Hissizliğin Sınırlarını Zorluyorum..

sevgimaciyor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2018
168
267
103
29
Merhabalar hanımlar. Tam olarak nasıl ifade edeceğim bilmiyorum ama hayatımda genel olarak bir kayıtsızlık, heyecansızlık, meraksızlık hali var. Yaşadığım çoğu şey beni uç noktalardaki duygulara götürmüyor. Hiçbir zaman bir sevgi pıtırcığı ya da ağlak Necmiye olamıyorum. Örnek vermem gerekirse mesela ;

-Yakın zamanda hala olacağım fakat bunun için inanılmaz bir mutluluk ve heyecan duyamıyorum şu an. Bebek doğduktan sonra severim diye düşünüyorum. Muhtemelen doğunca da onu minnoş bir bebek olarak değil de dünyaya gelip yaşama tutunmaya çalışan bir insan olarak göreceğim.

-Çoğu arkadaşımın kazanmak için çok uğraştığı bir sınavı kazanıyorum. Fakat sırf bu yüzden çok mutlu olmuyorum. Çünkü zaten çalıştığım için bu sonuç bana normal geliyor.

-Yapılan anlık bir sürpriz bile beni çok heyecanlandırmıyor çünkü zaten haberim olmadan yapılan şeyler benim için emri vaki gibi geliyor ve ortamda huzursuz oluyorum

-Sadece olumlu duygulardan örnek vermişim ama mesela beni aşırı üzen bir olay da olmuyor. Örneğin sevgilimden ayrılıyorum, beni zaten üzüyordu böyle olması gerekiyordu deyip bir ayda unutuyorum. Ya da ailemden birinin başına bir şey geldiğinde aşırı üzülmek yerine 'herkes kendi tercihlerinden sorumludur, benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok, kendimi de üzmeyeyim boşuna' diye düşünüyorum.

Bunların dışında genel olarak mutlu bir insanım. Çok şükür severek yaptığım bir işim, hala hayatta olan bir ailem ve güzel arkadaşlarım var. Fakat hayattaki hiçbir şeyin beni aşırı mutlu etmemesi ya da aşırı üzmemesi beni ara ara korkutuyor. Acaba bir psikolojik problemim mi var diye ara ara düşünüyorum. Arkadaşlarım ve ailem de bu durumun biraz farkında. Annem bunu meraksızlık ve duygusuzluk olarak yorumlasa da arkadaşlarım bunun karakterimin sonucu olduğunu düşünüyorlar. Bazen sanki bu durumum bencillik boyutuna varıyormuş gibi gözükse de kesinlikle bilerek yapmıyorum.

Evet sizler ne düşünüyorsunuz, çevrenizde böyle benim gibi yaratıklar var mı, ben mi anormalim bir türlü çözemiyorum

Bence gayet normal bende cok fazla tepkı vermem olaylara asırı sevınmem asırı uzulmem okudukca ıyı bıaey gıbı geldı ama bakalım dıger hanımların yorumları ne olacak takıpteyım

Canım hiç üzülecek birşey yok. İlerde hayatına gerçekten sevdiğin birisi geldiğinde bütün duyguları yaşayacağını düşünüyorum. Hala olmak degilde eğer anne olursan işte o zman gerçekten heycanlanırsın ileriyi düşün ve mutlu ol

Her şeyi kafaya takmaktansa böyle olmak daha iyi bence. Uçlarda yaşamak bana göre muazzam bir olay değil.

Sadece şunu anlamadım, çoğu arkadaşınızın kazanmak için uğraştığı sınavı kazandığınızda çok mutlu olmamanız, çalıştığınız için kazanmanızın normal geldiği. Bunu okuyunca aynı ülkede mi yaşıyoruz dedim bir an. Çaba gösteripte kazanamadığı veyahut kazandığı ama belli sebeplerden ötürü istediği yerlere gelemeyen arkadaşlarım var da, en umursamaz olanı sınavı kazansa mutluluktan yemek yemeyi unutur

Bende senin tam aksinim herşeye çok üzülür küçük bişeyde bile deli gibi mutlu olrrum. Mutlu olmak iyide üzülmek sıkıyor benide

B3nce kalbi pıtpıt attiran şey duygular. Bence size yön veren şey ise mantık. Duygular arka planda kalmış. Aslında mantıklı hareket etmek daha güzel. Çoğu insanın yapmak isteyipte duygularina yenik düştüğü için yapamadigi şeyleri yapıyorsunuz. Ara sıra duygulara da şans verdiniz mi tadindan yenmez. On numara bes yıldız bir hayat olur bana göre.

Hayatta herkesin ulaşması gereken bir ruhani olgunluğa erişmişsiniz diyorum ve gerçekten tebrik ediyorum Ben şahsen öyle bi aşamaya henüz gelemedim ama bunun için çok fazla kişisel gelişim kitabının yanında biraz tasavvufa da başladım (şems). Belki bir gün sizin gibi olurum

Olmak istediğim şey... Bence siz yaşamın farkına varmışsınız, hiçbir şey sizi çok üzmüyor ya da çok sevindiriyor çünkü olan neyse anlık, geçici durumlar olduğunun farkındasınız.
Gerçekten mi, umarım dediğiniz gibidir. Çünkü bu durum da bazen yoruyor.

Ayy umarım dediğiniz gibidir, çünkü gerçekten çevremdeki çoğu kişi böyle olmadığı için kendimi kötü hissetmeye başlamıştım. Umarım siz de olabilirsiniz diyeyim o zaman

Biz onlara "gamsızlar"diyoruz ne güzel işte herkesin olmak istediği kişisiniz yapı itibariyle dert edecek bişi bulamadığınızdan bunu dert etmişsiniz insanoğlu işte buluyo illa bişe güzel özellik kaybetmeyin ilerde çok faydasını görürsünüz

İnsanları genel olarak seviyorum zaten ama evet kast ettiğiniz gibi duygusal bir ilişkim henüz yok. Belki dediğiniz gibi olur umarım o zaman bişeyler hissederim.

Evet haklısınız fakat şöyle anlatayım, bu yazılı sınavın devamında bir de sözlü mülakat olacaktı. Mülakat da bizim meslekte sadece torpil demek. O yüzden yazılıyı kazanmam çok bir şey ifade etmemişti çünkü referans bulmayı düşünmüyordum.

Evet galiba mantıktan ziyade biraz da duygularımla hareket etmeliyim ama yapamıyorum maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…