz bu kadar iyi tanirdiniz. Aynen oyle esim, asla hakli cikmadan susmadi eskiden de, simdi de. Hakkaten her tartismada da susan, sineye ciken ve psikolojik anlamda yipranan ben oluyorum. Eskiyi acmak degil de kardesine bak en iyisi aliniyor, yapiliyor, annen en iyisini yaptiriyor diyorum, basliyor kendi yaptiklarini anlatmaya, siralamaya, soluksuz anlatiyor, yapmadigina da istediniz de yapmadik mi diyor, balayina izin alamadim diyor, bu yaz soz verdigi tatile her yeri arastirdim bos otel yoktu diyor. Bunlari anlatma sebebim hersey nasil benim aleyhimde islemis, nasil soyleyecegim soz kalmiyor onu gostermek. Susuyorum da zaten de ic dunyamda bunaliyorum iste, dedim ya gorumceye yapilanlari gordukce aklima geliyor o gunler.
Öncelikle su an israrla kiyas yoluna gidiyorsunuz ya, bundan vazgeçin. Önceki msjimda da yazdim
Mesela ben annemin bazen elinde olmadan kardeşlerime daha ilimli ya da verici olmasina bile takmamaya çalışıyorum.
Ne annem değişir, ne benim inatlasmam biter yoksa. Kaldı ki gorumceyle kendinizi kiyaslamaniz cok makul değil bana göre.
Şöyle ki, her şey bi yana, siz gelinsiniz, bu gerçeği hiçbir sey değiştiremez.
Gorumceme bunlar yapiliyor diyemezsiniz bu haksizlik. esiniz ses cikarackti en başta.
Ben evleniyorum, yuva kuruyorum kac kere evlenir insan vs diyecekti. Pispislamayacakti ailesini. Elini taşın altina koyacakti,
koyduracakti.ya da siz bu durumlari yediremeyip ayrilacaktiniz en başta
ikisi de olmadi.siz evlendiniz hala evlisiniz ve devam edecekseniz bu böyle yürümez.
Esiniz kendini kardesiyle kiyaslayip "aa bana yapilmadi bu kadari" demiyorsa size de laf dusmuyor.
Ha dese nooluuur? Kac yıl gecti bitti. Herşey dugun dernek cicek bocek cikolata mi ya hu?
allah saglik versin huzur versin yeter. Böyle geçmiş odakli yaşamak cok manasiz.omur geçiyor.
Adama böyle düşün de diyemezsiniz, boyle düşünmüyor diye kizamazsiniz.
bile bile evlendiniz ve esinizin düğüne bakış açısı hala ayni. Öyle gösterişli şeylerde gözü yok, formaliteleri gereksiz görüyor.
Olsun bitsin kafasinda biri bana gore.
Yapılan haksizlik eşinize yapılmış size değil, eee zaten esinize göre ortada haksizlik yok.
her şey olmasi gerektiği gibi olmuşesiniz ya idrak edemiyor ya da kafası başka işliyor.
Hayatinizin merkezi bu konu mu, okumuş etmiş insansiniz.
yukarda da yazmissiniz kisir döngü icindesiniz.
"Kardeşine bak napiliyor" diyorsunuz adam da otomatikman klasik laflarini döküyor ortaya.
ayni ayni ayni. Konuşmayı da hep siz baslatiyorsunuz farkında misiniz?
Bence değilsiniz:26: elimde degil demeyin nolurbu kadar mi kontrolsüzsunuz.
insanlar aldatilip sineye çekip, sanş verip devam ediyor.
Kendi kininizi kendiniz buyutuyorsunuz.
o Değil de ben yaziyorum anliyorum da ama siz de degismeyi isteseniz artik? Inatlasmasaniz çocuk gibi?
Gorumceyle kiyas degil de henuz ustunden cok gecmemesine ragmen bana yapilmayan, edilmeyenler var ya onlar aklima geldi. Kaynanam telde ogluna anlatiyor, esim de demiyor ki oglan tarafina masraf yaptirmayin, onemli olan ikisinin mutlu olmasi vs. Hayatimin merkezi bu konu degil tabi ama psikoljik anlamda en cok yiprandigim zaman dilimidir 1 yillik nisan donemim.
Hatta dugune bir hafta kala kalbim sikisti, annem babam kalp hastanesine goturdu beni, ritim bozuklugu olmus, ben acilde yattim orada, ben yatarken esim hala mesaj bombardimanina tutuyordu beni, babama kufurler ediyordu, yalvariyordum ne olur sus diye, su an hastanedeyim diye, hala sayiyordu, durmadan mesaj atiyordu, o babani karsina al sunu sunu soyle diyordu bana. Tamam diyordum, soyledin mi, nasil soyledin, oyle olmaz daha ciddi soyleyeceksin, yoksa ben arar soylerim diyordu. O halde ertesi gun bir de sinava girdim, basarisiz oldum, aksaminda ankaraya gittim, esimin ayagina, nisani atmaya, salak gibi ayrilmadan dondum, ayrilmaktan konusamadik bile, ama guya esim de ikna olmustu, dugune kadar pislik yapmayacakti, nerdeee. Dugunde bagirmalar, kinada beni odaya cekip, babama, anama laflar saydirmalar... Derler ya gelinlik mi giydim kefen mi, oyle bir durum benimki. (Size dahasini da anlatarak iyice acilmak istedim)
Canım yaşadıklarının az daha fazlasını yaşadım hiç unutamıyorum nefret ediyorum ailesinden geçmiyo aksine büyüyor içimde :-(Merhaba ben 26 yasinda, 1,5 yillik evli, universite mezunu, ogretmen, hatta yuksek lisans kazanan biriyim, esim ve ailesiyle ilgili paylasamadiklarimi buraya yazacagim, icimde buyuk bir kin kutlesi var, erimiyor bir turlu.
Esim ben universite 3 te iken bana acildi, reddettim. Uni. bitince tekrar acildi, evlenmek istedigini vs soyledi. Ben daha once hic sevgilisi olmamis biriyim, kac yildir pesimde diye o saflikla kabul ettim. O zamanlar esimin univ. daha bitmemisti, birkac ay sonra bitip, nisan yapariz dedi, tamam dedim. Ama nerde... 2 yil sonra zor bitirdi uniyi, ancak atandi, bu arada kendisi muhendis. Bu arada benim bircok iyi talibim oldu ama kabul etmedim, esime de hic yansitmadim. Benim ailem istanbulda, esim ve ailesi ankarada. Bizimki ataninca tanismaya geleceklerdi, geldiler ellerinde ne cicek ne baska birsey, sadece bir kutu cikolata. Guya tanisma idi, paldir kuldur istediler orada. Sonra bir daha tatli yemeye geldiler, kucuk bir pasta ile, kendilerine ancak yetti, bana bir dilim kalmadi bile.
Once aileler kendi aramizda soz olsun dediler, sonra benim babam sazli, yemekli nisan yapti, hicbir masraf yapmadilar, nisan icin de gayet basit ucuz bir alisveris yaptik. Benim ailem de ben de hicbirsey istemedik onlardan. Dugun icin hic acele etmediler, bir yil boyunca bunlarin keyfini bekledik, ben hep o zamanlar nisanlima dugunu yapalim diyordum ama beyefendi ailesi ne derse o, hic sozlerinin disina cikmiyordu. Nisanlilik boyunca da ne bana, ne ailme hicbir hediye, hicbirsey gelmedi onlardan. Esim surekli bana baski yapiyordu, ailemden hicbirsey isteme, ne istersen benden iste, sakin ha ailemden birsey isteme, ben bugune kadar ailemden hicbirsey istemedim, sen de isteme beni rezil etme vs diye. Ben de aileme baski yapiyordum, sakin onlardan birsey istemeyin, sakin ha istemeyin, sakin istemeyin diye, ailem de ben de onlardan birsey istemedik ama onlar da hic mi hic birsey almadilar. Bize gelirken 1 tl lik pismaniye kutusu getiriyorlardi, inanir misiniz? Ben esimden birsey istedigimde ki cok nadirdir, ne yapacaksin onu, bosver, ben sana evlenince alirim, simdi durumum dar vs diyordu, hatta begendigim gelinligi bile soyledigimde kocaman bir OFFFFF cekti bana, cok uzulmustum, oysa hic pahali degildi ve kiralikti, satin bile almadi. Dis mekan fotosu istedim, bana bagirdi cagirdi, studyoda uyduruk fotolar cekildik. Icimde kaldi dis mekan fotosu ve gelinligimAilem istanbulda kina ve dugun yaptilar, esim ve ailesi yine hicbirseyi karsilamadi, odemedi, sormadilar bile, ama ben ailemi susturdum, gerekirse ben odeyeyim onlardan istemeyin dedim, istemediler onlar da, babam odedi herseyi. Cunku esim bir gelinlikte bile demedigini koymuyordu. Sadece ailem on tane bilezik istedi benim icin, aylarca annesi, esim, sulalesi arkamizdan demedikleri lafi koymadilar, esim cok laf ebesidir, ben asla onunla basa cikamam, benim ve ailem icin demedigi lafi koymuyordu. Hatta benim canimdan cok sevdigim anneannem vefat etti, esim hala o gunlerde bile on tane bilezik lafi yapiyordu bana. Biz dugunde anons istemedik, kaynanam arkamizdan on tane bilezik takiyorsam anons da ettiririm demis, dugun salonunun ortasinda, hic haberim de yok, zorla akrabasini cikardi, anons ettirdi, rezil oldum oracikta, esim de annesini hic kirmaz, arkamdan ettir tabi demis, on tane bilezik takiyorsan anons da ettir demis. Cok rezil oldum ese dosta karsi, arkadaslarim alay etti benimle, bu ne boyle diye, hatta esimin arkadaslari da alay etti. Gelin arabam bile esimin kiraladigi uyduruk bir reno idi, ona da en ucuz suslemeyi yaptirmis ben kuaforde iken. Ankarada da bir dugun yaptilar ama inanin ilcenin en kotu dugun salonunu tuttular, ben dedim ki esime telefonda orasi mi olacak, en kotu salon, o kadar mi uyduruk olur, esim de annesine demis, sonra o salondan biraz daha iyisi ama yine uyduruk bir baska salonu tuttular. Bu arada biz dugunden sonra yurtdisina geldik, ev esyasi hic alinmadi bize, ama tam da esim ve ailesinin istedigi oldu, bedavaya getirdiler esya isini, zaten esya alinsaydi da herseyi benim saf babam alacakti bu gidisle, o da ne yapsin hep benim mutlulugum icin sustu, ben susturdum daha dogrusu. Evlendik, ilk gece tabi anlarsiniz balayi yok tatil yok, esimin bekar evine gittik, ilk sabah esimin telefonu caliyor, arayan babasi, dugun salonunun parasini ode dedi, bizimki de tamam dedi, birkac gun sonra dugunde takilan takilarla ankaradaki dugun salonu parasini odedik. Esim bana soz vermisti, seni tatile goturemedim ama soz bir dahaki sene gotururum diye. Bir dahaki sene tr ye gittik tabi esim anasinin dizinin dibinden ayrilir mi? Bir ay tatildi benim annemgilde 5 gun mu ne kaldik, geriye kalan da ankaradaydik. Ustelik tatil de yalan oldu, biriktirdigimiz paralari da ailesine verdi, ihtiyaclari vardi, ben de verme demedim, karismadim ona, hala safim goruyorsunuz. Yakin zamanda ben tr ye gittim, gorumcemin nisani oldu, esim gelemedi, annesigil benimle hic ilgilenmedi, hep kendi ailem ilgilendi, ben hala saf gibi onlarda kaldim, gorumcemin nisani ile ilgilendim. Simdi gorumceye oglan tarafi kina-dugun yapacakmis ama benim kaynanalar en guzel salonu kina icin tutturmuslar, hem dugun de yemekli olacakmis, hem herturlu masraf da oglan tarafinin, anli sanli dugun yaptiracaklar yani.
Butun bunlar benim hep icimde kaldi, esime de cok kiziyorum, ailesine de. Icimde kocaman bir kin kutlesi var, sinir oluyorum esime de ailesine de, hep intikam almak istiyorum. Siz olsaniz boyle bir adamla hem de benim pozisyonumda biri olarak ne yaparsiniz?
Cidden bayağı üzücü kırıcı şeyler yaşanmış.ilk ilişki olmasi ve uzun süre pesinizde kosmasiyla sizin gözünüzü boyayip
hayatinizin merkezine oturmuş ve de kendinize olan sayginizi bile yitirmissiniz. Keşke ve keşke en baştan bu işin olmayacağını anlayip,
hissedip bu işi noktalasaydiniz. Eşinizin cidden ayri bi kafası var. Tamam 10 bilezik cok olabilir de her şeyin de usulü var,
zaten bedavaya getirmissin çoğu şeyi. Bu bilezigin hirsi nasil oturmuş hala da içinden cikmamis sanki her sey size mustehakmis gibi..
yani ben yanlış yönlendirmek istemezdim ama esinizden deger ilgi şefkat vs de görmuyorsunuz.
sırf dovmuyor aldatmiyor alışkanlık diye katlanmak zorunda değilsiniz ki.
ve artik sert yüzünüzü gösterin. Bence daha cok sey sizi üzen her şeyden önce bi degersizlik hissi var bence.