Hiç evlenemeyecekmis hissi?

Senin çevrendeki insanlar manyak ciddi anlamda. Arkadaşlarım dedigin ruh hastalarıyla ilişkini kes. Annenle de bu muhabbetlere girme duyma. Madem çalışıyorsun aile evinde sıyrılsana biraz yetiskin kadınsın. Senin de ruh halini dogru bulmadim. Bana evlen evlen diye kimse baskı kuramazdi mesela. Ya da diyene de guler gecerdim umrumda olmazdi.30 yasta ne var ben de öyle evlendim ha uzun soluklu ilişkim olmasa o yaşta da evlenmezdim😁 benim çevremde olsan mesela asla böyle birsey hissetmezsin çünkü çok çok normal. 40 + yasinda bir arkadasim var mesela evlenmeyi düşünmüyor. Ama arkadas grubu olarak hepimiz evliyiz. Ne onu evlendirmeyi düşündük, ne niye bekarsin dedik ,ne de o yanımızda off tek bekar benim gibi hissetti.Seni çevren normal degil. Gencecik kadınsın elbet çıkar karşına biri ki herkes evlenmek zorunda da değil. Böyle hızlı illa olsun diye yapılan işlerin sonu güzel olmuyor.

Amcamın eşi kimse almadı kaldın böyle yalnız demişti bana,
ben de kimin haddine beni almak ben istersem istediğimi alırım siz takmayın kafanıza bunları
ben evlenmeyi tercih etmediğim için evlenmiyorum demiştim. Bir daha ne ses ne soluk, elaleme kalırsa ohoooo
evin yolunu bulamayız canım benim, ye iç keyfine bak gençliğinin tadını çıkar şimdi, senin olan seni gelir bulur
bu arada eşimle tanışıncaya kadar kaç ebu cehille imtihan oldum söylesem inanmazsın :) ayrıca birinin sana uygun olup olmadığını
görüşmeden anlayamazsın, baktın anlaşamadın ayrılırsın doğal süreç budur yani, karşı taraf için de geçerli bu tabii, bunun birini elinde tutmayla ne alakası var,
o kötü niyetli arkadaşlarının belli ki amacı gerçek bir evlilik değilmiş, evlenmek için evlenmişler ya da evleniyorlar mahalle baskısından.
Lütfen kendinde kusur arama kimse dört dörtlük mükemmel değil, evlenmek için de bunlar zorunluluk değil zaten :)
Hissettiklerin çok normal ve yalnız değilsin, umarım her şey gönlünce olur :))
Bu dediklerinizi dikkate alicam, çok teşekkür ederim :)

Senin çevrendeki insanlar manyak ciddi anlamda. Arkadaşlarım dedigin ruh hastalarıyla ilişkini kes. Annenle de bu muhabbetlere girme duyma. Madem çalışıyorsun aile evinde sıyrılsana biraz yetiskin kadınsın. Senin de ruh halini dogru bulmadim. Bana evlen evlen diye kimse baskı kuramazdi mesela. Ya da diyene de guler gecerdim umrumda olmazdi.30 yasta ne var ben de öyle evlendim ha uzun soluklu ilişkim olmasa o yaşta da evlenmezdim😁 benim çevremde olsan mesela asla böyle birsey hissetmezsin çünkü çok çok normal. 40 + yasinda bir arkadasim var mesela evlenmeyi düşünmüyor. Ama arkadas grubu olarak hepimiz evliyiz. Ne onu evlendirmeyi düşündük, ne niye bekarsin dedik ,ne de o yanımızda off tek bekar benim gibi hissetti.Seni çevren normal degil. Gencecik kadınsın elbet çıkar karşına biri ki herkes evlenmek zorunda da değil. Böyle hızlı illa olsun diye yapılan işlerin sonu güzel olmuyor.
Ruh halim bu baskılardan sonra oldu böyle. Deliye bile kırk gün deli deyince deli olurmuş benimki de o hesap :) zaten o arkadaş dediğim insanlar artık hayatımda değiller. Geri kalanda iş bende bitiyor.

En yakın arkadaşım bekar. İkimizde 39 yaşındayız.
O da bazen istiyor evlenmeyi. Ama karşısına çıkmıyor. Bu kadar ama kendini yıpratmıyor. Güzel bir hayatı var. Bayramda kız kardeşiyle yurtdışına çıkacaklar mesela. Ona da diyorum evli olup onun bu özgür gezişine özenen çok kişi var. Mutsuz bir evlilikte yaşamaktansa bekar olmak o kadar güzel ki.
Size böyle hissettiren ama çevreniz ve anneniz. Bu saçma cümleleri kullanan anneniz sizi kötü etkilemiş. Boşvermeyi öğrenmelisiniz.
Yemek yapmakla mükemmel ev idaresiyle evliliğin hiç alakası yok. İki kişinin uyumuyla alakalı. Umarım siz de kendinize en uygun insana denk gelirsiniz. Ama o zamana kadar anneniz dahil herkese kulak tıkamalısınız

En yakın arkadaşım bekar. İkimizde 39 yaşındayız.
O da bazen istiyor evlenmeyi. Ama karşısına çıkmıyor. Bu kadar ama kendini yıpratmıyor. Güzel bir hayatı var. Bayramda kız kardeşiyle yurtdışına çıkacaklar mesela. Ona da diyorum evli olup onun bu özgür gezişine özenen çok kişi var. Mutsuz bir evlilikte yaşamaktansa bekar olmak o kadar güzel ki.
Size böyle hissettiren ama çevreniz ve anneniz. Bu saçma cümleleri kullanan anneniz sizi kötü etkilemiş. Boşvermeyi öğrenmelisiniz.
Yemek yapmakla mükemmel ev idaresiyle evliliğin hiç alakası yok. İki kişinin uyumuyla alakalı. Umarım siz de kendinize en uygun insana denk gelirsiniz. Ama o zamana kadar anneniz dahil herkese kulak tıkamalısınız
Cok teşekkür ederim :)

Ruh halim bu baskılardan sonra oldu böyle. Deliye bile kırk gün deli deyince deli olurmuş benimki de o hesap :) zaten o arkadaş dediğim insanlar artık hayatımda değiller. Geri kalanda iş bende bitiyor.
Ayrıca şunu da söyleyeyim benim ailem hiç evlilik baskısı yapmadı bana. Hatta çocuk istemeyen doğurmasın amaaan kafasında insanlar.
Ona rağmen annem şu an evime geldiğinde dağınık görünce başlar yok böyle ev mi olur kocan sana iyi dayanıyor cart curt der. Eski nesil nedense kadını tamamen hizmetçi olarak kodlamış. Bunlar eski kafalı insanların boş lafları. Hıı evet de geç.

Annen sikayet ederse, hee ben yemek yapamiyom ondan kismetin cikmiyor demek ki, belki buyu yapip kismetimi baglamislardir, de gec ya, uff herseyi kafaya taksaydik. 😑😑
Ben de cocuk yapmiyorum, tum sulaleye dert olmus, anneme sorup duruyorlarmis, o da kazandigi parayi ve zamanini kendine harcamak istiyor diyormus. Bu sefer de ne yapacak o kadar parayi, bilmemkimin parasi yok,borc icinde 3 tane yapti(sanki iyi bisey yapmislar) diyorlarmis. Soran olursa kisir de gec bir daha sormazlar dedim 🤷

Annen sikayet ederse, hee ben yemek yapamiyom ondan kismetin cikmiyor demek ki, belki buyu yapip kismetimi baglamislardir, de gec ya, uff herseyi kafaya taksaydik. 😑😑
Ben de cocuk yapmiyorum, tum sulaleye dert olmus, anneme sorup duruyorlarmis, o da kazandigi parayi ve zamanini kendine harcamak istiyor diyormus. Bu sefer de ne yapacak o kadar parayi, bilmemkimin parasi yok,borc icinde 3 tane yapti(sanki iyi bisey yapmislar) diyorlarmis. Soran olursa kisir de gec bir daha sormazlar dedim 🤷
Bu iyiymiş :) her şey gönlünüzce olsun :)

Ay ne kadar salak saçma sorular ya. Diyelim ki evliliğinde sorun var. Kime ne? Kalkıp arkadaşına sormak nedir hele. Kendi hayatsızlıkları yüzünden başka insanların evliliğini merak ediyorlar.
Remote çalıştığım için sık sık annemlerde kalıyordum. Birde instada sadece kızlık soyadımı kullandığım ve eşimle paylasim yapmadığım için bosandigimi öğrendim 😂😂😂

Kestim keseli aslinda 4 5 ay oluyor, hayatımdan yük kalktı gibi. Ama işte bu olaylar tekerrur edince akla geliyor ara sıra denilenler.
Evliliği çok kafaya taktığınız için olmuyor bence. Insanların olumsuz yorumları sizinde enerjinizi negatif yönde etkilemiş. Akışına bırakıp anın tadını çıkarın, nasipte olan vakti gelince sizi buluyor.

Ayrıca şunu da söyleyeyim benim ailem hiç evlilik baskısı yapmadı bana. Hatta çocuk istemeyen doğurmasın amaaan kafasında insanlar.
Ona rağmen annem şu an evime geldiğinde dağınık görünce başlar yok böyle ev mi olur kocan sana iyi dayanıyor cart curt der. Eski nesil nedense kadını tamamen hizmetçi olarak kodlamış. Bunlar eski kafalı insanların boş lafları. Hıı evet de geç.
Benim annemde 'seni kimse çekmez ' der durur 😂
Sanki hayata, olaylara onlarla aynı pencereden bakmaz zorundayiz

25 yaşındayım severek evlendim erken evlendim keşke evlenseydim erken dedim kocamı seviyorum Allah’a sükür çok iyi ama evlilik dışardan göründüğü gibi asla değil toz pembe gibi görünen aslında hiç öyle olmayan bir durum ekonomik sıkıntılar aileler vs vs senin gibi düşünen bir arkadaşım vardı 30 yaşına geldim evde kaldım hep derdi evlendi ama evlenmek için evlendi suan o kadar pişman ki nasıl boşarım bu adam dan diye kendini yiyor sana tavsiyem kendini sakın şartlama ve evlenmek için sakın evlenme gerçek anlamda sevildiğin sevdiğin bir evlilik yap severek evlenen çiftler için bile evlilik çok zor görücü usulü nasıl olur hayal bile edemiyorum 🩷
Aksine boşanmaların çoğu severek evlenenlerde görülüyor.Bilimsel araştırma sonuçlarına göre görücü usulü evlilikler daha uzun ömürlü oluyormuş.Abimle yengem en güzel örneği

Benim annemde 'seni kimse çekmez ' der durur 😂
Sanki hayata, olaylara onlarla aynı pencereden bakmaz zorundayiz
Anneme göre ev sürekli düzenli olmalı. Her yer showroom gibi olacak. Bunun için doğmuş bunun için yaşamalılar gibi bir kafaları var. Ömür gidiyor ama yok illaki böyle

Aksine boşanmaların çoğu severek evlenenlerde görülüyor.Bilimsel araştırma sonuçlarına göre görücü usulü evlilikler daha uzun ömürlü oluyormuş.Abimle yengem en güzel örneği
Ben buna katılmıyorum. Görücü usulü de başlasa arada o sevgi aşk olmuyorsa olmaz.
Ben aşk evliliği yaptım gayet huzurlu bir hayatımız var. Ablam lise aşkıyla ailemize karşı gelip evlendi 20 seneyi geçtiler hala çok mutlular.
Aynı evde yaşarken insanın toleransını yükseltecek şey sevgi aşk bana göre. Bu olmazsa çekilmez olur.

Evli olanların evlilik çok matah bir şey değil lafına aşırı ayar oluyorum. İstemişsin ki evlenmişsin, bekar olup özellikle evlenmek isteyen birine söylenecek laf değil. Bazı evlilikler zindan gibidir, kiminde fiziksel şiddet vardır, kiminde maddi, kiminde de kombo. Ama eşlerin ayrı da birlikte de tatil yapabildiği, kişisel alana saygı duyulan evlilikler de var. Gezip tozmak için karşılıklı anlaşılıp çocuk yapılmayan evlilikler de var. Kocası çalışıp karısına prenses hayatı sürdüren de var. Sırf evlenmiş olmak için evlilik yapmaktansa ya da kötü bir evliliği sürdürmektense bekar olmak iyi. Ben de bunu ikinci evliliğini yapmış biri olarak "içeriden" yazıyorum.

İnşallah gönlünüze göre birini, doğru zamanda bulursunuz.

Ben 30 yaşındayım. Elimde mesleğim kendimi geliştirmeye çalışan biriyim. Bircok kişi benim bu yazdıklarımı kınayacak ama artık her kesin bisey söylemesi, baskı vs. Derken boğazıma kadar geldi. Beni yakından tanıyan kimse anlamadı. Başına gelenler varsa belki yalnız olmadığımı hissederim diye ayiplanmak uğruna bunları yazıyorum.
Çevremdeki herkesten artık evlen baskısı var. Baskılardan ziyade artık yurdumu bulmak yuvamı kurmak için bende bunu istiyorum. Aslında hala istiyorum. En yakın arkadaşım zannettiğim ama aslinda öyle olmadığını, arkamdan türlü türlü sallayan insanın kanka sana birini bulalim evlen demesiyle başladı olay. Bir arkadaşıyla tanıştırdi beni. Çocuk tam istediğim gibi boyu boyuma, Allah korkusu olan, merhametli biriydi. Kendisi aşıri düşünmekten iki ayın sonunda bana karşı bisey hissetmediğini ve geçmiş kötü ilişkilerinden ötürü güven sorunu yaşadığını söyledi. Arkadaş kalalım dedi klasik olarak. Tamam deyip helallik istedik bir daha görüşmemek üzere ayrıldık. Arkadaşıma bak bununla olmadı başka birini bul dediğimde elindekine sahip çıkamıyorsun, sana kimi bulsak onu mahvedeceksin dedi. Haliyle biraz kırıldim ama bunu iyiliğim için söylediğini sandım. Sonra bir arkadaşımız ile birlikte bir WhatsApp grubunda üç kişi onların sevgili, seks ve evlilik hazırlıkları muhabbetlerinin ortasında buldum kendimi. Arkadaşlarim için elbette mutluyum ama kendileri ne yazık ki aynı hassasiyeti bana karşı göstermeden zorla buldukları heriflerini gözüme sokmaya devam ettiler. Kimsenin huzuru kaçmasın ve mental olarak iyi hissetmek adına uzaklaşınca arkamdan salladiklari, beceriksiz bir herifi elinde tutamadı ve kıskançlık etiketlerine maruz kaldım. Haliyle arkadaşlığımı kesmeye karar verdim. İki hafta sonra bir kısmet çıktı, dediler seninle yaşıt tanıştıralım. Tamam dedim. Sosyal medya hesaplarından eklesme yapıldı ama maalesef bir hafta bile dolmadan ne mesaj atıldı ne de tepki verilerek takipten çıkarıldım. Bu sırada annemin birini bul baskısı başladı. Sabah gidip akşam geliyorum nasıl olacak, sen bil çok istiyorsan değerlendireyim dedim. Sen bulacaksın dedi. Sosyalleşmek için kursa yazıldım, belki karşıma düzgün biri çıkar diye ama ne yazık ki derdi yatağa atmak ya da tek gecelik ilişkiler olduğu için bundan da uzak durdum. Nasibin zamanı vardır dedim, bu defa sosyal medyada sanki tüm evrenin sana karşı gelmesi gibi herkesin evlenip dogurmasina denk gelince haliyle ben de heves edince kendime yüklenmeye ve kusur aramaya başladım. Kendimi yıprattım. Bu defa da annem başladı, o kadar beceriksizsin ki seni aldıkları gün getirir kapıya koyarlar, kim seni ne yapsın, daha yemek bile yapamıyorsun herife mi yemek yapacaksın vs. Evet çok yetenekli değilim ama tüm bu yaşananlarin bıraktığı hasar iyice kendimi kötü hissetmeme sebep oldu. Hayır ben çirkin ya da kötü huylu biri de değilim. Artık her şey o kadar çok üstüme gelmeye başladı ki overthinking yapmaktan kafayı yiyeceğim. Hatta bazen yolda giden evli çiftleri görünce gülümsemek ya da maşallah dedikten sonra içimden bir ses asla evlenemeyecekmisin, senin çocukların olmayacak, senin gibi beceriksizi herif ne yapsın, sen daha kendine bakamıyorsun vs diye beni iyice çukura basıyor. Artık çok yoruldum. Bazen diyorum ki hayırlı bir kısmen çıkarsa gidip bu olumsuzluklardan kurtulayım ama kismet de yok, olumsuzluklar karabasan gibi. Nereden başlayacagimi bilmiyorum, ne yapacağım bilmiyorum. Tek niyetim evlenip ailemi kurmak ama şu evlenemeyecegim hissi beni çok yordu.

Lütfen hakaret edecekler, kınayacaklar yazmasın zaten yeteri kadar kınaniyorum yukarıdakiler gibi. Ben hayatı çok seviyorum bir yerden tutunmak istiyorum. Ne bu olumsuzluklarin ne de başkalarının aşağıya çekip beni yok etmesini istemiyorum. Daha hayatının baharında toprağında köklenip umutla çiceklenecek bitkiyken başkalarının beni öldürmesini istemiyorum. Başına benzer şeyler gelenler düşüncelerini paylaşırlarsa belki birilerine umut olur.
Yaşınızda ne varmış anlayamadım. Ben 35 de eşimle tanıştım 36 da evlendim. 38 yaşında ilk çocuğum oldu 😂😂
Bence siz ilk olarak o arkadaş!!! dediğiniz kişilerden uzaklaşın. Odağınızda birini bulmak olmasın. O zaten hazır olduğunuzda sizi bulur.

Back
X