• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hpv yim eski sevgilime bunu nasil soylerim

Valla arkadaşım o seni gelip geçici olarak görmüş, işte ilahi adalet. Gelip geçici görüyorsan sonucuna da katlanacaksın.
Ben olsam söylemem. Gebersin...bu düşünmeden yasadığı bir ayı ömrünün sınuna kadar çeksin.
Ha bu arada tersi olsaydı, kız terketmiş ve evlenseydi erkek hpv olsaydı sizce söyler miydi? Oh haketti kalt.k derdi. Ya da hpv olduğunu bilseydi senle ta sa bir baskadıyla beraber olur muydu? Tabi ki olurdu hiç düşünmezdi.
Peki şimdi diyelim ki virüsü kaptı. Eşine vicdan yapıp söyler mi? Asla söylemez.
Değmez boşver. Dikkat etseydi.

Senin üzüldüğün nokta "ben sevdiğim adama bunu nasıl yaptım? Beni kötü hatırlayacak. "

Boşver, o seni hiç düşündü mü terk ederken, beni kötü hatırlayacak dedi mi?

Seni eğlenilecek kız görmüş evlenilecek görseydi zaten ailesinin ağzına bakmazdı. Eğlenmiş bırakmış. Bu da ceremesi...

Söyleme söylesen de o bunu bile bile o kızla evlenecek. Kızı hiiiiçççç düşünmeyecek. Ayrıca söylesen de döylemesen de seni çok hayırla hatırlayacağını sanmıyorum ama tekrar ediyprum. Dibine kadar haketmiş.ilahi adalet bu sefer çabuk işlemiş.

Canımm çok teşekkür ederim:KK200: Hpv’nin çok türü var doğrusu çok vakıf değilim ama hıv pozitif hakkında oldukça fazla okumalarım oldu. Pozitif yaşam derneğini sürekli takip ediyorum çok güzel destek oluyorlar insanlara. Bu tarz hastalıklar fiziksel boyutun yanı sıra psikolojik olarak çok yıpratıcı. İnsanlar asla bilinsin istemiyorlar zaten riskli durumlar dışında bunu birilerine söylemek de kişiye bırakılıyor. Zaten bu anlamda herhangi bir tanı aldıktan sonra kişiler her şeyden önce kendileri için korunmalılar. Çünkü bağışıklık çok önemli ve korunmasız her birliktelik her şeyden önce onların hastalıklarını alevlendiriyor. Konu sahibi de umarım gerekli önlemleri alır artık...
cok tesekkur ederim, cok guzel anlatmissiniz, ben korkuyorum onun tepkisi ne olacak diye, belki de birilerine anlatacak kizginlikla iste bu kizda bulasici hastalik var uzak durun diye.. Belki samimi bi ortak arkadasimiza anlatacak dertlenmek icin, Belki kapima gelecek ben soyler soylemez beni suclamaya, ne tepki verir bilmiyirum ki yani boyle seylerden de korkuyorum ayni ortamda bulundugumuz icin. Tabi bir de utaniyorum cekiniyorum soylemekten. Elbet bu bana cok buyuk bi hayat dersi oldu

Hadi ben sana birsey daha soyleyeyim icin rahatlasin. Eger sigilin varsa onlar kanser yapmiyor yanliz sadece cirkin gozukuyor. Onlarida yaktirdin mi guzel bir bagisiklik sistemiyle gecer gider.

Ben hiç anlamıyorum bu konulardan.

Ne kadar sürede ortaya çıkıyor bu hastalık?
Yani belki ondan size bulaştı? Olamaz mı?

Ben hiç anlamıyorum bu konulardan.

Ne kadar sürede ortaya çıkıyor bu hastalık?
Yani belki ondan size bulaştı? Olamaz mı?
yok en az 2 ay gecmis olmasi lazim birliktelikten sonra sigil cikmasi icin, o da en az yani genelde 6 ay diyorlar Ama biz anca son 1 aydir beraberdik.

Konu sahibi aynı iş yerindesiniz, size kinlenip ortamınızdaki insanlara duyurabilir bunu. Ayrıca hpv tuvaletten de kapılıyor düşük ihtimal de olsa. Bu ihtimali bilip de sizi iş yerinde tutarlar mı eski erkek arkadaşınız herkese yayarsa? Adama söyleseniz bile ben de bir şey Yok diye böbürlenip evleneceği kişiye bir şey söylemeyecek, o yüzden ne yapıp edin evleneceği kişiye duyurun bunu. Erkekte lezyon çıkmasa da yıllarca taşıyıcı olup kadına bulaştırabiliyorlar.

Bana yardim edin ne olur. Son gunlerde surekli dusunuyorum,gunduzleri bos bos tebessum edip,geceleri yatagimda agliyorum, aldigim nefesler yetmiyor, yediklerim bogazimdan geri gidiyor, midem bulaniyor, duvarlar insanlar ustume geliyor, kahroluyorum eriyorum. Su donemde kendime iyi bakmam gerekirken hic bakamiyorum dahasi da 4 elle sigaraya sarildim. Tum bunlar hatalarimin bir cezasi belki,surekli dua ediyorum kotu seyler olmasin diye. Hpv tanisi koyulmadan once birini sevdim, ayni isyerindeyiz ama gercekten cok sevdim, hala daha unutamiyorum, bi taraftan icim ona yaniyor. Bizim iliskimizde asla evlilik gelecek konusulmadi ikimiz de o kafada deildik pek. Sadece seviyorduk birbirimizi deli gibi. Birlikte olduk ve bu bir kac gece yasandi. Bir gun hic arayip sormadi, telefonumu da acmadi,ben de bisey varsa soyle ben de yoluma bakayim die msj attim cvp vermedi. Ben de hic ustune gitmedim o bisey demeli sonucta dedim. Sonra ben 1 2 gun sonra baska bi sebepten dra gittim ve 3 gun sonraki smear sonucumu beklerken o aradi. Sesi kotuydu konusmamiz lazim dedi. Bulustuk, ailesinin bir kizla tanisdirdiklarini, onun da icine sindigini, duzenli bir hayata gecmek istedigini, bunun da o kiz olmak zorunda oldugunu soyledi. Tabi ben yikilmistim, hicbisey soyleyemedim ve masadan kalkip arabama bindim. Pesimden kosarak geldi ve hemen arabaya yan koltuga oturdu. Beni cok seviyormus da unutamazmis da hayatindan cikamazmisim da. Ne diyorsun sen ya dedim, baskasiyla evlilik plani yapip benimle mi goruseceksin, iyimisin sen dedim, evet ben onla evlenmek zorindayim ama sensiz yapamam seni cok seviyorum dedi. Neredeyse aglayacakti. Ben de sen kafayi yemissin heralde bunu kabul edecek kadar midesizmiyim ben seninle asla bir daha hic bi sekilde zoraki selamlasmalar otesine gitmem dedim. Bir daha beni dusunme ben seni asla dusunmicem dedim.Indi arabadan bakakaldi arkamdan. Ama eve gidip nasil agladim, nasil seviyirum onu bir bilseniz.. Ertesi gun ise gittim, surekli dibimde etrafimda, nereye gitsem pesimde gozumun icine bakiyor. Neyse zor bi gunun ardindan oyle kendinden gecmis evde yatarken dr um aradi, smearda lsil cin 1 var yuksek muhtemel hpv kaynakli dedi. Iste asil o zaman kaynar sular dokuldu ustume. Simdi ben napacaktim, Soylersem ben cok sevdigim bu kisinin omur boyu pismanlik sebebi olacagim, bana hep tiksintiyle igrenc biseymisim gibi bakicak, hep nefret edecek, kimin pesinde olmusum diyecek. Soylemesem belki evlenecegi kiza bulasicak, bunun vebali beni olduruyor gunlerdir. Bir umut belki hic bulasmamistir sigara icmez pek hasta olmaz sporcu zaten kendine cok iyi bakar, sesimi cikarmiyim diyorum bu sefer huzursuz oluyorum 1 yil sonra onda yada esinde sigil cikicak daha cok nefret edicek benden. En cok da ona zarar verdigim icin yanip yanip kul oluyorum cehennem azabi gibi hersey.. Soylesem nasil soylenir ne zaman soylenir bilmiyorum da Hayat cok zor cokk
Çok zor bi durum ama söylemelisiniz bu evleneceği kişi içinde be ileride olacak çocuklar içinde önemli bi konu :( sonuçta sizde isteyerek olmadınız

Bu arada belki de ondan size bulaştı siz ona sorun asıl senden sonra böyle bi şey oldu diye gerçi karşınızdakini en iyi siz tanırsınız ama pek kişilikli biri gibi görünmüyor

Evleneceği kıza saygın olsun. Onun günahına girmeye hakkınız yok. Kıza bir şekilde söyle. Bari temiz insanlar temiz kalsın.

Öncelikle HPV'nin her türü rahim ağzı kanserine sebep olmaz. Buna sebep olan türleri, genellikle sessiz seyreder. Çıkacak sonuç yüksek ihtimalle tip 6 ya da tip 11. Serviks yahut vulva kanseri için düşük riskli tipler, ancak yüksek kanserojen risk grubundakiler ile birlikte bulunuyorsa buna sebep olabilir.

Yani sakin olun öncelikle. Yüksek ihtimalle korktuğunuz başınıza gelmeyecek. O yüzden kimseye haber verip ortalığı boş yere ayağa da kaldırmayın. Test sonucunuzu ve doktorunuzun tavsiyesini bekleyin.

Ayrıca HPV'den prezervatifle korunulmaz. Prezervatifin dışında kalan alanın temas etmesi ile de bulaşabilir. Ağızdan da bulaşabilir. Bu yüzden bakire kadınlarda da görülür. Korunmayın demiyorum tabi ama Korunmanın da tek başına yeterli olmadığını söylemek istiyorum. Cinsel olarak aktif her kadının -senede bir kez cinsel temasta bulunmak da dahil- düzenli olarak muayene olması, smear yaptırması gerekiyor.

Cnm hpv erkekten kadina buöasir egerki erkek aödatiysa yada dogumdan sonra cikar nemfe dogumdan sonra cikti riskliydi bemimki esime sordum aldattinmi diye ilk böyle seyler eslere ve sevgililere sorulur sonradan anlasildiki aldatmamos bemi dogumdan sonraki kandan zehirlenmisim söyke söylemezsen diger kiza yazik

Valla arkadaşım o seni gelip geçici olarak görmüş, işte ilahi adalet. Gelip geçici görüyorsan sonucuna da katlanacaksın.
Ben olsam söylemem. Gebersin...bu düşünmeden yasadığı bir ayı ömrünün sınuna kadar çeksin.
Ha bu arada tersi olsaydı, kız terketmiş ve evlenseydi erkek hpv olsaydı sizce söyler miydi? Oh haketti kalt.k derdi. Ya da hpv olduğunu bilseydi senle ta sa bir baskadıyla beraber olur muydu? Tabi ki olurdu hiç düşünmezdi.
Peki şimdi diyelim ki virüsü kaptı. Eşine vicdan yapıp söyler mi? Asla söylemez.
Değmez boşver. Dikkat etseydi.

Senin üzüldüğün nokta "ben sevdiğim adama bunu nasıl yaptım? Beni kötü hatırlayacak. "

Boşver, o seni hiç düşündü mü terk ederken, beni kötü hatırlayacak dedi mi?

Seni eğlenilecek kız görmüş evlenilecek görseydi zaten ailesinin ağzına bakmazdı. Eğlenmiş bırakmış. Bu da ceremesi...

Söyleme söylesen de o bunu bile bile o kızla evlenecek. Kızı hiiiiçççç düşünmeyecek. Ayrıca söylesen de döylemesen de seni çok hayırla hatırlayacağını sanmıyorum ama tekrar ediyprum. Dibine kadar haketmiş.ilahi adalet bu sefer çabuk işlemiş.
Kötülük yapanlara da ilahi adalet dokunur, sen de dikkat et. Ne kadar rahat söyleme diyorsunuz. Öbür kıza yazık değil mi
Kötü kişiler

zaten harika bi karakteri olmadığı belli hakkınızda bi şey düşüncekse de onun terbiyesizliği ama evlenceği kadının bi suçu yok. onun için söylemelisinizz

Back