canım yaa maşallahhamiiiin inşallah ben dün doktora gidicektim de malesef gidemedim (( kaynvalidemin tansiyonu yükselmiş baş dönmesi olmuş istifraya başlamış kayınpederim aradı sabah 9da apar topar acile gittik akşama kadar kaldık hastanede ama bişey bulamadı doktorlar
teşekkür ederim canım peki bişey sorabilir miyim normal doğum mu yaptın benim dr'um gebelik esnasında adenoma yönelik ilaç kullanmama gerek olmadığını söyledi hayırlısı bakalım artık Rabbim ne yazdıysa o olacaa hayırlısı olur İnşallah
slm kızlar bnde 2 yıllık mıkro adenom hastasıyım ve bekarken ogrendım durumucook uzuldum resmen dunyam yıkıldı ama zamanla kuculdu mesela ılk 10*6 ıken snra 7*5 oldu tedavı suruyo ve 3 aydr bebek ıstyrum doktorum parledol ıle hamıle kal dedı gecen ay 6 gunum gctı test yaptım sonuc negatıf ve prolaktın 40 a yukselmıs... sndı hamıle kalmak ıcın ne yapacagım bılmyrum....
Bizim safak 16 canim allahin izni ile kavuscam bebisime darisi tum istiyenlere insmerhaba hanımlar hamile kalanlar bebişlerini kucaklarına aldılar mı acaba ?
Bizim safak 16 canim allahin izni ile kavuscam bebisime darisi tum istiyenlere ins
Amin canim cok tsk ederm.amin canım inşallah.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişini:)
herşey güzel olacak tabi Rabbim dilesin yeterki...o ilaç çok iyi ve etkili bir ilaç ben iki gebeliğimide o ilacı kullanırken öğrendim rabbim en kısa zamanda sizede nasip etsin inşallah ama inanıki en önemlisi inanmak ve yardandan umudu kesmemek yeterki ol desin....arkadaşlar merhaba;
hipofiz adenomu bende de tespit edildi 8 mm.sağlıkçı olmanın verdiği rahatlık olmalıydı aslında, bılıyordum hastalıgı. fakat insan başına gelince farklı oluyor.beni anlıyorsunuz bılıyorum:))
3 aydır haftada 2gun yarım dostınex kullanıyorum ve korunuyoruz.bebek istiyoruz ,doktorum tedavıde 6 ay tamamlandıgında mr çekilecek.küçülmese bile adenom bu boyutta kalır dedi.ondan sonra korunmayı bırakmayı düşünüyoruz tabi durumlar neyi gösterır.Allahın izniyle herşey güzel olacak ...moralll...:)
benim sizlere sormak istediğim dostınex kullanırken mı gebe kaldınız? ki bebege zararlı...?? ve gebelıkte problemler yaşadınız mı?
gebelıkte parlodel kullandınızmı?
bir deee 2.gebeliğini yaşayan arkadaslar varmı ne kadar sure sonra 2.bebege hamile kaldınız??? şimdideen tesekkurlerr...
Canim hayirli olsun buarada. İkinci gebelik dedigine gore bnden tecrubelisin bende gecen sene aralikta dogurdum. Emzirdigim icin ilac alimini kestik. Prolaktin seviyem hala cok yuksek. Sorum su olacak. Dogumdan ne kadar sonra tekrar tedaviye basladiniz. Hamile kalmamak icin nasil korundunuz. Bn su uc aylik ignelerden olmak istiorum. Kendi doktorum olabilir dedi. Acikcasi pek ilgilenmedi sorularimla. Sen yardimci olur musun. Neler yasadin.herşey güzel olacak tabi Rabbim dilesin yeterki...o ilaç çok iyi ve etkili bir ilaç ben iki gebeliğimide o ilacı kullanırken öğrendim rabbim en kısa zamanda sizede nasip etsin inşallah ama inanıki en önemlisi inanmak ve yardandan umudu kesmemek yeterki ol desin....
2 yıl kızımı emzirdim o ara prolaktınıde hiç ölçtürmedim emzirdiğim için zaten yüksek çıkacaktı. eşim korunuyordu bu arda bebeğimizin olduğu ay ben kendimce takvim usulü yaptım ama olmadı iyiykide olmamış çok şükürki bebeğim benimle :)Canim hayirli olsun buarada. İkinci gebelik dedigine gore bnden tecrubelisin bende gecen sene aralikta dogurdum. Emzirdigim icin ilac alimini kestik. Prolaktin seviyem hala cok yuksek. Sorum su olacak. Dogumdan ne kadar sonra tekrar tedaviye basladiniz. Hamile kalmamak icin nasil korundunuz. Bn su uc aylik ignelerden olmak istiorum. Kendi doktorum olabilir dedi. Acikcasi pek ilgilenmedi sorularimla. Sen yardimci olur musun. Neler yasadin.
Merhablar, forumda araştırırken gördüm. Maşallah ne güzel 2. çocuğun galiba. Bende de aynı durum mevcut şu anda ama hamile değilim inşaAllah olurum. 4 mm mikroadenom var. Prolaktinim 56. Dostinex başlattı doktor. 3 hafta oldu. Bu ilacı içerken korun dedi ama korunmadım. Hakkımızda hayırlısı.. Takvimine göre senin doğuma çok az kalmış. Rabbim yardımcınız olsun hayırlııyla kavuştursun2 yıl kızımı emzirdim o ara prolaktınıde hiç ölçtürmedim emzirdiğim için zaten yüksek çıkacaktı. eşim korunuyordu bu arda bebeğimizin olduğu ay ben kendimce takvim usulü yaptım ama olmadı iyiykide olmamış çok şükürki bebeğim benimle :)
emzirmeyi bıraktıktan altı ay sonra ölctürdüm altmış küsür bişey çıktı tekrar mr çektirdim çok şükürki adenom gebelik ve emzirme döneminde herhangibir büyüme göstermemiş dostinex almaya başladım haliyle düştü yaklaşık altı ay kullanmışımdır ilacı sanırım ilaçı kullanırkende hamile kaldım kızımdada ilaç kullandığım dönem hamile kalmıştım canım..benim öykü böyle umarım yardımcı olabilmişimdir şayet sormak istediğin birşey olursa sevseve yardımcı olmaya çalışırım...
Canim benim yazmissin giriorumda devamli nasil da gozumden kacmis. Fcbkta hipofiz adenomu grubu var ordan bir arkdas yazmis birbucuk yil emzirmis sonrasi mr cektirgiginde makroadenom olmus amelyat olmasi gerekiormus. Oglum tam bir yasinda suan sutten yavas yavas kesiyorum kuzumu. Cok korkuyorum buyuyecek diye. İkinciyede hamile kalmaya korkuyorum cunku en son 3 yil once cekildi mr ozaman 7 idi. Simdi ayin 20sine randevu alacagim insallaj. Sen dogurdun mu . İnsallah sen ve bebegin iyisinizdir rabbim yardimciniz olsun.2 yıl kızımı emzirdim o ara prolaktınıde hiç ölçtürmedim emzirdiğim için zaten yüksek çıkacaktı. eşim korunuyordu bu arda bebeğimizin olduğu ay ben kendimce takvim usulü yaptım ama olmadı iyiykide olmamış çok şükürki bebeğim benimle :)
emzirmeyi bıraktıktan altı ay sonra ölctürdüm altmış küsür bişey çıktı tekrar mr çektirdim çok şükürki adenom gebelik ve emzirme döneminde herhangibir büyüme göstermemiş dostinex almaya başladım haliyle düştü yaklaşık altı ay kullanmışımdır ilacı sanırım ilaçı kullanırkende hamile kaldım kızımdada ilaç kullandığım dönem hamile kalmıştım canım..benim öykü böyle umarım yardımcı olabilmişimdir şayet sormak istediğin birşey olursa sevseve yardımcı olmaya çalışırım...
Canim sanirim hamilesin Allah saglikla kucagina almayida nasip etsin benim annemde makroadenom yuzunden iki kez ameliyat oldu 3. Ye yine buyudu bundan kurtulus yok sanirim bizde genetik 2mm capindada bende var ama benim prolaktinim cok normal fakat goguslerimden sut akiyor hic dogum yapmadim ben suan dostinex kullanmaya basladim dr catlama ignesi vurucam bu ay dedi buyurse gebe kalamayabilirsin dedi hamileligin nsl geciyor ben bebegime bi zarari olursa yada cok sikintili bi hamilelik geciririm die cok korkuyorum yardimci olur musunMerhablar, forumda araştırırken gördüm. Maşallah ne güzel 2. çocuğun galiba. Bende de aynı durum mevcut şu anda ama hamile değilim inşaAllah olurum. 4 mm mikroadenom var. Prolaktinim 56. Dostinex başlattı doktor. 3 hafta oldu. Bu ilacı içerken korun dedi ama korunmadım. Hakkımızda hayırlısı.. Takvimine göre senin doğuma çok az kalmış. Rabbim yardımcınız olsun hayırlııyla kavuştursun
Amin canım çok sağol. Rabbim sağlıkla sana da nasip eylesin. Bende de tam tersi göğüslerde bişey yoktu. Prolaktinim yüksekti. Ben haftada bir içiyordum dostinexi. 4 tane dostinex içtim 5. ciyi içmeden hamile kaldım. Hamile kalınca prolaktine baktırmadım hiç. Tshımda yüksekti benim. Şu an düşük ilaç kullanıyorum. Ama Hipofiz için 14 Martta hastaneye gideceğim randevum var. Bakalım doktorlar ne diyecek. Kadın doğum doktorum ilaçsız emar çekilebilir sakıncası yok dedi.Canim sanirim hamilesin Allah saglikla kucagina almayida nasip etsin benim annemde makroadenom yuzunden iki kez ameliyat oldu 3. Ye yine buyudu bundan kurtulus yok sanirim bizde genetik 2mm capindada bende var ama benim prolaktinim cok normal fakat goguslerimden sut akiyor hic dogum yapmadim ben suan dostinex kullanmaya basladim dr catlama ignesi vurucam bu ay dedi buyurse gebe kalamayabilirsin dedi hamileligin nsl geciyor ben bebegime bi zarari olursa yada cok sikintili bi hamilelik geciririm die cok korkuyorum yardimci olur musun
Canim 4 yildir hic korunmadik esimde varikosel vardi ameliyat oldu ameliyattan sonra bi kere dusuk yaptim bi kere kimyasal gebelik oldu bidahada kalamadim adenomun buyumesinden korkmuyorum drumda buyucek ondan kacis yok prolaktinin artinca malesef etkilicek dedi endokrin mi takip ediyor seni suan benim kadin dogum takip edio endokrinde benim yaptimi yapicak extra bisey yapmicak dedi adenom buyudukten sonra hamile kalmak zor dedi iste cok buyuk sikinti yasiyorum ya dayanilmaz agrilarim olupta ilac verirlerse cocuma zarari olursa ya emziremezsem cunku emzirme doneminde bana sikintisi olursa cocugu memeden keseriz dedi suttede acilik olabilir dedi bu dostinex te bana acayip yan etki yapiyor halsizlik cok oluoyor zaten surekli hic gecmeyen bas agrilarim var sende varmiydi yada suan adenomdan kaynakli agrilarin var mi bu agrilar sende nasil benim ya sag tarafim ya sol tarafim yada bebeklerde bingildak derler ya iste orasi zonklama seklinde agri yapiyor gozlerim bayiliyor cok soruda sordum hakkini helal etAmin canım çok sağol. Rabbim sağlıkla sana da nasip eylesin. Bende de tam tersi göğüslerde bişey yoktu. Prolaktinim yüksekti. Ben haftada bir içiyordum dostinexi. 4 tane dostinex içtim 5. ciyi içmeden hamile kaldım. Hamile kalınca prolaktine baktırmadım hiç. Tshımda yüksekti benim. Şu an düşük ilaç kullanıyorum. Ama Hipofiz için 14 Martta hastaneye gideceğim randevum var. Bakalım doktorlar ne diyecek. Kadın doğum doktorum ilaçsız emar çekilebilir sakıncası yok dedi.
Hamileliğim maşalllah diyim çok iyi geçiyor. Pazar günü 12 haftalık olacağız Allahın izniyle. Aşırı mide bulantılarım olmadı çok şükür. Normal doğum sakıncalı olabiliyormuş. Mikrolar hamilelikte büyüyebiliyormuş. Öyle duydum. Herşey Allahtan napalım. Yaşayıp göreceğiz. Doktordan sonra gelişmeleri yazarım inşaalllah fikrin olur seninde.
Sen ne kadar bebek sahibi olamıyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?