- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.318
- 798
- 35
- Konu Sahibi bahardannn
-
Öyleymiş evet yazdılar bilmiyordumSmear yapılmıyor. Sadece kan alıyorlae. Ondan da hpv taşıyıcısı olup olmadığı belli olmaz.
Evet ya ben de okumadan yazmışımÖyleymiş evet yazdılar bilmiyordum
Bu hpv virüsü dedikleri AIDS mı ?Evet ya ben de okumadan yazmışımKeşke her kadına belli periyotlarla smear yapılsa da şu hastalık toplumda bu kadar yayılmasa.
Yok canım. Aids değil. Sadece birkaç türü kanser yapan hastalık. Çok fazla türü var ama birkaçı kötü ve bildiğim kadarıyla tedavisi de var. Benim kuzenim çok kısa bir süre tedavi gördü atlattı.Bu hpv virüsü dedikleri AIDS mı ?
Sanki duymuştum sadece cinsel yollarla bulaşıyor değil miYok canım. Aids değil. Sadece birkaç türü kanser yapan hastalık. Çok fazla türü var ama birkaçı kötü ve bildiğim kadarıyla tedavisi de var. Benim kuzenim çok kısa bir süre tedavi gördü atlattı.
Sanki duymuştum sadece cinsel yollarla bulaşıyor değil mi
Kötü ya
Evet sadece cinsel yolla. Erkekler taşıyıcı oluyor sadece, onları hasta etmiyor. Olan yine bize oluyor.Sanki duymuştum sadece cinsel yollarla bulaşıyor değil mi
Kötü ya
Aa. Nasıl bulaşmış?Benim cinsel yolla bulasmadi... Cok dusuk bir ihtimal de olsa farkli sekillerle bulasabiliyormus
Evet epilasyon.hic dikkat etmedim degistiriyorlarmi diye ama sanki başlık demir.lazerden sonra bir iki yerde eline nokta kadar pütürler geliyor ondan korktumLazer epilasyonu mu sordunuz
O aletin ucundaki plastik gibi bi aparat var ya cilde temas eden
Onu değiştiriyorlar zaten herkeste
Hatta genital için kullandıklarını vücudun diğer taraflarında da kullanmıyorlar
Aa. Nasıl bulaşmış?
Evet evet duymuştum ben bunuEvet sadece cinsel yolla. Erkekler taşıyıcı oluyor sadece, onları hasta etmiyor. Olan yine bize oluyor.
Çok gecmiş olsun ihmal etmeyin tedavileriniziBenim cinsel yolla bulasmadi... Cok dusuk bir ihtimal de olsa farkli sekillerle bulasabiliyormus
panik yapmayın ilkönce , hersene yaptırdıgım smear testinde eski eşimle evli oldugum dönemde bendede çıkmıştı bunların tipleri var .1, 2, 3, ki ben kanser tarama merkezinde yaptırmıştım pozitif çıktı , kendimi sorguladım çocukalrımın bbasını sorguladım durdum ve ardından üç ayrı doktora daha gösterdim , ve üçününde dedikleri bunlar çeşit çeşittir , sizinki evet pozitif çıkmış fakat , havuz ,kaplıca, veyahut bagışıklık sisteminin çökmesindende kaynaklanabilir demişlerdi, içimi bir nebze olsun rahatlattı , 15 gün sonra tekrar yapıldı çıkmadı buseferde , öyle siğil felan da çıkmamıştı . yani diyeceğim şu ki öyle ortalığı velveleye verme bir bakalım farklı bir doktara daha gözükün, 15 gün sonra tekrar yaptırın, eski sevgili konusuna gelincede hiç palavra atmasın yok ailesi yok şöyle böyle .. odaha adama dahi olamamış .. dediğim dibi farklı doktordan tekrar tahlil yaptırın .Bana yardim edin ne olur. Son gunlerde surekli dusunuyorum,gunduzleri bos bos tebessum edip,geceleri yatagimda agliyorum, aldigim nefesler yetmiyor, yediklerim bogazimdan geri gidiyor, midem bulaniyor, duvarlar insanlar ustume geliyor, kahroluyorum eriyorum. Su donemde kendime iyi bakmam gerekirken hic bakamiyorum dahasi da 4 elle sigaraya sarildim. Tum bunlar hatalarimin bir cezasi belki,surekli dua ediyorum kotu seyler olmasin diye. Hpv tanisi koyulmadan once birini sevdim, ayni isyerindeyiz ama gercekten cok sevdim, hala daha unutamiyorum, bi taraftan icim ona yaniyor. Bizim iliskimizde asla evlilik gelecek konusulmadi ikimiz de o kafada deildik pek. Sadece seviyorduk birbirimizi deli gibi. Birlikte olduk ve bu bir kac gece yasandi. Bir gun hic arayip sormadi, telefonumu da acmadi,ben de bisey varsa soyle ben de yoluma bakayim die msj attim cvp vermedi. Ben de hic ustune gitmedim o bisey demeli sonucta dedim. Sonra ben 1 2 gun sonra baska bi sebepten dra gittim ve 3 gun sonraki smear sonucumu beklerken o aradi. Sesi kotuydu konusmamiz lazim dedi. Bulustuk, ailesinin bir kizla tanisdirdiklarini, onun da icine sindigini, duzenli bir hayata gecmek istedigini, bunun da o kiz olmak zorunda oldugunu soyledi. Tabi ben yikilmistim, hicbisey soyleyemedim ve masadan kalkip arabama bindim. Pesimden kosarak geldi ve hemen arabaya yan koltuga oturdu. Beni cok seviyormus da unutamazmis da hayatindan cikamazmisim da. Ne diyorsun sen ya dedim, baskasiyla evlilik plani yapip benimle mi goruseceksin, iyimisin sen dedim, evet ben onla evlenmek zorindayim ama sensiz yapamam seni cok seviyorum dedi. Neredeyse aglayacakti. Ben de sen kafayi yemissin heralde bunu kabul edecek kadar midesizmiyim ben seninle asla bir daha hic bi sekilde zoraki selamlasmalar otesine gitmem dedim. Bir daha beni dusunme ben seni asla dusunmicem dedim.Indi arabadan bakakaldi arkamdan. Ama eve gidip nasil agladim, nasil seviyirum onu bir bilseniz.. Ertesi gun ise gittim, surekli dibimde etrafimda, nereye gitsem pesimde gozumun icine bakiyor. Neyse zor bi gunun ardindan oyle kendinden gecmis evde yatarken dr um aradi, smearda lsil cin 1 var yuksek muhtemel hpv kaynakli dedi. Iste asil o zaman kaynar sular dokuldu ustume. Simdi ben napacaktim, Soylersem ben cok sevdigim bu kisinin omur boyu pismanlik sebebi olacagim, bana hep tiksintiyle igrenc biseymisim gibi bakicak, hep nefret edecek, kimin pesinde olmusum diyecek. Soylemesem belki evlenecegi kiza bulasicak, bunun vebali beni olduruyor gunlerdir. Bir umut belki hic bulasmamistir sigara icmez pek hasta olmaz sporcu zaten kendine cok iyi bakar, sesimi cikarmiyim diyorum bu sefer huzursuz oluyorum 1 yil sonra onda yada esinde sigil cikicak daha cok nefret edicek benden. En cok da ona zarar verdigim icin yanip yanip kul oluyorum cehennem azabi gibi hersey.. Soylesem nasil soylenir ne zaman soylenir bilmiyorum da Hayat cok zor cokk
Canim nedir o dua? Nerden ulasabilirim? Yardim edermisin?Bu arada konu sahibesi acil şifalar dilerim. Bilindiği üzere hpv nin tedavisi yok fakat yakinen bildiğim bir olayda hpv nin dua ile tamamen gittiğine bizzat şahit oldum. Ne kadar inançlısın bilmem ama doğru söylediğimden emin olabilirsiniz. İnternette tarifi var bir deneyin derim. Hatta başka olumlu yorumlarıda görebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?