Hiç evlenemeyecekmis hissi?

Tamamen kısmet.hiçbir şeyle en ufak bir ilgisi yok.o yüzden yapılan analizler çok yersiz bence.

bu durumu bende çok düşünürdüm acaba evlenebilecekmiyim diye ama acele etmemiiştim kafama göre birisini bulmak istiyordum eğlenebileceğim merhametli ailesine aşırı bağımlı olmayan birisi olsun istemiştim inanın insanın istediği gibi birisini bulmak öyle kolay değil bu konuda lütfen acele etmeyin en yakın arkadaşım 33 yaşında idi evlenemeyeceğim diye çok korkuyordu pskolojisi bozulmuştu her önüne gelenle konuşup evlilik ararı alıyordu sonunda kendisinden 5 yaş küçük birisi ile evlendi ve çok mutsuz size diyeceğim acele etmeyin inanın günümüzdeki bir çok evlilik iyi değil mutsuz çiftlerle dolu

Evlıler çok mu mutlu sanıyosun. Oncelık kabullenmek. Böyle endıse ederek yaşarsan hiç bır sekılde ıstedıgını bulamazsın. Allah isterse verır istemezse vermez.

nasıl arkadaşlarınız var öyle yahu?
hadi annenizi aile çevrenizi seçemezsiniz, eyvallah

ama bunlar nasıl arkadaş?

200+ tane kuzenim var, içlerinde bu kafalarda olanlar da bol bol var.
ama onları ben seçmedim sadece gerektikçe görüşürüm özel olarak gidip gelmem.
ailemin komşu iş arkdaşı vs çevresi var, bu kafalarda olanlarla yine çok gerekmedikçe bir araya gelmemeye çalışıyorum. bazen zor olabiliyor ama genelde uzak olduğum için sorun olmuyor...

ama "arkadaş" benim seçtiği benim çevrem olan bir insan
böyle bir insan neden arkadaşım olsun? ne münasebet?

Başlığı açana kadar yalnız benim çevrem böyle saniyordum da değilmiş. Umudunuzu yitirmeyin zamanı geldiğinde olacak her şey. O süre zarfında sadece sabır ve bu gereksiz ithamlara kulak tıkamak.
Ben de 29 yaşındayım. Evli arkadaşlarimla sosyal medyada takiplesmek dışında iletişimim yok. Beni anlayan bekar arkadaşlarimla konuşuyorum iyi geliyor. Benim de bazen çok düşündüğüm, umutsuzluğa düştüğüm oluyor. Aileden de laf duyduğum oluyor ama onları takmıyorum. Bol bol dua ediyorum. İlla ki nasibimiz çıkacaktır karşımıza diye düşünüyorum. Önemli olan doğru kişiyle mutlu bir evlilik yapmak. Ve evliliğin güzellik çirkinlik hamaratlikla falan ilgisi pek yok bence.

Kendine yatırım yapmani tavsiye ederim
,bu seneyi sadece kendine ayır, gelişimin için vakit ayır hergun bir saat misal çok güzel psikoloklar var YouTube da, Tülay kök ,Merve Başıbüyük,Adem Güneş,Beyhan budak ,bunların vidyolarin kendini tanımaya dair hergun bir vidyo dinle ve not al..
kendini tanı ne istediğini,ne istemediğini,nelerden hoşlandığını ,nelerden hoşlanmadığını,sana nasıl davranılmasını istediğini,istemediğini v.s. v.s. kendini keşfet,çocukluğunu tanı ,zaten dinledikçe ve tanıdıkça kendini ve değer vermeye başladıkça duruşun,bakışın,etrafa verdiğin enerji,olaylara tepkin değişecektir..
kolay olmayacak önce çok ofkeleneceksin ,sana yapılanlari düşündükçe ,sonra kabul ve değişim süreci başlıyacak ins vazgecmezsen..
sonra zaten hayata bakışın ,kendine,başkalarına,olaylara değiştikçe ve sen geliştikçe ve yeni seni sevdikçe zaten herşey baskalasmaya başlayacaktir..
ama mücadele hiçbir zaman bitmiyor bunu unutma .
Dilerim hayatın çok güzel olur... Sevgiler...

Konuyu okumadan başlığa cevaben evlendikten sonra bu his b.k mu vardı da evlendime dönüşür
doğru insanla evlenireniz bu his olmaz 2 yıllık evliyim 28 yaşında evlendim 2.5 yıllıkta sevgililik nışanlılık dönemim oldu evlendikten sonra asla bu hisse kapılmadım hatta sürekli neden dah önce tanışmadık diye yakınırız inanın doğru insan olunca pişmanlık olmuyor aile evimi asla özlemedim

Evet çocuğum olmadan önce ben de böyle beylik laflar ediyordum doğrudur

Evet çocuğum olmadan önce ben de böyle beylik laflar ediyordum doğrudur
8 yaşında oğlum var. 10 senelik evliyim. Bir kere bile neden evlendim demedim.
Doğru evlilikler vardır. Lohusalıkta bir süre sorun yaşansa dahi sonradan normale dönüyor doğru evlilikler

Neden hedef hep evlilik?
Evet yoldaş olacak sırdaş olacak biriyle ömür sürmek elbette keyiflidir ama ne bileyim sanki askerlik gibi bir vazife olarak algılanması çok acayip.
hiç evlenemeyebilirsiniz
evlenip keşke evlenmeseydim diyebilirsiniz
iyi ki bu adamla evlenmişim de diyebilirsiniz
hayat bu
ama ha illa evleneyim de şu da aradan çıksın mantığıyla nereye kadar gidilir onu iyice düşünmek lazım.

Oooofff offf bu düşüncelerle hiç olmadık bir dağ ayısıyla evlenirsin sen , hiç şaşmaz, evlilik bir başarı değildir ya hu , ye iç gez , evlenince maaşını hödüğün birine vereceksin, kıt kanaat yaşayıp hizmetçilik edeceksin, yani bu kafa ile ancak böyle bir adamı kendine çekersin , sakin ol ve gercekten sevebileceğin insana rastlamadan sakın evlenme , ayrıca aramakla da eş bulunmaz...

25 yaşında tanişmişsin zaten daha ne olacak?

Saçma sapan biriyle evlenip boşanmaktan iyidir beklemek. Evlenmeyi istemek çok doğal. Bende baskılar altında kalıp zamanında saçma sapan bir evlilik yapacaktım ama Allah yüzüme güldü. Herşey gelip geçtikten sonra bir taşın yörüngeyi bulması gibi gerçekleşiyor herşey. Her nasip vaktine esirdir.

Size çok güzel cevaplar verilmiş onları bunalıma girdiğiniz her an yeniden okuyun. Arkadaşlarınızı hayatınızdan çıkarın asla gorusmeyin, annenizin sozlerine kendinizi üzmeyin. Evliliği sürdürmek evlenmekten daha zor. 30 yaşındaki umutsuzlugumu düşündüm yazdıklarınızı okuyunca ben de 40 yaşında evlendim. Evliliği kafamdan cikardigimda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…