- 18 Mayıs 2017
- 70
- 41
- 88
- 30
- Konu Sahibi Kelebekhayati
-
Cok doğru biraz da kastım birbirimizi limanı olup anlayabilecegimiz bir hayat arkadaşligiEn onemli kural bunu kabul etmeniz. Evet herkes evlenmek zorunda degil istese de evlenemeyebilir cok istese de ayrilabilir. Hepsi olabilir neden olmasin bunu yasayan binler var, siz bakis acinizi degistirmediginiz surece mutlu olamazsiniz. Kimse sadece evlenmek için yaninda es olsun istemez karsi taraf içinde bu buyuk eksi olur.
Odak noktanızı dışarıya değil kendinize çevirin ,Ben 30 yaşındayım. Elimde mesleğim kendimi geliştirmeye çalışan biriyim. Bircok kişi benim bu yazdıklarımı kınayacak ama artık her kesin bisey söylemesi, baskı vs. Derken boğazıma kadar geldi. Beni yakından tanıyan kimse anlamadı. Başına gelenler sahip çıkamıyorsun, sana kimi bulsak onu mahvedeceksin dedi. Haliyle biraz kırıldim ama bunu iyiliğim için söylediğini sandım. Sonra bir arkadaşımız ile birlikte bir WhatsApp grubunda üç kişi onların sevgili, seks ve evlilik hazırlıkları muhabbetlerinin ortasında buldum kendimi. Arkadaşlarim için elbette mutluyum ama kendileri ne yazık ki aynı hassasiyeti bana karşı göstermeden zorla buldukları heriflerini gözüme sokmaya devam ettiler. Kimsenin huzuru kaçmasın ve mental olarak iyi hissetmek adına uzaklaşınca arkamdan salladiklari, beceriksiz bir herifi elinde tutamadı ve kıskançlık etiketlerine maruz kaldım. Haliyle arkadaşlığımı kesmeye karar verdim. İki hafta sonra bir kısmet çıktı, dediler seninle yaşıt tanıştıralım. Tamam dedim. Sosyal medya hesaplarından eklesme yapıldı ama maalesef bir hafta bile dolmadan ne mesaj atıldı ne de tepki verilerek takipten çıkarıldım. Bu sırada annemin birini bul baskısı başladı. Sabah gidip akşam geliyorum nasıl olacak, sen bil çok istiyorsan değerlendireyim dedim. Sen bulacaksın dedi. Sosyalleşmek için kursa yazıldım, belki karşıma düzgün biri çıkar diye ama ne yazık ki derdi yatağa atmak ya da tek gecelik ilişkiler olduğu için bundan da uzak durdum. Nasibin zamanı vardır dedim, bu defa sosyal medyada sanki tüm evrenin sana karşı gelmesi gibi herkesin evlenip dogurmasina denk gelince haliyle ben de heves edince kendime yüklenmeye ve kusur aramaya başladım. Kendimi yıprattım. Bu defa da annem başladı, o kadar beceriksizsin ki seni aldıkları gün getirir kapıya koyarlar, kim seni ne yapsın, daha yemek bile yapamıyorsun herife mi yemek yapacaksın vs. Evet çok yetenekli değilim ama tüm bu yaşananlarin bıraktığı hasar iyice kendimi kötü hissetmeme sebep oldu. Hayır ben çirkin ya da kötü huylu biri de değilim. Artık her şey o kadar çok üstüme gelmeye başladı ki overthinking yapmaktan kafayı yiyeceğim. Hatta bazen yolda giden evli çiftleri görünce gülümsemek ya da maşallah dedikten sonra içimden bir ses asla evlenemeyecekmisin, senin çocukların olmayacak, senin gibi beceriksizi herif ne yapsın, sen daha kendine bakamıyorsun vs diye beni iyice çukura basıyor. Artık çok yoruldum. Bazen diyorum ki hayırlı bir kısmen çıkarsa gidip bu olumsuzluklardan kurtulayım ama kismet de yok, olumsuzluklar karabasan gibi. Nereden başlayacagimi bilmiyorum, ne yapacağım bilmiyorum. Tek niyetim evlenip ailemi kurmak ama şu evlenemeyecegim hissi beni çok yordu.
Lütfen hakaret edecekler, kınayacaklar yazmasın zaten yeteri kadar kınaniyorum yukarıdakiler gibi. Ben hayatı çok seviyorum bir yerden tutunmak istiyorum. Ne bu olumsuzluklarin ne de başkalarının aşağıya çekip beni yok etmesini istemiyorum. Daha hayatının baharında toprağında köklenip umutla çiceklenecek bitkiyken başkalarının beni öldürmesini istemiyorum. Başına benzer şeyler gelenler düşüncelerini paylaşırlarsa belki birilerine umut olur.
30 yaşımda evlenmeyi düşünmüyordumnBen 30 yaşındayım. Elimde mesleğim kendimi geliştirmeye çalışan biriyim. Bircok kişi benim bu yazdıklarımı kınayacak ama artık her kesin bisey söylemesi, baskı vs. Derken boğazıma kadar geldi. Beni yakından tanıyan kimse anlamadı. Başına gelenler varsa belki yalnız olmadığımı hissederim diye ayiplanmak uğruna bunları yazıyorum.
Çevremdeki herkesten artık evlen baskısı var. Baskılardan ziyade artık yurdumu bulmak yuvamı kurmak için bende bunu istiyorum. Aslında hala istiyorum. En yakın arkadaşım zannettiğim ama aslinda öyle olmadığını, arkamdan türlü türlü sallayan insanın kanka sana birini bulalim evlen demesiyle başladı olay. Bir arkadaşıyla tanıştırdi beni. Çocuk tam istediğim gibi boyu boyuma, Allah korkusu olan, merhametli biriydi. Kendisi aşıri düşünmekten iki ayın sonunda bana karşı bisey hissetmediğini ve geçmiş kötü ilişkilerinden ötürü güven sorunu yaşadığını söyledi. Arkadaş kalalım dedi klasik olarak. Tamam deyip helallik istedik bir daha görüşmemek üzere ayrıldık. Arkadaşıma bak bununla olmadı başka birini bul dediğimde elindekine sahip çıkamıyorsun, sana kimi bulsak onu mahvedeceksin dedi. Haliyle biraz kırıldim ama bunu iyiliğim için söylediğini sandım. Sonra bir arkadaşımız ile birlikte bir WhatsApp grubunda üç kişi onların sevgili, seks ve evlilik hazırlıkları muhabbetlerinin ortasında buldum kendimi. Arkadaşlarim için elbette mutluyum ama kendileri ne yazık ki aynı hassasiyeti bana karşı göstermeden zorla buldukları heriflerini gözüme sokmaya devam ettiler. Kimsenin huzuru kaçmasın ve mental olarak iyi hissetmek adına uzaklaşınca arkamdan salladiklari, beceriksiz bir herifi elinde tutamadı ve kıskançlık etiketlerine maruz kaldım. Haliyle arkadaşlığımı kesmeye karar verdim. İki hafta sonra bir kısmet çıktı, dediler seninle yaşıt tanıştıralım. Tamam dedim. Sosyal medya hesaplarından eklesme yapıldı ama maalesef bir hafta bile dolmadan ne mesaj atıldı ne de tepki verilerek takipten çıkarıldım. Bu sırada annemin birini bul baskısı başladı. Sabah gidip akşam geliyorum nasıl olacak, sen bil çok istiyorsan değerlendireyim dedim. Sen bulacaksın dedi. Sosyalleşmek için kursa yazıldım, belki karşıma düzgün biri çıkar diye ama ne yazık ki derdi yatağa atmak ya da tek gecelik ilişkiler olduğu için bundan da uzak durdum. Nasibin zamanı vardır dedim, bu defa sosyal medyada sanki tüm evrenin sana karşı gelmesi gibi herkesin evlenip dogurmasina denk gelince haliyle ben de heves edince kendime yüklenmeye ve kusur aramaya başladım. Kendimi yıprattım. Bu defa da annem başladı, o kadar beceriksizsin ki seni aldıkları gün getirir kapıya koyarlar, kim seni ne yapsın, daha yemek bile yapamıyorsun herife mi yemek yapacaksın vs. Evet çok yetenekli değilim ama tüm bu yaşananlarin bıraktığı hasar iyice kendimi kötü hissetmeme sebep oldu. Hayır ben çirkin ya da kötü huylu biri de değilim. Artık her şey o kadar çok üstüme gelmeye başladı ki overthinking yapmaktan kafayı yiyeceğim. Hatta bazen yolda giden evli çiftleri görünce gülümsemek ya da maşallah dedikten sonra içimden bir ses asla evlenemeyecekmisin, senin çocukların olmayacak, senin gibi beceriksizi herif ne yapsın, sen daha kendine bakamıyorsun vs diye beni iyice çukura basıyor. Artık çok yoruldum. Bazen diyorum ki hayırlı bir kısmen çıkarsa gidip bu olumsuzluklardan kurtulayım ama kismet de yok, olumsuzluklar karabasan gibi. Nereden başlayacagimi bilmiyorum, ne yapacağım bilmiyorum. Tek niyetim evlenip ailemi kurmak ama şu evlenemeyecegim hissi beni çok yordu.
Lütfen hakaret edecekler, kınayacaklar yazmasın zaten yeteri kadar kınaniyorum yukarıdakiler gibi. Ben hayatı çok seviyorum bir yerden tutunmak istiyorum. Ne bu olumsuzluklarin ne de başkalarının aşağıya çekip beni yok etmesini istemiyorum. Daha hayatının baharında toprağında köklenip umutla çiceklenecek bitkiyken başkalarının beni öldürmesini istemiyorum. Başına benzer şeyler gelenler düşüncelerini paylaşırlarsa belki birilerine umut olur.
44 yaşında evlendim.O vakte kadar neler duydum neler30 yaşımda evlenmeyi düşünmüyordumnçevrem de bana da e evlen artık yaşın geldi diyenler olmadı mı oldu :) hatta doğduğu günü bildiğim veletler evlendi
Benim de bekarken yakın arkadaşlarım evliydi hatta wtsp gurubundan sürekli yaZışırdık ve hiç rahatsız olmazdım
Şimdi de çocuk yetiştirme muhabbetleri oluyor ona da rahatsız değilim ki benim çocuğumun olması mucize :)
Bana nispet yaptıklarını da düşünmedim yada gözüme soktuklarını.
Sonuç olarak hiç aklımda yokken 36yaşımda evlendim.
Yani zamanı gelince oluyor inan.
Ay size ne değil mi44 yaşında evlendim.O vakte kadar neler duydum nelerHiç umurumda değildi.Evlendim şimdi de çocuk muhabbetleri.Evlenene kadar niye evlenmedin.Evlendikten sonra çocuk niye doğurmuyorsun.İnsanların merakı sorusu bitmez.Bir de mutlu bir evliliğin var mı onu da merak edenlerin sayısı da az değil
Ay ne kadar salak saçma sorular ya. Diyelim ki evliliğinde sorun var. Kime ne? Kalkıp arkadaşına sormak nedir hele. Kendi hayatsızlıkları yüzünden başka insanların evliliğini merak ediyorlar.Ay size ne değil micidden bizim insanımız ne kadar toksik..
instada foto paylaşmıyorum diye bir arkadaşıma evliliğinde sorun mu var demişler
Yani konu sahibi evlensen dahi insanlar konuşacak bir şey buluyor.
Bu kadar olurAy size ne değil micidden bizim insanımız ne kadar toksik..
instada foto paylaşmıyorum diye bir arkadaşıma evliliğinde sorun mu var demişler
Yani konu sahibi evlensen dahi insanlar konuşacak bir şey buluyor.
Ben 30 yaşındayım. Elimde mesleğim kendimi geliştirmeye çalışan biriyim. Bircok kişi benim bu yazdıklarımı kınayacak ama artık her kesin bisey söylemesi, baskı vs. Derken boğazıma kadar geldi. Beni yakından tanıyan kimse anlamadı. Başına gelenler varsa belki yalnız olmadığımı hissederim diye ayiplanmak uğruna bunları yazıyorum.
Çevremdeki herkesten artık evlen baskısı var. Baskılardan ziyade artık yurdumu bulmak yuvamı kurmak için bende bunu istiyorum. Aslında hala istiyorum. En yakın arkadaşım zannettiğim ama aslinda öyle olmadığını, arkamdan türlü türlü sallayan insanın kanka sana birini bulalim evlen demesiyle başladı olay. Bir arkadaşıyla tanıştırdi beni. Çocuk tam istediğim gibi boyu boyuma, Allah korkusu olan, merhametli biriydi. Kendisi aşıri düşünmekten iki ayın sonunda bana karşı bisey hissetmediğini ve geçmiş kötü ilişkilerinden ötürü güven sorunu yaşadığını söyledi. Arkadaş kalalım dedi klasik olarak. Tamam deyip helallik istedik bir daha görüşmemek üzere ayrıldık. Arkadaşıma bak bununla olmadı başka birini bul dediğimde elindekine sahip çıkamıyorsun, sana kimi bulsak onu mahvedeceksin dedi. Haliyle biraz kırıldim ama bunu iyiliğim için söylediğini sandım. Sonra bir arkadaşımız ile birlikte bir WhatsApp grubunda üç kişi onların sevgili, seks ve evlilik hazırlıkları muhabbetlerinin ortasında buldum kendimi. Arkadaşlarim için elbette mutluyum ama kendileri ne yazık ki aynı hassasiyeti bana karşı göstermeden zorla buldukları heriflerini gözüme sokmaya devam ettiler. Kimsenin huzuru kaçmasın ve mental olarak iyi hissetmek adına uzaklaşınca arkamdan salladiklari, beceriksiz bir herifi elinde tutamadı ve kıskançlık etiketlerine maruz kaldım. Haliyle arkadaşlığımı kesmeye karar verdim. İki hafta sonra bir kısmet çıktı, dediler seninle yaşıt tanıştıralım. Tamam dedim. Sosyal medya hesaplarından eklesme yapıldı ama maalesef bir hafta bile dolmadan ne mesaj atıldı ne de tepki verilerek takipten çıkarıldım. Bu sırada annemin birini bul baskısı başladı. Sabah gidip akşam geliyorum nasıl olacak, sen bil çok istiyorsan değerlendireyim dedim. Sen bulacaksın dedi. Sosyalleşmek için kursa yazıldım, belki karşıma düzgün biri çıkar diye ama ne yazık ki derdi yatağa atmak ya da tek gecelik ilişkiler olduğu için bundan da uzak durdum. Nasibin zamanı vardır dedim, bu defa sosyal medyada sanki tüm evrenin sana karşı gelmesi gibi herkesin evlenip dogurmasina denk gelince haliyle ben de heves edince kendime yüklenmeye ve kusur aramaya başladım. Kendimi yıprattım. Bu defa da annem başladı, o kadar beceriksizsin ki seni aldıkları gün getirir kapıya koyarlar, kim seni ne yapsın, daha yemek bile yapamıyorsun herife mi yemek yapacaksın vs. Evet çok yetenekli değilim ama tüm bu yaşananlarin bıraktığı hasar iyice kendimi kötü hissetmeme sebep oldu. Hayır ben çirkin ya da kötü huylu biri de değilim. Artık her şey o kadar çok üstüme gelmeye başladı ki overthinking yapmaktan kafayı yiyeceğim. Hatta bazen yolda giden evli çiftleri görünce gülümsemek ya da maşallah dedikten sonra içimden bir ses asla evlenemeyecekmisin, senin çocukların olmayacak, senin gibi beceriksizi herif ne yapsın, sen daha kendine bakamıyorsun vs diye beni iyice çukura basıyor. Artık çok yoruldum. Bazen diyorum ki hayırlı bir kısmen çıkarsa gidip bu olumsuzluklardan kurtulayım ama kismet de yok, olumsuzluklar karabasan gibi. Nereden başlayacagimi bilmiyorum, ne yapacağım bilmiyorum. Tek niyetim evlenip ailemi kurmak ama şu evlenemeyecegim hissi beni çok yordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?