Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın kızlaaaar şu kitap okuma uygulamalarını yapanların elini öpesim var iş
Ay bende
Elimdeki kitabi bitirince baslamak istedigim kitap

Ay ne guzel yorumlamissiniz donusumu. Ben biraz gec kaldim. Butun yorumlara ilaveten aile, butcesine uygun eve cikmak istediklerinde Gregorla birlikte tasinmak onlara imkansiz gibi gorunmustu. Gregor a goreyse kendisini hava alabilecek bir kutuda tasinmak cok basit ve kolay olacagini soyluyordu.
Aslinda cozumu basit olaylari kafamizda fazla buyuttuyoruz.

Aslında çözüm basit. Gregoru yok et

Aslında en kötü döneminde bile şu anki durumundan kat kat iyi olduğunu farketti dönüşüm geçirince. geçirdiği dönüşüm onu içten içe yavaş yavaş bitirdi
Aşkım bitirmişsin yorumların çok iyi Kafka nın hayatı çok zorlu geçti. Bunu çoğu eserinde görüceksiniz. Karamsar halini bu eserindede yansıtmıştır. Babası ile ilişkisi hiç iyi değildi sevmezdi. Bunuda dönüşümde yansıtmış. Aslında samsa kendisi. Kafka toplumdaki modernleşmeye ve bu mıdernleşmeyle bireyin yabancılaşmasınıda güzel aktarmıştır. Modern hayatta hepimiz çalışıyoruz ama istediğimiz özgürlüğü elde edemiyoruz. İnsan hiç bir zaman özgür değildir onun için zira yasalar devlet bürokrası gibi temaları her zaman vurgular. Bunlar onun için bir zincir gibi. Yani onun için en basit anlatım bir kuşu altın kafese koyun kafeste olduğu gerçeğini değiştirmez. Onun için hakiki mürşid özgürlük

Kanka bu nasıl yorumdur ya. Bakış açımı değiştirdim sayende

Kanka bu nasıl yorumdur ya. Bakış açımı değiştirdim sayende
Böceğe dönüşmesi salt gerçeklere uyanması yanı modern toplum her şeye boyun eğen ama kendi bilinçli eleştirel düşündüğünde böceğe dönüşüyor. Sonra ne oluyor tabi ki toplum tarafından dışlanıyor

Kitabımdan hoş bir kesiti sizinle de paylaşayım canlar ;

“Sevmeyi özledim biliyor musunuz? Kayıtsız şartsız bir gülüşü. Olur olmaz yerde ağzıma bir öpücüğün konmasını. Bir doğruya sevinmekten çok bir saçmalığa gülümseyebilen hoşgörüyü. ‘Nerde kaldın’ ayazını değil, ‘hoş geldin’ iyiliğini. Hiçbir şeyle yatışmayan yürek telaşını. Kapı zilleriyle telefonlar arasında tükenmeyi. Geceyi bir hayal hazinesine çeviren uykusuzluğu. Bir gövdenin önünde diz çökmeyi. Kendimi severek yürümeyi kalabalıkta. ‘Göğe bakma duraklarını’ özledim. Yağmuru kirpiklerden içmeyi. Yumruk kadar bir yüreğe dünyayı sığdırma hünerini. ‘Sana sevinç verdiğim sürece ben buradayım’ zenginliğini özledim. Otobüs terminallerinin ayrılıkla dönüş karışımı kokusunu özledim. Otel odalarının insanı bir yaprak gibi incelten kederini. Başka kentlere vuran rengini güneşin. Başka sokakların telaşıyla çoğalmayı. Dünyayı yudum yudum aşka çeviren yalnızlığı...” ahh ne güzel ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…