Hiç evlenemeyecekmis hissi?

Senin çevrendeki insanlar manyak ciddi anlamda. Arkadaşlarım dedigin ruh hastalarıyla ilişkini kes. Annenle de bu muhabbetlere girme duyma. Madem çalışıyorsun aile evinde sıyrılsana biraz yetiskin kadınsın. Senin de ruh halini dogru bulmadim. Bana evlen evlen diye kimse baskı kuramazdi mesela. Ya da diyene de guler gecerdim umrumda olmazdi.30 yasta ne var ben de öyle evlendim ha uzun soluklu ilişkim olmasa o yaşta da evlenmezdim benim çevremde olsan mesela asla böyle birsey hissetmezsin çünkü çok çok normal. 40 + yasinda bir arkadasim var mesela evlenmeyi düşünmüyor. Ama arkadas grubu olarak hepimiz evliyiz. Ne onu evlendirmeyi düşündük, ne niye bekarsin dedik ,ne de o yanımızda off tek bekar benim gibi hissetti.Seni çevren normal degil. Gencecik kadınsın elbet çıkar karşına biri ki herkes evlenmek zorunda da değil. Böyle hızlı illa olsun diye yapılan işlerin sonu güzel olmuyor.
 
Bu dediklerinizi dikkate alicam, çok teşekkür ederim :)
 
Ruh halim bu baskılardan sonra oldu böyle. Deliye bile kırk gün deli deyince deli olurmuş benimki de o hesap :) zaten o arkadaş dediğim insanlar artık hayatımda değiller. Geri kalanda iş bende bitiyor.
 
En yakın arkadaşım bekar. İkimizde 39 yaşındayız.
O da bazen istiyor evlenmeyi. Ama karşısına çıkmıyor. Bu kadar ama kendini yıpratmıyor. Güzel bir hayatı var. Bayramda kız kardeşiyle yurtdışına çıkacaklar mesela. Ona da diyorum evli olup onun bu özgür gezişine özenen çok kişi var. Mutsuz bir evlilikte yaşamaktansa bekar olmak o kadar güzel ki.
Size böyle hissettiren ama çevreniz ve anneniz. Bu saçma cümleleri kullanan anneniz sizi kötü etkilemiş. Boşvermeyi öğrenmelisiniz.
Yemek yapmakla mükemmel ev idaresiyle evliliğin hiç alakası yok. İki kişinin uyumuyla alakalı. Umarım siz de kendinize en uygun insana denk gelirsiniz. Ama o zamana kadar anneniz dahil herkese kulak tıkamalısınız
 
Cok teşekkür ederim :)
 
Ruh halim bu baskılardan sonra oldu böyle. Deliye bile kırk gün deli deyince deli olurmuş benimki de o hesap :) zaten o arkadaş dediğim insanlar artık hayatımda değiller. Geri kalanda iş bende bitiyor.
Ayrıca şunu da söyleyeyim benim ailem hiç evlilik baskısı yapmadı bana. Hatta çocuk istemeyen doğurmasın amaaan kafasında insanlar.
Ona rağmen annem şu an evime geldiğinde dağınık görünce başlar yok böyle ev mi olur kocan sana iyi dayanıyor cart curt der. Eski nesil nedense kadını tamamen hizmetçi olarak kodlamış. Bunlar eski kafalı insanların boş lafları. Hıı evet de geç.
 
Annen sikayet ederse, hee ben yemek yapamiyom ondan kismetin cikmiyor demek ki, belki buyu yapip kismetimi baglamislardir, de gec ya, uff herseyi kafaya taksaydik.
Ben de cocuk yapmiyorum, tum sulaleye dert olmus, anneme sorup duruyorlarmis, o da kazandigi parayi ve zamanini kendine harcamak istiyor diyormus. Bu sefer de ne yapacak o kadar parayi, bilmemkimin parasi yok,borc icinde 3 tane yapti(sanki iyi bisey yapmislar) diyorlarmis. Soran olursa kisir de gec bir daha sormazlar dedim
 
Bu iyiymiş :) her şey gönlünüzce olsun :)
 
Ay ne kadar salak saçma sorular ya. Diyelim ki evliliğinde sorun var. Kime ne? Kalkıp arkadaşına sormak nedir hele. Kendi hayatsızlıkları yüzünden başka insanların evliliğini merak ediyorlar.
Remote çalıştığım için sık sık annemlerde kalıyordum. Birde instada sadece kızlık soyadımı kullandığım ve eşimle paylasim yapmadığım için bosandigimi öğrendim
 
Kestim keseli aslinda 4 5 ay oluyor, hayatımdan yük kalktı gibi. Ama işte bu olaylar tekerrur edince akla geliyor ara sıra denilenler.
Evliliği çok kafaya taktığınız için olmuyor bence. Insanların olumsuz yorumları sizinde enerjinizi negatif yönde etkilemiş. Akışına bırakıp anın tadını çıkarın, nasipte olan vakti gelince sizi buluyor.
 
Benim annemde 'seni kimse çekmez ' der durur
Sanki hayata, olaylara onlarla aynı pencereden bakmaz zorundayiz
 
Aksine boşanmaların çoğu severek evlenenlerde görülüyor.Bilimsel araştırma sonuçlarına göre görücü usulü evlilikler daha uzun ömürlü oluyormuş.Abimle yengem en güzel örneği
 
Benim annemde 'seni kimse çekmez ' der durur
Sanki hayata, olaylara onlarla aynı pencereden bakmaz zorundayiz
Anneme göre ev sürekli düzenli olmalı. Her yer showroom gibi olacak. Bunun için doğmuş bunun için yaşamalılar gibi bir kafaları var. Ömür gidiyor ama yok illaki böyle
 
Aksine boşanmaların çoğu severek evlenenlerde görülüyor.Bilimsel araştırma sonuçlarına göre görücü usulü evlilikler daha uzun ömürlü oluyormuş.Abimle yengem en güzel örneği
Ben buna katılmıyorum. Görücü usulü de başlasa arada o sevgi aşk olmuyorsa olmaz.
Ben aşk evliliği yaptım gayet huzurlu bir hayatımız var. Ablam lise aşkıyla ailemize karşı gelip evlendi 20 seneyi geçtiler hala çok mutlular.
Aynı evde yaşarken insanın toleransını yükseltecek şey sevgi aşk bana göre. Bu olmazsa çekilmez olur.
 
Evli olanların evlilik çok matah bir şey değil lafına aşırı ayar oluyorum. İstemişsin ki evlenmişsin, bekar olup özellikle evlenmek isteyen birine söylenecek laf değil. Bazı evlilikler zindan gibidir, kiminde fiziksel şiddet vardır, kiminde maddi, kiminde de kombo. Ama eşlerin ayrı da birlikte de tatil yapabildiği, kişisel alana saygı duyulan evlilikler de var. Gezip tozmak için karşılıklı anlaşılıp çocuk yapılmayan evlilikler de var. Kocası çalışıp karısına prenses hayatı sürdüren de var. Sırf evlenmiş olmak için evlilik yapmaktansa ya da kötü bir evliliği sürdürmektense bekar olmak iyi. Ben de bunu ikinci evliliğini yapmış biri olarak "içeriden" yazıyorum.

İnşallah gönlünüze göre birini, doğru zamanda bulursunuz.
 
Yaşınızda ne varmış anlayamadım. Ben 35 de eşimle tanıştım 36 da evlendim. 38 yaşında ilk çocuğum oldu
Bence siz ilk olarak o arkadaş!!! dediğiniz kişilerden uzaklaşın. Odağınızda birini bulmak olmasın. O zaten hazır olduğunuzda sizi bulur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…