Hiç evlenemeyecekmis hissi?

Kelebekhayati

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
70
41
88
30
Ben 30 yaşındayım. Elimde mesleğim kendimi geliştirmeye çalışan biriyim. Bircok kişi benim bu yazdıklarımı kınayacak ama artık her kesin bisey söylemesi, baskı vs. Derken boğazıma kadar geldi. Beni yakından tanıyan kimse anlamadı. Başına gelenler varsa belki yalnız olmadığımı hissederim diye ayiplanmak uğruna bunları yazıyorum.
Çevremdeki herkesten artık evlen baskısı var. Baskılardan ziyade artık yurdumu bulmak yuvamı kurmak için bende bunu istiyorum. Aslında hala istiyorum. En yakın arkadaşım zannettiğim ama aslinda öyle olmadığını, arkamdan türlü türlü sallayan insanın kanka sana birini bulalim evlen demesiyle başladı olay. Bir arkadaşıyla tanıştırdi beni. Çocuk tam istediğim gibi boyu boyuma, Allah korkusu olan, merhametli biriydi. Kendisi aşıri düşünmekten iki ayın sonunda bana karşı bisey hissetmediğini ve geçmiş kötü ilişkilerinden ötürü güven sorunu yaşadığını söyledi. Arkadaş kalalım dedi klasik olarak. Tamam deyip helallik istedik bir daha görüşmemek üzere ayrıldık. Arkadaşıma bak bununla olmadı başka birini bul dediğimde elindekine sahip çıkamıyorsun, sana kimi bulsak onu mahvedeceksin dedi. Haliyle biraz kırıldim ama bunu iyiliğim için söylediğini sandım. Sonra bir arkadaşımız ile birlikte bir WhatsApp grubunda üç kişi onların sevgili, seks ve evlilik hazırlıkları muhabbetlerinin ortasında buldum kendimi. Arkadaşlarim için elbette mutluyum ama kendileri ne yazık ki aynı hassasiyeti bana karşı göstermeden zorla buldukları heriflerini gözüme sokmaya devam ettiler. Kimsenin huzuru kaçmasın ve mental olarak iyi hissetmek adına uzaklaşınca arkamdan salladiklari, beceriksiz bir herifi elinde tutamadı ve kıskançlık etiketlerine maruz kaldım. Haliyle arkadaşlığımı kesmeye karar verdim. İki hafta sonra bir kısmet çıktı, dediler seninle yaşıt tanıştıralım. Tamam dedim. Sosyal medya hesaplarından eklesme yapıldı ama maalesef bir hafta bile dolmadan ne mesaj atıldı ne de tepki verilerek takipten çıkarıldım. Bu sırada annemin birini bul baskısı başladı. Sabah gidip akşam geliyorum nasıl olacak, sen bil çok istiyorsan değerlendireyim dedim. Sen bulacaksın dedi. Sosyalleşmek için kursa yazıldım, belki karşıma düzgün biri çıkar diye ama ne yazık ki derdi yatağa atmak ya da tek gecelik ilişkiler olduğu için bundan da uzak durdum. Nasibin zamanı vardır dedim, bu defa sosyal medyada sanki tüm evrenin sana karşı gelmesi gibi herkesin evlenip dogurmasina denk gelince haliyle ben de heves edince kendime yüklenmeye ve kusur aramaya başladım. Kendimi yıprattım. Bu defa da annem başladı, o kadar beceriksizsin ki seni aldıkları gün getirir kapıya koyarlar, kim seni ne yapsın, daha yemek bile yapamıyorsun herife mi yemek yapacaksın vs. Evet çok yetenekli değilim ama tüm bu yaşananlarin bıraktığı hasar iyice kendimi kötü hissetmeme sebep oldu. Hayır ben çirkin ya da kötü huylu biri de değilim. Artık her şey o kadar çok üstüme gelmeye başladı ki overthinking yapmaktan kafayı yiyeceğim. Hatta bazen yolda giden evli çiftleri görünce gülümsemek ya da maşallah dedikten sonra içimden bir ses asla evlenemeyecekmisin, senin çocukların olmayacak, senin gibi beceriksizi herif ne yapsın, sen daha kendine bakamıyorsun vs diye beni iyice çukura basıyor. Artık çok yoruldum. Bazen diyorum ki hayırlı bir kısmen çıkarsa gidip bu olumsuzluklardan kurtulayım ama kismet de yok, olumsuzluklar karabasan gibi. Nereden başlayacagimi bilmiyorum, ne yapacağım bilmiyorum. Tek niyetim evlenip ailemi kurmak ama şu evlenemeyecegim hissi beni çok yordu.

Lütfen hakaret edecekler, kınayacaklar yazmasın zaten yeteri kadar kınaniyorum yukarıdakiler gibi. Ben hayatı çok seviyorum bir yerden tutunmak istiyorum. Ne bu olumsuzluklarin ne de başkalarının aşağıya çekip beni yok etmesini istemiyorum. Daha hayatının baharında toprağında köklenip umutla çiceklenecek bitkiyken başkalarının beni öldürmesini istemiyorum. Başına benzer şeyler gelenler düşüncelerini paylaşırlarsa belki birilerine umut olur.

En onemli kural bunu kabul etmeniz. Evet herkes evlenmek zorunda degil istese de evlenemeyebilir cok istese de ayrilabilir. Hepsi olabilir neden olmasin bunu yasayan binler var, siz bakis acinizi degistirmediginiz surece mutlu olamazsiniz. Kimse sadece evlenmek için yaninda es olsun istemez karsi taraf içinde bu buyuk eksi olur.

Kanım donarak okudum her şeyi.
Öncelikle o arkadaş dediğin şeytan kişilerle bir daha sakın ama sakın görüşme. Bak sana çok net söylüyorum, konuşma bir daha tek kelime.
Kimse evlenmek zorunda değil. Evlenmenin yaşı yok. Belki 40 yaşında hayatının aşkını bulacaksın? Yerini yurdunu bilmek, düzenini kurmak için evlenmek zorunda mısın? Biriktir paranı çık ayrı eve kur düzenini.

Yemin mi ettik her kadın belli bir yaşa gelince evlenecek diye de benim mi haberim yok yahu??

İnsan evlenmek için birini sevmez. Birini çok sevdiği ve hayatını o kişiyle devam ettirmek istediği için evlenir. Sırf toplum baskısından, aile baskısından dolayı evlenirsen başına yeni dertler alırsın. Sonra bu çevrende ki insanlar, annende dahil yarın bir gün evliliğin kötü gittiğinde “beceriksiz kocanı elinde tutamadın” der. Kimse sana kapısını açmaz haberin olsun. Kulağını tıka insanlara hayatına, kariyerine odaklan. O kişi bir yerdeyse çıkıp bulacak zaten seni.

Ayrıca hiçbir evlilik öyle dışarıdan gördüğün gibi mükemmel değil. İnsanlar sosyal medyada kocasıyla yaşadığı kavgaları paylaşmıyor. Tabi ki herkes en güzel anlarını gözüne gözüne sokacak. Senin yoldan el ele mutlu şekilde geçerek özendiğin çift belki bir saat önce korkunç bir kavga yaşadı. Ne biliyorsun? Allahtan sadece kendin için hayırlısını iste. Daha genceciksin. Hiçbir şey için geç kalmadın. Hayat bir erkekten ve evlilikten ibaret değil. Kişisel gelişimine odaklan, sustur insanların çenesini. Hadsizler.

Cok doğru biraz da kastım birbirimizi limanı olup anlayabilecegimiz bir hayat arkadaşligi

biraz klasik olacak ama birini bulamamanızın sebebi o kisiyi arama arayasında olmanız. biraz bu konudan uzaklasin. sevgilisi olan kisiler bile 30 yasini bekliyorlar evlenmek icin ve herkes evlenecek diye bir sey yok gercekten. nasip diye bir sey var belki de cok iyi biriyle tanisip o kadar mutlu olacaksınız ki bekledigime degdi diyeceksiniz. annenizin tutumunu hic begenmedim ve kafaniza takmayin dogru kisi sizin yemek yapıp yapmadıgınıza bakmayacak birlikte hepsini ogrenirsiniz, mutluluklar dilerim

Çevrendeki insanların tavrı çok yanlış annenin özellikle.Ama sende de çok hata var.Yaşında ne var ki telaşa düştün.Arkadaşlarına bana birini bul diyecek kadar mı değer vermiyorsun kendine.44 yaşında evlendim. O zaman a kadar hiç bu tarz düşüncelere girmedim.Kimseye de bana birini bulun demedim.Annenin tavrını da garipsedim.Valla yemek yapmayı ben de beceremiyorum ama yapmaya çalışıyorum en azından.Eşim yapıyor yemekleri genelde.Ben de temizlik vs.Kimse kimseyi kapının önüne koymuyor.Biran önce küflü düşünceler e sahip çevreni değiştir bence.

25 yaşındayım severek evlendim erken evlendim keşke evlenseydim erken dedim kocamı seviyorum Allah’a sükür çok iyi ama evlilik dışardan göründüğü gibi asla değil toz pembe gibi görünen aslında hiç öyle olmayan bir durum ekonomik sıkıntılar aileler vs vs senin gibi düşünen bir arkadaşım vardı 30 yaşına geldim evde kaldım hep derdi evlendi ama evlenmek için evlendi suan o kadar pişman ki nasıl boşarım bu adam dan diye kendini yiyor sana tavsiyem kendini sakın şartlama ve evlenmek için sakın evlenme gerçek anlamda sevildiğin sevdiğin bir evlilik yap severek evlenen çiftler için bile evlilik çok zor görücü usulü nasıl olur hayal bile edemiyorum

Odak noktanızı dışarıya değil kendinize çevirin ,
Gezin , süslenin ,
kendinize yatırım yapın .

enerjiniz sadece evlilik üzerine olduğu için , biraz da melankolik birisiniz sanırım , malesef insanlara itici geliyor olabilirsiniz .

Kendi ışığınıza güvenin ,
Evlenmek çok da matah bi şey değil .
İçeriden yazıyorum :)

Benim en yakın arkadaşlarım 40+ ve bekarlar, hiç kafaya takılacak bir şey değil bu. Herkes aynı yaşlarda evlenecek ve ya evlenecek diye bir kaide yok. Sizin yerinizde olsam para biriktirir şöyle güzel bir yurtdışı tatiline çıkarım, kimseyi de kafama takmam. O g... lı arkadaşlarınızı da çıkarın bir zahmet hayatınızdan.

Ay adami elinde tutamiyorsun ne demek ya?
Napacakmissin direk dansi falan mi?
Boyle buyuk konusanlar ilerde bunlarla sinanacaklar haberleri yok
Yarin birgun o arkadasin esinden bosanirsa bi adami elinde tutamadin lafini yiyecek
Boyle bos insanlari salla
Annen bile senin ozguvenini zedelemeye calisiyor
Sana kimsenin beceriksiz demesine musade etme
Bu annen olsa bile
Bana boyle konusamazsin diyebilmelisin
Yemek tatli vs bunlar ogrenilecek seyler
Atla deve degil
Isten gucten zaman olmaz disardan soylersin ne olacak
Bunlar dert degil
Ozguvenin uzerine calismalisin
Sacini mi degistiriyorsun giyimini mi sen karar ver ama ezilip buzulme kimseye karsi
O 2 ay senle flort edip sonra ayrilan kisiye karsi arkadaslarina beni istemedi bitirdi deme mesela
Yapamayacagini idrak etmesi 2 ayi buldu zamanimi caldi bana boyle cöp kisiler onermeyin de gec
Biraz bencil olmak gerekiyor yoksa ustune basmaya hazir cok kisi var

30 yaşımda evlenmeyi düşünmüyordumn çevrem de bana da e evlen artık yaşın geldi diyenler olmadı mı oldu :) hatta doğduğu günü bildiğim veletler evlendi
Benim de bekarken yakın arkadaşlarım evliydi hatta wtsp gurubundan sürekli yaZışırdık ve hiç rahatsız olmazdım
Şimdi de çocuk yetiştirme muhabbetleri oluyor ona da rahatsız değilim ki benim çocuğumun olması mucize :)
Bana nispet yaptıklarını da düşünmedim yada gözüme soktuklarını.
Sonuç olarak hiç aklımda yokken 36yaşımda evlendim.
Yani zamanı gelince oluyor inan.

44 yaşında evlendim.O vakte kadar neler duydum nelerHiç umurumda değildi.Evlendim şimdi de çocuk muhabbetleri.Evlenene kadar niye evlenmedin.Evlendikten sonra çocuk niye doğurmuyorsun.İnsanların merakı sorusu bitmez.Bir de mutlu bir evliliğin var mı onu da merak edenlerin sayısı da az değil

Ay size ne değil mi cidden bizim insanımız ne kadar toksik..
instada foto paylaşmıyorum diye bir arkadaşıma evliliğinde sorun mu var demişler
Yani konu sahibi evlensen dahi insanlar konuşacak bir şey buluyor.

instada foto paylaşmıyorum diye bir arkadaşıma evliliğinde sorun mu var demişler
Ay ne kadar salak saçma sorular ya. Diyelim ki evliliğinde sorun var. Kime ne? Kalkıp arkadaşına sormak nedir hele. Kendi hayatsızlıkları yüzünden başka insanların evliliğini merak ediyorlar.

Bu kadar olur Sadece bana mı denk geliyor diye düşünüyordum.Bizzat kendi teyzem anneme Ruhay neden paylaşım yapmıyor artık demiş ama sorunun altındaki ima belli.17 Mart eşimin doğum günüydü.Evde pasta yaptım kendi aramızda kutladık.Psylaşım yapmadım.Görümcem doğum gününün ertesi sabah 8 de mesaj atmış.Niye paylaşım yapmadın diye Oralı olmadım tekrar mesaj attı niye paylaşım yapmadın ölü taklidi yaptım. İçi rahat etmemiş diğer görümcemle arattı Ağzımdan laf alıyor belli.Ondan da bişey çıkmayınca kendisi aradı yine aynı cümleyi kurdu.İşte eşimin hatrına bişey diyemedim Anneme anlatıp deşarj oluyorum.

Amcamın eşi kimse almadı kaldın böyle yalnız demişti bana,
ben de kimin haddine beni almak ben istersem istediğimi alırım siz takmayın kafanıza bunları
ben evlenmeyi tercih etmediğim için evlenmiyorum demiştim. Bir daha ne ses ne soluk, elaleme kalırsa ohoooo
evin yolunu bulamayız canım benim, ye iç keyfine bak gençliğinin tadını çıkar şimdi, senin olan seni gelir bulur
bu arada eşimle tanışıncaya kadar kaç ebu cehille imtihan oldum söylesem inanmazsın :) ayrıca birinin sana uygun olup olmadığını
görüşmeden anlayamazsın, baktın anlaşamadın ayrılırsın doğal süreç budur yani, karşı taraf için de geçerli bu tabii, bunun birini elinde tutmayla ne alakası var,
o kötü niyetli arkadaşlarının belli ki amacı gerçek bir evlilik değilmiş, evlenmek için evlenmişler ya da evleniyorlar mahalle baskısından.
Lütfen kendinde kusur arama kimse dört dörtlük mükemmel değil, evlenmek için de bunlar zorunluluk değil zaten :)
Hissettiklerin çok normal ve yalnız değilsin, umarım her şey gönlünce olur :))

İnşallah çok mutlu olursun yaşında ne var ki ama gerçekten bence bi kadının en güzel olduğu yaşlar .Yemek temizlik desen benim 60 yaşında yaptıgı yemeği sokaktaki köpeğe versem yemez dediğim yengem 40 senedir evli .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…