• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipofiz adenomu olan hamileler yardımcı olur musunuz?

Endokrina gittim bana da dostinex e devam et dedı. Hamile kalabilirsin dedı. Bir kez verdım kan daha en son gittiğimde ge rek yok indiyse dedi.daha hamilelik yok prolaktin yuksekliği yada adonem le ilgili degıl sadece zamanı vardır. Benım gibi olanlar cok az o yüzden insan merak edıyor sağlıgı etkilyor mu hamilelikte etkisi var mı diye. Mutlu oldum sizin adınıza kendı adıma da güzel şeyler duymak iyi gelıyor.
Tum sureci anlatiyim iyice rahatlayin o zaman. Memeden sut gelmesiyle suphelendim tahlil yapildi prolaktin yuksek cikti ardindan mr cekildi adenom goruldu. İlaca basladim duzenli 8-10 ay kullandim. Bu arada duzenli mr cekilmeye devam etti. Tahlil sonuclarinda prolaktin normal seviyeye dusunce doktorum dozu azaltti, sonraki tahlilde prolaktin cok cok asagi dustu olmasi gerekenden asagiya. Doktor ilaci kestirdi. Bir ay sonra tekrar mr cektirdi ve adenom gorulmedi. Tahlil yapildi prolaktin normal seviyeye indi. Garanti olsun diye bir ay sonra tekrar tahlil yapildi prolaktin hala normaldi. Tebrikler iyilesmissin adenom yok dedi gonderdi. Egerki ileride hayatinda tekrar ayni sorunu yasarsan gelirsin dedi. Kimisinde sut geliyor kimisinde gebe kalinmiyor kimisinde buyuke hormonu salgilatip burun el ayak buyumesi yapiyor kimisinde cok ilerleyip direkt gorme alanini daraltiyor. Bu sekilde cikiyor ortaya. Ama genc kadinlarda daha cabuk anlasiliyor adet duzensizligi falan oldukca. Menepozdan sonra farketmek zor oluyor. Ama bir kere gecti mi kolay kolay tekrarlamiyormus. Siz tahlillerinizi mr sonuclarinizi hep saklayin. Benim ilk gittigim kadin dogum doktoru gibi hamilelikte adenomun buyur kör olursun diyenlere de kulak asmayin. Adenom gecmisse gecmistir. Diyelimki ufacik minicik kaldi, dogurana kadar seni kor edecek derecede buyumesi mumkun degil. Bu hastaligin temel sebebi stresmis. Stresten uzak durmaya calisin hayat boyu. Ben ilk gittigimde doktor neyi bu kadar kafama taktin hayirdir dedi hatta:) cok uzattim... toplamda 1 bucuk yil surdu tedavi surecim. İyilestigimin belli oldugu aydan 3 ay sonra evlendim, evlendikten 6 ay sonra hamile kaldim. Su an iyiyim, adenoma dair bir sey yok. Sut falan gelmiyor hamile olmama ragmen. Once tamamen iyilesmeye bakin iyilestiginizden emin olun ki soru isaretiniz kalmasin. Ben istanbulda beyin cerrahi ajlan çeçi’ye gittim once, sonra endokrinoloji profesoru ilhan tarkun bey tedavimi devam ettirdi. Kocaeli universitesi hastanesinde kendisi. Bir donem kocaeli medical parkta da calisiyordu. Tavsiye ederim cok iyi bir doktor beni o iyilestirdi mr konusunda da cok yardimci oldu universitede cektirdi. Sagolsun. Size de gecmis olaun diyorum en kisa zamanda iyilesip hamile kalmaniz dilegiyle

Cok güzel anlattmşssınız teşekkür ederim. Stressiz hayat olmuyor malesef önceki yılda bakıldı düşükten sonra prolaktin normal belki 2. Kez düşük olması cok üzdü belki de bilemıyorum. Şuanda 2 aydır kullanıyorum dostinex . Bebkde düşünün dedı drlar şimdilk daha hamilelik olmadı. İnşallah bende güzel haberler verırım sizin gibi.

Endokrina gittim bana da dostinex e devam et dedı. Hamile kalabilirsin dedı. Bir kez verdım kan daha en son gittiğimde ge rek yok indiyse dedi.daha hamilelik yok prolaktin yuksekliği yada adonem le ilgili degıl sadece zamanı vardır. Benım gibi olanlar cok az o yüzden insan merak edıyor sağlıgı etkilyor mu hamilelikte etkisi var mı diye. Mutlu oldum sizin adınıza kendı adıma da güzel şeyler duymak iyi gelıyor.
Benim de 9 mm vardı ama hamilelikte oldu benimki daha önce şikayetim yoktu hamilelik btti şimdi 2 aylik bebeğim yine çekildi mr daha göstermedim doktora ama raporda adonumla ilgili hoc birşey yok galiba yok olmuş inşallah sizinde hemen gider stres yapmayın bakın benimki 9 mm di gtti inşallah sizinde gdr

Back