Bu pandemi döneminde daha da özlemlerimi arttırdı şu dizelerKitabımdan hoş bir kesiti sizinle de paylaşayım canlar ;
“Sevmeyi özledim biliyor musunuz? Kayıtsız şartsız bir gülüşü. Olur olmaz yerde ağzıma bir öpücüğün konmasını. Bir doğruya sevinmekten çok bir saçmalığa gülümseyebilen hoşgörüyü. ‘Nerde kaldın’ ayazını değil, ‘hoş geldin’ iyiliğini. Hiçbir şeyle yatışmayan yürek telaşını. Kapı zilleriyle telefonlar arasında tükenmeyi. Geceyi bir hayal hazinesine çeviren uykusuzluğu. Bir gövdenin önünde diz çökmeyi. Kendimi severek yürümeyi kalabalıkta. ‘Göğe bakma duraklarını’ özledim. Yağmuru kirpiklerden içmeyi. Yumruk kadar bir yüreğe dünyayı sığdırma hünerini. ‘Sana sevinç verdiğim sürece ben buradayım’ zenginliğini özledim. Otobüs terminallerinin ayrılıkla dönüş karışımı kokusunu özledim. Otel odalarının insanı bir yaprak gibi incelten kederini. Başka kentlere vuran rengini güneşin. Başka sokakların telaşıyla çoğalmayı. Dünyayı yudum yudum aşka çeviren yalnızlığı...” ahh ne güzel ya
Otobüse dolmuşa bile binmekte tereddüt ediyoruz..Kitabımdan hoş bir kesiti sizinle de paylaşayım canlar ;
“Sevmeyi özledim biliyor musunuz? Kayıtsız şartsız bir gülüşü. Olur olmaz yerde ağzıma bir öpücüğün konmasını. Bir doğruya sevinmekten çok bir saçmalığa gülümseyebilen hoşgörüyü. ‘Nerde kaldın’ ayazını değil, ‘hoş geldin’ iyiliğini. Hiçbir şeyle yatışmayan yürek telaşını. Kapı zilleriyle telefonlar arasında tükenmeyi. Geceyi bir hayal hazinesine çeviren uykusuzluğu. Bir gövdenin önünde diz çökmeyi. Kendimi severek yürümeyi kalabalıkta. ‘Göğe bakma duraklarını’ özledim. Yağmuru kirpiklerden içmeyi. Yumruk kadar bir yüreğe dünyayı sığdırma hünerini. ‘Sana sevinç verdiğim sürece ben buradayım’ zenginliğini özledim. Otobüs terminallerinin ayrılıkla dönüş karışımı kokusunu özledim. Otel odalarının insanı bir yaprak gibi incelten kederini. Başka kentlere vuran rengini güneşin. Başka sokakların telaşıyla çoğalmayı. Dünyayı yudum yudum aşka çeviren yalnızlığı...” ahh ne güzel ya
Aslında hepimiz aynı konumdayız da konduramıyoruz gibi bi kitapSamsa ya çok üzüldüm. Onlara bu kadar değer verirken gözden bu kadar hızlı düşmesi çok üzüncü. Artık fazlalık görüldüğünde gözden çıkarılması 5sn.
Otobüse dolmuşa bile binmekte tereddüt ediyoruz..
Gelecek güzel günleri böyle kitaplarda okuduğumuz satırlarda hayal edelim umutsuzluk yokBu pandemi döneminde daha da özlemlerimi arttırdı şu dizeler
Şu şarkıyı mırıldanırken buldurdu kendimiKitabımdan hoş bir kesiti sizinle de paylaşayım canlar ;
Kankim ye beni kankim
Turgut uyarın bu şiirini bugün bir fotoğrafımın altına yazıp paylaştım.Şu şarkıyı mırıldanırken buldurdu kendimi
11 inde 3 aylık olacak nasipseKaç aylık seninki
Samsa da ben de kendimi buldum resmen kapitalist sistemin kölesi olmuşuz hepimiz hasta olmak bile yasak her halükarda o işe gidilecek tepedekiler de parasını kazanacak. Biz ise yine kendi zevklerimizden ve özgürlüklerimizden bir başkasının hayatı için vazgeçmek zorundayız, aslında hepimiz dönüşüme uğramış varlıklarız. Okudukça sinirlendim, düzene, yaşadıklarıma...Böceğe dönüşmesi salt gerçeklere uyanması yanı modern toplum her şeye boyun eğen ama kendi bilinçli eleştirel düşündüğünde böceğe dönüşüyor. Sonra ne oluyor tabi ki toplum tarafından dışlanıyor
Günaydın canlar şiirim hepinize gelsinGünaydınlar Kitap kurtları
Mehfam H M Life light minseo kk birinci noteri Less-is-More pawlover WunderLost Oriana A Atesbocegi5 Night owl Jawlensky bir civciv annesi JES Alp_BuRc elektra Cledyana benneyanginlargordum astrojurnal Margaret Hale Eleadora Kitapkurdu60 Kukrim alsem cardiogod Jenna16 M mehlika nur shewastwenty Stevya E Efruzi Levaiz
GünaydınlarrrGünaydınlar Kitap kurtları
Mehfam H M Life light minseo kk birinci noteri Less-is-More pawlover WunderLost Oriana A Atesbocegi5 Night owl Jawlensky bir civciv annesi JES Alp_BuRc elektra Cledyana benneyanginlargordum astrojurnal Margaret Hale Eleadora Kitapkurdu60 Kukrim alsem cardiogod Jenna16 M mehlika nur shewastwenty Stevya E Efruzi Levaiz
günaydın herkeseGünaydınlar Kitap kurtları
Ahh HasanGünaydınlar
Dün gece kitabımı okurken (Uçurtma avcısı) derinden sarsıldım
Hasan'ın başına gelen o hazin olay, ilk kez bir kitap sonunda değil başlarında ağlattı beni devam edemedim okumaya.
Düşündüm bir kurgu muydu bu kadar sarsan ?
Yoksa gerçek hayatta da aynı olayların çokça var olduğunu bilmek mi ?
Cevaba daha çok üzüldüm.
Uçurtma avcısı ah be ahhh gözyaşlarımın ıslattığı sayfalarda ki çökmeler hala belli. En üst rafta khaled hüseyni nin kitapları. Kurgu olsaydı keşke..Günaydınlar
Dün gece kitabımı okurken (Uçurtma avcısı) derinden sarsıldım
Hasan'ın başına gelen o hazin olay, ilk kez bir kitap sonunda değil başlarında ağlattı beni devam edemedim okumaya.
Düşündüm bir kurgu muydu bu kadar sarsan ?
Yoksa gerçek hayatta da aynı olayların çokça var olduğunu bilmek mi ?
Cevaba daha çok üzüldüm.
Günaydınlar, herkese benden çay-kahveGünaydınlar Kitap kurtları
Hasan Hasan..Ahh HasanEmir'in vicdan azabı peki...
Aynı çökmelerden benim kitabimda da olacak belli kiUçurtma avcısı ah be ahhh gözyaşlarımın ıslattığı sayfalarda ki çökmeler hala belli. En üst rafta khaled hüseyni nin kitapları. Kurgu olsaydı keşke..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?