Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha önce yazdıklarım sevdiğim kitaplar içindi. Sevmedigim kitaplar olunca bittiği zaman sonunda bitti ohh deyip derin bir nefes alıyorum
 
Sohbetinize dahil olur gibi olacagim ama ben kitabin arkasini bile okumak istemiyorum. Kitabin yarisini ozetliyorlar gibi geliyor bana ve sonra heyecani kaciyor

İşte bu ben. Kitap ile ilgili çok az bilgi bana yeterli. İçeriğini azıcık bile okusam okuma isteğim anında gidiyor ve kitaptan soğuyorum. Çünkü başkalarının düşüncelerine göre okuyormuşum gibi hissediyorum ve o kişinin hissettiklerini hissetmem gerekiyormuş gibi oluyor. Aynı hissiyatı alamayınca da kitap benim için hüsranla sonuçlanıyor. Kitabı okuduktan sonra yorumlara bakmayı daha çok seviyorum.
 





Kov Kalesi - Gümüşhane​

Gümüşhane’de 16 adet tarihi kale mevcuttur. Kalelerin pek çoğunun yerleşim merkezlerinin ve geçitlerin üzerinde konuşlandırılmış olması, geçmişte yörenin ve ticaret yolunun ne denli önemli olduğunun bir diğer kanıtıdır. Bu kalelerden Kov Kalesi ve Keçi Kalesi’nin 2008 yılında restorasyonu yapılmıştır.
KOV (Esenyurt) KÖYÜ KALESİ: Kale, Merkez İlçe Esenyurt (Kov) Köyü sınırları içerisindedir. İl merkezine 21 kilometre mesafede Gümüşhane - Erzincan Devlet Karayolu üzerinde, Dağteke Köyü istikametinde, kaleye 6 kilometrelik stabilize yolla ulaşılır. Aynı zamanda bu yörede antik bir kentin bulunduğu da sanılmaktadır. Kale ve civarı ‘Arkeolojik Sit Alanı’dır. Kov Kalesi, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin halen ayakta duran en görkemli kalesidir. 1361 yılında III. Aleksios tarafından yapıldığı tahmin edilen kalenin, Selçuklu Dönemi’nde kullanıldığı bilinmektedir. 2007 yılında onarım geçiren kale tüm ihtişamıyla ayakta durmaktadır. Mimari Özellikleri Kale dikdörtgen planlı ve duvarları köşeli, yuvarlak ve düzgün burçlarla desteklidir. Moloz taş malzeme kullanarak inşa edilen yapı içerisinde güney yönünde düzgün olmayan kare planlı bir iç kale yer almaktadır. İç kalenin doğusunda sarnıç, mutfak gibi mekânlar yer almaktadır.

Dış Kale, Ortaçağ’ın ortalarında inşa edildiği tahmin edilmektedir. En yüksek noktasındaki rakım 1.760 metredir. 130 metre yüksekliğindeki bir ana kaya kütlesi üzerine kurulmuştur. Tüm kale birimleri ana kaya kütlesiyle bir bütünlük göstermektedir. Kaleye ulaşım batı yönündeki eğimli bir yolla sağlanmaktadır. Kalenin dış duvarları 150 cm kalınlığında olup, iç mekân bölümleri 90 cm kalınlığındadır. Dış duvarlar pürüzlü yöre taşlarından yapılmıştır. Duvarların köşe taşları düzgün yontma taştan yapılıdır. Duvar içerisinde çok sayıda hava deliği bulunmaktadır. İç Kale Kale içerisinde, güney yönünde düzgün olmayan dörtgen planlı bir iç kale yer almaktadır. İç kalenin güneyi moloz taşlarla inşa edilmiştir. İç kale yüzeyi dış kale yüzeyi gibi sağlam kireç ve kumla işlenmiştir. İç kalenin güneyinde yer alan burçlara düzgün taşlarla işlenmiş 45 derece eğimli bir merdivenle çıkılmaktadır. Restorasyon ve Yüzey Araştırmaları Kalenin restorasyonu, 2008 yılı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gümüşhane Valiliği’nin iş birliği ile gerçekleştirilmiştir. Atatürk Üniversitesi tarafından kale içi ve çevresinde yapılan yüzey araştırmalarında Ortaçağ ve yakın döneme ait keramik parçaları bulunmuştur.

Günaydın Kitap Kurtları



Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Black Light
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
mmelisaa
M Mavi Menekse
CipisS
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
 
Bonus nirilere gittin denizlere amok koşucusu çok sürükleyici idi bitirmişsindir manzaraya karşı

Semizkuma gittim canım Silivriden ilerisi.

Tam sürüklenicem bir şey istiyolar sesleniyorlar.
Tam oturuyorum çayım bitmiş öyyle anca 45 sayfa okumuşum. Gerisini sabah bitirdim.

Zaten okuması kolay basımları var Zweig kitaplarının yani bendekiler öyle.

En dolu sayfasında 24 satır ve satırda en çok 6 kelime var.
İskender Pala' nın sayfada 34 satırı satırda 7 kelimesi var. Öyle işte kukriş
 
Gunaydin
 

Şimdi baktım güzel yermiş. Bize uygun mu? Bu yıl yaptığım tatilden bir şey anlamadım
 
Şimdi baktım güzel yermiş. Bize uygun mu? Bu yıl yaptığım tatilden bir şey anlamadım

Bize uygun nire var daha sakin diğer plajlara göre ve haftaiçi olduğundan dün öyleydi.
Derinlik yok dalgasız hep dizde kum çocuklarla çok iyi bizim için endişelenmiyorsun yani.

Mokamp var bir de orda orası ücretli şezlong falan var da oralar daha kalabalık gelmişti bana. Burda ücret yok sitelerin ordaki evlerin önünde açık plaj.
Site sahiplerinin kendi kilitli sandalye şezlongu var sen kendin ne götürürsen.
1 saate gidiyoruz burdan 70 km başka yere gidemiyorum. Sarıyer tarafı Kısırkaya var birde orada diğerlerine göre sakin ama deniz böyle değil Karadeniz sonuçta
 

Şile'ye doğru uzanayım ben o zaman
 
Günaydın
 
Şile'ye doğru uzanayım ben o zaman

Oralar çok dalgalı falan çocuklarla huzur olmuyor.
Rivaya gitmiştik orada öyle hemen derinlik başlıyor. Burayı bi denemen görmen lazım belki hoşunuza gider belki içinize sinmez gitmeden anlaşılmıyor.
Erken gidiceksin sevmezsen kalkıcaksın
 
Günaydinlar. Jane austen den ikna'yı okumaya basladim
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…