- 12 Haziran 2019
- 18.060
- 109.433
- 36
Günaydın hayırlı cumalarExpanzoo Expansion Centro Educativo Recreacional
Eki Görüntüle 3043519
Playa el YaqueEki Görüntüle 3043521
La Playa El Agua Eki Görüntüle 3043522
Basilica Nuestra Señora de ChiquinquiraEki Görüntüle 3043523
Angel FallsEki Görüntüle 3043524
VENEZUELA
Venezuela 23 eyalet ve Başkent Bölgesi ile adaları içeren federal bağımlılıklardan oluşan ve başkanlık sistemi ile yönetilen bir federal cumhuriyettir. Venezuelalıların büyük çoğunluğu ülkenin kuzeyindeki büyük şehirlerde yaşamaktadır, bu da Venezuela'yı Latin Amerika'da şehirleşme oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri yapmaktadır.
Venezuela toprakları yerli halkların direnişine rağmen 1522'de İspanya tarafından sömürgeleştirildi. 1811'de İspanya'dan bağımsızlık ilan eden ilk bölge oldu. Bir süre Kolombiya Cumhuriyeti'nin (Büyük Kolombiya) bir parçası olarak kaldıktan sonra 1830'da ayrılarak tam bağımsız bir ülke oldu.
Venezuela gelişmekte olan bir ülkedir ve İnsani Gelişme Endeksi'nde 113. sırada yer alır. Dünyanın bilinen en büyük petrol rezervlerine sahiptir ve önde gelen petrol ihracatçılarından biridir. Önceleri ülkenin ana ihracat kalemini kahve ve kakao gibi işlenmemiş tarım ürünleri oluşturuyorken petrol kısa sürede liderliği ele almış ve devlet gelirlerinin büyük bölümünü oluşturmuştur. Venezuela ekonomisinin çöküşünün ana sorumlusu görevdeki hükûmetin hesapsız ve kötü yönetimidir.
Tropikal iklime sahiptir. Kuzeybatıda And Dağları ve Maracaibo ovaları, orta kısımda ovalar, güneydoğuda Guyana dağlık arazisi yer alır.
Günaydınlar, Hayırlı Cumalar Minnoşlar
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@WOMAN
@Kukrim
@JES
K Kitapkontesi
@Nosking
@Otrera
@Oriana
@Natsume
@dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
elektra
@astrojurnal
@firdefs
@mimesis
@ummhnisa
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
X xnobodyx
@Arrietty_
Aspasiaa
@Balkiz94
@Black Light
@Mrsay
L LADY VEGA
@ASSOSyal
@D u t
@HAbibte
@fesang
@Cordelia
@Less-is-More
@Aylakkadin
ssevilll
@Brahma90
@Boncoboorkodos
Disipline Girmis BirKadin
@cotard sendromu
@AnnE Shirley
@Emine1990
@Atalanteda
GunaydinnExpanzoo Expansion Centro Educativo Recreacional
Eki Görüntüle 3043519
VENEZUELA
Venezuela 23 eyalet ve Başkent Bölgesi ile adaları içeren federal bağımlılıklardan oluşan ve başkanlık sistemi ile yönetilen bir federal cumhuriyettir. Venezuelalıların büyük çoğunluğu ülkenin kuzeyindeki büyük şehirlerde yaşamaktadır, bu da Venezuela'yı Latin Amerika'da şehirleşme oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri yapmaktadır.
Venezuela toprakları yerli halkların direnişine rağmen 1522'de İspanya tarafından sömürgeleştirildi. 1811'de İspanya'dan bağımsızlık ilan eden ilk bölge oldu. Bir süre Kolombiya Cumhuriyeti'nin (Büyük Kolombiya) bir parçası olarak kaldıktan sonra 1830'da ayrılarak tam bağımsız bir ülke oldu.
Venezuela gelişmekte olan bir ülkedir ve İnsani Gelişme Endeksi'nde 113. sırada yer alır. Dünyanın bilinen en büyük petrol rezervlerine sahiptir ve önde gelen petrol ihracatçılarından biridir. Önceleri ülkenin ana ihracat kalemini kahve ve kakao gibi işlenmemiş tarım ürünleri oluşturuyorken petrol kısa sürede liderliği ele almış ve devlet gelirlerinin büyük bölümünü oluşturmuştur. Venezuela ekonomisinin çöküşünün ana sorumlusu görevdeki hükûmetin hesapsız ve kötü yönetimidir.
Tropikal iklime sahiptir. Kuzeybatıda And Dağları ve Maracaibo ovaları, orta kısımda ovalar, güneydoğuda Guyana dağlık arazisi yer alır.
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@WOMAN
@Kukrim
@JES
K Kitapkontesi
@Nosking
@Otrera
@Oriana
@Natsume
@dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
elektra
@astrojurnal
@firdefs
@mimesis
@ummhnisa
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
X xnobodyx
@Arrietty_
Aspasiaa
@Balkiz94
@Black Light
@Mrsay
L LADY VEGA
@ASSOSyal
@D u t
@HAbibte
@fesang
@Cordelia
@Less-is-More
@Aylakkadin
ssevilll
@Brahma90
@Boncoboorkodos
@cotard sendromu
@AnnE Shirley
@Emine1990
@Atalanteda
Çok güzel ya. Kitap hakkında her şey gözümün önünde. Sen de okurken baharı hissettin mi?Eki Görüntüle 3043706
C Calcifer calcim Gizli bahçe'de adı geçen Kızılgerdanne kadar güzel değil mi
Kokusunu bile aldım calcim ilk defa bu kadar çok gözümün önüne geldi okuduklarımÇok güzel ya. Kitap hakkında her şey gözümün önünde. Sen de okurken baharı hissettin mi?
Aaaa hayırlı olsun canım benim. Bayağı yakışmışTeşekkür ederimSen de kırmızıya bürünsene, bende biraz tuhaf oldu Ama sana çok yakışır bence
Ben de geçen gön öyle yaptım. son 60 sayfa kalmıştı dedim yarına kalsın biraz daha kokusunu alayımKokusunu bile aldım calcim ilk defa bu kadar çok gözümün önüne geldi okuduklarımsabah kalkıp okudum, 80 sayfa kaldı ve ben hemen bitmesin diye kapattım okumadım
O çocukların konuşmaları bile gözümün önüne geliyor calcim ya ilk defa böyle oldu sihir gibi bu kitapBen de geçen gön öyle yaptım. son 60 sayfa kalmıştı dedim yarına kalsın biraz daha kokusunu alayım
Tesekkür ederim teyocanAaaa hayırlı olsun canım benim. Bayağı yakışmış
TünaydınExpanzoo Expansion Centro Educativo Recreacional
Eki Görüntüle 3043519
VENEZUELA
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light
@Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
@WOMAN
@Kukrim
@JES
K Kitapkontesi
@Nosking
@Otrera
@Oriana
@Natsume
@dgdln
Limonsuzzcay
nemesis
@dayler dayler
@Keira-
elektra
@astrojurnal
@firdefs
@mimesis
@ummhnisa
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
X xnobodyx
@Arrietty_
Aspasiaa
@Balkiz94
@Black Light
@Mrsay
L LADY VEGA
@ASSOSyal
@D u t
@HAbibte
@fesang
@Cordelia
@Less-is-More
@Aylakkadin
ssevilll
@Brahma90
@Boncoboorkodos
@cotard sendromu
@AnnE Shirley
@Emine1990
@Atalanteda
Bende çok beğenmiştim salt iyi ve salt kötüye farklı bakış açısı. Tek sorunum fazla kısa olması biraz daha uzun olmalıydıGünaydın
Öğrenciler deneme sınavındayken Dr. Jekyll ile Bay Hyde i okudum. Kısacık zaten ama çok orijinal bir konusu var. Tavsiye ederim
Evet şimdi bunu da listeme eklemek zorundayımBende çok beğenmiştim salt iyi ve salt kötüye farklı bakış açısı. Tek sorunum fazla kısa olması biraz daha uzun olmalıydı
hamd olsun canım. İyiyim şükür. Sen nasılsınTesekkür ederim teyocanNasılsın ?