- 7 Ocak 2011
- 6.826
- 4.285
- 373
- Konu Sahibi bahardannn
-
Konu sebebiyle adeta bir doktor kadar bilgilisin artıkHpv aşısı erken yaşta yaptırılırsa iki doz, daha geç yaşta yaptırılırsa üç doz yapılması gerekiyormuş.
11-14 yas arası kız erkek çoçukları 2 doz
15-26 yaş arası üç doz gerekiyormuş.
Konu sahibi adama söyledi diyelim, adamın gidip evleneceği kıza söyleyeceği ne malum?Ya nasıl söyleme diyebiliyorsunuz. Adamdan size veya sizden adama bulaştı farketmez ki. Adamın evleneceği biri var. İlerde bu kadının çocuğu falan olacak yani. Kadına söyler söylemez bu onun vicdanı. Siz bu vebali üstünüzden atın.
Çok gecmiş olsun ihmal etmeyin tedavilerinizi
Kendinize acımayı bırakacak mısınız? Sanki tüm dünyanız yıkıldı, aç açıkta sürünüyorsunuz.Ben kac gundur sadece korkuyorum. Yiyip icemiyorum surekli dusuncelerde veya agliyirum. Aksi gibi ayni yerde calisiyoruz. Kiza bulasmasindan korkuyirum. Evet ne soyleseniz dogru o cok yanlis biri yaptiklari affedilmez, normalde olsa su an ayrilik acisina uzulup ondan nefret ediyor olmam lazim ama benim ondan nefret edecek halim bile yok sucluluk duygusundan. Neydi neden boyle oldu nerede hata yaptim neden onu sevdim diye uzulecegime ona hpv bulasmismidir diye uzuluyorum acimi bile yasayamiyorum.. Bir de hep gormek zorunda oldugum birisi. Oyle olmasa cok kolaydi. Veya beni terketmemis olsa eskisi gibi surekli iletisimde olsak daha rahat dusunurdum. Biz kadinlar terkedilmeyi asla kabullenemeyiz, simdi ben hem terkedilmis hem de hastalikli durumunda olacagim. Cok uzuluyorum, sadece dua ederken rahatliyorum, kendimi gectim ona veya kiza bulasmasin diye dua ediyorum. Soylemeye calistim bi ara gozumu karartip ama beceremedim acikcasi . Nasil soylenir ki ne denir konuya nasil giris yapilir ben daha kendimle bile konusamazken bunu
Biraz da terk edilmenin acısıyla, bunu ortaya atıp evlenmelerini engellemek de olabilir mi amaç?Kendinize acımayı bırakacak mısınız? Sanki tüm dünyanız yıkıldı, aç açıkta sürünüyorsunuz.
Gereğinden kat kat fazla dramatize ediyorsunuz olayı. Kendinize gelin.
Başınıza böyle bir şey gelmiş, olabilir, dünyanın sonu değil. Elinizde de değil.
Terk edilmişsiniz, ilk terk edilen siz değilsiniz.
Biraz öz güveninizi yükseltin, siz kendinizi bu kadar aşağıda görürseniz karşınızdaki de öyle görür.
Bence öyle bir durum yok ya olsaydı hemen söylerdi zaten. Uğruna terk edildiği kıza hastalık bulaşacak diye üzülüyor konu sahibi. Tek derdi o çünküBiraz da terk edilmenin acısıyla, bunu ortaya atıp evlenmelerini engellemek de olabilir mi amaç?
Çok mu gaddarca düşündüm
Biraz da terk edilmenin acısıyla, bunu ortaya atıp evlenmelerini engellemek de olabilir mi amaç?
Çok mu gaddarca düşündüm
konuyu okur okumaz bende boyle dusundum, sonra kendime kizdim, ne fesatlik yapiyosun be diye.Biraz da terk edilmenin acısıyla, bunu ortaya atıp evlenmelerini engellemek de olabilir mi amaç?
Çok mu gaddarca düşündüm
Tabiki. mesaj atacağım.Canim nedir o dua? Nerden ulasabilirim? Yardim edermisin?
Ben bakmıştım benim gittiğim yerde öyleydiEvet epilasyon.hic dikkat etmedim degistiriyorlarmi diye ama sanki başlık demir.lazerden sonra bir iki yerde eline nokta kadar pütürler geliyor ondan korktum
Çocuk doktorumuz bu aşıyı önermişti.Kizim yapilabilir yaş aralığına girdiğinde ona yaptırma kararı aldık eşimleHpv aşısı erken yaşta yaptırılırsa iki doz, daha geç yaşta yaptırılırsa üç doz yapılması gerekiyormuş.
11-14 yas arası kız erkek çoçukları 2 doz
15-26 yaş arası üç doz gerekiyormuş.
Ya lutfen yapmayin, evet panik haldeyim ama su an tek derdim bulastirma korkusu. Keske hic hpv olmasaydim da su an ona ve yeni sevgilisine uzuluyior olsaydim bi omur uzulsem bu kadar uzulmezdimkonuyu okur okumaz bende boyle dusundum, sonra kendime kizdim, ne fesatlik yapiyosun be diye.
konu sahibi, hastaligi tanimadigim icin aids sandim, sonradan cokta buyutulecek bisey olmadigini gordum. felaket senaryolari yazmayin, insanlarida rahat birakin (yani eski sevgilinizi ve nisanlisini).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?