Hiç bir şeye para yettiremiyoruz

Airfryer ve dik süpürge kaç lira tuttu tam olarak? Ben airfryer almadım mesela, dyson aldığımda henüz zam gelmemişti bu kadar. Gelirimiz daha düşük olsaydı onu da almazdım ama sanki kadın binek aracı satıp range rover almış gibi de abartmayalım isterseniz.

Bazı şeylerde katılıyorum bu söylediginize ama ben dekorasyonu çok severim yıllarca ayni eşyayi kullanmak istemem ya.
Ünite yani bana,modası sürekli değişen birşey,kaldık şuan gayet memnunum,bı dönem lojmanda oturdum doğu hizmetinden dolayı tüm beyaz eşyamı arçelik ikinci el aldım.Valla taş gibi çıktılar
ilk evlendigimde sıfır inox aldım Arçelik.Ama şimdi diyorum ikinci temiz elde olabilirmiş ya.Aylarca taksit ödemiştik.
Kalan paramla gezmeyi ve değişik yerlerde yemek yemeyi daha çok seviyorum ben.Eşya beni çok mutlu etmiyor yani iş görsün Güzel görünsün yeter.
Kısmayacağım şeylerden biride bakım ürünleri.Onun haricinde ikinci eller gayet makul.İki çocuğumunda bebek arabasından tut puseti birçok şeyi ikinci el olarak aldım kullandılar.Dunya kadar vereceğim paraylada beraber şehir şehir gezdik o zamanlar.Özetle eve eşyaya çok takıntı yapmayalı yıllar oldu

Muhtemelen kaliteli garantili bir ürüne vereceğinizden daha fazla harcıyorsunuzdur bu şekilde. Ben evlenirken bir ankastre set aldım bir daha almadım. Evlenirken tv aldım hala aynı tv. Mobilya mecburen değişti taşındım eskiler yeni eve sığmadı ama bunları da bi 20 sene kullanırım.

Tamamen yaşam biçimiyle alakalı. Ben kaliteli alırım iyi para veririm ama yıllarca kullanırım kıyafet dahil her şeyde böyleyim. Siz sıkıldıkça değiştireceğiniz için çok para vermek istemezsiniz.

çok fazla çocuk taraftarı değilim tabiki ancak bir insanın 2. bir evlat istemesi kadar doğal bir durum yok. Ancak bizim ülkemizde bu da lükse giriyor malesef. Belirttiğiniz maaş ile evet artık geçinmek çok zor (insan gibi yaşamaktan bahsediyorum). söyleyecek çok bir şey yok, ülkenin kaderini yaşıyoruz.

Airfryer 4000 dik süpürge 11000
Ben dyson almadım mesela
Öyle bir yazıldıki ne yumurtası kaldı ne eti ne tavuğu

İyide ben eskiye kıyasla yazdım zaten
Önceden herşeyi yapardık birde ev aldık içini düzdük
Şimdi birini yapsam birini yapamıyorum. Bizim içkimiz yok sigaramız yok e o parayla airfry aldım süpürge aldım sorun ne anlamadım
Bana dense ki planlama da sorun var diyeki dendide ve kızmadım ama konuyu kızımın beslenmesine getirirse orda dur derim
Sanki ben çocuğumun herşeyini kısıp eve kendime alıyorum gibi yazdı bazıları, ben kızımın her konusunda para harcadım harcarımda ama önceden hem kızıma harcayıp hem eve alıp hemde geziyorduk aradaki farkı anlatmak istedim aslında

İlk evlendigimde herşeyimi en iyisinden aldım aylarca taksit ödedik.O zamanlar tek maaştık.Paramız takside gidiyordu.Sağlam çıktı evet ama defalarca taşındik.Dogu görevindeyken Arçelik marka ikinci el beyaz eşya aldım gayette oldu taş gibi çikti.Cok uyguna aldık yaniAh dedim ya toplum baskısı evlenince illa niye en iyisini sıfırını alıyoruz ki.
Hiç gerek yokmuş
ikinci el. Çok sağlam ürünler buldum.Koltuk dolap süpürge..Eşyaya para harcamak yerine gezmeye yemeye harcıyoruz valla.Dururmumuz şuan var.Olmasina rağmen hem uygun hem iş gören markaları araştırmayı akıllıca buluyorum.Onvo mesela LG nin üretimi..Simfer fırın,arcelikten hiç bir farkı yok yani mis gibi kullanıyorum gayet memnunum.Cilt bakım ürünlerinden kısmam.Ben sadece insanların marka sıfır takintilarini anlamiyorum.İki kızımıda ikici el bebek eşyaları ile büyüttüm.Mis gibi büyüdüler.Ama bol bol gezdik bı sürü anı biriktirdik.İlk evlendigimde yaptığım hatayı yapmıyorum artık.Evimi her gören çok beğeniyor.Sıfırda var ikinci elde.Sıfır taksidle döşedim

Biz hem sıfır alıp hem geziyoruz çünkü bir kere alıyoruz

Biz hem sıfır alıp hem geziyoruz çünkü bir kere alıyoruz
Ya kudra,zaten ev eşyası dediğin bir kere alınmaz mı? Biz mi yanlış biliyoruz acaba? 10 yıl olacak evliliğim,bir kere aldım koltuğu kanepeyi. Bir daha da kırılırsa alırım herhalde. Kaldı ki ben böyle üç yılda bir eşya değiştirenlerden para kazanıyorum

İçkiniz sigaranız eskiden de yoktu,ama bir ay içinde süpürgeyi ,airfryerı ve akıllı saati de alıyor muydunuz? Hayır. Çünkü bunlar da muadilleri de yoktu. 3-4 yılda bir koltuk alınmazdı.

Evet başlığınız yettiremiyorum olursa neyi yettiremiyorsun diye sorulur size. Elektronik eşyalara param yetmiyor deseniz konuyu beslenmeye getirmezdim. Yettirememek beslenmedir çünkü, ettir ekmektir peynirdir bana göre. Kimse 45-50 bine kanepe gördüm,yettiremiyorum demez sevgili kardeşim.

Bende böyle biliyorum garip geldi sürekli değişme durumu. Çamaşır mk bulaşık mk 9.-10. Yıllarda bozuldu öyle değiştik. Mobilyami o zamanlar uygununu almıştık herşeyi kendimiz yaptığımız için ama maşallah gayet güzel çıktılar 10. Yıl hala kullanıyoruz. Bikac seneye koltukları yenileriz ama çünkü baya gittiler artık. Onunda kalitelisini alsaydim daha da kullanırdım bence. Yatak odası vs gayet güzel mesela kullanırım yani kırılıp cökmedigi sürece. TV ayni şekilde 10 yıl önce almıştık inşallah hiç bozulmasinda degistirmeyeyim :) bu kafadayiz. Hani yokluktanda değil ama ne gerek var ki? Neden değiştirelim?

Valla ben kocamın bekar evinden gelen buzdolabını daha geçen sene artık beni emekli edin diye ağlayınca değiştirdim, çamaşır makinesini hala kullanıyorum, 11 yıllık evliyim. Kullanılabilecek bir eşya tamamen kendini bırakmadan ya da mecbur kalmadan değiştirmem. O yüzden de ikinci elmiş bilinmeyen markaymış, bilmem ne fabrikasında üretiliyormuş anlamam. Bildiğim, kalitesine güvendiğim yerden alırım. İkinci el araba konusuna bile soğuğum ben, güvenmem.

Gelirimiz iyi valla bence, çoluk çocuk da yok. Ev var, araba var, ufak ufak ek gelir var. Buna rağmen bikaç senede bir eşya değiştirmem. Taşınırken mecburen değiştirdim işte güzelim ceviz mobilyalarımı. Hala üzülüyorum.

Bence eskiyi eskide kaldiğını kabullenirseniz sizin için hayat daha kolay olur
Bu ay saç boyatırın birdahaki ay cilt bakımı yaptırın
Her ay airfryer yada dik süpürge alacak değilsiniz zaten
İkinci çocuk bence çokta gerekli değil bu şartlarda
Kızınızın istemesi de çok önemsiz
Onun yerine istediği başka birşeyi yapın ama bir başka bir canlıyı kızınız için harcamayın
Kardeş istiyorum diyen çocuklarda bana ilginç geliyor, benim iki kızım var mesela ama küçüğü olmasa büyüğünün daha çok hoşuna gider, hata benim 3ü yapmamdan aşırı korkuyor mesela. Zamanında da benim kardeşim olsun niye yok demedi hiç.
Bazı yorumlara çok güldüm, KK kadınları şaşırtmıyor tabii hele Konu yumurtaya nasıl gelmiş hayret sanki çocuğum aç yumurta yiyemiyor onun yerine süpürge aldım demiş kadın

Sizde yıllarca kocanızın ikinci elini kullanmışsınız, farkı neki? Daha iyi marka olmasımı?
Eşya denen şey zaten gerekirse çürüyene kadar kullanılır. Bazı şeylerin ömrü daha kısa bazılarının daha uzun. Birazda şans işi, benim eşyalarım kalite ve marka olarak anmemikine göre daha iyi sayılır ama annem çamaşır makinasını nerdeyse 30 senedir kullanıyor, tık demeden mis gibi yıkıyor benimki ise daha birkaç senelik olmasına rağmen iyi sıkmadığı için 2 kez servis çağırmak zorunda kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…