hpv yim eski sevgilime bunu nasil soylerim

HPV yi arastirmadan sanki HIV tanisi konulmus gibi yazmissiniz. Hastaligi arastirin. Belki de eski sevgilinizden size gecti. Cinsel olarak aktif olan insanlarin cogunda olan bir hastalik bu. Daha gecenlerde bir filmde duydugum icin arastirma geregi gordum. Bu kadar abartmaniz bana anlamsiz geldi

Ben kac gundur sadece korkuyorum. Yiyip icemiyorum surekli dusuncelerde veya agliyirum. Aksi gibi ayni yerde calisiyoruz. Kiza bulasmasindan korkuyirum. Evet ne soyleseniz dogru o cok yanlis biri yaptiklari affedilmez, normalde olsa su an ayrilik acisina uzulup ondan nefret ediyor olmam lazim ama benim ondan nefret edecek halim bile yok sucluluk duygusundan. Neydi neden boyle oldu nerede hata yaptim neden onu sevdim diye uzulecegime ona hpv bulasmismidir diye uzuluyorum acimi bile yasayamiyorum.. Bir de hep gormek zorunda oldugum birisi. Oyle olmasa cok kolaydi. Veya beni terketmemis olsa eskisi gibi surekli iletisimde olsak daha rahat dusunurdum. Biz kadinlar terkedilmeyi asla kabullenemeyiz, simdi ben hem terkedilmis hem de hastalikli durumunda olacagim. Cok uzuluyorum, sadece dua ederken rahatliyorum, kendimi gectim ona veya kiza bulasmasin diye dua ediyorum. Soylemeye calistim bi ara gozumu karartip ama beceremedim acikcasi . Nasil soylenir ki ne denir konuya nasil giris yapilir ben daha kendimle bile konusamazken bunu

Hpv aşısı erken yaşta yaptırılırsa iki doz, daha geç yaşta yaptırılırsa üç doz yapılması gerekiyormuş.

11-14 yas arası kız erkek çoçukları 2 doz
15-26 yaş arası üç doz gerekiyormuş.

Konu sebebiyle adeta bir doktor kadar bilgilisin artık
Biz de bilgi edindik sayende

Ya nasıl söyleme diyebiliyorsunuz. Adamdan size veya sizden adama bulaştı farketmez ki. Adamın evleneceği biri var. İlerde bu kadının çocuğu falan olacak yani. Kadına söyler söylemez bu onun vicdanı. Siz bu vebali üstünüzden atın.

Konu sahibi adama söyledi diyelim, adamın gidip evleneceği kıza söyleyeceği ne malum?

Kendinize acımayı bırakacak mısınız? Sanki tüm dünyanız yıkıldı, aç açıkta sürünüyorsunuz.
Gereğinden kat kat fazla dramatize ediyorsunuz olayı. Kendinize gelin.
Başınıza böyle bir şey gelmiş, olabilir, dünyanın sonu değil. Elinizde de değil.
Terk edilmişsiniz, ilk terk edilen siz değilsiniz.
Biraz öz güveninizi yükseltin, siz kendinizi bu kadar aşağıda görürseniz karşınızdaki de öyle görür.

Biraz da terk edilmenin acısıyla, bunu ortaya atıp evlenmelerini engellemek de olabilir mi amaç?
Çok mu gaddarca düşündüm

Söylemek zorundasınız. Zaten başkasıyla evlenecek, sizin peşinizden koşsa ne olur, hakkınızda kötü düşünse ne olur. Ama karısının suçu yok. Söyleyin, onlar da gerekirse önlemlerini alsınlar.

Biraz da terk edilmenin acısıyla, bunu ortaya atıp evlenmelerini engellemek de olabilir mi amaç?
Çok mu gaddarca düşündüm
Bence öyle bir durum yok ya olsaydı hemen söylerdi zaten. Uğruna terk edildiği kıza hastalık bulaşacak diye üzülüyor konu sahibi. Tek derdi o çünkü
Böyle pislik bir herife zarar vermesine(!) falan üzülüyor
Aşırı öz güvensiz biri

Çok mu gaddarca düşündüm

Konu sahibinin yaklaşımı farklı şeyler düşündürüyor. O yüzden gaddarca değil.
Benim başıma böyle bir hastalık gelse eski sevgilim ve onun sevgilisini düşünene kadar bu hastalığı nerden nasıl kaptığımı ve nasıl kurtulacağımı düşünürdüm. Malum rahim ağzı kanserine neden olabiliyor bu hastalık. İlerde evleneceği kişi böyle bir rahatsızlığı olan birini kabul etmek isteyecek mi bakalım?
Bir de benim bildiğim, hastaya telefonla hastalığı hakkında detaylı bilgi pek verilmez. Özellikle daha kesinleşmemiş test sonuçları hakkında...
Bu gerekçelerle konu gerçek gelmedi bana.

Çok mu gaddarca düşündüm
konuyu okur okumaz bende boyle dusundum, sonra kendime kizdim, ne fesatlik yapiyosun be diye.

konu sahibi, hastaligi tanimadigim icin aids sandim, sonradan cokta buyutulecek bisey olmadigini gordum. felaket senaryolari yazmayin, insanlarida rahat birakin (yani eski sevgilinizi ve nisanlisini).

Çocuk doktorumuz bu aşıyı önermişti.Kizim yapilabilir yaş aralığına girdiğinde ona yaptırma kararı aldık eşimle

Arkadaslar evet biraz garip geliyo olabilir sizlere anlattiklarim. Fakat ozguvenim terkedilmekle epey dustu. Tamam belki de ben pek de normal sekilde buyumedim ogrenemedim bazi seyleri yasayarak ogrendim diyelim, bu yuzden normalde biraz ozguvensiz ve kompleksliyim. 3 yil onceki son sevgilimden kaptigimi dusunuyirum, yani kiskancliklari yuzunden ayrilmistim 1 yil olmustu ve ayrildiktan 1 ay sonra farketmistim. Arayip sormadim neticede kimin kimden kaptigini bilemiyoruz. Belki daha eskidendi bagisikligim dusunce belirti verdi. Tedavim icin smear cin 1 gelmisti ve bugun yarin tipleme geliyor bir kac gune leep yapilacak. Tabiki tek smeardan dolayi hpv oldugumu dusunmedim, kisa bir donem yani az once de soyledigim gibi 3 yil onceki sevgilimden ayrildiktan 1 ay sonra kucuk bir akne cikmisti ilk akne gibi bisey sandim sonra eyvah sigil bu dedim sonra gecip gitmisti ki ben de gecince sigil sanmisim bu akne galiba dedim.. ama.gercekten sadece akneye benziyo. Netteki resimlere hic benzemiyo. Iste bunlar benim hatam o sandim bu sandim, cunku yasadigim yerde kadin dogum druna gitmek benim icin kirilmaz bir tabu olmus yani, ceremesini de simdi cekiyorum. Iste su anlattigim en son iliskimde ayrilik surecinde tekrar farkedince gittim dra. Isin ilginci dr da bana bu sigil deil akne dedi. Yine de smear alayim ayrica gondereyim tiplemeye de dedi. Smear sonucu icin aradi ve basimdan asagi kaynar sular dokuldu lsil cin 1 sonucun dedi, yuksek ihtimal hpv kaynakli dedi, iste ben de bekliyorum tiplemeyi, bi taraftan baska drlar ariyorum, sordugunuz icin cvpliyorum, evet bi taraftan da beni bu hastaligimla sevicek evlenicek cikar mi acaba dusunuyorum tabiki de. Ama su aralar benim icin en zoru bunu baskasina bulastirmis olma korkusu. Insallah bulasmamistir demekten baska carem yok

Ne olursa olsun o kişi korunmalıydı, kendini suçlama, korunmak onun görevi.

Ya lutfen yapmayin, evet panik haldeyim ama su an tek derdim bulastirma korkusu. Keske hic hpv olmasaydim da su an ona ve yeni sevgilisine uzuluyior olsaydim bi omur uzulsem bu kadar uzulmezdim

Cinsel yolla bulaşan hastalık bulaştırmak suç hatta bi dava okumuştum öldürmeye teşebbüsle yargılanmıştı. Adam bilsin ve kıza söylesin
Ayrıca sizin kız kardeşiniz var mı
Onun da habersizce bu hastalığa bulaşmasını ister misiniz? Kıza yazık. Söylemeniz şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…