Yemeğim kötü değil ama daha dolma oyup, sarma sarmisligim yok. Annem yapar biz isteyince.
Yapmıyorum demedim ki, zorla yapıyorum dedim. Eşim de yapiyor , ben de iste.O nedenle yapmıyorsunuz ozaman nasıl pislikten rahatsız olmuyorsunuz çocuklarınız varmış birde ben yemek yapabilirim ama hiç sevmem sandviç tost meyve hayatımız kızımda bunlara düşkün oldu bitti
arkadaşım bişey sorabilirmiyim.ben hiç güveç yapmadım.tarifini verirmisin .mesela su koyuyormuyuz altı sususz kalıyormu yanıyormu.yapmak istiyorum ama hiç yok güveç kültürümüzmesajda kendimi gördüm. bana da 2 haftada bir gelen abla var. arada pazar günleri eşim süpürür ben siler toz alırım tamamdır. yemeklerde hep pratik. tavuk sote var akaşama mesela yanına da cacık. bazende köfte patates. bazen güveç. hep pratik şeyler yani. sende dene. mesela güveç çok pratik bence. her şeyi kaba koy. altını kıs pişsin 3 saat. sen otur film seyret :)
Hiç temizlik kokusu seven yapan biri yok mu diye hasretle yorumları okurken aynı kafadan birisinin çıkması güzelBen de yemek yapmayı sevmiyorum
Sıkıcı bence
Niye ya kızlar ben temizlik yapınca rahatlıyorum
Güzel kokuyor falan mutlu oluyorum
Sanki ruhum da arınıyor evle beraber terapi gibi
Börek bile bilmiyorum desem...Aaa bak dün eşim ve oğlum gezmeye gitti
O arada sarma sardım hamur mayalayıp ekmek yaptım patates salatası vs yaptım üstüne de oturup kahve içtim
Tüm bunlar bir saat sürmedi mesela
İşin sırrı az miktarda yapmak bizim evde yemek tek öğünlük pişer az ve öz
Sonra onlar gelirken ızgaralık birşeyler almış onları da eşim yaptı bu nedenle ben börek yapacaktım diğerlerinin yanına o iptal oldu
Şimdi de sarma var biraz yanına çorba yapacağım kıymalı tarhana bir de tek yufka ve tek patatesim var onlarla da börek oldu sana akşam yemeği
Hiç temizlikçi kokusu seven yapan biri yok mu diye hasretle yorumları okurken aynı kafadan birisinin çıkması güzelevet temizlik kokusu gibisi yok çok yorucu ama sonucu güzel
Börek bile bilmiyorum desem...
Yaparım denesem aslında ama işte.Böreğin neyini bileceksin ki
Al yufka az yağla seramik tava ser yufkayı kenarlarından kopar içine at az süt su vs sür kıy içini kıvır üstünü
Ört kapak az aç altını altı kuşatınca aparılan ile çevir o tarafı da kızarınca bitti
Çevirince kapağı kapatma bu toplam 10 dakika
Tepsi böreğinde de araya sos sürüp birkaç kat yapıp fırına atacaksın
Ya da kes sar at fırına vs vs
Anlatımını da yapmaya çalışıyorum anladımYapmıyorum demedim ki, zorla yapıyorum dedim. Eşim de yapiyor , ben de iste.
valla benim ki tembel işi güveç. kasaptan bel alıyorum. 2 parmak eninde kestiriyorum onu. zaten 2 kişi olduğumuzdan 8 dilim alıyorum iki pişirimlik oluyor. güvecin içinde o 4 dilimin iki yanınıda 1 er dk kızgın yağda mühürlüyorum. yani toplamda 2 dk sürüyor mühürlemem. sonra yeşil biber kırmızı biber soğan sarımsak böl böl at üstüne sırayla. üstüne patlıcanı böl at. en üstünede domates doğra at. 1 çay bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı salça. tuz karabiber koy. karıştır dök güvece. kapat kapağını kıs altını 2,5 3 saat pişsin. oh mis..arkadaşım bişey sorabilirmiyim.ben hiç güveç yapmadım.tarifini verirmisin .mesela su koyuyormuyuz altı sususz kalıyormu yanıyormu.yapmak istiyorum ama hiç yok güveç kültürümüz
Kurabiye ve kekim güzel oluyor Allah'tan:)Ben kendime yemek yapmayı seven bir koca bulacağım
O yemek yapsın ben temizlik
Herkes mutlu olsun
Hala ezberden yapamam ben yemek, ille tarifine bakmam lazım, hep de unutuyorum
İçimizde yok demek ki
Yüzen sarma yapabiliyorum ama
Bir de şu Amerikan stil kurabiyelere özendim, fırından bütün halde plaka çıktı
Neyse susuyorum
Yaparım denesem aslında ama işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?