Merhaba arkadaşlar,
3 yıllık evliyim gayet rayında giden bir evliliğim var ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz. Genellikle biz görmeye gidiyoruz. Eşim ile yaşadığımız şehirde tanıştık ve evlendik. Uzun yıllar içerisinde çok şükür kendi düzenimizi neredeyse sıfırdan kurduk. Kız kardeşim bu yaz üniversite sınavlarına girdi. Ailemi ziyarete gittiğimiz zamanlarda bir kaç kez babam eşime; sizin orayı kazanacak inşallah kazanır, kazanırsa sana yıkarım gibi laflar etmiş. Eşim ortada puan yok, başvuru yok, kazanılmış bir durum yok diye üzerine düşmemiş ve cevap vermemiş hiç bir olumlu veya olumsuz tepki göstermemiş babama. Bir kaçına bende tanık oldum bana da aynı yaklaşım ile geldi babam. Eşim bu konuyu benimle paylaştı. Eşim ben kendi kardeşimi de bizimle uzun yıllar yaşamasını istemem evimiz kendimizi özgür hissettiğimiz ve rahat olduğumuz dinlediğimiz yerimiz. Bu yollardan bizde geçtik hayata atılması için destek değil köstek oluruz. Ha baba evi ha burası bir fark değişmez kendi ayaklarının üzerinde durması için denize atlaması lazım, Ev/yurt ayarlanana kadar tabi ki bizde kalabilir elimiz üzerinde olur gerekli desteği sağlarız lakin ben en az 4 yıllık bir misafiri hastalık/ölüm gibi konular olmadıkça evimde ağırlamak istemem dedi sonuçlar belli olsun ona göre net şekilde tavrımı koyacağım dedi aslında senin ailene bunu söylemen gerekir lakin sen aileni kırmak istemiyorsun ben net olarak düşüncelerimi paylaşacağım dedi kırılan kırılsın yapacak bir şey yok bize sorulmadan durumumuz sorulmadan bu tür düşüncelerin direkt olarak paylaşılmasına ve bizim yaşantımıza saygı duyulmamasına çok kızıyorum diyor. Ben ne yapacağım yardımcı olun lütfen ?