Hiç evlenemeyecekmis hissi?

Merhaba. Yorumunuza katılıyorum. Öyle tanıdıklarım var madem öyle boşanın diyorum. Çok teşekkür ederim :)

Uzaklaştım zaten gayet de iyi oldu. Evet odak değişimi şart :)

birincisi o kişiler sizin gerçek arkadaşlarınız, dostlarınız değilmiş. dayanışma, destek, moral vermek, dertleşmek vb. bu şekilde alaycı, üsttenci bir yerden olmaz. elbette bu konularda şakalaşılır yakın arkadaşlar arasında ama alay etmekle şakalaşmak aynı şey gibi görünse de, değildir. bu kişilerden uzaklaşmanız çok yerinde bir karar olmuş. toksik arkadaşlıklar insanı hep aşağı çeker.

çevrenin dırdırına gelince de, açmayın onlara bu alanı. onların ne diyeceği sizin kontrolünüzde değil ama sizin o alanı açmamak, hadi sınırları aştılar ve hadsizlik ettiler, bunlar karşısında nasıl net bir tepki verip onları ekarte edeceğiniz tamamen sizin kontrolünüzde.

siz alan açtığınız, sanki evlenemediğiniz için eksik veya kusurlusunuz gibi hissettiğiniz için onlar da öyle düşünüyor, size de ona göre pozisyon alıyorlar. yaşadığınız hayatın ne kadar kıymetli olduğunu, her türlü medeni halin olumlu ve olumsuz tarafları olabileceğini, bütün bunların hayata ve insana dair olduğunu herkesten önce siz içselleştirmelisiniz. yıl olmuş 2025, kırın zihninizde ki bu basmakalıp, dayatılmış, öğretilmiş kalıpları.

Susmuyor insanlar maalesef

27 olucam her kelimesini yaşıyorum…. Annem bile bak kardeşine yapıştı işsiz güçsüz kız biz ona eşek gibi bakıyoruz bi vasfı yok bize para için yapıştı dediğini yaptırıyor sende hala çalışıyon paran araban var noldu kimseyi bulamadın lafları yiyorum

Kariyer durumun nasıl tatlımmümkünse hemen şehir değiştir annenden de o berbat arkadaşlarından da uzak dur.......

Kafanı sal kimseyi umursama aklına getirip takılma düşünme bile hatta o arkadaşlarınla arana mesafe koy annene de kırıldığını bir daha böyle konuşmaması gerektiğini söyle

Üzülme bunlar da geçecek. Bizi hak eden zamanı geldiğinde elbet bizi bulacak

Uyarın annenizi eve gelip negatiflik saçmasın olmayacağı varsa bile kötüyü çağırdığı için bir şeyler olur kocan sana iyi dayanıyor ne ya

Başlığı açana kadar yalnız benim çevrem böyle saniyordum da değilmiş. Umudunuzu yitirmeyin zamanı geldiğinde olacak her şey. O süre zarfında sadece sabır ve bu gereksiz ithamlara kulak tıkamak.

Uyarın annenizi eve gelip negatiflik saçmasın olmayacağı varsa bile kötüyü çağırdığı için bir şeyler olur kocan sana iyi dayanıyor ne ya
Ben inanmıyorum öyle şeylere ya
Yani kocam gider diye negatif saçması olarak değil de dırdır olarak görüyorum. Yeter anne diye dırdırına derim yani.
Öyle söylemeyle olacak olsaydı senelerdir bizim kuzeni boşarlardı. Bu huyla bu tembellikle kaç sene gider diye diye 20. Evlilik yıldönümlerini kutlattılar. Çünkü bizimkiler ev işi temizlik yemek diye yıpranırken kuzenim işve cilve sempatiyle her işi kocasına yaptırır boşasa o boşanırdı öyle sözle

Abla maşallah yanlış anlama ama her olaya çok güzel anın var gülümsettin valla :)

Şunu söyleyeyim evlenince birden sihirli değnek değmeyecek size ve o dizilerde gördüğünüz gibi evlilikler hiçbir zaman olmayacak. Büyük bir sorumluluk bana kalırsa. Tabiki bunu istemek en doğal hakkınız ama neden evlenemiyorum diye de düşünüp üzmeyin kendinizi lütfen. Burada en üzüldüğüm nokta annenizin tavırları..

Abla maşallah yanlış anlama ama her olaya çok güzel anın var gülümsettin valla :)
Geniş bir ailede büyüdüm diyelim. 7 kardeş anne tarafı 3 kardeş baba tarafı. Anne tarafından 12 kuzen. Baba tarafından 3. E hepsiyle de kardeş gibi birlikte büyüdük. Daha arkadaş ortamına girmiyorum tabii kalabalık da bir arkadaş çevrem vardır. Haliyle çok insanla muhattabım diyelim

Bir kere kinanacak birisi bu anlattiklarinizda aska siz degilsiniz. Bunu bir kere anlayin lutfen. Bu zihninizdeki sozler malesef annenizin vede o kendini bilmez "arkadaşlarinizin" sizin bilinc altinizi muthis etki altina almis hali. Hani derler ya kimse guzelligine guvenmesin kimse malina guvenmesin vs vs O arkadaşlarinizin boşanmak zorunda kalmayacagini kim biliyor. Insan ahlakiyla degerli yada degersiz olur. Anlattiginiza gore cok degersiz insanlar. Herkes kirdigi gonlun hesabini öder, uzulmeyin.
Annenize gelince cok yanlis bir davranis. Duygularinizi anlatmayi deneyin. Boyle seyler kader, kismettir. Kimbilir sizin icin ne mujdeler gizlidir. Artik evlilik yaşı ilerledi. Bir bakmissiniz seneye sizde kv konusu aciyorsunuz . Saka bir yana en dogru ve hayirli zamanda mutlu bir evliliginiz olsun insa.llah

Ne güzel, maşallah :)

Sevilmemek bir erkek tarafından seçilmemek istenmemek evde kaldın baskısı …

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…