Merak ettim ben de, yarına bitirir hislerimi yazarımBakalım sen ne hissedeceksin
Sende 2 tane ben de tek ama aynı durumdayımBugun o kadar yogundum ki hic okuyamadim. Su anda hala ufakligi salliyorum. Yeni uyudu. Bakalim tekrar uyanmazsa biraz kitap keyfi yaparim
Su an halimi gorsen acirdinSende 2 tane ben de tek ama aynı durumdayım
Süpersin valla
Vazgeçtim tek çocukta kalıyorumSu an halimi gorsen acirdin
ben deVazgeçtim tek çocukta kalıyorum
Kaç aylık seninkiben de
Tek cocuk hic cocukmus calcicigim. Bunu anlamam biraz gec olduVazgeçtim tek çocukta kalıyorum
Yaa çok severdim o diziyi. En son sheldon evlilik teklifi edeceği sezonda bıraktımTek cocuk hic cocukmus calcicigim. Bunu anlamam biraz gec oldu
Ben bugunu kitapsiz bitiriyorum. Kendine bir bölüm the big bang theory acip ödül verecegim
8. Sezondayim. Dönüp dönüp izliyorum. Hic bikmiyorum yaYaa çok severdim o diziyi. En son sheldon evlilik teklifi edeceği sezonda bıraktım
Ay bendeGünaydın kızlaaaarşu kitap okuma uygulamalarını yapanların elini öpesim var iş
Elimdeki kitabi bitirince baslamak istedigim kitapYeşil Peri Gecesi-Ayfer Tunç
Bu kitapta bir kadının batış hikayesini okuyoruz. Güzelliği ile göz kamaştıran, dışardan bakıldığında herkesin imrendiği bir evlilik ve hayat, ama işin içine girince hiç öyle olmadığı ortaya çıkıyor. Hikayeyi deştikçe başka bir travma ile karşılaşıyoruz kitapta.
Bir kız çocuğunun yaşadığı travmalar ile hayatını nasıl çıkmaza sürükleyebileceğini çok güzel anlatan bir kitap. Karakterler yormuyor, kitap akıyor. Aynı zamanda içinde yaşadığımız toplumun ikiyüzlülüğünü de zaman zaman çok güzel eleştirmiş. Bir kız çocuğun travması haline gelen annesi, sırf ondan hıncını alabilmek için ona benzeme çabası, aslında tüm bunları yaparken temelinde kendini de çıkmaza sürüklediğinin farkında olup bundan zevk alması ve bunca pisliğe rağmen yaşama çabası çok güzel bir şekilde aktarılmış. Kitaptan sevdiğim bir bölüm.
“Hayatta ben en çok babamı sevdim. Ben Ali'de babamı aradım. Sonra babam yaşındaki adamlarda Ali'yi aradım. Babamda eski babamı aradım. Bu zincir böyle giderken Osman bende annesini aradı. Ben kendimi annesiz hissettiğim için anne olmaya korktum. Benden iyi bir anne çıkmamasından, kendi parçamdan yaratacağım varlığın, sefillikte beni geçmesinden korktum,doğurmadım. Ama Osman'ın annesi oldum. Osman'ın annesi olduğum anlar bir sonraki güne uyanmama yaradı. Ezcümle, herkes varlığındaki boşluğu doldurmak istiyor, dolduramadan ölüyor. Ama uğraşma boşuna o boşluk dolmaz, varolmanın boşluğu o, o dolsa biz olmayız!“
Aslında çözüm basit. Gregoru yok etAy ne guzel yorumlamissiniz donusumu. Ben biraz gec kaldim. Butun yorumlara ilaveten aile, butcesine uygun eve cikmak istediklerinde Gregorla birlikte tasinmak onlara imkansiz gibi gorunmustu. Gregor a goreyse kendisini hava alabilecek bir kutuda tasinmak cok basit ve kolay olacagini soyluyordu.
Aslinda cozumu basit olaylari kafamizda fazla buyuttuyoruz.
Aşkım bitirmişsin yorumların çok iyiAslında en kötü döneminde bile şu anki durumundan kat kat iyi olduğunu farketti dönüşüm geçirince. geçirdiği dönüşüm onu içten içe yavaş yavaş bitirdi
Kanka bu nasıl yorumdur ya. Bakış açımı değiştirdim sayendeAşkım bitirmişsin yorumların çok iyiKafka nın hayatı çok zorlu geçti. Bunu çoğu eserinde görüceksiniz. Karamsar halini bu eserindede yansıtmıştır. Babası ile ilişkisi hiç iyi değildi sevmezdi. Bunuda dönüşümde yansıtmış. Aslında samsa kendisi. Kafka toplumdaki modernleşmeye ve bu mıdernleşmeyle bireyin yabancılaşmasınıda güzel aktarmıştır. Modern hayatta hepimiz çalışıyoruz ama istediğimiz özgürlüğü elde edemiyoruz. İnsan hiç bir zaman özgür değildir onun için zira yasalar devlet bürokrası gibi temaları her zaman vurgular. Bunlar onun için bir zincir gibi. Yani onun için en basit anlatım bir kuşu altın kafese koyun kafeste olduğu gerçeğini değiştirmez. Onun için hakiki mürşid özgürlük
İyi geceler canımİnsan insanın acısını alıyormuş gerçekten.. İyi geceler kitap sever dostlar
Böceğe dönüşmesi salt gerçeklere uyanması yanı modern toplum her şeye boyun eğen ama kendi bilinçli eleştirel düşündüğünde böceğe dönüşüyor. Sonra ne oluyor tabi ki toplum tarafından dışlanıyorKanka bu nasıl yorumdur ya. Bakış açımı değiştirdim sayende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?