• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde kalan ukdedir, yeni gelin evi

ayrıca oturma odam yok, ordan klişelikten kurtulum sanırım....:roflol:ama salon koltuklarım kahverengi ve fazla kullanmadığım yatak örtüm bordo, ama bunlar için özel çaba sarfetmedim

keşke ifadelerinizde ıvır, zıvır, boş şeyler bunlar gibi kelimeler kullanmasaydınız, ben sadece paylaşmak istedim...

bir de bu düşüncelerimi okuyun.....(yazdıklarımı bir daha ekledim ki siz de değerlendirme fırsatı bulun diye, belki öncekini görmezsiniz çünkü sizin msjınız bana bu kelimeleri eklettirdi, tekrardan şükretmeme vesile oldu, teşekkür ederim)....

tabi ki arkadaşlar, milyarlık koltuk koyarsın ama ağzının tadı olmayınca boş gelir...biz de eşimle herşeyimizi kendimiz yapmaya çalışıyoruz, her köşesinde alın teri var evimizin....ve kimsenin lafıyla evimi küçümsemedim.....asla millet yiyecek ekmek bulamazken ben iki perdenin halının lafını etmem.....ama insanların içinde bir uhde kalır, ona söz geçiremezsin, benim ki de öyle bir şey......örneğin, ben düğün, kına gecesi de istemeden nikahla evlenirim diyenlerdendim....bazı terslikler nedeniyle memleketimde kına gecesi yapamadık, eşimin memleketinde kına gecesi, düğün oldu, burda anne evinde kına gecesi yapamamak sonra bir içime oturdu ki anlatamam...en yakın arkadaşım bile gelemedi ne düğünüme ne kına geceme....ama düğün dernek yapacak parası olamayan insanlar da var, bunu da aklımdan çıkarmam..ben her zaman şükretmesini bilirim....ona bakarsanız nikahımda oda nikahı şeklinde oldu, şahitlerden başkası yoktu, hemen ayak üstü, iş kıyafetlerimle gittim....nikah şekerim olmadı diye de çok üzülmüştüm ama şeker ne bilmeyen çocuklara da öğretmenlik yaptım, herşeyin farkındayım...şükürler olsun Rabbime......ama yeni gelin evi içimde bir uhde kaldı 2 yıl sonra bir yeni gelin evi yapmaya hazırlanıyorum, bunu da paylaşmak istedim.....

beni yanlış anladın sanırım yda ben anlatamadım ıvır cıvırdan kastım eşyaydı. yani eelbet insanların içinde bişiler kalır ama önemli olan konda bi emeğinin olması. biz nişanlımla iki tane tekli eski koltuğu yepyeni bi koltuk yaptık bana deseler onu at sana en güzelini vercez atamam kıyamam onun değeri bambaşka.tekrar diyorum farklı anlaşıldıysam kusura bakma sadece eşyanın pek bi önemi yok aslında öenmli olan siizin mutluluğunz

ahh ahh...

ben anlatsam şaşar kalırsın belki...

neyse eşya mal mülk herşey gelip geçici canım...

huzurun olsun yeter...

inşallah yeni evini istediğin gibi dayar döşer oturursun...

:1hug: ay ben kıyamam sana,o evi güzelleştiren,o evi huzurlu kılan,o evi ev yapan eşlerin birbirine duyduğu sevgidir,saygıdır....
Çok fazla eşyam olmuş,çok fazla cicilerim olmuş huzurum yokken neye yarar.Ama işte gözümüz kayıyor yinede içimizden bir ''ahhhh ahhhh'' geçiriyoruz.Rabbim huzurunuzu ağzınızın tadını hiç ama hiç bozmasın inşallah.Şeniz

beni yanlış anladın sanırım yda ben anlatamadım ıvır cıvırdan kastım eşyaydı. yani eelbet insanların içinde bişiler kalır ama önemli olan konda bi emeğinin olması. biz nişanlımla iki tane tekli eski koltuğu yepyeni bi koltuk yaptık bana deseler onu at sana en güzelini vercez atamam kıyamam onun değeri bambaşka.tekrar diyorum farklı anlaşıldıysam kusura bakma sadece eşyanın pek bi önemi yok aslında öenmli olan siizin mutluluğunz

ya kusura bakma...sana boş yere gereksiz yüklendim ama birden ıvır zıvır, boş konular bunlar, niye başkalarının lafıyla evini küçümsüyorsun gibi şeyleri okuyunca kendimi kötü hissettim ve anlaşılmadığımı düşündüm....gerçekten çok özür dilerim....sen buna rağmen yine açıklama yapmışsın, çok naziksin....

merhaba canim,insallah hersey gönlünce olur.bende bir animi anlatmak istedim.
eskiden (eskiden dediysem cok eskide deil) annemin camasir makinesi yoktu.merdaneli vardi.ben o zaman13 yasinda falandim.eve camasir makinasi alinmisti.ilk geldigi gün hepimiz makinenin karsisina oturup nasil calistigini izlemistik.misafirde vardi,coluk cocuk annemler misafirler yere otup öyle seyretmistik.cok komikti,traji-komik..(hala konusup güleriz)hersey tek tek zar zor oldu..allah agzinizin tadini bozmasin..sevgiler..a.s.

annem de iki çocuğunu evlendirdi....emekli oldu ancak evine birşeyler yapabiliyor, hayat şartları çok zor, bunun farkındayım.....eşim bana evlenirken istersen yeni bir ev tutalım demişti...buraya gelin gelmez biliyorum demişti.....aslında evimiz o kadar da kötü değil, bir site içinde ve bir çok tanıdğımız evine geçmeden önce bu site de oturmuş hatta bazı evler var, süper...ama bizim ev sahibi eve hiç bakım yaptırmamış..sitenin ilk yapıldığı zamanki haliyle kalmış ev....ben de hem yol parası olmasın hem de ayrı masraf çıkmasın diye çıkmadım evden..iyi ki de çıkmamışım....iki yıl oturmuş olacağız burda kendi evimize geçmeden...

arkadaşım hiç üzülme.önce herşeye sahip olup sonra kaybetmek daha kötüdür.
inan aynı şeyleri yaşıyan birsürü bayan var.herşey olur.
ne ibretlik hikayeler var bir bilsen.yakınlarımdan bir bayan evlenirken okadar kötü durumdaymışki,görümcesinin altın zincirini ödünç takmış düğününde,şimdi bu bayan ne alıp,ne yapacağını bilemeyecek kadar zengin.
ben evlenirken evim iki oda bir solondu.bir oda tamamen boş,diğeri yarı.sadece birisini tam döşeyebilmiştik.sekiz yıldır evliyim.inşallah taşınıcam ve evimi sil baştan dekore ettiricem.ve benim üçüncü eşyam olacak bunlar.bana deseler birgün böyle olacaksın.hadi ordan derdim.
kalbini ferah tut ve allahtan iste hep.

zamanla herşeyin olur be gülüm. Biz karı-koca çalışarak evimizi kurduk. Her aldığımız eşyayı saatlerce seyrederdik. Kullanmaya kıyamazdık. Onun zevki bir başka oluyor inan.

ne güzel sölemiş bunu yazan arkadaşim.:)

canim aynen onun da dediği gibi.zamanla herşey olur.hepimiz çok şeye gipte ediyoruz .en yenizisni en güzelini de alsak bir başkasinda gördüğümüz yeni bişeye yeni çikan modelin üstünleklerine falan mesela..hep istiyoruz..herkes herşeyin en güzeline layik ama en başta huzura ve sağliğa.....ben ilk evliliğmde en yeni mobilyalra sahiptim.17 sinde çitir bi gelindim18 sinde cici bi anne:( ama hepsi geri de kaldi.mobilya kendimize ait arzu ettiğim gibi bi ev..tüm emeklerim.gençliğim çocuklarim...şimdi gene orta halli bi evim var yeni bi eşim ve yaşanalarin arkasindan hayata karşi korkularim.adeta yarimim.ev araba eşya para vs.hepsi zamanla oluyor.ama istediğimzi gibi olmasi herzman imkansiz heo bişey eksik kalir.eşya olarakta manen de..ihtiyacin olan temel şeyler olduktan sonra öncelikle huzurun ve sağliğin sevgi saygi dolu bi yuvan olsun önce dilerim.umarim beni yanliş anlamadin.yazdiklarimdan ötürü..bazen maddi isteklerimiz oluyorken manen olanlari kaybediyoruz.bu yüzden canini sikma..önce ağiz tadin olsun sabret gerisi zamanla olur..
Sevgiyle kal iyi geceler

canım ya; benim de ilk evlendiğimde şıkır şıkır bir gelin evim olmadı.. birden senin yazdıkllarını okuyunca o günlerim aklıma geldi .ilk görev yerim doğudaydı ..ve orda evlendim .. oranın şartlarına göre tıpkı senin gibi eşimin bekar evinde yaşamaya devam ettik tabiki önceki eşyalarıyla ......ilk bebeğimin yatağını koyacak ne oda nede yatağı oldu :1no2:.ama ALLAHA çok şükür şimdi bir tatil merkezi olan güzel bir şehirde dairemi alıp istediğim gibi dayayıp döşedim . önemli olan sağlıklı ve eşinle mutlu olman . gerisi zamanla oluyo ...umarım istediğin gibi evini kurar ve resimlerini de bizimle paylaşırsın .a.s.

evet insanın içinde ukde kalıyo bazı şeyler ama huzur en önemlisi saglıgında yerinde olsun insallah herseyin olur elimizdekilerle sevinicez ya onlarıda kaybedersek Allah korusun.
Hersey gönlünce olsun canım bu dünyada ve ahirette cennet olsun mekanımız insallah..

canımsın yaa kıyamam :)
tabiki...
o kadar güzel olurki hemde huzurunuzla da perçinleşir sıcacık yuvanız...
sabreden muradına erermiş derler tatlım..
Rabbim sana herşeyin en güzelini versin inşallah....
yuvanda uzuun ve sağıklı bir ömür geçirirsiniz inşallah...

ssen orayı istekli düzenledikten sonra en kötü yeri saray yaparsın şimdi burası kiracı evi olduğu için birde ev sahibine kıl olduğun için yapmıyorsun bekle geç evine süper olacak eminim

Amaaaan, benim gelin gittiğim evin "banyosunda" sadece dört duvar, bir gider bir de duş başlığı vardı :roflol: valla bak :) fayans felan da getirme he aklına..bildiğin taş kaydirigubbakcemile3

O da mutlu, huzurlu yuvanın nazarlığı olsun, nasılsa olur her şey zamanla, ooohhh sefam olsun de sür keyfini boşveeer. :içelim:

evlendiğimde yeni eşyalarım vardı ama kaynanamın istediği yerden pek seçme şansı tanımadı bir mobilyacıya götürdü hepsi burdan olacak diye getirirkenede hepsini halledip çizmişlerdi.eski tv buzdolabı vs.eşyelar yeni olsa nolur ilk zamanlar cehennemdi sanki cehennem kavga kavga üstüne... diyeceğim o ki insanın eşyası yeni olmuş eski olmuş ne önemi var.önemli olan evdeki huzur.sizdede varmı bilmem ama bir misafirliğe gittiğimde sahipleri eğer huzurluysa o eve sinmiş gibi gelir bana... hissediyorum daha huzurlu oluyorum.önemli olan bu evdeki sıcaklığın yansıması yoksa eşya neki zamanla olur...seninde herşeyin dilediğin gibi olur inşallah canım.

yeni ev eşyayı daha ii gösterir bence ama takma bunları kafana...eskiler çarçafı perde diye asarlarmış...
önemli olan o evin içindeki mutluluk..
kimsenin ne dediğine takılma boşver..sen kendi huzuruna bak cnm

Back