• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde kalan ukdedir, yeni gelin evi

ah tam yarama bastın bacım. benim de yeni gelin evi içimde ukte kalmıştır.
evlendiğimizde evde yatak odası vitrin takımı ve sadece benim tabak tencere örtü nevresim vs. çeyizlerim vardı. ne bir beyaz eşya ne koltuk çekyat...
televizyon eşimin bekarken kullandığını getirdi çalışmıyor. annesi halı koymuş halı leş gibi kir ve toz içinde :oklava: utanmadan çeyiz diye göndermiş.
ütü şohben masa yok. böyle olcağını bilmiyordum ailesi nikaha 4 gün kala paramız çalındı yalnını atınca kalakaldık.
annemde onlara kızdığından yapacağı bazı şeyleri yapmayınca kaldık.perdeler annemin eski perdesiydi. :çok üzgünüm:
hani şöyle mütavazi dayayıp döşeyemedim. yeni gelin evim diyemedim.
maddi durum kötü. sabır dedim hep. sevgimiz vardı zorda olsa bazen isyan da etsem dayandım. annem hep söylendi ne biçim yeni gelin evi bu diye? komşuları nasıl çağırcam dedi. ben de kimse gelmesin istemiyorum dedim.
neyse uzatmayayım şimdi aldık eşyalarımızı perdeler yolluklar bazı ufak eksikler hariç. ev kira ve çok berbat durumda. eve birşey yapamıyoruz kira diye. ev sahibi eve bakmıyor bana ne diyor. :oklava:musluklar bozuk banyo tavanı berbat. yapsan görünmüyor. hap güzel bir ev hayliyle yaşıyorum. o evi döşeyip geçte olsa gelin evim diyeceğim.senağlama
seni anlıyorum insan mütavazi de olsa düzenli bir ev istiyor yeni gelin olarak.:1hug:
perdelerim taç olmasın pazarda ne perdeler var şıkır şıkır.
herşeyin ucuzunu güzelini bulabilirsin. ama ev de önemli . yapınca kendini göstersin.
allah kendimize ev verir inşallah gönlümüze göre.:Saruboceq:

yani sonuçta süper bir gelin evim olmadı ama kendi evimiz olacak yakında...oraya geçince de herşeyin en iyisini,herşeyin en uyumlusunu alamayacağım sonuçta. elimde olanları kullanmaya çalışacağım.....

tüm perdeleri, halıları değiştirmeyeceğim..üstelik oturduğumuz ev daha geniş,satın aldığımız evden nasıl sığacağız bilmiyorum ama sonuçta evimiz olacak...hem yeni olduğu için hem de ne yaptırırsak kendi zevkimize uygun ve bizim olacağı için sorun etmiyorum ama en azından banyomda bir duşakabinim olacak ve biri banyo yaptığında tüm banyoyu yıkamak zorunda kalmayacağım...ya da bir iki dolabım olacak, eşyalarım yerli yerinde olacak...ne bileyim ya, hayırlısı işte...

ah tam yarama bastın bacım. benim de yeni gelin evi içimde ukte kalmıştır.
evlendiğimizde evde yatak odası vitrin takımı ve sadece benim tabak tencere örtü nevresim vs. çeyizlerim vardı. ne bir beyaz eşya ne koltuk çekyat...
televizyon eşimin bekarken kullandığını getirdi çalışmıyor. annesi halı koymuş halı leş gibi kir ve toz içinde :oklava: utanmadan çeyiz diye göndermiş.
ütü şohben masa yok. böyle olcağını bilmiyordum ailesi nikaha 4 gün kala paramız çalındı yalnını atınca kalakaldık.
annemde onlara kızdığından yapacağı bazı şeyleri yapmayınca kaldık.perdeler annemin eski perdesiydi. :çok üzgünüm:
hani şöyle mütavazi dayayıp döşeyemedim. yeni gelin evim diyemedim.
maddi durum kötü. sabır dedim hep. sevgimiz vardı zorda olsa bazen isyan da etsem dayandım. annem hep söylendi ne biçim yeni gelin evi bu diye? komşuları nasıl çağırcam dedi. ben de kimse gelmesin istemiyorum dedim.
neyse uzatmayayım şimdi aldık eşyalarımızı perdeler yolluklar bazı ufak eksikler hariç. ev kira ve çok berbat durumda. eve birşey yapamıyoruz kira diye. ev sahibi eve bakmıyor bana ne diyor. :oklava:musluklar bozuk banyo tavanı berbat. yapsan görünmüyor. hap güzel bir ev hayliyle yaşıyorum. o evi döşeyip geçte olsa gelin evim diyeceğim.senağlama
seni anlıyorum insan mütavazi de olsa düzenli bir ev istiyor yeni gelin olarak.:1hug:
perdelerim taç olmasın pazarda ne perdeler var şıkır şıkır.
herşeyin ucuzunu güzelini bulabilirsin. ama ev de önemli . yapınca kendini göstersin.
allah kendimize ev verir inşallah gönlümüze göre.:Saruboceq:

kıyamam sana arkadasım yaa.. kiracı olmanında verdıgı sıkıntılar aslında bunlar.. ama aıleden de kaynaklanıyor tabıkı..Kyınvaldem onceden gıtmıs tülcüye anlasmıs,ertesı gun dedım bende gıtmek ıstıyorum ben secmek ıstıyorum..Neyse gıttık ama kayınvaldem basladı oglum bana anne su renk olsun söle olsun demıstı demeye,halbukı yalan.eşimle benım hep ıstedıgımız bı tarz vardı ama olmadı.saglık olsun dıyorum,dedıgın gıbı pazarda bı suru var mis gibi hepsi.bende eşimle gıttık deıstırdık hepsını..Canımız saolsun yeter kı..

ayrıca buraya fotolarını da koyacağım, belki buradaki ev fotolarından çok farklı olacak, çünkü bakıyorum o fotolara...çok güzeller hepsi....mobilya dükkanı gibiler, ferah ferahlar.....benim ki onlara pek benzemiyor ama yine de koyacağım....kimse de kötü demez biliyorum...Allah güle güle oturmayı nasip etsin der...Allah herkesin gönlüne göre versin....eşimi seviyorum, önemli olan da bu....

ayrıca buraya fotolarını da koyacağım, belki buradaki ev fotolarından çok farklı olacak, çünkü bakıyorum o fotolara...çok güzeller hepsi....mobilya dükkanı gibiler, ferah ferahlar.....benim ki onlara pek benzemiyor ama yine de koyacağım....kimse de kötü demez biliyorum...Allah güle güle oturmayı nasip etsin der...Allah herkesin gönlüne göre versin....eşimi seviyorum, önemli olan da bu....

kesinlikle öle canımcım..Önemli olan senin eşinle huzurlu ve mutlu olman..Gerisi boş

ah güzel arkadaşım benim kıyamam ben sana ya...
içinde huzur olan ev güzeldir boşver gerisini....
bence sen evlerin en güzelinde oturuyorsun eşininin gönlüne taht kurmuşsun daha ne olsun şekerim..:hooray:.

ah güzel arkadaşım benim kıyamam ben sana ya...
içinde huzur olan ev güzeldir boşver gerisini....
bence sen evlerin en güzelinde oturuyorsun eşininin gönlüne taht kurmuşsun daha ne olsun şekerim..:hooray:.

çok sağol canımcım ya...çok hoş bir yorum yapmışsın.....arada bir de sinir de etse beni aşığım ya...

Son düzenleme:
arkadasim zamanla olur hayirlisi olsun benimde icimde kalmisti cunku kvalidemle 2 yil oturdum sen en azindan bu konudaa sanslisin ne pisirecegine sen karar veryosun o bile icimde kalmisti 6 aydir ayriyim kvalidemden bizimde eksilerimiz var yeni ev kuran insanin iplige bile ihtiyaci oluyo sorun etme ins en guzeli olur

ben 19 senelik evliyim evlendigimde mutfak masam bile yoktu küçük zigon sehba üstünde yemek yerdik evin bacası çekmez şofben yok küçük tüpte su ısıtıp titreye titreye banyo yapardım daha neler oysa şimdi eşyadan bıkmış durumdayım şimdi tek derdim bir evim olması küçükte olsa kendi evim olsun hiç üzme canını allah insana neler veriyor yeni evlendigim zaman annem öyle derdi ama pek anlamazdım şimdi çok iyi anlıyorum

canım bazı şeyleri hemen bulunca inan ki çok bi kıymeti kalmıyor,
sen innşallahh her eşyanın hatta biblonun keyfine vara vara döşeyip düzenleyeceksin yeni evini.
varsın yeni olmasın o da olur boşver Allah sağlık versin be güzelim.
inan hastalanıp yatağa düştüğümde gözüm ne eşya görüyor ne ev.
insan bir an önce yataktan kalkıyım başka bişi istemiyorum diyor.
en büyük zenginlik sağlık ve huzur.geçinebilecek kadar para da varsa üstüne balla börek olur inan.

inan çok iyi anlıyorum benseni bende evlendiğimde yatak odamı kendim seçemedim geldiler koydular,2.el koltuklar falan derken bir bakıyosun kendin beğenerek aldığın hiçbişey yok bu şükretmemek değil kaç yasında insanlar bile eşyalarını yeniliyorlar insan genç olunca hevesi oluyor.zevkime göre döşeyeyim istiyor evet.birde ev orta halli bi evse eşya güzelde olsa göstermiyo anlıyorum canım ben seni inşşlh zamanla olur istediğin hersey

İlk evimiz oldukca sekilsiz ve yıpranmış bir evdi.Alınan bir cok eşya tarzımın ve düşündüğümün çok dışındaydı.Ne zaman arkadaşlarımız gelse bir sekilde üstü kapalı dile getirirlerdi,ne zama yeni evli birine misafirliğe gitsek ister istemez iç geçirirdim.Bu eşyaya gereginden fazla önem vermek vs. degil,insan hayallerine,tarzına,beğenisine yakın bir yuvaya sahip olmak istiyor.Evliliğin ilk zamanları,yeni merak,imkanlar dahilinde en iyisi olsun istiyor normal olarak.Bir kaç yıl sonra o evden taşındık,daha bakımlı ve kullanışlı eve gectik.Hoşuma gitmeyen eşyaları örn:koltuk takımı,çok şık bir şal ile beğenime yakın hale getirdim,mutfak dolaplarını kapladım vs vs.O kadar sık taşınıyoruz ki,pek yakında haz etmediğim o eşyalardan ister istemez kurtulup,yenilerini alacagız kaydirigubbakcemile3

Umarım arkadasım yeni yuvanız,içine sinen,daha bir huzur veren,gönlüne göre bir ev olur.
a.s.

canım umarım seninde ilerde istediğin gibi döşeyebileceğin bir evin olur,canım bende 5 ay kadar senin gibi dişimi sıktım.yeni gelin olarak gittiğim ev çok bakımsızde,eşyalarım büyük,ev küçüktü,mutfak dolapları eski,hava boşluğuna bakıyordu,vs.neyse her birini anlatmayayım,şimdi evimize geçtik çok şükür,ev büyük,bu seferde eşya yetmiyor,herşey zamanla olur.azcık dişini sık,söylenenlerinde seni üzmesine izin verme canım :teselli:

O yeni gelin evlerinin bi dünya borcu oluyor üzülme
Ayrıca yeni halılar 2 ay tozutuyor süpürdüğün belli olmuyor
Eşyalar Mobilyalar zamanla olacak şeyler
Geç olsun güç olmasın allah sağlık huzur versin gerisi oluyor

Yıllar öncesinin konusu neden gündeme getirildi anlayamadım.
Konu sahibinin hayatında bir çok değişiklikler olmuştur.
Şimdi önerilerin bir yararı var mı dersiniz.CADIARZU

Canim ya...

Kizlarin hep hayalidir güzel, kendine ait, kendi secimine göre dösenmis bir ev... tipki gelinliklerini de hep hayallerinde tasarladiklari gibi öyle degil mi...

Bazen insanlara bakiyorum, öyle ihtisamli ve gösterisli dügünler, nisanlar, kinalar, balaylari yapiyorlar ki, evlerini öyle güzel dösüyorlar ki, insanin agzi acik kaliyor.

Benimde hepinizin oldugu gibi hayalimdi.

Ama, ben evlendikten sonra, kendi ögrenci dairemde yasamaya devam ettik... Yeni gelin evim olmadi, dügünüm de öyle olmamisti, balayinada gidemedim...
Aski mi para mi deseler ben ask derdim. Ne yazik ki, ask bir yere kadar sürüyor ve sonradan sahip olamadigin, yasayamadigin en ufak sey icin bile cok üzülüyor insan...

Ben iki yil sabrettim ve yeni eve gectim. Ama ne yalan söyliyeyim, o evi döserken vs. hic mutlu degildim.. Yasadigim sorunlardan olsa gerek. Icim hep buruktu. Ayrica evim de cok güzel ve dubleks, ama, mutluluk olmadigi sürece neye yarar ki. Daha 100 % döseyememistim bile, iyikide fazla bisey yapmamisim, zaten ayriligin esigindeyiz...

Kizlar hepinize tavsiyem, sanirim o herkesin hep aradigi kosulsuz ve devamli ASK sadece filmlerde oluyor. Eger evlenmeyi düsünüyorsaniz, karsinizdaki erkegin biraz olsun maddi gücünün var olmasi gerek. Kadin ne kadar maddi acidan güclü olursa olsun, bunu en basta erkeginden görmek istiyor, ne dersiniz deyin. Bende hayat paylasmaktan ibaret, hayat müsterektir vs. vs. takiliyordum. Ama bi kadini mutlu eden sey, erkeginin ona güven duygusu vermesi, hemde her acidan, maddi, manevi, arkadasca.

Allah kimsenin heveslerini kursaginda birakmasin. Bence herkesin hakki, paragözlülük ve kiskanclikla alakasi yok. Hepimiz insaniz sonucta... Tabiki herzaman Rabbimize sükredelim, ama imkani olan da neden yapmasin ve istemesin, öyle degilmi...

Back