Histerik bir şekilde çığlıklar attığım için mekandan atıldım

çok çok bozuk ve garip bir psikolojim var normal bulmuyorum kendimi.

Sucluluk hissettirilme en kolay manipulasyon yontemi sanirim.
Siz de buradan acik veriyor olabilirsiniz hayatinizda.
Kendinizde sucluluk hissini farkettiginizde gozlemleyin, sizi yonlendirmesine izin vermeyin.
Bu kadar yazabildim, umarim isinize yarar.

aynen öyle.

öncelikle kimseye bir borcunuz olmadığını bilin ve bencil olmaya çalışın

böylece duygu sömürüsü ile size fedakarlık yaptıranlara bariyer yapmış olursunuz

Yurtta oda arkaaşım da aynen böyleydi. Bakkalı çakkalı yurdun karşısındaki kafenin sahibi... aynı yerlere ben de giderdim ama kimse bana takılmazdı bu kızdan nasıl muhabbete giriyorlarsa tel isterlerdi. O da bingo! Verdim napıyım derdi.” Kızım bi bahane bulamadın mı “ desek, “yok ne deyim” derdi ... salı günü tanışıp çarşamba çıkmaya başladığı çocuğun evine cuma günü kalmaya giderdi. Cinsellik yaşamazdı hiçbiriyle ama artık ne rahatlıksa pazar günü orada banyo yapmış olarak yurda gelirdi. Bana tam tezat bir karakterdi, onu anlamak benim için mümkün değildi .

Yani siz cok saglikli, sinirlarini bilen koruyan bir insansiniz muhtemelen kendine guvenli bir sekilde yetistirildiniz de sanki yurt arkadasinizi kucuk gorur gibi yazmissiniz hos olmamis. Ya da ben alinganim. Yani sahsen bakkalin cakkalin ilgisinden hoslanmiyorum istemli bir sekilde herkes pesimde oh ne cekiciyim diye dusunmuyorum. Oyle olsa daha farkli davranirdim. Bu durumlarin icinde buluyorum kendimi evet bir sorun var tabi ki ama erkeklerin ilgisi icin kafayi yiyen biri degilim bence.

Bir de sirf erkeklere degil de mesela isyerinde onun bunun angaryasini yapma yuklu miktarlarda borc verip geri alamama eskaza arkadas oldugum garip tiplerin evime gelip kalmasi kaziklanma gibi durumlarin da var. Anliyorum aslinda her seyi ama basiretim baglaniyor sinir cizmekte.

Son düzenleme:

Gercekten temel sorunum bu ve inanin cok ustune gittim. Eski psikologum kendi kendime surekli "hak etmedigim suclulugu istemiyorum" dememi.soylerdi ki Hala soyluyorum ama bunu asmak cok zor...

Icten ice insanlari kirmamanin herkes tarafindan sevilmenin bir erdem olduguna inaniyorum galiba. Biliyorum erdem degil ve mesela bir suru borc verip geri alamamak garip garip fedakalarliklar yapmak bana zarar veriyor ama agzimdan evet lafi cikmis oluyor istemsizce. Evet tabi hic sorun degil... Gibi.

Ben seni üzerim ama bu yorumun yüzünden açık söylüyorum :) hukuki olarak tabi

Bence hersey küçüklükte babanızla ilişkinize dayanıyor...neden bilmiyorum icime oyle doğdu...

Babam yumusak, tatli, komik, bana sen benim ruh ikizimsin zavalli kizim bizi hicbir zaman ciddiye almayacaklar aynen bana benziyorsun diyen, ama cok ilgisiz, evle pek alakasi olmayan, surekli birilerine para kaptiran, is batiran, biraz enayi, anneme ev islerinde yardim etmeyen, cok kendine donuk, depresif, sanatci yani baskin biri. Benim her seyimle (cogu Turk ailesinde oldugu gibi) annem ilgilenirdi. Annem evde de disarda da cok cok yogun calisan, gun asiri nobet tutan, cok sinirli ve otoriter bir kadindi. Evde annemin surekli yorgun olusu sebebiyle cok kavga olurdu.

Bir de hep halamlarda babaannemde filan buyudum onlarda kaldim annem cok yogun calisiyordu gece nobetleri vardi hep.

Ben ne okudum

babanızı affetmekle ise başlayın...sadece bir öneri...

komik gelecek ama babanizin hayat travmaları genetik olarak size aktarılmış olabilir, bununla ilgili kitaplar bile var...babanız gibi olduğunuzu sizde düşünüyorsanız bu sorununuzu psikoterapistler cozebilirler

Annem bana surekli sinirlenirdi mesela surekli bir seylerimi kaybettigim cok dalgin oldugum icin. Gecen sene doktor dikkat eksikligi bozuklugun var dedi ve concerta basladi cok iyi geldi o ilac. Simdi goruyorum da annemin kizdigi her sey o dikkat eksikligine bagli. Dalginlik, dikkatsizlik, unutkanlik, hayal aleminde yasamak, surekli bencil olmakla, babam gibi gamsiz olmakla, enayi olmakla, hayal aleminde yasamakla, yavas olmakla, kendime donuk olmakla, daginik olmakla, kendisinin omrunu yemekle suclardi beni. Babami da Beni de hep bencillikle, baskalarini ihtiyaclarini gormemekle, el iyisi olmakla, dusuncesizlikle suclardi. Mesela Ben kendi kendime bir seylerle oynar o seslendiginde duymazdim saatlerce bir seye odaklanir asla hareket etmez kimseyi duymazdim (hipefokus deniyormus buna ADHDli cocuklarda olabiliyormus) gelip sinirle oyuncagimi filan kirmisti bir kere. Simdi cok pisman tabi keske sana o kadar cok kizmasaydim diyor.

Evet o zaman once kendinize yoneltin bu inceliginizi ve merhametinizi.
Sonra ailenize, cevrenize, diger insanlara yoneltirsiniz gucunuz yettigince.
Herkese, her seye yetisebilme imkanimiz yok, Superman degiliz :)

Kendinizi kirmayin, baskalarinin kirmasina da izin vermeyin.
Kendinizi, korumaniz gereken, size emanet edilmis bir cocuksunuz gibi dusunun.
Aslinda zaten oyleyiz.

Ek olarak:
Mesleki deformasyon yasama ihtimaliniz de var.
Surekli sorunlu insan gruplariyla ve sorunlarla ugrastiginiz bir alan secmissiniz.
Cok hassas bir insansaniz cok zorlanirsiniz, yasama enerjinize, sagliginiza dikkat edin.

çocukluktaki hiperaktivite büyüyünce yerimi bağımlılığa bırakıyor malesef...hiz bağımlılığı, alkol gibi... çok iyi psikologa ihtiyacınız var

Yeme bozuklugum var tikinircasina yeme :) telefon internet gibi herkesin sahip oldugu bagimliliklarim da var. alkol seviyorum ama cok sik kullanmam.

Yeme bozuklugum var tikinircasina yeme :) telefon internet gibi herkesin sahip oldugu bagimliliklarim da var. alkol seviyorum ama cok sik kullanmam.
sizi asla yanlis yönlendirmek istemem o yuzden yorum yapmak istemiyorim ama son yorumum, bu manuplatif tipler sizin zihninizi bu yüzden karıştırıyor, dikkatinizi dağıtıyor ve ni bakmışsınız dediklerini yapıyorsunuz...cabuk bunaliyorsunuz çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…