- 28 Ekim 2022
- 5.878
- 14.411
- 28
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Siz calisyormusunuz? Kendi evinizmi?
E ailece çalışınca aile bireylerine maaş ve sigorta ödenmiyor mu? Her neyse oluyormuş demek ki. Biz yine kişi başı 200-250’den devam.Dükkan da kendisinindir belki kira ödemiyordur. Ailece çalışıyorsa çalışan gideri yoktur gibi gibi..
Allah kolaylık versinen azından eviniz kendinize ait
ben kiracıyım zam zamanım geldi
ev sahibime yeni kiramı sormam lazım soramıyorum
kaç diyecek kim bilir
söyleyeceği rakam az çok belli ama nasıl yettiricez hiçbir fikrim yok
Sigorta ödeniyordur da aynı evin içinde yaşıyorlarsa düzenli maaş ödeniyor olması çok ihtimal dahilinde değil bence..E ailece çalışınca aile bireylerine maaş ve sigorta ödenmiyor mu? Her neyse oluyormuş demek ki. Biz yine kişi başı 200-250’den devam.
Bazı şeylerde katılıyorum bu söylediginize ama ben dekorasyonu çok severim yıllarca ayni eşyayi kullanmak istemem ya.E hani eşek gibi çalışıyoruz ya her şeyin de en iyisini en kalitelisini istiyoruz doğal olarak. Ben iki sene kullanıp sonra çöp olacak bir şeye para vermem mesela. Alabileceğimin en iyisini bütçeme uyanın en kalitelisini isterim. Ne demiş atalarımız;
1-ucuz etin yahnisi yavan olur
2- ucuz alacak kadar zengin değilim.
Muhtemelen kaliteli garantili bir ürüne vereceğinizden daha fazla harcıyorsunuzdur bu şekilde. Ben evlenirken bir ankastre set aldım bir daha almadım. Evlenirken tv aldım hala aynı tv. Mobilya mecburen değişti taşındım eskiler yeni eve sığmadı ama bunları da bi 20 sene kullanırım.Bazı şeylerde katılıyorum bu söylediginize ama ben dekorasyonu çok severim yıllarca ayni eşyayi kullanmak istemem ya.
Ünite yani bana,modası sürekli değişen birşey,kaldık şuan gayet memnunum,bı dönem lojmanda oturdum doğu hizmetinden dolayı tüm beyaz eşyamı arçelik ikinci el aldım.Valla taş gibi çıktılar
ilk evlendigimde sıfır inox aldım Arçelik.Ama şimdi diyorum ikinci temiz elde olabilirmiş ya.Aylarca taksit ödemiştik.
Kalan paramla gezmeyi ve değişik yerlerde yemek yemeyi daha çok seviyorum ben.Eşya beni çok mutlu etmiyor yani iş görsün Güzel görünsün yeter.
Airfryer 4000 dik süpürge 11000Airfryer ve dik süpürge kaç lira tuttu tam olarak? Ben airfryer almadım mesela, dyson aldığımda henüz zam gelmemişti bu kadar. Gelirimiz daha düşük olsaydı onu da almazdım ama sanki kadın binek aracı satıp range rover almış gibi de abartmayalım isterseniz.
Yorumlarımda yazmıştımBir cocuk var ulkenin durumu belli iki ci bebek icin neden tup bebek ? Maddi olarak soruyorum tamamen sizin seciminiz tabi kii. Yargilamak icin sormuyorum.
İyide ben eskiye kıyasla yazdım zatenKuşum konu başlığın ve ilk yazdıkların gerçekten geçiremiyorsun gibi bir izlenim uyandırdı hepimizde. Sonradan anladık ihtiyaç değil isteklerde sorun yaşadığını.
Şöyle örnek vereyim, bizim en büyük gider kalemlerimizden biri içki mesela. Ben gelip buraya geçinemiyoruz diye konu açıp yav eskiden haftada en az bir rakı balık yapardık şimdi anca evde içiyoruz dersem beni de yerden yere vururlar. Seninki de o hesap oldu.
İlk evlendigimde herşeyimi en iyisinden aldım aylarca taksit ödedik.O zamanlar tek maaştık.Paramız takside gidiyordu.Sağlam çıktı evet ama defalarca taşındik.Dogu görevindeyken Arçelik marka ikinci el beyaz eşya aldım gayette oldu taş gibi çikti.Cok uyguna aldık yaniMuhtemelen kaliteli garantili bir ürüne vereceğinizden daha fazla harcıyorsunuzdur bu şekilde. Ben evlenirken bir ankastre set aldım bir daha almadım. Evlenirken tv aldım hala aynı tv. Mobilya mecburen değişti taşındım eskiler yeni eve sığmadı ama bunları da bi 20 sene kullanırım.
Tamamen yaşam biçimiyle alakalı. Ben kaliteli alırım iyi para veririm ama yıllarca kullanırım kıyafet dahil her şeyde böyleyim. Siz sıkıldıkça değiştireceğiniz için çok para vermek istemezsiniz.
Biz hem sıfır alıp hem geziyoruz çünkü bir kere alıyoruzİlk evlendigimde herşeyimi en iyisinden aldım aylarca taksit ödedik.O zamanlar tek maaştık.Paramız takside gidiyordu.Sağlam çıktı evet ama defalarca taşındik.Dogu görevindeyken Arçelik marka ikinci el beyaz eşya aldım gayette oldu taş gibi çikti.Cok uyguna aldık yaniAh dedim ya toplum baskısı evlenince illa niye en iyisini sıfırını alıyoruz ki.
Hiç gerek yokmuş
ikinci el. Çok sağlam ürünler buldum.Koltuk dolap süpürge..Eşyaya para harcamak yerine gezmeye yemeye harcıyoruz valla.Dururmumuz şuan var.Olmasina rağmen hem uygun hem iş gören markaları araştırmayı akıllıca buluyorum.Onvo mesela LG nin üretimi..Simfer fırın,arcelikten hiç bir farkı yok yani mis gibi kullanıyorum gayet memnunum.Cilt bakım ürünlerinden kısmam.Ben sadece insanların marka sıfır takintilarini anlamiyorum.İki kızımıda ikici el bebek eşyaları ile büyüttüm.Mis gibi büyüdüler.Ama bol bol gezdik bı sürü anı biriktirdik.İlk evlendigimde yaptığım hatayı yapmıyorum artık.Evimi her gören çok beğeniyor.Sıfırda var ikinci elde.Sıfır taksidle döşedim
Ya kudra,zaten ev eşyası dediğin bir kere alınmaz mı? Biz mi yanlış biliyoruz acaba? 10 yıl olacak evliliğim,bir kere aldım koltuğu kanepeyi. Bir daha da kırılırsa alırım herhalde. Kaldı ki ben böyle üç yılda bir eşya değiştirenlerden para kazanıyorumBiz hem sıfır alıp hem geziyoruz çünkü bir kere alıyoruz
İçkiniz sigaranız eskiden de yoktu,ama bir ay içinde süpürgeyi ,airfryerı ve akıllı saati de alıyor muydunuz? Hayır. Çünkü bunlar da muadilleri de yoktu. 3-4 yılda bir koltuk alınmazdı.İyide ben eskiye kıyasla yazdım zaten
Önceden herşeyi yapardık birde ev aldık içini düzdük
Şimdi birini yapsam birini yapamıyorum. Bizim içkimiz yok sigaramız yok e o parayla airfry aldım süpürge aldım sorun ne anlamadım
Bana dense ki planlama da sorun var diyeki dendide ve kızmadım ama konuyu kızımın beslenmesine getirirse orda dur derim
Sanki ben çocuğumun herşeyini kısıp eve kendime alıyorum gibi yazdı bazıları, ben kızımın her konusunda para harcadım harcarımda ama önceden hem kızıma harcayıp hem eve alıp hemde geziyorduk aradaki farkı anlatmak istedim aslında
Bende böyle biliyorum garip geldi sürekli değişme durumu. Çamaşır mk bulaşık mk 9.-10. Yıllarda bozuldu öyle değiştik. Mobilyami o zamanlar uygununu almıştık herşeyi kendimiz yaptığımız için ama maşallah gayet güzel çıktılar 10. Yıl hala kullanıyoruz. Bikac seneye koltukları yenileriz ama çünkü baya gittiler artık. Onunda kalitelisini alsaydim daha da kullanırdım bence. Yatak odası vs gayet güzel mesela kullanırım yani kırılıp cökmedigi sürece. TV ayni şekilde 10 yıl önce almıştık inşallah hiç bozulmasinda degistirmeyeyim :) bu kafadayiz. Hani yokluktanda değil ama ne gerek var ki? Neden değiştirelim?Ya kudra,zaten ev eşyası dediğin bir kere alınmaz mı? Biz mi yanlış biliyoruz acaba? 10 yıl olacak evliliğim,bir kere aldım koltuğu kanepeyi. Bir daha da kırılırsa alırım herhalde. Kaldı ki ben böyle üç yılda bir eşya değiştirenlerden para kazanıyorum
Valla ben kocamın bekar evinden gelen buzdolabını daha geçen sene artık beni emekli edin diye ağlayınca değiştirdim, çamaşır makinesini hala kullanıyorum, 11 yıllık evliyim. Kullanılabilecek bir eşya tamamen kendini bırakmadan ya da mecbur kalmadan değiştirmem. O yüzden de ikinci elmiş bilinmeyen markaymış, bilmem ne fabrikasında üretiliyormuş anlamam. Bildiğim, kalitesine güvendiğim yerden alırım. İkinci el araba konusuna bile soğuğum ben, güvenmem.Ya kudra,zaten ev eşyası dediğin bir kere alınmaz mı? Biz mi yanlış biliyoruz acaba? 10 yıl olacak evliliğim,bir kere aldım koltuğu kanepeyi. Bir daha da kırılırsa alırım herhalde. Kaldı ki ben böyle üç yılda bir eşya değiştirenlerden para kazanıyorum
Bence eskiyi eskide kaldiğını kabullenirseniz sizin için hayat daha kolay olurİyide ben eskiye kıyasla yazdım zaten
Önceden herşeyi yapardık birde ev aldık içini düzdük
Şimdi birini yapsam birini yapamıyorum. Bizim içkimiz yok sigaramız yok e o parayla airfry aldım süpürge aldım sorun ne anlamadım
Bana dense ki planlama da sorun var diyeki dendide ve kızmadım ama konuyu kızımın beslenmesine getirirse orda dur derim
Sanki ben çocuğumun herşeyini kısıp eve kendime alıyorum gibi yazdı bazıları, ben kızımın her konusunda para harcadım harcarımda ama önceden hem kızıma harcayıp hem eve alıp hemde geziyorduk aradaki farkı anlatmak istedim aslında
Sizde yıllarca kocanızın ikinci elini kullanmışsınız, farkı neki? Daha iyi marka olmasımı?Valla ben kocamın bekar evinden gelen buzdolabını daha geçen sene artık beni emekli edin diye ağlayınca değiştirdim, çamaşır makinesini hala kullanıyorum, 11 yıllık evliyim. Kullanılabilecek bir eşya tamamen kendini bırakmadan ya da mecbur kalmadan değiştirmem. O yüzden de ikinci elmiş bilinmeyen markaymış, bilmem ne fabrikasında üretiliyormuş anlamam. Bildiğim, kalitesine güvendiğim yerden alırım. İkinci el araba konusuna bile soğuğum ben, güvenmem.
Gelirimiz iyi valla bence, çoluk çocuk da yok. Ev var, araba var, ufak ufak ek gelir var. Buna rağmen bikaç senede bir eşya değiştirmem. Taşınırken mecburen değiştirdim işte güzelim ceviz mobilyalarımı. Hala üzülüyorum.